Köszi! Ezen már túl vagyok. Egyik szem sem feszül, hajtás közben nem is ugrik. Nekem úgy tûnik, mintha a lánc nem ehez a sorhoz lenne kitalálva (pedig mind a kettõ - gyárilag - Sram, 9-es rendszer). A jelenség specialitása pedig az, hogy bizonyos pedálfordulat fölött abbamarad. Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy váltok egyet(simán), jön a vartyogás, aztán elmarad. Az is eszembe jutott, hogy kiveszek egy szemet, hátha az segít, de nem nagyon szeretném a láncot túlfeszíteni. Szóval teljesen tanácstalan vagyok, és ez a kertyegés nagyon idegesít. A dologhoz még annyit, hogy új korában ezt nem csinálta, és eddigi bicajos pályafutásom alatt nem is találkoztam ilyen problémával.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2005. April 17. - 21:04
Posted 2005. April 17. - 18:04
Nem szerelted mostanában a láncod? Lehet, hogy valamelyik szemnél szorul.
Tekerd visszafelé a hajtókart, és nézd közben a láncot a váltógörgõnél. Ha valahol nem egyenesedik ki a lánc, miután elhagyta a görgõt, na ott a hiba.
Ha ez megvan, akkor meg kell feszegetni a láncot oldalirányba a problémás résznél, de érzéssel.
Tekerd visszafelé a hajtókart, és nézd közben a láncot a váltógörgõnél. Ha valahol nem egyenesedik ki a lánc, miután elhagyta a görgõt, na ott a hiba.
Ha ez megvan, akkor meg kell feszegetni a láncot oldalirányba a problémás résznél, de érzéssel.
Posted 2005. April 17. - 17:16
Hahó Skacok!
Bocsesz, hogy közbevágok, de segítségre lenne szükségem. Mi van akkor, ha totál jól be van állítva a hátsóváltóm, a sor nem kopott és a lánc is egyidõs vele, (2 hónaposak kb.: 2-300 Km-el) de mégis pattog (mármint a lánc). Közelrõl tanulmányozva a jelenséget, olyan mintha a lánc szemek egybõl nem találnának a helyükre, és amikor igen, akkor mintha a csapok pattannának. Az az érdekes, hogy leginkább a kis fogaskeréken produkálja, terhelve, de néha terhelés nélkül is. Van valami tippetek?
Bocsesz, hogy közbevágok, de segítségre lenne szükségem. Mi van akkor, ha totál jól be van állítva a hátsóváltóm, a sor nem kopott és a lánc is egyidõs vele, (2 hónaposak kb.: 2-300 Km-el) de mégis pattog (mármint a lánc). Közelrõl tanulmányozva a jelenséget, olyan mintha a lánc szemek egybõl nem találnának a helyükre, és amikor igen, akkor mintha a csapok pattannának. Az az érdekes, hogy leginkább a kis fogaskeréken produkálja, terhelve, de néha terhelés nélkül is. Van valami tippetek?
Posted 2005. April 16. - 23:41
milyen a truva csavar? aminek mindkét oldala imbuszos?
nem, csak az egyik
ami a hussefelten a kistányért rögziti
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. April 15. - 20:37
igazság szerint rászánnám a pénz a raceface-re is de az itteni boltból felhívták a fucktort és azt mondták, hogy nincsen.
ezért érdekelne a token (haesetleg vki tudja mennyibe kerül az is) vagy ha nagyon nincs más, yasec. mertmivelhogy az is a baj, hogy nekem vmi széles tengely kellene, de úgy néz ki, hogy most már nehéz taláni bármilyen normálisabb négyszögest a hajtókart meg nemõrültemmeg lecserélni (raceface turbine lp dh) mert igaz, hogy olcsón adták egy idõben, nade ez mégiscsak nagyon tuti. mivel nem ugrálok 10m-ket kizárt, hogy baj legyen vele (akkor is a tengely törne, de a lényeg, hogy megér egy jó tengelyt)
na ez jó sok lett. de minek.
