Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

majd ahol a legmeredekebb rész következett jó 45 fokban (majd Rás megmondja százalékban) másztunk fel már az igazi kék jelen.

Jelentem a 45 fokos emelkedõ százalékban 100%. 8)

(én még csak itt járok, de tetszik a történet!! ;))

módosítok:
végigolvastam az eddigi részeket, és nagyon tetszett!
csak azért nem irigykedek, mert én nem tudnám megcsinálni :)
szóval mégis irigykedek, mert ti meg tudtátok csinálni ;) grat!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nost hát igen állítólag 7 körül is lehet már rajtolni bicóval... csak így is a 6os vonattal indultunk ::)

szóval Csikóváraljánál tartott a kedves kolléga...
onnan pedig Csobánka következet aszfaltos mászással egészen a temetõig, ami alig akart már elfogyni, meg közben az úton a feltört részeket is kerülgetni kellett, és itt pihentettük a fénykardot hogy bírja ha még fontos lesz a szufla...
amint elértük a mûúton a kéket befordultunk rá, és egy idõ után majdnem sikerült elmennünk a Kis-Kevélyre felvezetõ úton, de végül sikerült visszakavarnunk a kékre hogy megint elkavarhassunk ::), de ismét szerencsénk volt... aztán el is hagyott minket mert Charon vlaahogy úgy emlékezett hogy a sárga az kellemesen tekerhetõ :-X (bocs a beszólásokért Charon :-*), aztán kiderült amikor felértünk egy elég hangosan duhajkodó társasághoz a csúcs alatti Mackó barlangnál, hogy bizony ez nem az az út amire gondoltunk (a térképet meg már lusták voltunk elõvenni), és innen még bõven kellett tolni a szokásos brutál meredek, kidõlt fák kombón keresztül, hogy visszakeveredjünk a nyeregbe... itt meg is jegyezték hogya többiek azon a másik úton jöttek ide, majd szokásos lámpa sztori és megkérdeztük hány bicós ment már el, ahol a kedves úriember imsét 10zel kevesebbet mondott mint az elõzõ EPn, majd gyors tanakodás meg szerelvényigazítás után úgy döntöttünk hogy legurulunk Pilisborosjenõre és kihagyva a Köves-bércet aszfaltos szakaszt iktattunk be, persze Pilisborosjenõn is sikerült keveregnünk egyet, aztán zimás száguldás lefelé az aszfalton a 10es útig

EOF part 7

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Tényleg nem semmi! Csak csodálni és derülni tudok a sztorikon! Nagyszerûen végigcsináltátok srácok!

Ja egyébként Zed mesélte, hogy annak idején a Lenkei Peti 12 óra alatt teljesitette a Beacot, és este 7-re ért be. Tehát a rajt akkor korábban volt.

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Charon, Ras: GRATULÁLOK!!! :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Charon: nagyon ügyesek voltatok, gratulálok. Nagyon kemény lehetett, de a beszámolón jót mosolyogtam.

A Mátra maraton is tetszett, képzeljétek az utolsókat is díjazták! ;D

Szerdára beterveztünk megint egy mászókás sütögetést. A megszokott idõben 6-kor (bár, ha tudtok lehet egy kicsivel hamarabb is, én már fél 6-kor ott vagyok) találkozunk a HHH-en a Fenyõgyöngyénél a buszvégállomásnál, vagyis a padoknál az erdõben.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
...20 óra...

bazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Most nehéz szívvel visszaadom Lensvernek jogos tulajdonát, ezért mára ennyi volt népek. Ne legyetek türelmetlenek, hiszen 20 óra eseményeit legépelni sem semmi.... :) 8)
Holnap jövök.

folyt.köv.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Hát sajna errõl is lemaradtam, pedig úgy akartam menni ... sebaj majd jövõre :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hatodik rész: Te vagy a fény az éj szagában! ;D

