Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
tûzgyújtási tilalom van..hõség riadó már nincs

Nati: basssssszusnemsemmi a leendõ paripa!!!

a tandemet látva megen csak az jutott eszembe, hogy kéne egy ::) :-X

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Azér' ha lehet, ne gyújtsatok tüzet Lens. Feltámad a szél, elviszi a persnyét, oszt messzebb meggyújtja az avart valahol. Észre sem veszed. Jó, most esik az esõ, de ezt lesámítva nem gey olyan esetet hallani, hogy egy cigarettacsikk miatt égett le egy fél országrész.

Az idõjárási témára meg egy mai cikk:

http://index.hu/poli...var/hoguta0726/

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Ha kimene egy felelõtlen csapat és felégetné az erdõt, ez a szabály is nagyon gyorsan értelmssé válna és indenki bitóért kiáltana.

Na befejezem

Hát az tény. És az is igaz, hogy ha mindenki letép egy virágot, akkor semmi sem marad. Ezért kell a tábla, és ezért kell a szabály is. Mert az emberek többsége azért be fogja tartani. A többsége. És ez igy is van rendjén. (azért tudatában vagyok én ezeknek is, attól függetlenül, hogy közben más elveket vallok, de azért van itt Zed, õ megreguláz idõnként a nagy törvénytiszteletével. De most Gardán van, szal hadd garázdálkodjak egy kicsit)

Na jó, akkor vannak komformista vizöntõk is! ;)

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts

Ezzel azért vitába szállnék, mert vízöntõ létemre kissé konformista lettem. Még szerencse, hogy nem hiszek a horoszpokban. :)

Szerintem az emberek nagy részének igenis meg kell mondani, hogy mit hogyan csinálhatnak. És hogy mit csináljanak, akik úgy érzik, nekik nem kell ez a rendszer? Hát... Nemtom. Mi úgy gondoljuk, hogy a tûzgyújási tilalom ránk nem vonatkozik, mert tutunk és vigyázunk. Más meg ezért megy gyorsabban kocsival. És végül a gyorshalytó elüti azt aki miatt ég a hegyoldal :)

Az, hogy letiltják a bringásokat a fogasról, és nem lehet öszevisza menni az erõben, nem akkora nagy baj.
A gond az, hogy nem adnak cserébe semmit. így persze mindenki sértve érzi magát. Na gondolom ezzl nem mondtam sok újat :)

Végülis oda akarok kilukadni, hogy az erdészek is csak védeni akarják azt ami nekik fontos. Én megértem õket.

Értelmetlen szabalyok... Ha kimene egy felelõtlen csapat és felégetné az erdõt, ez a szabály is nagyon gyorsan értelmssé válna és indenki bitóért kiáltana.

Na befejezem

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Rave: ha nem tudnád: a szabályok arra valók, hogy áthágják õket! Vannak olyan esetek is, amikor az a jó, ha inkább megszeged a szabályt. Ha egész életedet úgy éled le, hogy aláveted magad a szabályok akaratának, akkor elõbb-utóbb egy rongybaba leszel akarat nélkül, és folyton azon fogsz gyötrõdni, hogy helyesen cselekszel-e vagy sem.
Én elõbb megnézem, mi az, amire vágyok, s aztán nézem azt, hogy hogyan is kivitelezhetõ a dolog. Ha az csak másokon át való áttiprással vagy pusztitással érhetõ el, nem mozdulok. Viszont ha nincs ilyen akadály, és senkinek sem ártok vele,akkor igen. Különben nem lennék én. Hisz tudod jól, milyen vagyok. Egy vizöntõnek nem lehet korlátokat szabni! De tetteim következményeiért vállalom a felelõsséget, nem rohanok el csak azért, mert valamit elrontottam.

