Pontosítanék. Éppenséggel jött volna segiteni valaki, csak az egy öreg szatír volt.
;D ;D ;D ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2002. március 29. - 22:16

Írta 2002. március 29. - 22:12

háátt defektekben jó vagyok, mert nekem, ha van, akkor egymásután vagy öt! És nekem még egy srác sem segitett! :-/
egyszer mentünk napozni a Lupára és mire leértem a vizhez, mindkét kerekem leeresztett! Ugyhogy kezdõdhetett a fürdõruhában bringa felforditás, és ragasztgatás, csere stb.
egyszer mentünk napozni a Lupára és mire leértem a vizhez, mindkét kerekem leeresztett! Ugyhogy kezdõdhetett a fürdõruhában bringa felforditás, és ragasztgatás, csere stb.
Írta 2002. március 29. - 21:50

Ez kiraly!!! Toled allandoan azt hallom, hogy valakinek belsot adsz, mert annak kilukadt a kereke. Biztosan te vagy a sarga angyal bringas verzioja!! ;D ;D ;D ;DAmugy ma kilukadt az egyik haverom elsokereke, es nem jottel segiteni! >
Persze, csak nekunk nem segitesz. Megjegyeztem!
;D ;D ;D ;D
Termeszetesen csak viccelek. Nagyon is rendes tetszik lenni!

;D ;D ;D ;D
Termeszetesen csak viccelek. Nagyon is rendes tetszik lenni!

Írta 2002. március 29. - 19:17

ma is tekertünk egy 50 km-t terepen. Persze úgy akartuk, hogy Diósárok utcán feltépünk, majd Jánoshegy és át a Hármasra. Ebbõl a Diósárkot kihagytuk, mert nem volt valahogy kedvünk ma hozzá mégsem (kitudja miért?
), és a Fogassal mentünk fel. Tele volt bringásokkal. És jöttek is ellenõrök, mindketten begyüjtöttünk egy-egy csekket. Meg kell állapitanom, hogy a BKV a metrón kivül a Fogasra is nagy figyelmet áldoz, na mindegy.
A HHH-n segitettünk két defektes gyereknek (nem a gyerekek voltak defektesek), és végig néztük hogyan lehet 20 perc alatt valami teljesen idétlen módon belsõt cserélni. Persze az eszközökön kivül nem sokat segitettünk, igaz kicsit nehezemre esett nem odamenni, és kitépni a kezükbõl a belsõt, leszedõt és pumpát, és pikpak megcsinálni. De azért kibirtam, inkább csak moziztam ;D ;D.
na :-*

A HHH-n segitettünk két defektes gyereknek (nem a gyerekek voltak defektesek), és végig néztük hogyan lehet 20 perc alatt valami teljesen idétlen módon belsõt cserélni. Persze az eszközökön kivül nem sokat segitettünk, igaz kicsit nehezemre esett nem odamenni, és kitépni a kezükbõl a belsõt, leszedõt és pumpát, és pikpak megcsinálni. De azért kibirtam, inkább csak moziztam ;D ;D.
na :-*
Írta 2002. március 29. - 08:29