A szuperlámpa nélkül nem mertük volna bevállalni a sárga jelet Lajosforrásig, így is volt egy pár eltévedésünk, ami tulajdonképpen a jelzések helytelen elhelyezése miatt volt, meg amiatt, hogy nem ismertük az utat annyira. Általában én mentem elöl, Rás hátul, és tisztán lehetett látni minden jelet a fákon, minden apró elágazást vagy 60 méterre elõre. Jó hosszú szakasz volt, utolértünk egy kocogó gyalogost, akivel kicsit elbeszélgettünk. 7x ment eddig végig, változó eredménnyel, sárban el sem érdemes indulni, mert még neki is járhatatlan. Aki olyankor feladja, az nem feladja, hanem kiszáll... Egyébként jó 12-es tempót kocogott. Lajosforrásnál kint dideregtek a srácok az ellenõrzõpontnál a parázsló tûz mellett, ahol mi is megmelegedtünk, meg persze a szokásos minek lehet ekkora fénye.
Ahogy elindultunk, már 22:10-et mutatott az óra, és egyre fáradtabbak voltunk. Itt az eddigi összes eltévedés és aszfaltos pluszkilóméter miatt már kemény 100-on állt a lábunkban és paripáinkban levõ km-ek száma. Amikor elindultunk, iszonyatosan fáztunk, és egyre hosszabb idõt vett igénybe a bemelegedés. Némi mászás után ráfordultunk a zöld keresztre, és mint a lavina szlalomoztunk legfele Csikóváralja fele. Ha jól emléxem a nevére, akkor a Gyopár-forrásnál komoly tanakodásunk volt, mert a jelzés megszûnt, és két lehetséges - jó irányba haladó - út között kellett választani. Az egyiken voltak jelek, de nem olyanok, amilyeneket mi kerestünk, a másikon semmi.
Utóbbin elindultunk. Tök jó volt, mert minden kavics hatalmasnak tûnt, és azért jól lehetett menni - gondolom Rás anyázott rendesen... ;) - de rossz helyre vitt. Egyszer csak kivitt a hegy szélére, és be lehetett látni egészen Csobánkáig, vagy még tovább is a városi fényeket. Na akkor mászóka, illetve továs egy kis ösvényen, ami reményeink szerint felvisz a "jelzett" útra. Gyanúsan sokáig kellett tolni, - tekerni már nem sok erõnk volt itt, fõleg a lelkiek miatt - és térképet nézve se volt sok esélyünk. Az út elfogyott, de olyan 15 méterre azért megleltük az igazit.
Az ellenõrzõponton panaszoltuk a futó srácnak (ez sohasem pihent ???), hogy elhagytuk a zöld keresztet, mire õ:
- Végig azon jöttem, nincs azzal semmi baj...
Nem baj, menjünk tovább. Némi szuflát juttattam a hátsó kerekembe, mert már túl puha volt (megjegyzem akkora tüske volt, hogy a felnit is átszúrhatta volna... :-X)

EOF pt 6.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ja bocsi skacok, de azt elfelejtettem mondani ;D ;D hogy evvel a lámpával megállni nem szabad, különben az arcotokba kaptok néhány tonna lepkét és rovart. Ezek ezerrel jönnek! Megállni tilos és életveszélyes. De sajna ez csak most jutott eszembe. ;D ;D

Charon, persze, hogy türelmetlen vagyok, hisz már 2 éve akarok ide eljutni, és idén se jött össze, mert a Mátrát választottam helyett, de kezdem sajnálni.
Egyébként most indulok itthonról!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ötödik rész, mely sorrendben az ötödik vala.

Visegrád. Délután fél négy. Tûz a nap, mint a rossebb. Vizet kéne felvenni. Megkerestük a megfelelõ kutat, majd eldöntjük, hogy aszfalton fel a Nagy Villámra, onnan vissza, majd irány Pap-rét. Valahogy nincs nagy kedvünk a kettõ közötti rázkódásra. A felvezetõ 6 kilcsis útban 225 szint volt, kényelmesen haladtunk, idõnként vagy fel, vagy lefele száguldott valamelyik barom motoros ezerrel. Csinálja meg ugyanezt 1.7-es slickel! >:(
Jó félóra volt felfele, de sajnos szerencsétlen Viktor nem bírta a napot, megkapta egy kicsit, és ez nagyon visszavetette. Fent pecsét, lefele 50, még a völgyben egy forrásnál töltöttünk vizet, és bekevertünk némi piát. Itt köszönöm meg, hogy Viktor adott egy adag Xenofitot, amitõl olyan erõre kaptam, hogy visszatért belém a lélek, és otthagyva õket egészen Pap-rétig pörgettem 14-el, míg Rás beszélgetett a sráccal, aki csak 8-9-re volt képes a nap miatt.
Pap-réttõl némi aszfaltos mászást követõen 62-vel száguldottunk be Pilisszentlacira, ahol a Kis Rigó vendéglõben pecsétet, és finom meleg levest kaptunk. A hatalmas adagot természetesen nem tudtuk mind megenni, a pincér még kérdezte is, ogy talán nem ízlik? Persze ilyenkor az ember örül, ha valami lemegy a nyelõcsövén, és hajlandó lent maradni a gyomrában. ;) De az, hogy jó meleg volt, már nagyon jól jött, hiszen sejteni lehetett, hogy Dobogókõre már sötétben fogunk felérni.
Aszfalton Sikáros, onnan tovább amilyen gyorsan csak lehet, majd terepen komolyabb mászóka a félhomályban. Lusták voltunk elõvadászni a lámpásokat. Na aztán mégis. Itt kezdõdött el a túra legszebb része. Lensver fénykardja belobbant, és mi ketten Viktorral egyszerûen kikapcsoltuk saját lámpáinkat. Feleslegesek lettek. Nappali fényár. (na igen 50 wattal ekvivaLENS... ;D) A közvetlen Dobogókõre bevezetõ utcán az egyik felénk száguldó autósra ránézett Rás. Az meg rálépett a fékre. Nem semmi. Evvel tényleg megy. Innentõl kezdve minden ellenõrzõpontnál el kellett magyarázni, hogy mi ez, honnan van, meg hasonlók, és hogy milyen k*rva szerencsések vagyunk.

