Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
850 huf egy tubus, ami kb egy nagyobb fogkrémes tubus nagyságával vetekszik. durván 100-150 ml lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
rob, csak kérdés szinten, de mit kóstál ez a zsír?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én is zsírt használok a láncra. sonax lánczsírt. legjobb. 99% biológiailag lebomlik, anyu ki tudja mosni a gatyád szárából, és sokáig megmarad.
a többi téren meg maradok a zárt csapágyas témánál. (kazettatest is van csapágyasból, bár nekem az xt nem az, oda még nem találtam ki, mit kenek ha a tömítés tönkremegy. bár a roox agynak elég jó a tömítése)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

láncra zsírt? az nagyonnagy rakás gány lesz 1 óra tekerés után nem?

mondjuk telóba én se raknám azért ezt az afort :)

hát, csak módjával kell kenni. mondjuk én amúgy is 2-3 havonta cserélem a láncot, ugyhogy nem gond. :)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

miért, voltam én már nálatok jajveszékelni? :chin:

egyszer raktam be zsirral a monoblokkot, a zsír faszául összeszedte a trutyis cumót, és recsegett. kiszedtem, kitakaritottam fémtisztára, és onnantól hangtalan volt. no comment. ;)

Úgy értettem, hogy a fórumra;) Én pedig rengeteget szereltem szét és zsíroztambe mert szárazon rakták össze és recsegett a páciensnek:)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
láncra zsírt? az nagyonnagy rakás gány lesz 1 óra tekerés után nem?

mondjuk telóba én se raknám azért ezt az afort :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nekem ez az afor zsír szedte le a teflont az elõzõ villámról :D
én max láncra használom. a kazettatestet meg kõ kenni, de nem ilyennel, mert ez a zsír bûntetendõ... :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
nemnem...
vagy veszel jó drágán, vagy sufnizol, pl orvosi fecskendõ

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ggx: adnak hozzá "prés-t" amivel utánzsírozható?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A középcsapágyadat szárazon raktad be:chin: Rólad eltudom képzelni, aztán meg jössz, hogy recseg;)

miért, voltam én már nálatok jajveszékelni? :chin:

egyszer raktam be zsirral a monoblokkot, a zsír faszául összeszedte a trutyis cumót, és recsegett. kiszedtem, kitakaritottam fémtisztára, és onnantól hangtalan volt. no comment. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a gumi perem alatt végig egy vékony rés van, ahol nagyon lassan tolja ki elvileg a zsirt, és a kis lukon keresztül te nyomathatod bele a tiszta zsirt

egyébként 3 hónap használat után szedtem szét, és a zsír benne még a gyári neonzöld színû volt, úgyhogy valamit azért tudnak ott náluk

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

egyetértek, nekem egyedül a fejcsapim kónuszos, az meg tisztítja magát, a wtb-nek a grease guard rendszere, ami kitolja a koszt,

hát ez érdekes. szerintem nem. miért is tudna ilyet? nekem is volt, nem is csinálta.

a guard is csak védelmet jelent, egyébkéntmeg semmi extra, csak a két szines gumi, mer az meg jól néz ki csak nem marad a helyén
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Az épp aktuális jobbik gépemen nem szokik kónuszos cucc lenni. se agy se kormánycsapágy. Jobb szeretem a "beszereled, 'szt jóvan" jellegü karbantartás-mentes csapágyas konstrukciókat. :spoko:

A középcsapágyadat szárazon raktad be:chin: Rólad eltudom képzelni, aztán meg jössz, hogy recseg;)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem sem kónuszos az agy; a kazettát szeretném ápolni...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
egyetértek, nekem egyedül a fejcsapim kónuszos, az meg tisztítja magát, a wtb-nek a grease guard rendszere, ami kitolja a koszt, csak néha adni kéne a kis lukába valami cuccot, ami gyakran lustaságból elmarad :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
énis pontosan erre gondoltam. csak kicsit még koszosabb. majd lefotózom. olyan szinten bizalomgerjesztõ, hogy nomég. Mondjuk csak a téli/bótbajárós SS-bringámon használom, annak semmi sem tud kárt okozni. Az épp aktuális jobbik gépemen nem szokik kónuszos cucc lenni. se agy se kormánycsapágy. Jobb szeretem a "beszereled, 'szt jóvan" jellegü karbantartás-mentes csapágyas konstrukciókat. :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Ilyen szolgált Nagyapám mûhelyében is néhány évtizede.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Feltöltött kép

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
mit értesz az alatt, hogy elcsúszik? átugrik másik fogaskerékre?
akkor lehet mégsincs jól beállítva!
Nézd meg azt, hogy a legkisebb fogaskerékre leváltva is feszes marad e a bowden, ha nem, akkor húzz utána annyit, hogy feszes legyen!

Egy zsírnak ilyen dolgokat kell tudni? :wtf:

én nem tudom mivel kenek, valami mindig akad a garázsban. Nagy piros tégelye van jó koszos, és rá van írva, hogy ÁFOR. meg hogy fogy.ár:38 Ft 50fillér. :D

egyazegyben ugyan ilyen cuccot találtam én is itthon, szerintem még az ár is egyezik... :)

ja nem bocs most néztem meg, az enyém 17,70 Ft :D

valamiért ide már nem tudok képet beszúrni, nem értem, nem engedi...
_

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Hello!

Hátsó váltó most lett beállítva, de elcsúszik a fogaskeréksoron a lánc a megfelelõ pozícióról. Mitõl lehet ez? Váltó (használtan vett STX RC) rugója már gyenge? Vagy csak szarul van beállítva?

köszi