Findli, mindenképpen részt fogsz venni! :-) Ebböl most már te sem maradhatsz ki.
Trifó, beszélgettem egy ismerösömmel, aki meg egy györi bringaszerelővel beszélgetett. Pepe bringárimában dolgozik a srác, és állitólag nagyoon ért hozzá.
a következöket mondta a GT vázról:
a GT vázak nagyon jó vázak, csak az a baj velük, hogy le vannak edzve. Amit azért csinálnak, mert vékonyfalú csöböl nagyon szilárd vázakat tudnak csinálni, de sajna az edzés miatt a váz nem elég flexibilis, és törik. Hiába van rajta teló. A Trek vázról azt mondta ez a fiú, hogy azokat kéregedzik, egy szabadalmi eljárással, és a Trek vázak egyszerre nagyon könnyıek, merevek, és rugalmasak is. De azért azok is törnek. Tette hozzá. De sokkal ritkábban
Trifó, beszélgettem egy ismerösömmel, aki meg egy györi bringaszerelővel beszélgetett. Pepe bringárimában dolgozik a srác, és állitólag nagyoon ért hozzá.
a következöket mondta a GT vázról:
a GT vázak nagyon jó vázak, csak az a baj velük, hogy le vannak edzve. Amit azért csinálnak, mert vékonyfalú csöböl nagyon szilárd vázakat tudnak csinálni, de sajna az edzés miatt a váz nem elég flexibilis, és törik. Hiába van rajta teló. A Trek vázról azt mondta ez a fiú, hogy azokat kéregedzik, egy szabadalmi eljárással, és a Trek vázak egyszerre nagyon könnyıek, merevek, és rugalmasak is. De azért azok is törnek. Tette hozzá. De sokkal ritkábban
Írta 2002. március 28. - 22:43

Írta 2002. március 28. - 21:44

Era: az a tanfolyam szerintem is csak szerelõknek van. Pedig ha lenne ilyen, akkor én biztos, hogy elmennék, mert nagyon érdekel a bicikliszerelés. No nem lennék bringaszerelõ, de annyira akarom elsajátitani, hogy ne kelljen sokat szervizekbe járni. Pár dolgot már megmutattak nekem, mert van egy bringaszerelõ haverom akitõl órákat veszek. :-)
Node eddig még csak kétszer volt ilyen workshop.
A szerelés olyasmi, amit nemre való tekintet nélkül minden biciklistának tudnia kell, legalább a váltó, bowden és fékállitásokat. Az lenne a minimum.
A srácoknak könnyû, nekik a kisujjukban van, de a lányoknak már nehezebb.
Az jó, hogy te is szeretsz bütykölni, és hogy van érzéked a technikához. Ez megkönnyiti a dolgokat. Nem duzzogsz, ha olajos lesz a kezed, nem ijedsz meg, ha kapsz egy defektet, és tanulékony is vagy. Szerintem az a legjobb megoldás, ha találsz egy olyan ismerõst, akitõl tudsz tanulni.
Node eddig még csak kétszer volt ilyen workshop.
A szerelés olyasmi, amit nemre való tekintet nélkül minden biciklistának tudnia kell, legalább a váltó, bowden és fékállitásokat. Az lenne a minimum.
A srácoknak könnyû, nekik a kisujjukban van, de a lányoknak már nehezebb.
Az jó, hogy te is szeretsz bütykölni, és hogy van érzéked a technikához. Ez megkönnyiti a dolgokat. Nem duzzogsz, ha olajos lesz a kezed, nem ijedsz meg, ha kapsz egy defektet, és tanulékony is vagy. Szerintem az a legjobb megoldás, ha találsz egy olyan ismerõst, akitõl tudsz tanulni.
Írta 2002. március 28. - 21:38

Kedves Trifó!
Nagyon örülök, hogy megvan az új cangád,és hogy ilyen gyorsan meglett. Éljen.Tényleg szerencsés vagy, hogy ilyen hamar újat fogsz kapni!
A hétvégi túrára azért nem tudsz velünk jönni, mert elõrefoglalt szálláshelyünk van a gesztesi várban.
Van egy jóbarátom Gyõrben. Itt idézek a levelébõl, mert nagyon érdekes:
. Egy haverom ment Gyõrben az Iparúti felüljárón, hogy elmenjen Bana felé egyet tekerni, és a bicója kettétörött alatta. Egy GT váz. Nem akartam elhinni, mire mérgesen azt mondta, akkor gyere, és nézd meg. A váz a pedálblokknál, és a felsö vízszintes váznál, ami a nyeregcsöbe torkollik, tört kétdarabra Igaz, Péter majd egy mázsa izom, de akkor is!
Úgy tûnik, hogy a GT-k gyengucik.
Nagyon örülök, hogy megvan az új cangád,és hogy ilyen gyorsan meglett. Éljen.Tényleg szerencsés vagy, hogy ilyen hamar újat fogsz kapni!
A hétvégi túrára azért nem tudsz velünk jönni, mert elõrefoglalt szálláshelyünk van a gesztesi várban.
Van egy jóbarátom Gyõrben. Itt idézek a levelébõl, mert nagyon érdekes:
. Egy haverom ment Gyõrben az Iparúti felüljárón, hogy elmenjen Bana felé egyet tekerni, és a bicója kettétörött alatta. Egy GT váz. Nem akartam elhinni, mire mérgesen azt mondta, akkor gyere, és nézd meg. A váz a pedálblokknál, és a felsö vízszintes váznál, ami a nyeregcsöbe torkollik, tört kétdarabra Igaz, Péter majd egy mázsa izom, de akkor is!
Úgy tûnik, hogy a GT-k gyengucik.
Írta 2002. március 28. - 14:55