Köszönjük Lensver!

Dobogókõnél (699 m) éppen nyitott az ellenõrzõpont, kaptunk inni, bekentük lábainkat a "melegítõkrémmel", beszélgettünk a gyors futókkal, ettünk egy kis mazsolát, meg csokit, és nekivágtunk a sötét erdõnek. Na igen. A 3ledes lámpa elmehet a fenébe, nincs annak semmi fénye egy 6W-os halogénhez. A 6 wattos halogénem elbújhat a 12 wattos ólomaksis lámpámhoz képest, ami pedig szintén kukába kerülhet, mert ha Rás hátulról rámvilágított, eltûnt a fénye... Komolyan mondom szinte melegített a fénye már. Meg jöttek rá ezerrel a bogarak, lepkék, repülõk.... ;) :D ;D

EOF pt 5.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ááááááá...

charon: ez állat lehetett... :(
csak azért nem vágom fel az ereimet, hogy jövõre esetleg végre menjek, és mert helyette egy ugyancsak állatjót tekertem... 8)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Semmi baj, de most már igazán folytathatod! ;D
Lányok voltak?

Hejj de türelmetlen kisasszony! ;)
Nem, nem láttam bringás lányt. Ez volt Rás szerencséje! ;D
Bár, ha jól emléxem Rás olyat mondott valahol Hegyes tetõ körül, hogy ha most rávetné magát fél tucat bombázó csaj, akkor sem tudna mit csinálni velük, meg kedve se lenne.... ;) ;D ;D ;D ;D ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Negyedik rész, melyben sietünk, hogy elérjük a 40-es kompot, ami végül nem komp-lett. ;)

Viktor bekevert egy kis izotóniás Xenofitot, amirõl késõbb kiderült, hogy túl töményre csinálta, és majdnem elszenvedett miatta, egyedi gyártású illóolajos krémet kent a lábára, szal ha másért nem, már csak a terjengõ szag miatt is indulnunk kellett.
Törökmezõ fele eleinte lejtõs aszfalton, majd egy jobbos után már emelkedõn haladva értük el, ahol gyors pecsételés után tovább siettünk Hegyes tetõ fele. A túristautakat errefele gyakorlatilag úgy vezetik, hogy merõlegest állítanak a szintvonalakra, így a kicsit enyhébb szekérúton elõbb Köves-mezõig, majd a szekérútnak nem nevezhetõ valamin másztunk tovább, néhol gyönyörû Dunakanyar-panorámával, majd ahol a legmeredekebb rész következett jó 45 fokban (majd Rás megmondja százalékban) másztunk fel már az igazi kék jelen. Néha csak úgy ment, hogy bringa megtol, fék behúz, felmászik utána, liheg, majd elölrõl az egészet. A csúcshoz közel találtunk egy földutat, ami egy olyan fél kilcsi pluszt hozzátéve megkerülte a hegyet, és a túloldalon normálisabban lehetett már tekerni.
A kilátó tövében (482 m-en van, és ide 440 szint vitt fel) dinnyét kaptunk, ami be kell hogy valljam nagyon jól esett, és még Lõrinc sem intézte bele a dolgát. A héját jó messzire kellett eldobni (nem, nem a madarat! ;)), hogy a vaddisznók ne jöjjenek olyan közel, ne szokjanak fel a kilátóhoz. A "dinnyeszecskázó" humanoid elmondása szerint volt olyan, hogy egy kupacba szórta ki a dinnyehéjat, és másnap reggelre eltûnt, mert felzabálták.
Felrohantam a kilátóba, és vonakodva ugyan, de Rás és Viktor is feljöttek utánam. Full extrás panoráma, tökéletes tájolás a térképhez. Innen elvileg csak lefele kellett menni, de kicsit féltünk, hogy a kék nagyon meredek az elején, ezért talonba tettük a sárgát, ami kicsit hosszabb lett volna.
Sürget az idõ, menne a komp, siessünk...
Kis gurulás a rétig.... és már hat is a dinnye. :) Akkor ürítünk, majd tovább, hogy megtaláljuk az elágazást. A sárga elkezd mászni felfele ::) ez már gyanús volt, majd megláttunk rajta olyan öles fákat keresztben kidõlve, ami miatt mégis a kéket választottuk.
Vesztünkre. Ez még ciklokrossz pályának is kemény lett volna, mert félemberes ösvény, ferdén, hogy csússzon is, keresztbe fák: hol átlépendõ, hol olyan, hogy rá kell ülni, hol meg alatta átmászható. A hajlongás végén észrevettük, hogy jövõre merre fogunk menni. Bizony-bizony ezt a szakaszt el lehetett volna kerülni.... :P Na szóval, hogy ne szaporítsam feleslegesen a szót a kék jelzés levezetett egyenesen Nagymarosra, elõbb olyan igazi North Shore stílusú fák között kerengõsen, majd egyre szélesebben, és a völgyben olyan Sauh dh pálya vége érzés volt. Hol az alján, hol az oldalán vezetett út, néhol minden átmenet nélkül olyan köves lett, hogy satufékre volt szükség, ha talpon akartunk maradni, aztán tovább fék nélkül. Az egyik helyen ahol a "fenti" utat választottuk, a lenti úton egy ugratósor volt. El tudom képzelni, hogy meglepõdtünk volna, ha azon megyünk... ;D (Max speed 56) A faluba/városba beértve kellemes macskaköves lejtõ rázta ki a fájdalmat csuklónkból, és száguldottunk a révhez ellenõrzõpontot keresni. Zsíroskenyér, hagyma, paradicsom, só, pirosarany kétpofára, a komp 10 percen belül indul! Olyan szendvicseket csináltunk, hogy csak na! :) Meg kell jegyezni, hogy az átkelésért külön nem kellett fizetni, az benne volt a nevezési díjban. Egy nagy rakat motoros (hárli, kávászáki, etc.) is átjött velünk a túloldalra, megfordult a fejünkben, hogy le kéne engedni a nyeregcsövet, és olyan csopperesen menni tovább. Ízirájder öcsém! 8)

