Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Srácok, mi ez az OFF-olás, amikor ebben a topikban nem is lehet OFF, ha nem tudtátok volna!!! Ez egy teljesen szabados topik, és mindenki azt ir, amit akar.

nem hinném... k******ra kimelegedett volna a pumpálásban ;)

;D ;D ;D Márha biciklipumpával csinálja, igaz?

Trifo: azt sose mondtam, hogy "ások egy freeride ösvényt". A "csinálunk" azt jelenti csupán, hogy találunk. Mert ott van néhány régi, letaposott,csak kissé benôtt utacska! Nem szokásom kárositani a természetet, nekem, aki még a nyomtatópatronokat meg a lejárt elemeket sem dobja ki, csakhogy ne kárositsa a környezetet!

Apropó: Trifó, vagy bárki, nem tudtok valami elembedobót a belvárosban, mert az enyémet beszüntették!

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Már fújtam,csorgattam....hiába! Szétszedés a lelke! :-\
Kössz a tanácsot! Ne gondold,hogy hazáig nem rúgtam bele párat... :-[ ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Katapajti Nálunk jért nem rég...talán a múlt hét elõtti héten? de söpört is tovább... respect... 8)

Gabi: mondjuk engem isten igazából addig nem zavar, ha autó átmegy a tiltáson Jávorkúton, ameddig az erdész inkább õt zargatja... Az aszfalton így-is-úgy-is úgymegyek, hogy bármelyik kanyarban egy autóval találkozhatom... mert hát tiltás ide, tiltás oda, az erdészeti jármûvek szabadon járkálhatnak, és egy-egy erdõirtás napján biza nem gyenge munkagép felhozatal járkál azon az úton... bevallom férfiasan: egyioken sem szeretnék matrica lenni, vagy egy, krétával rajzolt, áthúzott kerékpáros piktogramm a ZIL oldalán a sorban...

Kicsit jobban tud "zavarni", amikor a Hór-vgy csodálatosan "sík" útján szembe találom magam egy felfele szenvedõ túrista család merdzsójával, amint épp az egyik méteres kráterbõl próbálnak kiszabadulni... persze az egész família a kocsiban vigyorog kifele az erdõre, és várják hogy a jól leült, és persze ez által egész pofásan úttorlásszá alakult autó megmoccanjon, és közelebb vigy eõket a "vadonhoz"...

suhogósdzsoging rulez...

8)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Tyito!
Le kell vizelni és máris kiolvad! ;D
De ha egy párszor megcsapkodod azért el szokta engedni!
Csurgass olajat a fogsor és a tengely közötti részbe és talán nem fogja többet csinálni!
Más.
Katapajti merre jársz?
Remélem minden rendben van, kicsit aggódom ezer éve nem hallatad a hangod!
Van valaki aki tud róla?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Para!
Ehhez nincs mit hozzáfûzni!
És ez így megy mindenütt...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
OFFTyito: ahogy jónak látod..de az adataid vissaz állítja? vagy csak ad egy új winyót?ON

Gabi: nem..nem trabival volt, és nem is más keleti csodával... én ahogy kivettem vmi helybeli lehetett, és a fennsíkon szokott keresztül vágni SZilvásra... nagyon rutinosnak, és nagyon bennszülöttnek tûnt...

PéeF

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
OFFPéeF: visszavittem ahhoz akitõl vettem! Egyébként ZSÖK! ON:

Lovas_Gabi: nemtom mi a fene van mostanság vele,de soXor csinátta egy-két körre. Állítólag szétszedték (nekem nincs olyan szerszámom MÉG) de azóta még rossszzabb! Hidegben be szokorr állni. :-\
Sebaj,majd Én szétszedem és akkor biztosan tudom,hogy kivan takarítva!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Nem hinném, hogy egy ilyen autóban csak úgy lenne pumpa!
Vagy kér egyet az erdésztõl? ;D
Nem OFF ez a téma?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nem hinném... k******ra kimelegedett volna a pumpálásban ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Tyito!
Ezt hogy csináltad? Nekem még soha sem fagyott össze a racsnim, pedíg karácsony tájékán megvalósítottam egy patakon átkelést oda-vissza!

RAS!
Az ilyen pozitív gondolkodás viszi elõre az embereket.
Én is így fogom fel a dolgokat.