Era: az a szerelõ tanfolyam nem olyanoknak szól akik szervízben akarnak dolgozni?
--Trifo
--Trifo
vendég__*
Írta 2002. március 28. - 13:25

Írta 2002. március 28. - 11:58

Lensver: végre!!!!!!
Trifo: ez végül is jól végzõdik, gratula az új vázhoz. Ha ezen a hétvégén nem is, de jövõhéten már mehetünk együtt! Mi most privát túrát teszünk a Vértesben, 3 nap.
Charon: mondjuk teljes szétszedéssel én nem játszadozom.
Trifo: ez végül is jól végzõdik, gratula az új vázhoz. Ha ezen a hétvégén nem is, de jövõhéten már mehetünk együtt! Mi most privát túrát teszünk a Vértesben, 3 nap.
Charon: mondjuk teljes szétszedéssel én nem játszadozom.
vendég_Charon_*
Írta 2002. március 28. - 11:03

Ja! És évente magam szedem szét és rakom össze bringámat. Ha a kerékfûzés is meglesz, akkor mindent én raktam össze rajta! 
Hozzá kell tenni, hogy mindig kimarad egy-két alkatrész, de ettõl csak könnyebb lesz a bike... ;D ;D ;D ;D

vendég_Charon_*
Írta 2002. március 28. - 11:00

Era:
Tényleg nem ördöngõsség mondjuk a full fékrendszer, vagy a váltórendszer beállítgatása, bowdencseréje, ezt még érdemes megtanulni.
Típustól függõen, de elég egyszerû és gyors szokott lenni. Még egy átlag pihenõ alkalmával be lehet lõni.
Az agyak, kormánycsapágy szétszedése macerásabb, de ez sem túl komplikált, csak nem szabad elsietni a dolgot.
Középcsapágy, hajtókar. Ehhez pölö már szerszám kell.
8)
Tényleg nem ördöngõsség mondjuk a full fékrendszer, vagy a váltórendszer beállítgatása, bowdencseréje, ezt még érdemes megtanulni.
Típustól függõen, de elég egyszerû és gyors szokott lenni. Még egy átlag pihenõ alkalmával be lehet lõni.

Az agyak, kormánycsapágy szétszedése macerásabb, de ez sem túl komplikált, csak nem szabad elsietni a dolgot.
Középcsapágy, hajtókar. Ehhez pölö már szerszám kell.
8)
Írta 2002. március 28. - 10:46

Ez az alapvetõ készletem meg van.
Nem rémkülök meg, ha defektet kapok. Viszont a váltó és fék állítás már macerásabb. És a bicó felaprítását sem vállalom be. (Vagyis az még menne, de az összerakása a gáz a rendes beállításokkal. ???)
(Csepelen indul egy kerékpár szerelõ tanfolyam. Elgondolkodtatott a dolog, de a tanfolyam ára - 95 eFt - mégis visszariasztott.) Még mindig olcsóbb a szervíz. A mûszaki érzékem is és a kedvem is megvolna hozzá, csak elõször nem egyedül kellene csinálnom. Mondjuk van olyan ismerõsöm, aki a Mecsek Maraton után szétkapta a keróját
és átmosta és utána is jó maradt. De õ messze van. Az én bicóm sajnos még mindig õrzi az agyagot, pedig samponnal is átmostam. 
Tehát a Kerékvár a nyerõ. Köszi a tippet, meglátogatom õket.

