Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Csak a fotókról jutott eszembe;
Lens,a képtárba rakhatnál egy képet a köv 3 közül;
http://kep.tar.hu/ka.../pic1983865.jpg
http://kep.tar.hu/ka.../pic1983866.jpg
http://kep.tar.hu/ka.../pic1983867.jpg
Összpontosító arCZOK tekerés közben;
http://kep.tar.hu/ka.../pic2283106.jpg-enyém

http://kep.tar.hu/ka.../pic2283105.jpg
http://kep.tar.hu/ka.../pic2346856.jpg-kenyeres pajtásomé' -õ volt az,aki a Mátra Marcin egy tuning Neuzer Thunderrel ment,csutkára letolt nyereggel :)

http://kep.tar.hu/ka.../pic2283108.jpg
Csak hogy legyen még1 Polarikszes+Mozos kép :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati:melyik csoport képre gondolsz?

Szalajka-vgy/Fátyol-vízesés
Mellon, LovasGabi haverja, sittesBRUCE, Parabá', Baliba, Csubee, Orsi, LovasGabi

Szeleta-kilátó/Palota Szálló
Mellon, Baliba, Parabá', Csubee, sittesBRUCE

8)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
8) 8) 8) Na itt a túránk újabb része, egy kicsit hosszabb lett, mint az elõzõ ;D, olvasgassátok. Akinek nem tetszik :(, ugorja át, ahogy Pósalaki úr mondotta Nyilas Misinek, ugorgyunk. 8) 8) 8)

Második nap (2003. május 2.)