A szabályokat nem isten teremti, hanem hozzád vagy hozzám hasonló (vagy még nálunk is rosszabb!) emberek. Oké, elfogadom, hogy léteznek szabályok, de sokszor az élet mást diktál. A szabályok nem valamiféle istenségek, amit imádni kell. A becsületkódex már rég letûnt errõl a világról, most már önzõbben élünk.
Te is átszegsz egy csomó szabályt, már csak azzal is, amikor elmész terepezni. Igen, tudom, hogy mostanság elég ritkán történik meg ez, de szerintem ez nem a szabályok tiszteletben tartása, hanem inkább lustaság vagy meló okozza! :P De te is simán, bármikor bemész egy olyan útra, amin elvileg nem is lenne szabad közlekedni. Hogy veszélyeztetsz-e ezzel valamit? Nem érdekes, hisz a szabály az szabály, nemde? De te azt mondod, azért mész, mert poén, mert szabadság, mert klassz érzés ott tekerni.
Nomármost, én meg azt mondom, hogy klassz érzés az erdõ sötétjében ott lenni, tábortûz körül ülni a barátaimmal és finom falatokat sütögetni. És maximálisan oda fogok aztán figyelni,hogy ne történjen baj, mert a felelõsség engem terhel. De ez semmivel sem nagyobb szabályáthágás, amit te vagy mások csinálnak.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
...de vannak "értelmes", meg "értelmetlen" szabályok.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Nati!

Voltam már veletek ott az elsõ SSS alkalmából...
És nekem bizonygathatod, hogy minden oké, sõt még el is hiszem neked tényleg komolyan, de A SZABÁLY AZ SZABÁLY....
Vagy mi (ti) a szabályok felett állunk(tok)?
Itt a felhívás.
Miben is más a kresz?
Ott is leirták mit szabad mit nem...
Aztán van aki betartja van aki meg szarik rá, vagy óvatosan áthágja, persze nagyon odafigyelve... :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Rave, de valószinûleg tiz tök józan ember meg tudja itélni a helyzetet. Meg ezt nem lehet összehasonlitani a kresszel, ez kicsit már azért! Meg azzal, hogy tábortüzet csinálunk, majd eloltjuk, senki életét nem veszélyeztetjük. Ha eljönnél Rave, látnád, hogy az a hely nem olyan, ami csak úgy magától lángba borul. Tehát ez nem egy száraz mezõ, hanem egy nedves, földes, köves árok melletti hely!
Továbbá ellenõriztem, a forrásból folyik a víz, úgyhogy ilyen gáz sincsen. De nekem is az az érzésem, hogy nem fogunk tudni tüzet gyújtani. Esõnap? Hát...Ezen a héten azt mondják végig esik már szombatig. Szombaton pedig Gázló.

Rave: remélem azért nem Karácsonyig kell várnom.
Hát ja, kissé nehéz, de valahol el kell kezdenem. Nem tudok már tovább várni!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
én valahol úgy hallottam, hogy már nincs érvényben a tûzgyújtási tilalom ... persze ez nem biztos

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Ehh most morcos vagyok.... >:(
Vazze ti harcoltok a legjobban a kerépárúton parkoló autók és a szabályokat semmibe vevõ sofõrök ellen...
erre szigorú tûzgyújtási tilalom mellet ki akartok menni az erdõbe szalonnát sütni...
ez azt jelenti, hogy a piros lámpa a kocsiknak is csak jelzés értékû, ha megbeszélik a rendõrrel akkor átlehet rajta menni????
Nem érzitek ezt egy kicsit gáznak??

Más:
Nati: király a váz, reméljük karira itt lesz.. ;) ;D

Trifo:
Tandem rulla. Hétvégén lenyomtunk egy 160 kilcsit, nagy élmény még mindig.. valszeg jövõre mi is csinálunk egyet, jó lenne fullyt mert az jó ;D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

Én is hallottam a tûzgyujtásról szóló tiltásokat, de arra gondoltam, hogy mi többen vagyunk
...
de bizni kell abban, hogy a jószándék mégiscsak felülkerekedik.

