Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Hú, pixel, rossz lehetett neked:)

muci!
http://kep.tar.hu/bu...986&pid=4840601
ismered õket??
(velünk mentem egy buszon a rajthoz... pár szót is váltottunk...)

na még egy szösszenet a mátrabércrõl, és ígérem abbahagyom:)
szóval:
http://www.bikemag.h...umName=album405
..szurdokpüspökiben:)

na és vmi más végre:)
elkészült a második biciklim!!:)
amolyan igazi ugrálós lett:)

pár kép róla:
http://www.bikemag.h...ame=picibicikli
:-)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Igen, van egy pyxisem is, amit már tény, hogy rég hajtottam, de elõtte volt egy évig már egy px-em, csak el kellett adnom. A zúzás mindig közel állt a szívemhez. CCben is inkább a trancsírozós technikás pályákat szeretem!

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Megint magamba szívtam 2 nap Koppenhágát, és megint szar volt hazajönni...
Hétfõ reggel egy autóra kb. 5 bringa jutott az utakon. Autósávnyi bringautak mindenhol. Kerékpárjárda nincs. A kátyú fogalmát nem ismerik. Nincs dugó, és semmi kipufogószag. Mindenki bringázik, alig látni elhízott, ronda tokás embereket, mint itthon. És olyan bringakreálmányok vannak, hogy Tyito percek alatt csõdbe menne :)
Az a 1db/10 m2 népsûrûségû bringás lányok pedig csodálatosak!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
KGADAM, én még ott lemaradtam, hogy cc-zel és cc bicajod van, és éppen össze akarsz építeni egy polarx-et:) ezek szerint többrõl van szó:)

Mátrabérc, nagyon köszönöm, aki esetleg gratulált, és én is gratulálok minden teljesítõnek, és legfõképp a 9 éves kislánynak (meg a szüleinek) és a legidõsebb teljesítõnek is (65 év)!
Nati: igen, nem keveset már én is gondoltam arra, hogy ezzel hányingeres dologgal kéne már vmit kezdeni, mert ez így nem jó. A legegyszerûbb vmi nyugtató lenne:) De hát mégsem akarom feleslegesen gyógyszerezni, fõleg, ha ennek (úgy gondolom), hogy pszihés okai vannak. Igen, orvosi eset vagyok:)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Zágráb május 8-9. Mi megyünk, mert lesz merevvázas kategória is!

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Az elitben egy cseh gyerek nyert, mert a Petin kívül csak csehek voltak, legalábbis a döntõben. Az elsõ döntõt simán megnyerte, de mivel kiugrott új start volt. Ott meg kizárták volna ha ismét kiugrik. Emiatt elszúrta a rajtot és a túl keskeny pálya miatt már csak a harmadik helyig tudta feltornászni magát!

Elit juniorban a Koppány, az osztrák kupában pedig a tavalyi bajnok, vmi nagyon durva corratec fulltelóssal.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
wow jólnyomod pajtás! ;D Mindíg is tudtam, hogy sokra viszed majd... 8) a második hely, az már majdnem elsõ! ;D

Az elitben ki nyerte el az elsõ helyet?
zágrábdh mikor lesz?

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Képek sajnos csak analóg géppel készültek, és egy soproni lány fiókja rejti õket :(, de ha a hivatalos honlapra végre a sógorék feltöltenek valamit, akkor majd jelzem!

Era: igen, megyünk Zágráb Dhra. Rábeszéltek (torkomhoz kést szorítottak és fûrészt szegeztek polarxem vázához..., mindent vállaltam ;D), mert lesz merevfarú kategória. Ugyan addig még kell vennem egy állvédõs buksit (ez a héten meg lesz), meg még kellene két kerék, mert a mostaniak haldokolnak (4 éves cc kerekek :-\), nem ártana egy teló, ami nem csak 80mm-t mozog, és a legfontosabb, minimum egy elsõ tárcsafék... Tehát ha valakinek sürgõsen el kellene szórnia egy 70-80 ezer forintot, és nem tudja, hogy mire, az zaklasson nyugodtan! :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
KGADAM! Hát ez remek hír! Nagyon ügyes vagy!