Nem keltünk korán, mert nem szokásunk, mert nem errõl szól a túra és mert lusták is vagyunk egy kicsit. Ezen a napon változás állt be csaptunk létszámát illetõen, ugyanis reggel érkezett két cimbora, míg délután elhagyott minket egy.
A reggeli kérdését a közeli (1.5 km) Coop ABC-ben oldottuk meg. Nem szeretem ezt helyet, mert nincs választék és drága is. A „nincs választék” azt jelenti, hogy 9:00 óra környékén már nem lehetett kapni pékárút (kiflit, zsömlét). Tejtermék is alig-alig volt, gyümölcs semmi, tehát nem nehéz ebben a boltban az egyhangú étkezés megvalósítása. Nagyon sokan voltak, hosszú sor állt a pénztár elõtt, így közben a friss zsömlyék is megérkeztek, szóval ezt már lehetett kapni. Mindenesetre megoldottuk az étkezést. Egyébként ez a boltkérdés szerintem negatívuma Szilvásváradnak a többi sok-sok pozitívummal szemben.
10:00 óra után pár perccel érkezett a vonat Szilvásváradra, mellyel a cimborák érkeztek. Ketten jöttek, de egy bicajjal, és nem tandemmel, amibõl az következik, hogy a csomaglepakolás és felkészülés után megint csak a Kerékpárkölcsönzõnél kötöttünk ki. Béreltünk egy Caprine Cherokee kerékpárt, így már mindnyájan biciklivel vághattunk neki az ismeretlen ösvényeknek, utaknak.
Elõször a völgyben néztünk szét. Nagyon-nagyon sokan voltak: nõk, férfiak, gyerekek, kutyák pórázon és anélkül, nem gyõztük õket kerülgetni, õk meg nem gyõztek elugrálni elõlünk, mert azért tartottuk a sebességet. Jöttek is a beszólások rendesen és rendszeresen, csak az volt gond, nem nekünk, nekik, hogy nem azok hallották, akiknek szólt, hanem az utánuk menõk, mert mire sétáló elmondta a nem tetszését, addigra az, akinek mondta, már messze járt.
Úgy döntöttünk, felnézünk az Istállóskõi õsember barlangba, természetesen bicajjal. A felvezetõ ösvény nem semmi egy út! Gyalog is nehéz, nem hogy kerékpárral. De azért mi végignyomtuk! Igaz sokszor toltuk, mert egyrészt nem bírtuk, másrészt itt is sokan voltak, és az út keskenysége miatt gyalogos és bicajos nem fért el egymás mellett. Dicsérõ visszajelzéseket (ezek aztán a kemény gyerekek; ide biciklivel felmenni, vigyetek fel minket is) is kaptunk. A barlangba érve egyik cimbora megállapította, hogy azért nem bírta még szinte tolni sem a gépét, mert alig forgott a hátsó kereke. A fékkel volt baj, megpróbáltuk megjavítani, de sajna nagyon keveset értünk a szereléshez, ezért nem sikerült teljes egészében kiküszöbölni a problémát. A leereszkedés nagyon izgalmas lett volna, ha az a sok ember ott nem lett volna. De ott volt, így csak nagyon lassan tudtunk haladni, sokszor kellett megállni, és várni a kapaszkodókra, hogy elférjünk mellettük. Itt aztán már csak nem tetszõ mondatokat hallottunk: talán le kéne szállni; tolni is lehet; leülöd, ha balesetet csinálsz?; itt kisgyerekek is vannak. Tény, hogy igazuk volt nekik is, meg nekünk is. Mi ott hibáztunk, hogy nem kellett volna ilyen tömegben felmennünk a barlanghoz. Legközelebb ilyet nem teszünk, döntöttünk el.
Ezek után irányt vettünk megint csak a Kölcsönzõ felé, megjavíttatni a rakoncátlankodó féket. A tapasztalt szakember másodpercek alatt helyrerakta, mehetett a menet tovább. De elõbb még jött az ebéd, egy kalóriadús, zsíros, mérgezõ szemét kaja, azaz egy hamburger személyében, öblítésnek pedig a hasonlóan egészséges itallal, koka kólával.
Most már tényleg késznek mutatkozott az egész csapat — immár öten, mert négyen érkeztünk csütörtökön, pénteken jöttek még ketten, de egy barát délben elment — meghódítani az ismeretlen helyeket. A katonasírok felé indultunk el. Ide kellemesen lájtos emelkedõn visz az út, egy favágásból származó akadállyal nehezítve. Nagyon szép tájakon jártunk, néhány gyalogossal találkoztunk csak, mienk volt a pálya teljes szélességében. Nagyon jól járható ez a szakasz, néhány keményebb emelkedõ van csak, egyébként jó tempóban lehet nyomni felfelé. A katonasíroknál (csalóka az elnevezés egy picit, mert bár tényleg katonasírok találhatóak ezen a helyen, de ha jól emlékszem csak kettõ vagy három) pihentünk néhány percet majd elindultunk tovább felfelé. A katonasíroknál lehet lemenni egy klassz vízmosáson Bélapátfalvára, a Caprine Szilvásvárad Maraton 65 km-es távja itt jön majd fel, ez lesz csak a jó móka! Na de mi tovább mentünk felfelé, néztük a térképet, de valahogy mégis más útvonalon mentünk, mint ahogy terveztük. Azért a kijelölt fõbb pontokat érintettük mindig. Ilyen volt a bélapátfalvai kõbánya is, melyet eddig csak a másik oldalról (Bélapátfalváról) és távolról láttunk. Ez a hely meseszép, gyönyörû, lenyûgözõ, ahogy az angol mondja: wonderfull! Mintha nem is Magyarországon jártunk volna! Én leereszkedtem egy darabig a kõbányába, csodaszép látvány és fantasztikus érzés volt azon a terepen tekerni belesüllyedve a kõporba mely hamar fehérré varázsolta az amúgy fekete Opust.
