Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

E jelzésű fényvisszaverő:

kullo_E.jpg

Nem E jelzésű, de nagyobb szögből látható fényvisszaverő (ebből van narancssárgám is):

kullo_sima.jpg

És a hátsó 3M-es:

hatso.jpg

Sajnos megrepedt a hordozó lap, azért van ragasztva, majd újat kell csinálnom.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

5cm széles. Csak sárgát vettem belőle eddig. Ezüstre és pirosra homogén 3M-est használok.

Az enyém mintázata máshogy néz ki. Majd lefényképezem, csak most lusta vagyok a gépet elővenni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezek szerint lehet, hogy ugyanaz a technológia, mert az enyém is pont ezt tudja.

A tiéd milyen széles?

DSCF9684_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Balu1 módosította - 2014. augusztus 30. - 02:54

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Tényleg brutál erős fénye van és a különböző zónáiban eltérő szögben veri vissza, így mozgás hatását kelti egy felületen belül.

Megerősítem, a kamionfelszereles.hu-ról rendelt fényvisszaverő szalag mozgás hatását kelti, "fut rajta a minta" ahogyan a fényforrással bezárt szög változik. Alumínium hordozón van, nagyon jó minőségű és 1120 Ft / méter áron jött ki. Nagyobb mennyiség (néhány méter) esetén szerintem jobban megéri.

Elég sokat teszteltem lámpával, ami elsőre feltűnt, hogy csak nagyon kis szögből veri vissza a fényt (tehát a fényforrásnak és a szemnek kis szöget kell bezárnia). Vannak olyan fényvisszaverőim is, amelyek nem keltik a mozgás hatását. Ezek kétszer-háromszor akkora szögből érkező fénynél is nagyon jól látszanak. Az egyik bringámon mindkettő fajta van küllőprizmaként.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Vettem én is ilyent fehérben és pirosban.

Szokott még lenni nekik sárgában is, de most nem volt a panton.hu -nál.

Egy 55mm széles és 1 méter hosszú darab 1500,-Ft náluk. 10 centit adnak legkisebbet. Ezt már akkor mondta az eladó, mielőtt mondtam volna mennyi kell. Gondolom sokan kérnek centiket belőle. De mivel úgyis kell a hátitatyóra is és még sok helyre, vettem 1-1 métert. Legyen ha kell.

Ebben valódi prizma felületek verik vissza a fényt, a szokásos prizmákhoz hasonlóan.

Tényleg brutál erős fénye van és a különböző zónáiban eltérő szögben veri vissza, így mozgás hatását kelti egy felületen belül.

Egyébként az ilyen öntapadós dolgokat kicsit megmelegítve jóval könnyebben le lehet húzni, mert hígabbá válik melegen a ragacs.

• Vejne kedveli ezt

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Én a nyeregtáskára vágtam poliészter lapból egy ráillő alakú lapot és arra ragasztottam a piros fényvisszaverőket, több mint tökéletes. Ha érdekel valakit, küldök képet.

Korábban én is ragasztottam a hátsó villára, egyrészt kicsi a felület, másrészt nagyon nehezen jön le. Nekem azért a festéket nem szedte fel, de meglátszott a leszedés nyoma, mert csak nagyon apró darabokban jön le. Ezért javasoltam a helicopter tape-t alá.

igazából nekem a fék alá be lehetne csempészni prizmát, ha nagyon akarnám, de a fényvisszaverő fólia most az, amivel "szemezgetek". A Raceblade-re mindenképp fogok húzni csíkot, igaz, gyárilag is van rajta reflexfelület. A nyeregtáska hátoldala szintén jó hely. 

Kíváncsi vagyok, hogy vajon kicsi benzinnel följönne-e, bár a legdurvább "váztisztítást" pont egy boltban a szerelőktől láttam: lazán hígítóval mosták a vadonat új, összeszerelt bringákról le a szerelés közben rájuk kenődött foltokat. :D "kímélő üzemmód"...

