Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Hát 300km-ként biztos nem fogok váltogatni idáig sem tettem, nincs nékem arra idõm:)De mondjuk egy laza 500 vagy ilyesmi.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sram láncokból, milyen szinttõl érdemes vásárolni Xt-Lx rendszerhez?

PC-59 elég, most 69est nyúzok kettõt 300km-enként cserélve, de csak azért, mert majdnem 59es áron jutottam hozzá. Nem vált jobban a 69es, mint a PC59, különbség össz annyi, hogy a 69esnél a belsõ szem is nikkelezett, talán így kevésbé hajlamos rohadni. 2-3 59es kb. 300km-enként váltogatva kibír 10e km-t, szerintem megéri.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
szvsz pénztárcafüggõ
9 spd-ben gondolkodva a PC 69-rõl csak jót mondhatok, ez közép kategória.
vannak akik olcsóbbat (pl.59) vesznek és 2-3e km után szigorúan kidobják

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Sram láncokból, milyen szinttõl érdemes vásárolni Xt-Lx rendszerhez?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

XT Q faktor nagyobb, de nem vészes egyáltalán. Amit merevségben ad a nem integrált rendszerekhez képest az viszont érezhetõ. Láncvonal abszolút okés, hidd el.

Dante: próbálkozz KMC Z9000 lánccal!!!

Majd ha elég meleg lesz, hogy kidugjam az orrom, akkor majd egyszer lemérem. Még mielõtt megijednél, NEM akarom hozzá leszedni a hajtókart!:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
XT Q faktor nagyobb, de nem vészes egyáltalán. Amit merevségben ad a nem integrált rendszerekhez képest az viszont érezhetõ. Láncvonal abszolút okés, hidd el.

Dante: próbálkozz KMC Z9000 lánccal!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Gyakori pucolás, megfelelõ kenõanyag (Rohloff) rendszeres használata segíthet. Milyen lánc?

Jelenleg Connex 908. És újonnan nem csinálja, csak úgy 3-4 hónap után, amikor már kissé homorú a görgõ. (kopott) A sár (agyag...) mondjuk igaz, ennyi posványban eddig még nem mentem, mint amennyi idén kijutott...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

...(connex 908, shimano xtr stb)...

Szerintem pucolja õ rendesen, ha már vkinek karbon NRS-e van, nem hiszem, hogy a láncolajon spórolna:) . Kiváncsi lennék a hollótek 2es XT Q-faktorára, mennyivel lehet nagyobb, mint egy Truva Firex 113as tengellyel, mert ha csere lesz, ez tûnik a legjobb megoldásnak, a többi mind nehezebb, mint a mostani kombó (Firex Team, alutányérokkal 670g, B+ középcsapágy 165g). Az is szempont még, hogy mennyivel kerül kintebb a láncvonal.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Gyakori pucolás, megfelelõ kenõanyag (Rohloff) rendszeres használata segíthet. Milyen lánc?

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hát lehet, meg elég gyakran váltok keresztbe, de nem gondoltam, hogy a láncot is terhelné - ennyire...

Meg hát a SÁR...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
érdekes.
a keresztbe váltástól inkább meglazulnak a szemek, mintsem hogy megszoruljanak.
szerintem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nem lehet, hogy az egészségtelen áttételek miatt van??? Szóval 44-32(34) lehet jó olyan szempontból, hogy elvileg a több fog miatt kevésbé kopik a rendszer, de oldalirányba jobban meg van szadizva. Ehhez hozzájön még az, hogy a Hollowtech2es XT tányérai kintebb vannak, mint egy hagyományos ISIS-esnek pl.113as tengellyel.

Hát lehet, meg elég gyakran váltok keresztbe, de nem gondoltam, hogy a láncot is terhelné - ennyire...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Ebben mar benne van a monoblokk? Mert akkor baromi jo sulyban van. Az XT kb. egy szazassal nehezebb nala, talan kicsit tobbel.
Jo lenne :)

nincs, ez az RS7 ISIS kar. a jovo evi cumorol meg nincs info
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ha már meghajtás...na szóval, kicsit erõsebb terhelésnek teszem ki a láncomat mint valaha, s azt vettem észre, hogy kábé 3-4 hónap intenzív terhelés után, a lácszemek egy része "összeszorul" - ez elõfordul bármilyen felsõkategóriás láccal. (connex 908, shimano xtr stb) Ezt persze szét tudom kínkeservesen lazítani (satuba be a gázos szemet, majd fogóval megcibálni kicsit) A szoruló lácszem pl megáll egy szögben, s nem mozdul (értelemszerûen fogat ugrik olyankor, általában az tûnik fel) - s ha jobban megnézem, mintha picit meg lenne a lap hajolva. Dehát ennyire csak nem vagyok kajak, vagy mégis? ;) Szóval tapasztaltatok már ilyet, s ha igen, el lehet valahogyan kerülni?

Nem lehet, hogy az egészségtelen áttételek miatt van??? Szóval 44-32(34) lehet jó olyan szempontból, hogy elvileg a több fog miatt kevésbé kopik a rendszer, de oldalirányba jobban meg van szadizva. Ehhez hozzájön még az, hogy a Hollowtech2es XT tányérai kintebb vannak, mint egy hagyományos ISIS-esnek pl.113as tengellyel.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

vole:

"[...] they are looking to release their new out-boarding cranks by March next year"

middleburn adatok

£142 tanyer nelkul barmelyik csillaggal
590g egy tanyerral
165-170-175-180 mm hossz
fekete vagy ezust
elettartam gari.

Ebben mar benne van a monoblokk? Mert akkor baromi jo sulyban van. Az XT kb. egy szazassal nehezebb nala, talan kicsit tobbel.
Jo lenne :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha már meghajtás...na szóval, kicsit erõsebb terhelésnek teszem ki a láncomat mint valaha, s azt vettem észre, hogy kábé 3-4 hónap intenzív terhelés után, a lácszemek egy része "összeszorul" - ez elõfordul bármilyen felsõkategóriás láccal. (connex 908, shimano xtr stb) Ezt persze szét tudom kínkeservesen lazítani (satuba be a gázos szemet, majd fogóval megcibálni kicsit) A szoruló lácszem pl megáll egy szögben, s nem mozdul (értelemszerûen fogat ugrik olyankor, általában az tûnik fel) - s ha jobban megnézem, mintha picit meg lenne a lap hajolva. Dehát ennyire csak nem vagyok kajak, vagy mégis? ;) Szóval tapasztaltatok már ilyet, s ha igen, el lehet valahogyan kerülni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vole:

"[...] they are looking to release their new out-boarding cranks by March next year"

middleburn adatok

£142 tanyer nelkul barmelyik csillaggal
590g egy tanyerral
165-170-175-180 mm hossz
fekete vagy ezust
elettartam gari.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
meg mintha az fsa is gyártana. csak egyiket se hozzák be.
gr.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
100-as: Truvativ is van, ezért elvileg van itthon

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nem csak rf az tuti.
De akkor oké itthon nincs.
Ja és az lx, hát ciki:o
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.