(Csepelen indul egy kerékpár szerelõ tanfolyam. Elgondolkodtatott a dolog, de a tanfolyam ára - 95 eFt - mégis visszariasztott.) Még mindig olcsóbb a szervíz. A mûszaki érzékem is és a kedvem is megvolna hozzá, csak elõször nem egyedül kellene csinálnom. Mondjuk van olyan ismerõsöm, aki a Mecsek Maraton után szétkapta a keróját

Tehát a Kerékvár a nyerõ. Köszi a tippet, meglátogatom õket.
Írta 2002. március 28. - 09:39

Szervíz témához még egy: A Bergusonnál szereltek fel nekem egymás után 2 tárcsaféket (az elsõ megdöglött), és mind a kettõt majdnem elhagytam, mert kilazultak a rögzítõ csavarok. 100km-en belül!!!
Az eladó srác meg lehet, hogy ért nagyon a témához, de olymértékben nyomulósan adta elõ, hogy nem volt jó érzés ott vásárolni.
Era: Pár alapvetõ szerelési fogást tényleg nem árt elsajátítani. Meg persze nem árt pár szerszám se otthonra, úgy mint
- gunilebzzeráló kanál (biztos van jobb neve)
- Tip-Top folt...
- küllõkulcs
- imbusz készlet
- fogó
- fogkefe
- láncolaj
Ezekkel meg lehet spórolni egy halom szervízbe járást és ott van az öröm is, ahogy Findli mondta, hogy te magad csináltad meg. Már ha ez neked örömöt jelent...
--Trifo
Az eladó srác meg lehet, hogy ért nagyon a témához, de olymértékben nyomulósan adta elõ, hogy nem volt jó érzés ott vásárolni.
Era: Pár alapvetõ szerelési fogást tényleg nem árt elsajátítani. Meg persze nem árt pár szerszám se otthonra, úgy mint
- gunilebzzeráló kanál (biztos van jobb neve)
- Tip-Top folt...
- küllõkulcs
- imbusz készlet
- fogó
- fogkefe
- láncolaj
Ezekkel meg lehet spórolni egy halom szervízbe járást és ott van az öröm is, ahogy Findli mondta, hogy te magad csináltad meg. Már ha ez neked örömöt jelent...
--Trifo
Írta 2002. március 28. - 09:30

A szervíz választáshoz: Kap egy nagy-nagy pirospontot a Kerékvár. Tegnap felhívtak, hogy megvan a váz, csak oda kellene menni megnézni, hogy jó lesz-e az nekem, mert nem olyan szinû, mint az eredeti volt.
Mellesleg ilyen lesz:

És azt mondta az ember, hogy hétvégére kész lesz. Szóval, Findli, ha minden jól megy, mégis veletek tartok
--Trifo
Mellesleg ilyen lesz:

És azt mondta az ember, hogy hétvégére kész lesz. Szóval, Findli, ha minden jól megy, mégis veletek tartok

--Trifo
Írta 2002. március 28. - 08:28

Hát nem aranyos? Ahogy ott ácsorog egymagában, zöld magányában?!
Szuper,hogy most már egész hétre jó idõt mondanak, ezt ki kell használnunk. Most indulok is már.
Szuper,hogy most már egész hétre jó idõt mondanak, ezt ki kell használnunk. Most indulok is már.
Írta 2002. március 28. - 02:48