Ilyen fényvisszaverő anyagot ruhára varrhatóból is lehet kapni, az sem rossz ötlet, főleg, hogy pl. a lábszár "kiemelése" elég feltűnő, hisz' a pedálfordulatok alatt változik a helyzete folyamatosan, s a mozgó felületek jobban felkeltik a figyelmet,mint a közel statikus pontok.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én a nyeregtáskára vágtam poliészter lapból egy ráillő alakú lapot és arra ragasztottam a piros fényvisszaverőket, több mint tökéletes. Ha érdekel valakit, küldök képet.

Korábban én is ragasztottam a hátsó villára, egyrészt kicsi a felület, másrészt nagyon nehezen jön le. Nekem azért a festéket nem szedte fel, de meglátszott a leszedés nyoma, mert csak nagyon apró darabokban jön le. Ezért javasoltam a helicopter tape-t alá.

• Vejne kedveli ezt

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

Autósboltban vettem méterre fényvisszaverő matricát, hogy kresz kompatibilis legyen a bringa. A fejcsőre tettem egy darab fehéret, meg a hátsó támvillákra egy-egy pirosat. Egy ezres egy méter, amit az eladó nagy szuszogások közepette levágott a tekercsből. Viszont le sem lehet robbantani, először rosszul raktam fel és szedte a festéket is. Lehet, hogy hajszárítóval rá kell melegíteni vagy ilyesmi, hogy szépen lejöjjön.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT  Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

Ezt itthon is meg lehet kapni. Van mindenféle színben, innen rendeltem legutóbb. A 3M-es is jó, azt általában kerékpárboltban árulják.

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT  Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

nekem jo az is, ha ide irod, hogy pontosan honnan rendelted.

irtam volna privatot, de nem tudom elkuldeni neked, mert nem tudsz ujat fogadni, talan betelt a privatized.

Most már van hely. Ebből rendeltem.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Ebay.co.uk-ról. Ha érdekel, írj rám privátot és előkeresem pontosan melyiket vettem. 4 nap alatt általában megjönnek onnan a cuccok.

nekem jo az is, ha ide irod, hogy pontosan honnan rendelted.

irtam volna privatot, de nem tudom elkuldeni neked, mert nem tudsz ujat fogadni, talan betelt a privatized.

blash módosította - 2014. augusztus 28. - 03:20

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

honnan szereztel heli tape-et? esetleg itthon vetted vagy kulfoldi rendeles?

Ebay.co.uk-ról. Ha érdekel, írj rám privátot és előkeresem pontosan melyiket vettem. 4 nap alatt általában megjönnek onnan a cuccok.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Megvan a Trelock LS 750. Nagyon jó kis lámpa, meg vagyok vele elégedve. Jó a fényerő és elég szép sávot bevilágít,  még az eco modeban is igen jó a  fényerő, nyugodtan lehet vele menni kivilágítatlan úton is.   Talán kissé közelebb is világíthatna a kerékhez, ez az egy ami nem igazán tetszik.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Első fényvisszaverőnek a fejcsőre ragasztottam egy fehér fényvisszaverő matricát és ennyi (alatta "helicopter tape" fólia van, úgyhogy leszedéskor sem sérül a fényezés).

honnan szereztel heli tape-et? esetleg itthon vetted vagy kulfoldi rendeles?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

750-esnek van lithiumos változata is, ha nem lett volna itthon jóféle töltő és eneloop aksi, akkor azt vettem volna, mert azért egyszerűbb tölteni és többett is világít, bár igaz, hogy ahhoz meg nem lehet tartalék elemet vinni (max egy power bankot)

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil

figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet

Ok, köszi. Én csak egy fajtáról tudok, de én villogás nélkül is megvagyok. A 950 es milyen? Ugyanolyan kinézetre, csak  az 70 luxot tud a 30 helyett.  :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?

nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil

figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nyilván nem mértem meg az említett szörnyet, de nem volt egyszerű. ;)

...

Gondolom a 3 kilót csak a "nehéz" szó helyett írtad.

...