;D

Tavaly tényleg necces volt egy kicsit, amikor nem volt víz a forrásban, meg fent Vörös kõnél, ahol egyátalán nincs víz (40 percig nyilkoltuk a tûz maradványait, hogy ne legyen gáz belõle).
Nem a szárazság önmagában a veszélyes, hanem ha szél is társul hozzá. Viszont most csütörtökön azt hiszem szándékosan sem tudnánk felgyujtani az erdõt, hacsak nem viszünk pár hordó benzint...

Nem akarokvészamdár lenni, de egy esõnapot esetleg kijelölhetnénk (péntek vagy szombat?), bár remélem csütrötökre már elmegy ez a front. :-\

Gratula az új szerzeményekhez! :D

Trifo: ennyire nagy az a Mozo? Melyik mozo az? 10 centi emelkedés a középcsapágynál, az legalább 15 centi villahossz különbséget feltételez, nem (bár tandem esetén egy picit kisebbet...)?
Merre fog lakni, ha elkészül? Marad a nappaliban? Már a lépcsõházban levinni is jó móka lehet ;D

Nati: Nem NRS? Nahát, nem leszel trendi ;) Bár ebbõl idehaza nem sok fog szembejönni, az biztos... 8)
Klassz lesz, bár a rugóstaggal együtt már nem lehet egy könnyû darab. ::)
A merevvázat eladod, vagy megtartod mellette?

ui.: Era azt írta, hogy vasárnap nagy vihar volt reggel, így nem mentek a maratonra. Volt valaki végül ott?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

Lensver: a "mikor próbáljuk ki" kérdés még elégé nyitott, mert vannak még problémák. Leginkább az, hogy a hátsó féket nek sikerült feltenni, mert nem tudtak hozzá a boltban elég nagy fékcsövet adni. (210cm kellene kb). Ezen kívül - ahogy a képeken is látszik - a váz nem telóhoz van tervezve, legalábbis nem ekkorához. Magam is megrémültem, amikor elõször beledugtam a villát a kerékkel együtt és láttam, hogy az elsõ középcsapágy ház több, mint 40 centi magasra került. Vagy 10 centivel magasabbra, mint egy normál montin. Eléggé durva látvány/érzés. De teszt azért lesz hamarosan.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Trifó! Ez igen. Nagyon szép gépezet. Honnan van a váz? Mikorra készül el kb, vagy mikor próbáljátok ki? Bükk marcin esetleg már ezzel indultok? Gratula hozzá!

Skiri: naná, hog jöhetsz. De a program szigorúan csak együtt hajtható végre a minél kisebb figyelemfelkeltés végett. Ezért tali 5 és fél6 között az UVH (Újpesti Vasúti Hid) budai hidfõjénél. Indulás együtt a Pilisbe, a Római parti bringaúton Szentendre irányába.
Reggel a visszaút kb. egy óra az Uvh-ig. Ha hajtasz, akkor még kevesebb.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
És ha már Lensver bejelentett egy újdonságot, akkor én is prezentálok egy sajtóközleményt. Rohamosan fejlõdik a nappalinkban egy hatalmas szörnyeteg. Ez lesz az.

--Trifo

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts

Erõssen gondolkodom, hogy csatlakozok én is. Persze csak ha lámákat is bevesztek a csapatba.

Milyen útvonalom mentek SSS-re?
Kb mennyi reggel a visszaút? Sajna munka van nekem is. Bár ha péntekig nem készül el, akkor már ráér...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Trifó: végülis minden alkatrész megvan már hozzá! Többnyire a régiek, de a teló az egy Duke lesz.
Hát igen, bye-bye erdész. ;D

Az esõ valóban nem rossz, de: tudunk mi nedves fával tüzet gyújtani majd? Vagy hozzunk magunkkal valami gyújtóst? Vagy ha ilyen esõ lesz minden nap, akkor nem is éri meg kimenni?

Én is hallottam a tûzgyujtásról szóló tiltásokat, de arra gondoltam, hogy mi többen vagyunk, továbbá tavaly is megúsztuk. Idén sokkal okosabban fogjuk csinálni a dolgokat. S ha mégis valamit követelnének tõlünk, maximum elmegyünk. Megállitani úgyse tudnak, puskát meg nem szegezhetnek ránk.