A kõbányától már lefelé vezetett utunk, ami természetesen száguldást, száguldást és mindig csak száguldást jelentett. Szuper utak vannak itt, nagyon jól lejtenek, ugye itt nem kell foglalkozni azzal, hogy az utak ne lejtsenek nagyon, mert így hamar melegszik a fék, illetve felfelé sokat fogyasztanak a benzinzabáló, füstöt és bûzt, ezáltal halált okádó különbözõféle-fajta gépjármûvek, mivel csak terepjárók járnak erre, és csak kevés, mert lezárt terület. Szóval kemény lejtõk, éles kanyarok, melyben az Opus Ritchey InnoVader gumija nem mindig tartotta magát, minek következményeként tolta a farát néhányszor erõsen kifelé az Author, de én ezt nagyon-nagyon élveztem, sõt, balos kanyarokban (ballábas vagyok) le is tettem formás bal lábamat, hogy ezzel is segítsem a hátsó kerék kicsúszását, ezáltal is növelve amúgy sem alacsony adrenalinszintemet. Élveztem! Szóval száguldottunk mindannyian, mindenki a tehetsége és bátorsága vagy vakmerõsége szerint. Emlékeztek, általános iskolában, mikor a tulajdonságokat a pozitív és negatív kategóriába kellett sorolni, a vakmerõ jelzõ a negatívba került. Na mentünk lefelé ezerrel, nekem a max. sebességem 55 km/h volt ezen a murvás dózerúton.
Sajnos mint minden jónak, egyszer ennek is vége lett, kijutottunk egy mûútra, melyrõl néhány száz méter után letértünk az erdõbe, hogy egy szép, zöld mezõn átjutva egy patak állja utunkat, igaz nem sokáig, mert ki elõbb, ki utóbb átkelt rajta. Cseles patak volt, kb. 2-3 méter széles, mert bár mélysége nem rettentett el senkit, az alján sok-sok kõ, és néhol gödrök tanyáztak, melyek által azért nem volt egyszerû az átkelés, mert egyrészt a kövek akadályozták a gurulást, másrészrõl meg a gödrökbe behajtva beleért a cipõnk a vízbe. Mindezek ellenére mindenki maga mögött tudta ezt a kis patakocskát, és begurultunk Szarvaskõre, ahol meglátogattuk az elsõ korcsmát, na nem az alkoholszintünk emelése végett, hanem hogy magunkhoz vegyünk némi koffeint ital formájában, melynek a neve kóla. Kulacsainkat is megtöltöttük, és indultunk tovább. Aki erre jár, és van ideje — nekünk nem volt, mert már 18:00 óra körül járt az idõ, mely gyorsan szalad, ha szép élményekben van része az embernek — , nézzen fel a szarvaskõi kilátóhoz, mert szép hely lehet, és onnan, ha jól emlékszem, a kék jelzésen mehet Szilvásváradra nagy valószínûséggel csodaszép utakon. Nekünk nem volt, mondom még egyszer, ezért óriási nagy sebességgel, mert még nem tekertem ennyire soha mûúton, mentünk Bélapátfalvára. A sebességet 30 km/h fölött tartottuk, szinte még az emelkedõkön is kb. 8 kilométeren keresztül. Kemény hajtás volt nagyon! Bélapátfalván a tónál álltunk meg pihenni, ez is nagyon hangulatos hely. Innen látszik a kõbánya, melynek a másik oldalán jártunk néhány órával korábban. A tónál találkoztunk egy négyfõs társasággal, melynek két tagja fogadásból, enyhén ittas állapotban megmártózott a tóban. Néhány társamnak az a véleménye, hogy a fürdõzõk egyike Majka, a Való Világ1 játékosa volt. Szerintem nem, bár én csak kb. 5 percet láttam ebbõl a hasztalan mûsorból. Innen a fentebb említett vízmosáson felfelé mentünk a katonasírokhoz. Nagyon kemény terep, meredeken megy felfelé az ég felé. Egy darabig tekerhetõ, majd le kell szállni a kecskérõl, és tolni-tolni olyan úton, ahol a másfajta ember, mint mi, meggondolja azt is, hogy gyalog felmenjen-e. Amúgy nem hosszú ez a szakasz, csak fárasztó. A katonasíroktól viszont megint száguldás várt ránk — aki jön a maratonra, az megismeri ezt is — egészen a völgyig. Adrenalinszint emelõ ez a szakasz is, mert hosszan tart lefelé, emiatt enyhén lejt, és tartalmaz néhány éles, trükkös kanyart. Végig lehet tartani a 40-50 km/h közötti sebességet.
A völgyben betértünk egy általunk már ismert vendéglõbe, hogy feltöltsük tartalékainkat és megtöltsük egy ilyen kemény, tekeréssel eltöltött nap után üres hasunkat. Jóllaktunk, ittunk egy korsó sört, majd nehézkesen a hatalmasra dagadt pocakunk miatt, feltekertünk a faházunkhoz, ahol a szokásos esti teendõk, és nem szokásos wapolás és politizálás után álomra hajtottuk kicsiny fejünket és elszundítottunk.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Éljenek a nôk és 'jenôk, kik rettenhetetlenül szállnak szembe a hegyek domborulataival! :-*

