Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szerintem van sok rendes gumi.
De nem a gumi hanem a felni a kérdés..itthon csak a sun meg a dmr és a többi alap 24-es kerék van..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nekem szimpatikus a 24"... Ha lenne rá lehetõségem, bevállalnám. Biztos jó merev. A gumi meg részlet kérdés. 26"-osra sincs olyan sok ûbergumi. Fõleg nem könnyû és jó áron. Ehhh... A 67 meg sztem is pont ideális!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
észre sem veszed, hogy 67. elõször én is azt hittem, de mára természetes, és egy 71-tõl már megijjedek, hogy uristen, átesek a kormányon :) mondjuk a 64 már kicsit durva, de 67 természetes. 24" lehet jó, fõleg nagy gumival, de nincs értelme szvsz. (lévén nem igen van jó ÉS könnyû 24-es felni)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
urak!
a cannondale-nek alapból 67'os a fejcsõszöge...
nagyon durva lenne ez 24'es kerékkel? mert elég ballonos,nagy gumival (2.6,2.7) nem lenne nagy a különbség,csak a 67' nekem így is nagyon frííínek tûnik...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nagy gond nem lehet sztem. Elvileg keskenyebb lénchoz van tervezve, gyakorlatilag meg valószinüleg észre se veszed.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Üdv!

T Stylo esetleg Firex hmûvek jók nyolcas rendszerre is, merthogy 9-esre ajánlják?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az új lx-eken vagy 24-es vagy 26-os van, kiviteltõl függõen. de a lyukkör az szabvány, szóval utángyártott biztos lesz rá. talán az fsa vagy a gebhardt a legolcsóbb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Alapból 22-es van némelyiken, szal sztem jó lesz.
azért a biztonság kedvéért nézd meg a lyukkörét, de sztem szabványos...;)
Autist Team:)

NorcoMoment

NorcoMoment

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Igen triálra kellene.

Szóval rámegy...

Oké köszi szépen!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az LX-hez csak az octalink-es kozepcsapi jo, amugy a ketto kozul inkabb az octa.
De ha jol nezem neked trialra kene. Az mas kategoria, oda nemtom mi a legjobb.

22-es fogaskereket biztos ra lehet rakni, legfeljebb nem Shimano lanckereket, hanem alami mas markajut, es a rockring is ramegy.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

NorcoMoment

NorcoMoment

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Shimano LX hajtómûre, lehet-e 22-es lánckereket, meg rockringet rakni? És hogy mennyibe kerülnek ezek?

Jajj igen! Még valami: Szerintetek melyikkel járok jobban? A Shimano Octalink-es középagyával, vagy az ISIS Drive rendszerû(mondjuk FSA) középagyakkal?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Akkor meg a kisebb kerekeken nem lesz ok. Lehet hogy kell egy hosszabb monoblokk a láncvonal miatt...

Na ez nem biztos. Ott egyébként sincs mihez hozzáérni.

Aktuális civil

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azért gondolok erre, mert a láncvonalnak talán 45,5-nek kellene lennie, nekem meg kb. 40. És ezért megeshet, hogy kicsit "ferdén" áll a lánc. A kerék jól áll, a bowden-feszesség csavarjával meg azért nem játszanék, mert akkor a kisebb lánckerekeken való váltás nem lesz tökéletes.

Hogy hol ér hozzá? Mint már mondtam, a négy legnygyobb (hátsó) kerék esetében csörög a lánc akkor, ha elöl a középsõt használom. Nem akar sem fentebb, sem lentebb menni, de hozzásúrlódik az eggyel nagyobb kerékhez. Remélem érthetõ voltam...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
attól hogy rövidebb a monoblokkod, nem kéne karistolódni a láncnak! Jól van betéve a kérék? Tudom hülye kérdésnek hangzik, de mégis, nehéz kétszer ugyanúgy visszarakni a kereket, hogy tökéletes legyen. nem imbolyog a racsni, vagy hasonlók? Ha nem akkor marad a a tekerentyûk állítgatása. Esteleg nem 8-as lánc 9-es soron???

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Akkor meg a kisebb kerekeken nem lesz ok. Lehet hogy kell egy hosszabb monoblokk a láncvonal miatt...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Láncvonalat nézted?
Hol ér hozzá? Ha közelrõl/hátulról nézed, mondjuk visszatekerés közben, látszik.
Próbálj meg 1, vagy 2 negyedfordulattal az állítócsavaron lejjebb (befelé) menni. Úgyis?

Aktuális civil

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
A fül és a váltó egyenesen áll, utóbbi új, a váltókar-bowden-bowdenház szintén. És csak 4 legnagyobb kerék esetében csinálja...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Váltó/fül egyenesen áll?
Próbálj egy-két negyedfordulatot betekerni a karnál, vagy a váltónál.
Monoblokk a keresztbenfutásnál lényeges, nézd meg mennyire megy keresztben a lánc. Nem kéne, mert én DHs idõszakomban, legszélesebb monoblokkal, nagy-nagyon is be tudtam állítani, hogy ne érjen semmi semmihez.

Aktuális civil

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hi,

egy igen bosszantó jelenséget produkál a gép. Leírom: elöl nagy tányér, hátul hang nélkül dolgozik az 5 legkisebb lánckeréken. Elöl középsõ, váltok 1-2 fokozatot, de ekkor a lánc már hozzásúrlódik a köv. (eggyel nagyobb) kerékhez és zörög. Ötletek? Okozhatja ezt a túl kis láncvonal? Mert 113-as a monoblokk, így épp' le tudok váltani elöl a kis kerékre. Állítólag 117-es, vagy 121-es kellene bele...

X

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az egyetlen eddig mindenkinél bevált módszer az amit lor is említett. elöl nagy, hátul kicsi, kanál meg függõlegesen álljon. vagy kicsit elõre.