Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Vazze, beg... elkeserítettél...bár valszeg igazad van, mert én is ettõl tartottam. A gáz az, h ezzel_a_bicajommal kb. 2000 kilcsit tekertem összesen...ettõl többet vártam egy 13 ezrest kóstáló alkatrésztõl.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Ha már majdnem 2 éves, akkor lejárt a szolgálati ideje, és sajnos tényleg kuka... :(

Nem lehet szétszedni, javítani. A csapágyak se kaphatók külön amik benne vannak.
Like a rock...

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Segítsetek, mielõtt elkap az elmebaj... a nem egészen két éves FSA ISIS monoblokkom elkezdett kotyogni. Leszereltem a hajtókarokat, hátha az egész lazult ki a csapágyházbban, de nem az egész cucc volt kilazulva, mert masszívan állt. Alig tudtam kiszedni. Na itt szúrom szíven v máshol magam, ugyanis a tengely lötyög a monoblokkban. Nézegetem, forgatom, de nem lászik, h meg leghetne bontani, barmolni meg nem akarom. A neten csupa olyan leírást találtam, ami azt részletezi, hogy szedd ki a monoblokkot, de tovább egyik sem. Ne mondjátok, h irány a kuka! Valahogy csak szét lehet szedni és utánállítani, nem??? Egy piros színû mûanyag tömítést látok a tengely körül kívülrõl. kb gy fest: http://www.fullspeed...BB-Platinum.jpg
Köszi, félóránként viszanézek válaszért, most nem tudok aludni sem ;-)
Az éltes mester

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Köszi. megtaláltam.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
de elg lenene az apróban körülnézned....

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
acélt 50 alatt nem fogsz találni csak szart.
fsa acél 50.
saint jobb helyeken 48e
luftalarm meg már nemtom, talán 30e+ monó.
http://www.csekert.h...@219@@874947434 (azt ne mondd h nem találod itt)
http://www.csekert.h...009&TA=633&TR=0
http://www.truvativ....e_bmx_home.html

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
30-ért jól hangzik a Saint, ha tavaszig nem találok acélt akkor marad ez. A Luftalarm mennyibekerül? És mibõl van? A Truva honlapján sem láttam. Nem vagyok benne biztos de talán Gizmo merev gépén is olyan van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nos a lényeg az, hogy cro-mo hajtókart nem kapsz véleményem szerint 20 körül, mert a bike+ is 45 volt. ami minõségi, az most is annyi. egyetlen választásod van: hussefelt. a holzfeller ki van könnyítve, a többiek meg drágák.
természetesen, ha nem akarsz még egyszer csalódni, sajnos áldoznod kell. a multkor volt egy komplett saint 30-ért az apróban, abban már nem tudnál kárt tenni, vagy az ebike-on van 45-ért.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
szerintem próbálj meg egy saintet...
az középrészel eggyüt(hisz egybe van)van kiló súlyban.
az meg azért elég megbízható...

szeritenm egy rf diabolus sem fog eltörni...

bmxes csõ hmûböl is van gáz meg jó.
a kovácsolt az szar hulladék...

truvából van a luftalarm...
az is egy masszív darab!

ha meg ennyire kell a durvaság
akkor nézz meg a red bull rampagerõl a riderek bicóját...
onan válogass cuccokat ;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a postjaidat összepakoltam egybe. csak az esztétikum kedvéért.

Amugy: ezen tények fényében az elõzõ hozzászólásom legalábbis inkorrekt volt. Bocsesz. Vegyél csak cromo hajtókart. ;)

editálás:

Ez túl egyszerü következtetés, hogy ami nehéz az erõs is. Nem gondolod? a '04es dirt jumpernek a tengely-rögzítõ kis lapocskája hajlamos a törésre. tudom, mert láttam, és hallottam mástól is. Szóval maradjunk annyiban, hogy átgondolt, ésszerü tervezés is kell ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

na ezzel a mentalitással lehet 25 kilós bringát összerakni tök_feleslegesen. Nem akarlak bántani, de hány hajtókart törtél már el? Mert egy-két mütét után már én se érezném magam biztonságban csak valami ilyen nagyvason, de addig... Nomeg tekerni is kell ám majd azt a gépet. ;)

Amugy saint is agyrém sulyban van. 8-900 grammból már értelmes hajtókart lehet kihozni, ami erõs és tartós.

Én nem mernék oda állni egy letörés szélére egy olyan hajtókarral amire nem merem rá bízni magamat, elkezdenék félni, utána meg már b...hatnám az egészet. Nem ide tartozik de tudod mennyi anyag van a Dirt Jumperekben? Szerintem elég ahhoz hogy ne kelljen attó félni hogy mikor adja meg magát. A megbízhatóság az elsõ!