Mellon: a képek szupik! A csoportképen ki az közted és Para közt?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Bors: Igen, igen, az az a tájék. Meseszép és hihetetlen.
Itt a fényképes dokumentáció

'Jenõre meg büszke vagyok nagyon, mert úgy tepert felfelé, hogy öröm volt nézni. A Virágosnyeregbe felmenõ földúton, slick gumival...

A HHH tetejérõl jöttünk le egymás mellett, 'Jenõ az aszfalton, én meg az ösvényen mellette szinkronban 35-40-es tempóval :)

rulezRULEZrulezRULEZ

--Trifo

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D
májusi túrha egyik nyertes fotója:
http://kep.tar.hu/qw...009&pid=2338720

Csubee ultrahiperszuper csúcstechnológiával készült láthatatlan láncfeszítõjét leshetitek meg 56km/h-nál...
http://kep.tar.hu/qw...009&pid=2338853

aztán perzse itt van Csubee-állat a száraz szinva végén... igen-igen... 2,4es gumik...
http://kep.tar.hu/qw...889&beginnum=12

ördöghalálok a Szeleta-bg elõtt...
http://kep.tar.hu/qw...773&beginnum=12

na-ez-már-vmi arcvonások Parabá'n
http://kep.tar.hu/qw...775&beginnum=12

az elmebetegség jelei itt voltak a legjobban láthatóak ;D
http://kep.tar.hu/qw...130&beginnum=24

és még egyet... ;D ROBOCOP-BRUCE járõröz a tavon társával ;D
http://kep.tar.hu/qw...196&beginnum=24

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Remélem ez még nem minõsül a topic életét kórosan befolyásoló bõbeszédûségnek (bár nekem már kezd elegem lenni magamból, úgyhogy ígérem: mára ez az uccsó megszólalás), de _ell_kell_dicsekedjek:

Tegnap megvolt életem elsõ biciklis HHH-ja !!!!!!!!!! ;D ;D ;D

/az igazsághoz hozzátartozik: ha emberem nem tartja bennem a lelket, kb. a Kiscelli emelkedõnél adtam volna fel... :P

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Joghurtot is lehetne csurgatni, de nemlenne szép... csak fincsa ;) PéeF

És azontúl igenigen emlékeztetne valami másra........ ;)

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Egyetlen Oscar. Csak egyet mondhatok és csak az igazat. IGEN! ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: :D hát igen...

sajnos a Lillafüredi vízesésrõl csak rosszat tudok modani... pár éve már hogy elkezdték a patak vizét ivóvíznek elcsapolni... elméletileg szerzõdésbe foglalva áll, hogy a vízmûnél levõ bukógát felett a víznek MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZT 10centi magasan kellene átbuknia, amit természetesen SOSE tartanak be... van hogy egyáltalán nem folyik át víz... (a cégnek szinte ez a víz INGYEN VAN! míg ahonnan idáig "termelték" az ivóvizet, az kábé 10szerese)

A helyiek természetesen próbálkoztak megoldást találni... átszivattyúzták a hámori-tó vizét a patak mederbe kicsit feljebb a vízeséstõl, de itt egy olyan probléma merült fel, hogy a két patak vize(ami a tavat táplálja és a szinva) két különbözõ összetételû, és a szinva meder mésztufáját a tó vize FELOLDJA! ÍGy pár év alatt a vízesésünk vízbukás lett volna :(

SZóval ha arra jártok, és éppen hogy pisil a vízessé, gondoljatok a vízmûre, és foglaljátok kedves szavak közé Õket :(

TSõváz és hátszél...
Joghurtot is lehetne csurgatni, de nemlenne szép... csak fincsa ;) PéeF

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Trifo: Merre jártál a Biharban? Pádis? Csodavár? Én ezeket a helyket ismerem, és valóban csodálatos.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hali.

Mi Zeddel most jöttünk meg egy 3 napos mátrai edzôtáborból, ami nagyon tuti volt.
Ti látom nem voltatok restek és teleirtatok 3 oldalt mióta utoljára jártam itt.