A szállást sajnálattal tudomásul vettem, remélem jó dolog miatt leszel távol. ;) :-*

Túrázok elõtt le a kalappal. ;D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Részemrõl is elismerés minden Mátra-bérc túrázónak. A szomszédból ment három srác, akik futották(?) a távot. Szintidõn belül, de nekik is meggyûlt a bajuk a sárral rendesen.
Hétvégén (szombaton) Bükk-50, Bükk-75. Valaki vállalkozó szellem?
Én megyek, igaz, csak az 50-re, mert a térdemet még kímélni kell, de én ott leszek. Természetesen bicajjal.
Apropó Nati!
Nálad mi újság, hogy van a lábad?

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
KGADAM - és képek???? ::)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Nos, akkor visszajelentkezek!

Dír Era, Thommey, Kex, Mellon, Pix, Para, Kahlesz, Ors és mindenki, akinek szállást ígértem a Flashre Sopronban május elejére. Sorry, de nem tudok a verseny idején Sopronban lenni :((pedig már a pénzt is kicsengettem >:(), így oltalmazó fedelet sem tudok kínálni nektek. Nagyon sajnálom, de remélem még idõben szóltam.

Para/Mellon: a tátrai túrára sem tudok menni. Ez most már biztos. 100%!!! :(

De, hogy legyen valami jó hírem is: szombaton ugye kint voltunk Bécsben az elsõ Osztrák Four Cross Sprint versenyen, amely egy nagy Bikefestival keretében zajlott. A városháza elõtti térre húztak fel egy 10-20 másodpercnyi nagyon genyó 4X pályát. Amikor megláttam közöltem a többiekkel, hogy én nem indulok, mert ekkora ugratóval nem boldogulok. Aztán persze rádumáltak a cimbik, hogy végülis igazán megéri 9 euroért szarrá törnöm magam. Aztán végülis én lettem az egyetlen a 6 magyarból, aki esés és vér nélkül megúsztam a napot.

A pálya önmagában nem volt annyira tragikus, csak rögtön az elején volt egy jó 5-6 méteres hármas ugrató, és aki azt nem tudta ugrani az nem nyerhetett. A hely viszont túl szûk volt négy embernek, nem beszélve arról, hogy nagyon bölcsen egy felfújható kaput építettek az elugró fölé, tehát aki magasat ugrott az beverte a fejét! Okosak ezek a sógorok! ;)

Végülis elverekedtem magam a döntõig és ott egy szuper starttal a startrámpa aljára begyûjtöttem két méter hátrányt. Azt viszont láttam, hogy az elõttem lévõ két osztrák annyira gyepálja egymást, hogy az utolsó elõtti döntött kanyarban ki fogják végezni egymást, ezért kissé lemaradtam tõlük. A számításom be is jött. Ekkor leugrottam a bicajról, felkaptam, átugrottam a földön fekvõ osztrákokon, majd befutottam vele a célba, és így összehoztam egy második helyet.

Amúgy a többiek még jobban dolgoztak, mert elhoztunk még egy elsõ helyet, egy harmadikat (ezeket elitben), egy hatodikat, meg egy nyolcadikat!

Ja, meg egy rakás sebesülést!

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
a képeket végignézve csak az jutott eszembe, hogy a sárfolyamok és köd ellenére is MENNYIRE KLASSZ LEHETETT!!!

gratulációm a teljesítõknek!

Bruce, el tudom képzelni, mit érezhetsz - 5 perccel kiradni a szintidõbõl :'( :'( :'( ehhh!