ezért érdekelne a token (haesetleg vki tudja mennyibe kerül az is) vagy ha nagyon nincs más, yasec. mertmivelhogy az is a baj, hogy nekem vmi széles tengely kellene, de úgy néz ki, hogy most már nehéz taláni bármilyen normálisabb négyszögest a hajtókart meg nemõrültemmeg lecserélni (raceface turbine lp dh) mert igaz, hogy olcsón adták egy idõben, nade ez mégiscsak nagyon tuti. mivel nem ugrálok 10m-ket kizárt, hogy baj legyen vele (akkor is a tengely törne, de a lényeg, hogy megér egy jó tengelyt)
na ez jó sok lett. de minek.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2005. April 15. - 18:56
macs: mi kéne?
jaa...jó vagyok ma...:-/
szerintem jó lesz az a token, ha szétmegy cseréld...
még mindig olcsóbb mint egy raceface
ma nagyon gyépés vagyok, lehet törölni mert értelme nem sok volt...
jaa...jó vagyok ma...:-/
szerintem jó lesz az a token, ha szétmegy cseréld...
még mindig olcsóbb mint egy raceface
ma nagyon gyépés vagyok, lehet törölni mert értelme nem sok volt...
Autist Team:)
Posted 2005. April 15. - 18:55
valaki segítsen má' monoblock ügyben, mer itt tök sötétek hozzá
légyszi
légyszi
Posted 2005. April 15. - 16:48
Posted 2005. April 15. - 16:26
Truva hajtómû csavart lehet kapni 1 darabot, vagy csak 4-5ös pakkba? =/
nincs valakinek egy felesleg?
nincs valakinek egy felesleg?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Posted 2005. April 15. - 15:02
én nem szoktam belerohasztani a pedált a hajtókarba. így ilyet még nem csináltattam, csak láttam olyat ami így volt megcsinálva. ja és a válasz: fogalmam sincs.
Posted 2005. April 15. - 14:55
endrú, nemtudod véletlenül mennyiért válalják ezt a perselyezõs dolgot?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel
Posted 2005. April 15. - 11:09
ezt a tokent mennyér osztják? mertmivelhogy itt szeretik drágán adni a cuccokat, hadd ne fizessek érte 2000el többet.
egyébkéntmeg rf hajtókart nem cserélek le vmi fosra csak mert most mindenkinek bordástengelyre van szüksége, mert kb 2 év alatt hirtelen mindenki annyit fejlõdött, hogy minden mást lecsoffaszt.
persze, hogy a bordástenely jobb, de nekem soha nem lesz szükségem a mostani hajtókaromnál jobbra, inkább gyárttatok bele tengelyt.
egyébkéntmeg rf hajtókart nem cserélek le vmi fosra csak mert most mindenkinek bordástengelyre van szüksége, mert kb 2 év alatt hirtelen mindenki annyit fejlõdött, hogy minden mást lecsoffaszt.
persze, hogy a bordástenely jobb, de nekem soha nem lesz szükségem a mostani hajtókaromnál jobbra, inkább gyárttatok bele tengelyt.
Posted 2005. April 15. - 09:40
gyapihoz ha beviszed, õ megcsináltatja valakivel úgy emléxem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. April 15. - 08:55
Posted 2005. April 15. - 08:33
Posted 2005. April 15. - 08:19
A következõ a problémám:
Van egy LX hajtókarom, amibe az elõzõ tulaj hagyta "belerohadni" a pedált, nagy nehezen ki lehetett hajtani, de a jobb hajtókarban a menet picit megsérült, azaz inkább megkopott.
Tudnátok ajánlani valami megoldást (kuka kivételével) ?
Van egy LX hajtókarom, amibe az elõzõ tulaj hagyta "belerohadni" a pedált, nagy nehezen ki lehetett hajtani, de a jobb hajtókarban a menet picit megsérült, azaz inkább megkopott.
Tudnátok ajánlani valami megoldást (kuka kivételével) ?
Posted 2005. April 15. - 06:17
Posted 2005. April 14. - 23:46
Posted 2005. April 14. - 19:52
megint elmondom, hogy nem szar, hanem nem lehet kapni. és ez e legnagyobb gond vele
Már tavalyelõtt se lehetett ha jól emlékszem...de van Avid canti helyette!
http://www.sram.com/...akes/shorty.php
-=[BALATONFÜRED REPRAZENT]=-