Vagy tán mégis? Most hallottam, hogy Dél-Afrikában egy focimeccsen a biró igazságtalanul adott valakinek sárga lapot, mire a focisták nagyon felháborodtak. Erre a biró lelõtt egy embert, kettõt meg megsebesitett. Ezután elmenekült. No, szal csak azért irtam ezt, hogy végülis nem lehetünk biztosak semmiben, de bizni kell abban, hogy a jószándék mégiscsak felülkerekedik.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Lensver: fogadd gratulációmat az új vázhoz. Csak ha bringa is lesz hozzá, akkor mindig vigyázz, hogy csak erõsen lejtõs részen találkozz erdésszel, és akkor - Juhééj, mostérjutolhatudszerdész :)

Azt mondják, hogy esni fog egész péntekig. Bár most perpill még nem néz ki annyira vészesnek. De egy-két éjjeli esõ nem ártana és csökkentené lényegesen az erdõtûz veszélyét is. Mindenesetre, ha nem veri el az esõ az SSSünket, akkor is nagyon kell majd vigyázni, hogy ott maradjon a tüzecske, ahová való.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Annyira boldog vagyok, hogy nem birom ki, veletek is megosztom örömömet. Tegnap óta eme váz tulajdonosa vagyok! http://www.pricepoin...ferEM047EM1.htm
Csak sajna még kint van Usában, úgyhogy egy idõbe beletelik mire idejut. De kivárom, ki én. :D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
sziasztok!
kicsit régen írtam ide :)

múlt héten olaszo-ban voltunk nyaralni, és láttam (tapasztaltam) néhány furcsaságot:

elõször is kölcsönöztünk egy hármas tandemet. húúú. halál félelem egy órán keresztül
szóval az volt, hogy 20"-os volt a kereke, a fejcsöve majdnem függõleges, szal hármunk közül ketten abszolút nem tudtuk irányítani (kacsáztunk össze-vissza), de azért miután megtaláltuk a megfelelõ kormányost, egész jól ment (csak ugye halál félelem)
aztán...
ja igen
szóval ott mindenki biciklivel vagy robogóval vagy ilyesmivel jár, és vannak tök régi darabok is (olyan igazi csepel-szintûek), csak ott a bringák nem mennek egy kaptafára, hanem van bennük némi kreativitás is. láttam pl olyan biciklit, aminek a hátsó féke nem kontrás volt vagy bowdenes, hanem rudakkal mûködött (!!!!) azt döbbenetemben nem is néztem h a kormánycsapágynál hogyan van megoldva, de a fékpofák a felnit alulról nyomják, és a küllõanyák mellett fékeznek, és a vázon minden felé csuklók voltak, nagyon jópofa volt...
aztán..
láttam olyan kettes tandemet, ahol a hátsó ember egészen a kerék fölött ült, az õ hajtókarjának tengelye (itt hülyeség lenne középcsapágyat mondani) ha jól láttam egybe esett vhogy a hátsó kerék tengelyével, de a bicikli lánchajtásos és váltós volt, ezt se igazán értettem, de nem mentem oda végigtapizni. szóval azárt tudnak ezek a forróvérûek vmit.
legyetek jók üdv mindenkinek
Prefi

még most is nem vagyok teljesen "felocsúdva". vagy csak én vagyok annyira lemaradva h még nem láttam ilyeneket? :)

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Na ez sajna nem jött össze, mert 10-ig aludtam :P

Tudom nem ide tartozik a következõ téma, de a bringás lányokra való kimeríthetetlen tiszteletem jeléjül megkérdezem, hogy nem e érdekelne valakit egy SIEMENS SL55-ös 1 hónapos gyárilag független telcsi papperokkal meg mindennel együtt. A haveromnak nem tetszik, és most megválna tõle.
A továbbiakban e táémáról csak priviben társalgok, mert ez nem apróhidetõ oldal, és nem szeretném én sem azzá tenni.

Sajna be is borult, és egyedül nem merek nekivágni a Lupának, így csak a Kondorosi usziba megyek. :D