Para!
De a csaj nem is Trabanttal vagy Ladával esetleg valamilyen korosabb autóval volt igaz?
És ez itt a baj. Az ilyen tényleg csak ennyit tud: Röhög az egészen és folytatja tovább.
Mit szólt volna, ha az õ gumijait ereszti le az erdész?
Lehet, hogy az arcára fagyott volna a vigyor! ;) ;D ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
OFFTyito:Mér'nemcsörögtél már winyó ügyben??ON

Gabi: Én már láttam erdészt, aki CSEKKET töltött ki az autósnak Jávorkút felett... ha jól emléxem 10ezre stétel volt rajta... és a nõ(aki vezette) csak vigyorgott mint tejbe tök...

Amúgy ha zakózol, és töröd magad, majd rendõrséghez fordulsz, szvsz nem éri meg az egész ceremónia, mert annyi idõd, és esetlegesen õpénzed visi el az egész, hogy a végén hiába nyersz, inkább vesztesz............

PéeF

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
PéeF:írígykedjünk együtt! :-[ ;D

Nati:de jó lehetett Nektek!

Elmentem tegnap kerózni egy kicsit,jó kis séta lett belõle. :(
A racsni összefagyott és így a fogak nem tudtak kapaszkodni. Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy nem sokat törõdtem mostanában a technikámmal. :-[ :-[
Na szóval jól mutathattam amikor az egész városon keresztül toltam a ,látszólag semmi bajú, kerót. ;D

Üdv.:Tyito

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Lensver: látom, megint elõjött belõled a környezetvédõ szemlélet. Örülök neki. Már csak azért is, mert még mindig nem tudtam túltenni magam a sokkon, hogy freeride ösvényt ásnál a Pilis hegyen.

reméljük az csak egy kis elvonási tünetek okozta kilengés volt...

amúgy pedig Para veled és lensverrel nagyon egyet értek...
ez itt Magyarország, sajna itt mindig minden másképp mûködik, de én örök optimista vagyok, szerintem sok kicsi sokra megy és tehetünk ez ellen valamit, mert biztosan mások is így gondolkodnak mint mi...
tehát terjesszük az igét ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Nézzük a másik oldaláról:
Mi van, ha úgy esek, hogy valamilyen komolyabb sérülésem van?
Az autó meg sem állt, én a rendszámot nem tudom, mert nem azzal foglalkoztam, hogy elolvassam, hanem hogy minél kisebbet zakózzak. Én ott maradok fekve, esetleg a társam hívja a mentõket. Eredmény: Én összetörtem, õ továbbment és megúszta. Bár ahogy a magyar rendõrséget ismerem, bebizonyították volna, hogy nem az autó volt a hibás, hanem én nem vezettem az útviszonyoknak megfelelõen. ;)
A bírságolásra visszatérve itt még nem hallottam róla, hogy bárkit is autóval megbüntettek volna. Rendõrt sem láttam errefelé,(végülis KRESZ szabály megsértése is!) de arról, hogy a túristaösvényen közlekedõ (nem vaduló) kerékpárost az erdészek b******ttak arról már igen!
Tehát olyan nagyon nincs is felfújva a dolog.

A motorosokat azért hagyjuk, mert csak felbosszantom magam! :D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
a lényegre tapintva: "magyar mentalitás" :'(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

A magam részérõl csak gyalogosan közlekedem az erdõben mostanában, azt viszont elég sokat. Meseszerû! Tegnap a Nagy Kevély környékét siekrült körbesétálni.

Lensver: látom, megint elõjött belõled a környezetvédõ szemlélet. Örülök neki. Már csak azért is, mert még mindig nem tudtam túltenni magam a sokkon, hogy freeride ösvényt ásnál a Pilis hegyen.

Szóval, tegnap üldögélünk fenn a Kevély tetején a szikla szélén és beszélgetünk, belelógatva a lábunkat a mélységbe. Aztán egyszer csak jön egy csapat srác, igen nagy hanggal. Fõ motívum:
"De szar ez itt b.meg! Olyan csen van, mint a hullaházban b.meg." - tettek is róla, hogy ne legyen. Üvöltözés, mobilcsörgés, ilyemi :)

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Akkor azt mondd meg nekem, hogy miért a bicajosokat b*******ják, mikor az ilyen autókat kéne erõsen bírságolni?