muci

muci

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Én is gratulálok burce a Mátrabérchez!
Idén 7. alkalommal indultam el és ez volt az egyetlen ok ami miatt megcsináltam ezt a túrát! Brutál viszonyok voltak. Iszonyat sár volt néha. A legbrutálisabb az Ágasvári túristaház utáni bokáig érõ hígfolyós lötty és az utolsó pár km-en a szántóföldeken és szõlõk közötti csúszkálás volt. Nem tudom elképzelni, hogy valaki végigment bringával, max csak úgy, hogy 90%-ban a hátán vitte. Sajnos a szintidõbõl én is kicsúsztam, leginkább azért, mert szinte 0 edzéssel vágtam neki, amit nagyon nem lett volna szabad. Menet közben meghúzódott a jobb lábam és lefeléken nem tudtam futni, felfeléken csak ballal tudtam nagyokat lépni, a jobbot húztam magam után. Másik hiba, hogy a jó kis túrabotjaimat otthon felejtettem, nagyon sokat segítettek volna. Most kezdek lassan regenerálódni. Nehéz elképzelni azokat az embereket, akik 6 órán belül lefutották ilyen körülmények között is az 56 km-t 2900m szinttel, valamint Nagy Borikát aki 9 évesen szintidõn belül teljesítette. Edzeni kell! Sajnos nem fényképeztem, mert minimál cuccal mentem, de itt van néhány kép egy másik forrásból:

http://kep.tar.hu/bu...ml?aid=27642492

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hát bruce gratulálok a szenvedéshez, amit itt végig birtál! Azért nem lehetett semmi! Neked oda kéne figyelni ezekre a hajnali startokra, mert emlékszem, máskor is volt már ilyen gyomorproblémád! Nem is tudom, mivel lehet ezt megoldani, hisz ha az embernek hányingere van, akkor minden löttyre beingerlõdik, igy még azt se mondhatom, hogy saját teát vigyél az útra.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
nem bicó (bár ezt ezen a fórumon nemtom szabad-e mondani - csak suttogom:)), gyalog voltam.

viszont eléggé szívtam.

most kicsit grafomán kedvemben vagyok (3 napja nem gépeltem:)), szóval mesélek róla :)) - mindenki örömére természetesen:).

tehát kicsit elrontottam a dolgot.

sirokról jó kora hajnalban indultam (5.44), a kékesre viszont fel két dolog is eléggé szivatott: az, hogy bokáig ért a finom, kenyérre kenhetõ állapotú sár (de szó szerint bokáig!), a másik pedig, talán súlyosabb, hogy eléggé rosszul voltam. ezt úgy kell érteni, hogy nem tudtam reggelizni, nem tudtam enni, vizet próbáltam inni, de mindhárom alakalom után azt kihánytam. pontosabban harmadjára már csak epe jött ki (ugye az az a sárga és keserû??).

tehát kékesre úgy mentem fel, hogy hol van végre az ellenõrzõ pont, mert fogom magam, beülök egy kályha mellé (persze, hogy széjjel ázott mindenki), jól megszáradok és felülök a kísérõbuszra. de ott (ell.pont) viszont egy szál fûtés nem volt, csak forró levest osztottak. ott ücsörögtem egy órát, míg végre annyira remegtem, hogy túlzás nélkül állítom, hogy a kezemnek olyan +-2-3cm-es kilengése volt, a fogsorom pedig állandóan fel-le-jobbra-balra járt. tehát remegtem - nagyon. amikor kb50 perc után kértem egy fél pohár vizet, úgy kellett koncentrálnom, hogy míg önti a nõ, a víz mégis bele menjen. meg amikor ittam, a fogaimmal szorítottam a poharat, mert ha ezt nem teszem meg, a kezem koordinálatlan mozgása miatt ölembe ment volna minden.

na kicsit hosszúra sikerült.
tehát az 1 óra ücsörgés után nagyon fáztam, de vmi csoda fojtán hirtelen sokkal jobban lettem (talán a fél pohár forró leves??), és úgy gondoltam, hogy galya egy köpésre van, ott a második buszfelszállási lehetõség, addig elmeyek, addig mozgok és nem fázok legalább. a kékesrõl lefelé még egy banánt is sikerült megennem, teljesen csodálkoztam.

illetve kékesrõl elindulva még össze is futottam egy sráccal, akit eddig nem ismertem, de ott a ködbeli bolyongás (nem láttuk merre kell indulni kékesrõl) után elkezdtünk beszélgetni, nagyjából azonos tempót is mentünk, szóval jó volt így vkivel menni (eddig egyedül mentem).

