Akkor azt mondd meg nekem, hogy miért a bicajosokat b*******ják, mikor az ilyen autókat kéne erõsen bírságolni?
Jogos a kérdés, de honnan tudod, hogy nem-e birságolnak meg kocsit is? Én még nem hallottam olyan bringásról, akit megbirságoltak volna az erdôben, és olyan autósról sem. Egyik sem jelenti azonban azt ugye,hogy ilyen nem történt, és nem fog megtörténni. Elképzelhetônek tartom, hogy néhanapján egy-egy ilyen betévedô kocsist elkapnak és keményen megfizettetik. Ez persze csak nagy ritkán történik meg. Az meg még ritkábban, hogy egy biciklist húzzanak meg. Tehát azért ne fújjuk föl ezt a dolgot a bicajossal, úgy állitva be, mintha minden héten fizetnie kéne egy bicajosnak a hegyekben. (no és a motorosokról már nem is beszélve

)
Ha én meg tudom tenni, mások miért nem?
És akkor a Bûkk ösvényein meg a bicajosokat bírságolják?
Korábban én is ilyeneket kérdeztem, de most már tudom, az ilyesfajta összehasonlitó kérdéseknek nem sok értelmük van.
Tegnap is azt kérdezte egy vékony hangocska mélyen belül: "Ha én, lány létemre képes vagyok bringára szállni és elindulni a jeges Pilisbe, akkor mások miért nem?"
Hisz a napnál is világosabb, hogy valószinüleg ez másoknak lehetetlen. És nem azért, mert fizikai korlátai lennének a dolognak, hanem mert nem úgy gondolkodnak ahogy én.
Ugyanigy, az olyan emberek, akik a hétvégén fogják magukat, beülnek a jó kis autóba és behajtanak a hegyekbe el sem gondolkodnak azon, hogy máshogy is lehetne. Attól a gondolattól pedig, hogy nekik esetleg ki kéne szállniuk, és gyalogolniuk az ücsörgés helyett, velejükig elborzadnak.
Pár héttel ezelôtt mikor findliékkel szánkózni mentünk a HHH-rra mégis megdöbbentem, mennyien zarándokolnak föl a hegytetôre kocsival. Már sehol sem volt parkoló de a kocsik végtelen sorokban jöttek föl. Odabent sokszor láttam unatkozó, sôt mérges, ideges arcokat (persze a lassú tempó és tolakodás miatt). Mennyivel kellemesebb lett volna ezeknek az embereknek a napja, ha valahol messzebb hagyják a kocsit és felgyalogolnak a tetôre! És mégse igy tettek.
Ez szerintem erôsen magyar mentalitás, mert külföldön mást tapasztaltam.