Még semmit sem olvastam el belôle, de nagyon érdekel, hogy mi történt veletek.

Most röviden csak annyit, hogy Para:

jártunk az Ilona vizesésnél, ott ahol utoljára veled, veletek télen voltunk! Most még szebb volt!

oscar

oscar

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Irkegyjen rátok a rátóti lófogú cigányvajda! ;D

Szép volt.
Te az a Jenõ vagy akit én is ismerek?

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
képek itten készülõdnek

Remélem holnapra befejezõdik a kep.tar-on képek feldolgozása és kis-közepes méretben is megtekinthetõek lesznek. Egyelõre csak 5mpixeles változatban elérhetõek.

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Irkegyjen rátok a rátóti lófogú cigányvajda! ;D
Igaz hogy bicikli nélkül, (minõ szentségtörés!) de olyan négy napos "tekerésben" volt részem csodaszép vidéken,hogy ammá döfi!
Azt azé' bevallom, hogy ha ez nem lett volna, most enném a kefét 1000L a memoárokat olvasván... ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Mellon: csekk priv....

evribádi: naná hogy lehet irgykedni... ;D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Bükk az a Mátra!
Viszonyt valóban nagyon jó volt, lehet irigykedni ! :P ;)

Mondtam már, hogy utálom a tar-t meg a proxynkat?
Ha minden müxik kb 200Kbyte/sec, rohangásznak a fájlok. De ilyen mostanában szinte sohasem nem nincsen... (folyton megszakad a kapcsolat, a tar.hu elég lassú, hogy egy ciklus alatt egy fájl se jusson fel :-\)
Szóval másznak a képek felfelé, de iszonyat technikás ez a virtuális emelkedõ... :'(
Elsõ körben 35 képet próbálok felküzdeni a 100ból...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Szép szép szép! Kicsit irigykedek a Mátrás mókára, de csak kicsit, mert én is királyos helyen töltöttem azt a 4 napot. Erdélyben a bihari hegyek között. Most meg a kettészakadás környékez, mert a biciklim és a túrabakancsom féltékenykednek egymásra.

Ilyen helyekre nem lehet biciklivel menni. Néha még gyalog is macerás... Masj dzolgáltatok fényképeket is, ha minden jól megy.

--Trifo

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
;D 8) Elkészült a szilvásváradi túránk elsõ napjának a leírása. Olvassátok, és ha hosszúnak találjátok, hagyjátok ki :), bár akkkor én :( leszek és :'(-ni fogok. 8) ;D

Szilvásváradi túra, 2003. 05. 01. —05. 04.

Most jött el az a pillanat, mikor leírom, vagy inkább megírom (a kettõ között óriási a különbség) a szilvásváradi 4 napos túránk történéseit.
Az összeszokott kis csapatunk (6-8 fõ) évek óta szervez nyaranta egy hosszabb túrát. Jól sikerülnek minden évben ezek a közös tekerések, ezért tavaly elhatároztuk, hogy évközben is szervezünk egy kisebb túrát. Nagyon szeretjük Szilvásváradot és környékét, ezért oda szoktunk (most már mondhatom ezt, mert már második évben voltunk ott) járni tavaszi hegyjárásra.
A Hegyi Kempingben béreltünk egy faházat. Már jól ismerjük ezt a kempinget, a tulajdonos is ismer minket, szóval kölcsönösen ismerjük egymást, ezért jó a kapcsolat közöttünk, és kisebb-nagyobb változtatásokat is megtehetünk. Hogy miket, késõbb kiderül.

