Rave: ha nem tudnád: a szabályok arra valók, hogy áthágják õket! Vannak olyan esetek is, amikor az a jó, ha inkább megszeged a szabályt. Ha egész életedet úgy éled le, hogy aláveted magad a szabályok akaratának, akkor elõbb-utóbb egy rongybaba leszel akarat nélkül, és folyton azon fogsz gyötrõdni, hogy helyesen cselekszel-e vagy sem.
Én elõbb megnézem, mi az, amire vágyok, s aztán nézem azt, hogy hogyan is kivitelezhetõ a dolog. Ha az csak másokon át való áttiprással vagy pusztitással érhetõ el, nem mozdulok. Viszont ha nincs ilyen akadály, és senkinek sem ártok vele,akkor igen. Különben nem lennék én. Hisz tudod jól, milyen vagyok. Egy vizöntõnek nem lehet korlátokat szabni! De tetteim következményeiért vállalom a felelõsséget, nem rohanok el csak azért, mert valamit elrontottam.
A szabályokat nem isten teremti, hanem hozzád vagy hozzám hasonló (vagy még nálunk is rosszabb!) emberek. Oké, elfogadom, hogy léteznek szabályok, de sokszor az élet mást diktál. A szabályok nem valamiféle istenségek, amit imádni kell. A becsületkódex már rég letûnt errõl a világról, most már önzõbben élünk.
Te is átszegsz egy csomó szabályt, már csak azzal is, amikor elmész terepezni. Igen, tudom, hogy mostanság elég ritkán történik meg ez, de szerintem ez nem a szabályok tiszteletben tartása, hanem inkább lustaság vagy meló okozza!

De te is simán, bármikor bemész egy olyan útra, amin elvileg nem is lenne szabad közlekedni. Hogy veszélyeztetsz-e ezzel valamit? Nem érdekes, hisz a szabály az szabály, nemde? De te azt mondod, azért mész, mert poén, mert szabadság, mert klassz érzés ott tekerni.
Nomármost, én meg azt mondom, hogy klassz érzés az erdõ sötétjében ott lenni, tábortûz körül ülni a barátaimmal és finom falatokat sütögetni. És maximálisan oda fogok aztán figyelni,hogy ne történjen baj, mert a felelõsség engem terhel. De ez semmivel sem nagyobb szabályáthágás, amit te vagy mások csinálnak.