EOF pt. 4.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sopron kicsit messze van, node mi van a Beaccal?

Luigi

Luigi

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Én benne vagyok....

Na az joo , végre egy bringás lány sopron ban

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Semmi baj, de most már igazán folytathatod! ;D

Lányok voltak?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hejjj... :D tuti lehetett...

az a baj, hogy adegy idénre úgy terveztem nem hogy elsõ TTmet, de többet is megejtek, erre egyet sem :( adkettõ miért van az ilyen egyszerre a maratonnal? :(

talán jövõre...

PéeF

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Még, még, ez túl izgalmas ahhoz, hogy most több órás szünetet tartsunk! :P

Bocsi, de ebédeltem! ;) ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Harmadik rész: ahogy "Para" szeretné....

Igen, végre lefele mentünk hosszabb távot Csóványos 939 méterérõl a Kisinóci túristaházig. Utóbbi kb 300 méteren van a tengerszinttõl számítva. ;D A kezdeti szakaszok még fent a csúcs körül nagyon gyilkos meredek köves részek voltak, olyan igazi nyeregre-hasalok-mégis-csak-az-elsõ-kerék-van-lent, de azért nagyon élveztem. Volt egy bringás srác, aki csomagtartóval nyomta (nem, nem csak az volt nála, volt bicikli is! ;)) és olyan szakaszoknak ment neki, hogy csak néztük. Szerencsére esés nélkül megúsztuk mindahányan voltunk, de volt ebben olyan is, hogy Rás elmormolt pár imát, én meg sajnáltam, hogy nem volt nálam fényképezõgép.... Ja, hogy miért? Merevvilla!
Az ezt követõ szakaszon (némi térképolvasás után) ereszd el a hajam, 40 feletti száguldás (max speed 52 nálam) egy olyan jól kijárt egyenes patakmederszerû úton, ahol esõben biztos folyik víz is, és annak a feltételezhetû útvonalát kerülgette az ösvény. Néha kövek is voltak, és meg kell hogy mondjam a RS Jett Race (ezittareklámhelye ;)) megtette a magáét. Csakúgy mint a háromésfélbáros Conti traction. Néha azt hittem már-már felütöm, de lent megnézve a felniben (F519) nem volt semmi nyócas. Az ösvény melletti gödör (amit kerülgetett az út) tele volt avarral - na meg persze láthatatlan kövekkel - és persze bele-belszédült az ember. No egy ilyenben egyszer olyan röhögõgörcsöt kaptam magamon, hogy mekkora mákom van, mire Pfang: kipattan a hátsó kerék alól egy nagyobb kövecske, és jól bokán csap. Erre kormány elránt, fel jobbszélre, majd balszél és fél pillanatig azt sem tudtam, hogy most bevi**lek, vagy bes**rok. De megúsztam.
A lenti büféhez olyan du. egy körül értünk le, ahol jól megszárítkoztunk, ittunk - nagyon gyanús sárga pisiszínû vizet - meg kicsit kitárgyaltuk a hogyantovábbot.

EOF pt 3.