Elsõ nap

Nagyon vártuk már mindannyian ezt a túrát, emiatt eléggé felfokozott lelki állapotban vágtunk neki a csütörtök reggelnek. Én legalábbis :D. Budapestrõl, a Keleti Pályaudvarról indult a vonatom 8.05 perckor. Végigtekerve a Dózsa György út macskaköves részén >:( ügyelve a szabadnap ellenére - vagy inkább ezért – a jó néhány autóra hatalmas >:(, ingerült tömeg :o fogadott a pályaudvaron. Elõzõ nap megvettem a jegyet, így rögtön megközelíthettem a szerelvényt. Szó szerint csak megközelítettem, olyan sok ember próbált felszállni erre a vonatra, mivel érintve Füzesabonyt (átszállási lehetõség Eger, Szilvásvárad felé) Miskolcig közlekedett eme vasúti kocsikból összerakott sor. Természetesen kerékpárszállító kocsi nem volt >:( >:(, ezért az elsõ és utolsó vagonba lehetett felrakni a bicajokat. Az elsõ kocsi tele volt, el is zavartak a nagy tudású vasutasok, mondván nincs hely, hátulra meg ne szálljak, ha nem rendelkezem elsõ osztályú jeggyel, meg a Máv úgyis megtilthatja a kétkerekûek szállítását. Ezek ellenére felszálltam a legutolsó kocsiba, ahol már volt 2 bicaj, sõt érkezett egy tandem is, amit csak az enyémmel már három kerékpár tetejére tudtunk feltenni gumipókokkal felakasztva. Mint mondtam nagyon sokan voltak, ezért akasztottak még 3 kocsit a szerelvényhez, így 35 perces késéssel indultunk el. A többiek, szám szerint hárman, Debrecenbõl érkeztek, õk már Füzesabonyban vártak engem, illetve vártak volna :(, ha el nem mennek reggelizni az ott lakó társunkhoz. Így én vártam õket. Füzesabonyból Egerbe vonattal mentünk, onnan pedig áttekertünk Szilvásváradra.
Gárdonyi Géza híres városában átéltük a szokásos tökölés perceit, csomagigazítás, kulacstöltés, egy-két csoki bekapása, gumik felfújása kisebb nehézségekkel, majd elsõ kerekünket a hátsóval megtámogatva a szilvásváradra vezetõ út aszfaltjára helyeztük, és megindultunk nagy lelkesedéssel ;D ;D és elég jó (25-28 km/h-ás) sebességgel. Aki járt már ezen az úton, ráadásul bicajjal, annak nem kell elmesélni, milyen szép helyeken, hegyek között vezet ez az útszakasz. A forgalom nagy volt >:(, lévén 4 napos hétvége, és Szilvásvárad kedvelt kirándulóhely.
Ismerõsként üdvözöltük a kempinget és a nekünk kiutalt faházat, majd ebéd után nekivágtunk a hegyeknek. Erre vártunk már hetek óta mind a négyen 8) 8) 8)! Az lejtõk hatására megemelkedõ adrenalin szintre, a civilizáció zajaitól mentes és ezáltal csendes, ellenben madárdaloktól hangos, jó levegõjû, zöld területekre, az óriási, több száz éves famatuzsálemekre, a szabadság érzetére, melyet a hegyikerékpározás nyújt, a száguldás örömére, a beszippantott erdei levegõ illatára, a nyugalomra, és a nehéz terepre, mely kihívást jelent a bicaj és gazdája számára is.
Elõször elmentünk a Szilvásváradi Kerékpárkölcsönzõbe befizetni a nevezési díjat a Caprine Maraton Szilvásváradra. A 65 km-es távon indulunk ;D ;D ;D ;D.
Ezek után vágtunk csak bele az igazi túrázásba, rögtön egy nehéz szakasszal. Konkrét útiterv csak nagyjából volt, mely érintette a kilátót, mely elsõ találkapontunk volt, mivel csapatunk 2 tagja a szerpentinen, 2 tagja pedig a kilátóhoz felvivõ gyalogösvényen 8) 8) 8) közelítette meg a kilátó elõtti parkolót. Én természetesen ;) a nehezebb utat választottam, melyen már tavaly is feltekertem, pedig akkor még a Caprine Cherokee bicajomat nyúztam. A terv az volt, hogy háromszori megállással megyünk végég ;D ;D ;D ;D ;D ;D. Hát ez nem sikerült :( :'(. Mondjuk nagyon sok gyalogos is volt, akiket kerülgetni kellett, meg várni, míg elérnek