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
He He. A gépem tényleg közel áll a 25 kilóhoz, de én sem vagyok pehely(110kg). Hajtókart nem törtem el csak elhajlott kicsit a pedál meneténél (errõl nemrég már írtam), egy Hussefelt volt(nem acélperselyes). Középrészt, na azt törtem, nem vagyok rá büszke, 4szögest, 3-at. De az már régen volt.

Mindezt egy karcolás nélkül megúsztam, ezenkívül eltört alattam még 2 kormány egy sima, és egy heggesztett DH. Akkor estem amikor haverom elkérte a bringámat, elázott és úgy adta vissza hog a markolat is beázott=> egy kis huppanónál a markolat a kezembe maradt, és ha már volt ott egy halom betonacél, betontörmelék akkor gondoltam ott megpihenek=> na ez FÁJT.

Láttam már törött ReceFice hajtókart, és nem a legolcsóbb darab volt. Amúgy majd fogok könnyíteni a gépemen: a 3colos gumikat 2.5-re cserélem. Plusz a házi láncvezetõm is kikönnyítem. Láttad a BLÖFF c. filmet abban is elhangzott " a súly a megbízhatóság jele, ha nem mûködik ütni is lehet vele "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na ezzel a mentalitással lehet 25 kilós bringát összerakni tök_feleslegesen. Nem akarlak bántani, de hány hajtókart törtél már el? Mert egy-két mütét után már én se érezném magam biztonságban csak valami ilyen nagyvason, de addig... Nomeg tekerni is kell ám majd azt a gépet. ;)

Amugy saint is agyrém sulyban van. 8-900 grammból már értelmes hajtókart lehet kihozni, ami erõs és tartós.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

háát szeritem apróban érdemse körbe nézni

egy egy rece fice van is...
szerintem sokkal többre mész vele mint egy ótvar neház acél cuccal...

Miért lenne nehéz az acél? A Saint 1050g körül van, egy acél ahogy néztem 1400g, én nem grammozok annyira mint mások, ahova kell ott legyen nekem anyag, nehogy a korházban kössek ki.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
FSA V-drive extreme? hm?

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
háát szeritem apróban érdemse körbe nézni

egy egy rece fice van is...
szerintem sokkal többre mész vele mint egy ótvar neház acél cuccal...

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

szerintem ha vmi igazán erõset akarsz,akkor "renccer"-t veszel (azaz Saint,Hone vagy éppen ilyen acélstuff)
a B+ acél hajtómû sem ISISes,hanem EZERbordás csatlakozás azt hiszem
bár azt sem hiszem,h 1 sima RF Prodigy vagy Holzfeller nem bírná ki,vagy tõkesúlynak kell az acél hajtómû?

-hmmm- közben lenéztem,és látom,h már nyilatkoztál az ügyben...

Nem tudnál eladó Bike+ acél kart?(használtat)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nem akarok rosszmájú lenni de ez elöbb tünik részfésznek mint truvának...
itt vmi gányolmány van a dologban.
szerintem.
honnan van a kép?
találtad?

ez egyértelmûen az új hussefelt. majdnem ugyanugy néz ki.

ebbõl mit le7 levonni?:) az RF formai kialakítása annyira ultimate,h végül minden nem hollowtech-es vagy legalábbis üreges kart gyártó cég azt fogja másolni :mexico:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Ja azt láttam én is, pontelõttem az ujság, rohadtul bejön de: 47 rugó az nagyon sok (nekem). Láttam egy DA BOMB hajtókar képét és nem biztos de mintha ISIS-es lett volna. Ha némelyik BMX-es acél hajtókar is ISIS-es lenne akkor lényegébe véve csak monoblockot kéne hozzá szerválni, és ócsón megúszhatnám esetleg, de nem tudom hogy ezek milyen kapcsolódásúak. Tudja valaki hogy milyenek?

szerintem ha vmi igazán erõset akarsz,akkor "renccer"-t veszel (azaz Saint,Hone vagy éppen ilyen acélstuff)
a B+ acél hajtómû sem ISISes,hanem EZERbordás csatlakozás azt hiszem
bár azt sem hiszem,h 1 sima RF Prodigy vagy Holzfeller nem bírná ki,vagy tõkesúlynak kell az acél hajtómû?

-hmmm- közben lenéztem,és látom,h már nyilatkoztál az ügyben...

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

a 03' szeptemberi shopping guide-ba van egy acél hajtómû (márka nélkül ?!) 47.000

Ja azt láttam én is, pontelõttem az ujság, rohadtul bejön de: 47 rugó az nagyon sok (nekem). Láttam egy DA BOMB hajtókar képét és nem biztos de mintha ISIS-es lett volna. Ha némelyik BMX-es acél hajtókar is ISIS-es lenne akkor lényegébe véve csak monoblockot kéne hozzá szerválni, és ócsón megúszhatnám esetleg, de nem tudom hogy ezek milyen kapcsolódásúak. Tudja valaki hogy milyenek?