galyán pedig jól éreztem magam, kedvem hasam is egész rendbejött, aztán gondoltam akkor már nincs megállás, ezt megcsinálom.

mentünk-mendegéltünk, ez nem is olyan érdekes innentõl, sok sár volt végig, de szavakkal úgy sem lehet elmondani, hogy mennyi, fényképeim pedig nincsenek.

a mátrakeresztesen jöttem rá, hogy én a kékesen azt hittem, hogy jól állok idõben, pedig nem. itt kezdett felsejleni a szintidõ esetleges nem teljesítésének lehetõsége (2 és fél óra volt ~13 km-re és 400m szintre), ami nagyon elszomorított, de egyúttal erõt is adott. a múzslára fel is igyekeztem, amennyire tudtam, lefelé pedig nagyon-nagyon futás volt végig (eccer esés is lett belõle, de a vicces, hogy a ruhám kb ugyanúgy nézett volna ki, mint esés nélkül:P)

Végül kerek 5 perccel kicsúsztam a szintidõbõl, és így az oklevél, amit kaptam, az olyan kicsit hamiskás oklevélnek tûnik, olyannak, minthogy én azt nem érdemeltem meg, meg ilyenek:(( (az oklevelek olyanok, hogy ugyanazt kapja minden teljesítõ, a szintidõn belülieknek pedig rajta van, hogy szintidõn belül és hogy mennyi idõ alatt).

Emiatt most nem igazán tudom eldönteni, hogy sikerült-e vagy nem, vagy szóval megcsináltam, vagy nem, vagy mi van. Majd megyek jövõre, megdöntöm az 5.27-es rekordot és akkor azzal azt hiszem jól elintéztem mindent:P

Hát bocsánat, hogy ennyit írtam, köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta, meg a szüleimet, akik támogattak (míg el nem kezdett esni az esõ:P), anyukámnak a rengeteg mosásért, haver apjának a fuvarért..............ja, ez nem az oscar díj?? :)

Balázs.

povyagi

povyagi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Gyalog sikerült teljesíteni, vagy aközött a három ember közt vagy, aki bringával ment?
Sár az tényleg volt... A célban vártam vagy három órát a többiekre, közben láttam pár furcsa embert. Pl.:fél arca sáros.
De azért idén is élmény volt!(ámbár én csak a hanákot vállaltam be.)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Itt még mindig locs-pocs van, csak sarazni lehet az erdõben. :(

voltam hétvégén a mátrabércen, és igen, kijelenthetem, hogy SÁR van ottanfelé! de nem kispályás mértékben!!

(anyukám arcát kellett volna látnotok, amikor egy-két ruhadarabomat megpillantotta....)

(bors: persze, hogy b.sz., de miért ismételjem az elõttem szólókat??:))

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
:D Háát, jég már nincs nállunk, akkor nem panaszkodom. Jó olvasni ilyen távolból rólad. :-*

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Kex, Era, Nat, 'jeno: KOSZONOM!!! Nagyon aranyosak vagytok!
Itt harom hete sut a nap, ezerrel. A ho szinte teljesen elolvadt, a tavakon mar csak egy vekony jegreteg van. Hetvegen olyan meleg volt, hogy napozni lehetett a kertben. A hazijaim elovettek a kerti sutot is, igy minden masnap virslit vagy palacsintat sutunk a kertben. Lappfoldon viszont, ahol mult heten sifutottam, meg 50-80 cm ho van es ejszaka kemeny fagyok. Nem tudom probaltatok-e mar a sifutast, de szerintem az egyik legkemenyebb sport. (Lehet, hogy ezert tetszett ennyire?) Raadasult a technikam olyan kiforratlan volt, hogy folyton estem-keltem, es ezzel nem kis derultseget okoztam. Nem gondoltam volna, hogy tobbet lehet esni, mint lesiklasnal. :D
Zsolt jovoltabol ;) harom hete ujra egyben van a bringam, igy minden nap bringaval jarom a varost, ami eleg jo edzes, tekintve, hogy oda-vissza 'hegyet' kell maszni.