Tiszteltetem az el-nem-hervadtakat és hányingerem-van-a-sonkától-tormától bringásokat!
Hát meg volt a húsvét, és meg volt a Boszorkány-kupa is. Verõfényes napsütés, enyhe, kellemesen langyi szellõ, és uszkve 20-25fokos melegben érkeztünk meg SZögedébe vasárnap reggel. Az elõzetes pályára illetett jelzõk miatt bõ 2órával elõbbre terveztük a kiérkezést, amibõl egy jó 3/4óra sikerült is, mert elõtte azért még Tyito elvtársnál találkoztunk Orsival, kipróbáltuk végre a rekut, és egybehangzóan mindannyian azon a véleményen voltunk, hogy Dönci, mindenki macskája Tyitoéknál, elég meggyõzõ külsõvel rendelkezik ahhoz, hogy a garázsba zárva egy esetleges betörõt egymagában is eltudjon riasztani ;D
A pályához érve már toporzékolva várt minket Cheese és Gabi, gyors nevezés és vedlés után neki veselkedtünk az elsõ, ismerkedõ körünknek. A tavalyi, elsõ Boszi-szigethez hasonlóan a rajt/cél terület ugyanott volt, és az elsõ szakasz sem változott: maradt a hosszú...hosszú gát... Ami eztán következett, az vitathatatlanul kiérdemli legalább a "húha" vagy a kevésbbé finomkodó "bazzzeg" jelzõket. A multkori vágatban most víz állt, így a szögedi sracoknak "muszály" volt keresni egy másik nyomvonalat. Hát ez egy jó 4 méter mély vágatba le, majd a másik végén hirtelenjében fel zúzás, aztán a tetõre érve egy laza, rövid balos fordulás után vissza ugyan abba, és ismét fel a tetejére... Na és hogy még jobb legyen a jó, a letörés oldalában kisebb gödrök próbálták meg a lovast elválasztani a lovastól, ha már arra tévedt az istenadta, és volt pofája belezúzni 8) Mondanom sem kell, hogy elég rendesen oda kellett figyelni a váltásra, az elsõ éleskörben elég nagy tumultus és fennakadás lett itt emiatt... Na persze itt nem lett vége a szivatásnak, mert ahogy másodjára is felértél, máris fordultál neki egy kisebb vágatnak, ami még kígyózott is. Ebbe kellett beletolni a verdát, majd végig benne, aztán ki, és ismét egy tölcsérbe bele... Az egész úgy festhetett, hogy hol magadhoz húztad a kormányt, hol toltad elfele, és mindezt villámgyorsan váltogatva... Rövid szusszanásnyi "pihenõs" szakasz után jött a szigetre jellemzõ kicsi, éles, szûk kanyarok, a kidõlt, félig kidõlt, egyáltalán-nem-kidõlt ;D fák közt. Egy szóval nem unatkoztunk itt sem. A tavalyi bánya terület idén kimaradt, ha jól informálódtam az üzemeltetõ "jóvoltából", így egy poénos apró, laza kavicsos, nyújtott gátra mászást kaptunk, ami után csak a vicc teljessége miatt, vissaz a gát mellé, és egy tolós, füves gátra mászás... Hálistennek' idén sem maradtak ki a nagytölcsérek, melyekbe most egymás után lehetett beleugratni

volt ereszd el a hajam rendesen! ;D És itt kell megemlítenem, hogy hihetetlenül meglepõdtem a versenyen, hogy mennyien kinn voltak a pályaszélén, és buzdítottak MInket. Jó úton járnak... A pálya utolsó negyedében ismét volt egy-két szivatós hupli, és persze az elmaradhatatlan, névjegyként is levédhetõ kanyarok, majd villámgyors gátra mászás után kezdhettük az új körünk.
A verseny indítása elõtt derült ki, hogy ismét nem lesz idén frissítés menetközben, az evidenskérdésre (miért?) a válasz: mert ez maratontáv... hm... Aztán trövid eszmecsere után, siekrült többed magammal meggyõzni a szervezket, hogy menetközben is legyen víz...
Összegezve...
(+)
:nagyon jól leszervezett, kijelölt verseny volt
:jó látni hogy egyre többen jönnek el ebbe a térségbe is, hisz nem szabad lenézni az Alföldet
:azt is jó látni, hogy egyre többen jönnek szurkolni ki, ami talán azt jelenti, hogy kezd kialakulni egy kultúra idehaza is...
:ha még nem mondtam volna a brutálois pálya 8)
(-)
:összeségében a frissítés hiánya lenne, de a rábeszélés után ugyebár ez is volt, így azt kell mondjam EGÉSZÉBEN OKÉ volt minden...

(csak zárójelben: nem értettem, most sem, ha maratoni lenne a táv, akkor meg fõleg kéne menetközben frissíteni, de egy ilyen jellegû versenyen is alapvetõen kötelezõnek kéne lenni, mert itt is sokat kell utánpótolni... De azért örülök, hogy meggyõzhetõek a azservezõk)
u.i.:
A 4körös kategóriában nyomtam, és biza a medve meg tigrincs, meg Én úgy repesztettünk mint a szélvész.. 8) a paripa feküdt minden ívbe, állatul jöttünk ki mindenhol... És az eredménye? Nos 2ésfél percnyire maradtam le a 3. helytõl a kategóriámban... Magam is csak kerekedett szwemekkel tudtam konstatálni... Para a majdnem harmadik... hm... 8) Viva Bear! 8)
Tsõváz és hátszél...
Parabá' voltam