Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Attól függ milyen. De szerintem sem fogsz sok különbséget észrevenni 2 foggal többel.

Ride everywhere.

.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Nem gondolom, h a 44-es elég lenne. Az elõzõ bringámon 48-as van, -akkorát mindenképp- de sajnos azt nem lehet áttenni, mert 5 pontos felfogatása van:(
Engem a megvalósíthatóság az esetleges problémák és az árak érdekelnének, mit kóstál egy garnitúra hajtómûcsavar?
Érdekes lehet még, h a középsõ tárcsa 32 fogú így szerintetek az átdobó a kettõ közötti különbséget tudja kezelni???
Üdv

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
megéri 2 fog külömbség miatt venni új fogaskereket és egy garnitúra hajtómû csavart?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Kösz az infokat, de sajnos elhamarkodtam a kérdést. A nagyobb tárcsa felõl 4 szép szabályos imbusz-fej van; a túloldalt megvizuálva viszont kiderült, h szegecselt megoldás...
Megfordult a fejemben, h szegecseket ki, új tárcsa rá, aztán csavarokkal vissza.
Vélemény?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Elvileg akárhol vehetsz egy 44es lánctányért, vagy akár nagyobbat. Egy csúcsminõségû acél Gebhardt kb 5000, de 1-2000ért már találsz shimanót szerintem. Esetleg dobd fel az apróban, hátha vki cserél vagy elad.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
BCA eloszor en is fujjtam 42 miatt ,de amugy nem rossz az....
,de en szerintem annal jobb arajanlatot itt sem tud senki adni ,mint a lakohely szerinti legkozelebbi szerviz ;)
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

A kérdés: Magában egy 4 helyen felfogatott tárcsa vételére mennyi esélyem van???

mivel meghajtás topic, ezért enged meg hogy értetlenkedve visszakérdezzek:
Lánckerékre gondolsz? (ami a hajtómûvön van)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Üdv Mkinek!

Úgy alakult,h zsír új bringa van alattam:))) egy dologgal azonban nem tudok mit kezdeni:
Elöl a legnagyobb fogaskoszorú 42-tes, ami több mint zavaró.
A kérdés: Magában egy 4 helyen felfogatott tárcsa vételére mennyi esélyem van???
A szervíz tokkal-vonóval mindent cserélne. -Ehe-ehe...

Az infokat elõre is köszi
-Üdv!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Értem én (már), de tartom, hogy nem okoz különbséget semmiben, h merre áll. Talán mire megfordítottad, bekopott a rendszer. Mindegy, amíg mindenki alatt forog a kerék, addig minden oké.

Na, rendben. Tökéletesen igazad van abban, hogy elvileg tök mindegynek kéne lennie, hogy merre áll. De nem mindegy. Egyébként meg nem kopott be a rendszer, mire megfordítottam. Lánc szaladt. Patentszem megfordít - lánc nem szalad.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Értem én (már), de tartom, hogy nem okoz különbséget semmiben, h merre áll. Talán mire megfordítottad, bekopott a rendszer. Mindegy, amíg mindenki alatt forog a kerék, addig minden oké.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

... Csak ismételni tudom magam. A powerlink két egyforma félbõl áll, csak egyféleképp lehet összerakni, forgatni meg annyi értelme van, mint a többi szemet.
Aki elõször használja: szétbontáshoz a két külsõ lapot összenyomod a láncra merõlegesen, és onnantól egyértelmû.

Barátom, úgy látom nem akarod megérteni mirõl írtam. Nem mindegy, hogy a patentszem fixtengelyes része a felénk esõ oldalon jobbra vagy balra esik.
Úgy jó, ahogy a képen van. Ha viszont vertikálisan megfordítod, úgy meg egyes rendszereknél megszaladhat a lánc.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
... Csak ismételni tudom magam. A powerlink két egyforma félbõl áll, csak egyféleképp lehet összerakni, forgatni meg annyi értelme van, mint a többi szemet.
Aki elõször használja: szétbontáshoz a két külsõ lapot összenyomod a láncra merõlegesen, és onnantól egyértelmû.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

???

osszecsúsztatva egymásbanyomod, és utána széthúzod, de már nem jön szét, mert egymásbaakadt a két fele

de szerintem annyira adja magát, ha az ember a kezében fogja, hogy csak na.

ez kb olyan kérdés, hogy melyik irányba kell meghúzni a fékkart, már bocs

Számomra is adja magát, csak Valeria szerint az övé fordítva jobban mûködik.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Errõl: http://www.robotcomb...ain_link_lg.jpg

Szerinted ez van a SRAM láncokon (mert én leírtam, hogy 69-s láncnál fordult elõ nálam a szaladás)? Egyébként meg úgy kell feltenni, ahogy az általad belinkelt képen is szerepel. Ezt próbáltam kelliz-nek is elmagyarázni.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Errõl: http://www.robotcomb...ain_link_lg.jpg

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mmmm, Valerianak valami õsrégi patentszeme van...

Mirõl beszélsz?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Mmmm, Valerianak valami õsrégi patentszeme van... A powerlink ilyen, és nem lehet nem érteni http://velopiter.spb.../powerlink.jpeg

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nemazé, de a Sram Powerlink teljesen szimmetrikus, nem??? Hiába forgatod... Ha új lánccal mész kopott racsnin, ugrik és kész.
Egyébként kezdem azt hinni, h mágus vagyok. Sokkal többet futnak alattam a láncok-sorok, mint a többiek írják. Lánc 5-10000 Km, sort még soha nem cseréltem, eladtam/ellopták a gépet, mire kellett volna. Aszfalt, száraz idõ,ha már nyikorog kenés.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Akkor valaki leírhatná hogyan kell helyesen felrakni a patentszemet.
Képpel lenne a legjobb.

???

osszecsúsztatva egymásbanyomod, és utána széthúzod, de már nem jön szét, mert egymásbaakadt a két fele

de szerintem annyira adja magát, ha az ember a kezében fogja, hogy csak na.

ez kb olyan kérdés, hogy melyik irányba kell meghúzni a fékkart, már bocs

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A kifelé nézõ oldalon, a hajtásirány felé mutasson a fix oldala (ebben van rögzítve fixen a tengely)