Írta 2002. március 28. - 01:30

A Dunaáradásról szóló fotókat itt tudod megnézni: http://kep.tar.hu/natk/images
Ott kattints a "Duna Áradás" cimre.
Ok, de azért vigyázz, mert a nénik idegzete nagyon labilis! :-)
A Diósárkot még meglátjuk.
Ott kattints a "Duna Áradás" cimre.
Ok, de azért vigyázz, mert a nénik idegzete nagyon labilis! :-)
A Diósárkot még meglátjuk.
Írta 2002. március 28. - 01:09

Lensver: még nem néztem meg a Római partról készitett képeidet, de holnap (végre nem kell dolgoznom
! ma már úgyis elegem volt az összes emberbõl akivel összehozott a sors.)én is kinézek, milyen. Milyen jól elszórakoztatjuk magunkat ezzel, pedig szegény dagi nõnek biztos sok fejfájást okoz ez a probléma.
Azon kifejezetten csodálkozom, hogy még nem beszélgettél azzal a lánnyal! Holnap egy másik bringás lány is fog menni a könyvtárba, az én leszek, de nem fogunk sajna találkozni. Majd jól kikészitem a néniket, oksi?!
Elõbb úgyis kölcsönkapod a gumikat! meg szerintem nem is kell neki.
Akkor pénteken Diósárok utca?
Trifo: igazad van, láttam mit mûvelsz vele. Akkor az én vázam sokáig fogja még birni!
Era: háát akkor tényleg ideje átnézetni, szétszedetni a gépedet. Bár én nagyon tudom ajánlani, hogy szert kell tenned bizonyos technikai gyakorlatra, és magad is hozzá mersz majd nyúlni. mert hát azért nem egy nagy ördöngöség, bár van ami nekem is tabu. De jó érzés, hogy azért az apróbb hibákat, állitgatásokat meg tudod tenni magad is. Bár ezzel az örületbe kergeted majd a szervizeseket, õk ugyanis utálják. Nekünk mindig azt mondják: a mi dolgunk, hogy bringázzunk és nem az, hogy buheráljunk!
Egyébként ez nem anti reklám, de a Bergusonban már jártam úgy, hogy egy teljes átnézés után 2 héttel a kormányom fele letörött, és a törésen látszott, hogy volt ott repedés már egy ideje. Még szerencse, hogy nem a HHH-ról lefelé, hanem már az összekötõ hídon estem emiatt. Akkor morcosabb lettem volna, igy csak jót röhögtem!
Na :-*

Azon kifejezetten csodálkozom, hogy még nem beszélgettél azzal a lánnyal! Holnap egy másik bringás lány is fog menni a könyvtárba, az én leszek, de nem fogunk sajna találkozni. Majd jól kikészitem a néniket, oksi?!
Elõbb úgyis kölcsönkapod a gumikat! meg szerintem nem is kell neki.
Akkor pénteken Diósárok utca?
Trifo: igazad van, láttam mit mûvelsz vele. Akkor az én vázam sokáig fogja még birni!
Era: háát akkor tényleg ideje átnézetni, szétszedetni a gépedet. Bár én nagyon tudom ajánlani, hogy szert kell tenned bizonyos technikai gyakorlatra, és magad is hozzá mersz majd nyúlni. mert hát azért nem egy nagy ördöngöség, bár van ami nekem is tabu. De jó érzés, hogy azért az apróbb hibákat, állitgatásokat meg tudod tenni magad is. Bár ezzel az örületbe kergeted majd a szervizeseket, õk ugyanis utálják. Nekünk mindig azt mondják: a mi dolgunk, hogy bringázzunk és nem az, hogy buheráljunk!
Egyébként ez nem anti reklám, de a Bergusonban már jártam úgy, hogy egy teljes átnézés után 2 héttel a kormányom fele letörött, és a törésen látszott, hogy volt ott repedés már egy ideje. Még szerencse, hogy nem a HHH-ról lefelé, hanem már az összekötõ hídon estem emiatt. Akkor morcosabb lettem volna, igy csak jót röhögtem!
Na :-*