olyan szakaszra, ahol meg tudjuk elõzni õket. Szóval többször, mint háromszor kellett megállnunk, pedig nagyon jól mászik az Author Opus 8) 8). Jó a súlyelosztása, nem emelkedett az eleje, megfelelõ számú fogaskerék állt a rendelkezésemre, szóval ahogy a legújabb BikeMag mottója mondja, a hiba a tükörben keresendõ :D. A lábam még csak bírta volna, viszont a tüdõm kevésnek bizonyult. Na az a lényeg, hogy felértünk sokszori, nem is számoltam hány pihenés után lihegve, izzadva. Rövid pihenõ után folytattuk utunkat tovább a szerpentinen. Hamar kiderült azonban, hogy mindenkinek kevés a vize :o :o, ezért tanácsot tartottunk, hol töltsük fel kulacsainkat :-\. Két lehetõség közül választhattunk, nem tekintve megoldásnak azt, ha visszagurulunk a völgybe: 1. keresünk forrást; 2. az Olasz kapu közelében van egy erdészház, ott próbálunk vizet szerezni. Az elsõ lehetõséget választottuk. Elõször. Megkíséreltünk találni egy mûködõ forrást, nem sok sikerrel. Egyet találtunk, de kiszáradt. :( A Hármas kút környékén a térkép szerint 3 forrás is van. Hát nem találtuk meg õket. :( Már nagyon szomjasak voltunk :o ::), én nagyon nem bírom víz nélkül, elhagy az erõm, alig élek. Így elõvettük a 2. lehetõséget. Mivel az Olasz kapuhoz közel voltunk, elmentünk az erdészházhoz. Itt sem találtunk vizet, viszont találtunk egy itt pihenõ, sütõ-fõzõ csoportot, akik megkínáltak ásványvízzel. Elmondhatom, hogy majdnem szó szerint értve az életünket mentette meg a 2 üveg széndioxiddal dúsított víz. Ezek után már tele energiával, folyadékkal, erõvel, kedvvel, lelkesedéssel megnéztük a Zsidó rétet. Szép hely nagyon, aki erre jár, annak érdemes felkeresni ezt a területet, és néhány percet eltölteni élvezve a gyönyörû tájat és a mezõ semmivel nem összehasonlítható illatát. Innen már óriási száguldás várt minket a szerpentinen. Engedtük a gépeket, ki mennyire merte. Én mertem 8) ;D ;D ;) :). A kilátótól a gyalogösvényen ereszkedtünk le, nagyon izgalmas, technikás szakasz (ugye ezen jöttünk fel), fõleg ha rövidítünk a távon, és levágunk egy-két kanyart ;). Ezt tettük, mivel én gurultam elõl 8). Ezt se hagyja ki senki, ha már Szilvásvárad környékén szaporítja bicajában a kilométereket. Már estefelé járt az idõ, ezért nem voltak gyalogosok az ösvényen, tehát ereszthettük a gépeket ahogy csak bírtuk és mertük. Ezekért a száguldozásokért szeretem én a hegyi terepet. Amikor az adrenalinszintem az egekbe szökik, nem látok magam elõtt mást, csak az ösvényt, melyet le kell gyõzni, és ilyenkor érzem, hogy szabad, minden kötöttségektõl mentes vagyok! Én ezt imádom!
A napot nyársalással fejeztük be. A tûz meggyújtása okozott némi nehézséget, mert nem volt papírunk, a fa pedig nem volt elég száraz. De megoldottuk, mint az élelmes cserkészek. Kellett a kalória másnapra, ebben nem is volt hiba, hazai húsos szalonna, kolbász, sonka, hagyma, kenyér, víz volt a menü. A vacsora és fürdés után leeresztettünk szomjas torkunkon egy sört, majd nyugovóra tértünk, és testileg-lelkileg készültünk a következõ napra, hogy az is az elõzõhöz hasonlóan jó hangulatban, erõben és élményekkel gazdagon teljen el.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hy!

Igaz hogy kicsit más téma mint a túra-szervezõdés, de meg kell osszam a Buda Maraton élményeit. Négyen mentünk, két fiú(egyik én vagyok) és két lány(egyik a párom). Nagyon büszke vagyok a páromra, mert olyan keményen nyomta lefelé, hogy szinte féltem követni! Pedig tavaly nyáron volt 1st igazi montis tûrán... Most vehetek neki ösztelós vázat... ;D