Jogos a kérdés, de honnan tudod, hogy nem-e birságolnak meg kocsit is? Én még nem hallottam olyan bringásról, akit megbirságoltak volna az erdôben, és olyan autósról sem. Egyik sem jelenti azonban azt ugye,hogy ilyen nem történt, és nem fog megtörténni. Elképzelhetônek tartom, hogy néhanapján egy-egy ilyen betévedô kocsist elkapnak és keményen megfizettetik. Ez persze csak nagy ritkán történik meg. Az meg még ritkábban, hogy egy biciklist húzzanak meg. Tehát azért ne fújjuk föl ezt a dolgot a bicajossal, úgy állitva be, mintha minden héten fizetnie kéne egy bicajosnak a hegyekben. (no és a motorosokról már nem is beszélve ;))

Ha én meg tudom tenni, mások miért nem?
És akkor a Bûkk ösvényein meg a bicajosokat bírságolják?

Korábban én is ilyeneket kérdeztem, de most már tudom, az ilyesfajta összehasonlitó kérdéseknek nem sok értelmük van.
Tegnap is azt kérdezte egy vékony hangocska mélyen belül: "Ha én, lány létemre képes vagyok bringára szállni és elindulni a jeges Pilisbe, akkor mások miért nem?"
Hisz a napnál is világosabb, hogy valószinüleg ez másoknak lehetetlen. És nem azért, mert fizikai korlátai lennének a dolognak, hanem mert nem úgy gondolkodnak ahogy én.
Ugyanigy, az olyan emberek, akik a hétvégén fogják magukat, beülnek a jó kis autóba és behajtanak a hegyekbe el sem gondolkodnak azon, hogy máshogy is lehetne. Attól a gondolattól pedig, hogy nekik esetleg ki kéne szállniuk, és gyalogolniuk az ücsörgés helyett, velejükig elborzadnak.
Pár héttel ezelôtt mikor findliékkel szánkózni mentünk a HHH-rra mégis megdöbbentem, mennyien zarándokolnak föl a hegytetôre kocsival. Már sehol sem volt parkoló de a kocsik végtelen sorokban jöttek föl. Odabent sokszor láttam unatkozó, sôt mérges, ideges arcokat (persze a lassú tempó és tolakodás miatt). Mennyivel kellemesebb lett volna ezeknek az embereknek a napja, ha valahol messzebb hagyják a kocsit és felgyalogolnak a tetôre! És mégse igy tettek.

Ez szerintem erôsen magyar mentalitás, mert külföldön mást tapasztaltam.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ja ja! Ez is valamilyen Amerikás böhöm kisbusszerû volt! Persze Magyar rendszámmal.
Viszont én még errefelé Ladás vagy Trabis autóssal nem találkoztam a tiltott övezetben!
Lehet az az ok, hogy akinek ilyen van, annak a 10-20-50000Ft-os bírság a család havi költségvetését vinné el, a komolyabb autósok meg csikkzsebbõl kirázzák. >:( >:(

Lehet, hogy környezetvédelmi bírságot kéne kiszabni? Annak jóval magasabbak az indulóértékei is!
A bringásokat meg szépen megdícsérni! (Ez az fiam, fõ a természet szeretete és az egészséges életmód! ;D ;D ;D)
Na persze csak azokat, akik nem a fára felugrálva gyakorolják a figurákat a nemzati parkban. Én olyanokra gondolok, akik megférnek a gyalogos túristákkal együtt, nem szántja fel a fél erdõt és inkább a túrázás a céljuk.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hát ez az... :( szomorú tény...
és tudod mi a "poén"?
99%a a tiltás ellenére behajtó közül nem LADAval, vagy TRABIval van... vhogy ez idáig mindig egy óccsónak nem nevezhetõ nyugati autóra akartunk felkerülni matrica gyanánt... :( az a tipikus: kimegyek-a-természetbe-de-az-erdõ-közepéig-autóval :(

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Para!

Akkor azt mondd meg nekem, hogy miért a bicajosokat b*******ják, mikor az ilyen autókat kéne erõsen bírságolni?
Ha a családdal felmegyünk Jávorkútra mindíg a parkolóban hagyjuk az autót és csak gyalog megyünk tovább. Majd tavasztól meg bicajokkal! ;D Ha én meg tudom tenni, mások miért nem?
És akkor a Bûkk ösvényein meg a bicajosokat bírságolják?
Soha nem fogom megérteni!