Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2005. január 06. - 22:11
http://www.batterysp...TS&Category=711
A tátra utcában mutattam az akkusnak a 7.2v-os Li-Ion aksimat, cellái voltak is, de védõáramköre nem. Ugyhogy a kettõböl össze lehetne hozni, aránylag olcsón.
Ha valaki tud olyat aki itthon készít Li-Ion akkupakkot, akkor persze felesleges kintrõl rendelni (akár) elektronikát.
(nem a méregdága videókamera akkukra gondolok)
Írta 2005. január 06. - 21:59
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. január 06. - 21:37
csak semmit nem tudunk a lamparol
ilyenkor illene nehany infot kiirni
no meg nincs is raktaron
http://www.trailtech...e_hid_parts.htm
http://www.trailtech...ight_kits_1.htm
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 06. - 21:19
Írta 2005. január 06. - 18:10
egy haverom most csinal pannonia kozvetlen befecskendezot vele
meg majd nemoska tanulok is rola ha minden igaz
oszt jol megcsinaljuk
jah ha ~sok cellarol futna akkor at kell meratezni az ellenalasokat valoszinuleg
vagy a progit
assembly: nye kokocsku protku
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 06. - 15:56
Nekem fingom nincs ezekrõl a dolgokról, de van 1 srác itt aki nagyon szeretne érteni hozzá, és idõnként próbálkozik. Aztán örült, hogy próbálkozhat nekem is. Azt állítja ez volt az elsõ ténylegesen használt PIC-es cucca...
Aztán még álmodozott arról, hogy ebbõl csinálunk sokat, és meggazdagszunk, aztán jól felvilágosítottam, hogy itthon nem.
Mondjuk annyit azért kéne módosítani a programban, hogy a full beállításnál ne nyisson azért még teljesen. Meg esetleg a másik két nyitási idõt is le kéne csökkenteni a magasabb feszültség miatt. De ez nem olyan nagy gond. (Számomra az assembly nyelv közelebb van, mint a kész programot beégetni az bizbaszba.)
edit:
pl. itten van pár programozó cucc
Írta 2005. január 06. - 14:57
vagy pont ez?
mikrokontrollt mivell kell progizni?
vagyis te mivel csinaltad?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 06. - 10:43
Meg aztán az elektronika kisebb veszteséggel üzemel, mint a mechanikus kapcsoló.
Ááááá, nem fogjátok elhinni! Megtaláltam a lámpám elektronikájának a kapcsolását, meg programját!
Itt van ni!
Írta 2005. január 06. - 01:53
ez mar 1C
ilyenkor olyan moka van, hoyg mind sorba kot es akkor egy kapcsolo uzemu szabalyzo
amivel a feszt szabalyzod
akkor kijon belole a 12V nincs ket kulon sor nincs parhuzamos kapcsolas.
en meg mentem alukalni
mert mar mindenhol kapcsolasok jonnek ki rajtam
meg szerencse, hogy a hidarulik/pneumatika is az elektrora vezetheto vissza sokszor :-P
par oldallal hatrebb ~1-2-3
paka
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 06. - 01:18
Írta 2005. január 06. - 01:04
lor leírta, hogy a lion lipo (vagymiaszös) akksikat lehet csak párhuzamba kötni.
Írta 2005. január 06. - 00:58
Ilyenbõl (: GP 1500mAh NiMh AA akku Br. 420 Ft) veszek 20at, abból 10et-10et soroson és a két 10es csoportot párhuzamosan kötöm. Ebbõl lesz 3Ah 12Von 8400 Ftból összesen fél kiló . Viszont ha lemerül, 20 elemet kell feltölteni, ami jelenlegi kapacitásommal 32 óra.
ha tudom, hogy bolond vagyok, akkor nem is vagyok bolond, igaz?
:mypage:
Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.
Írta 2005. január 06. - 00:05
áhá, szóval "izzót" lehet venni, csak elektronika kell hozzá, amit jó pénzért osztogatnaka hiden már sokat törtük a fejünket, de mindig az lett a vége, hogy nem jött össze a dolog mert nincs$.Egyebkent meg amit lor javasolt egy pár hónapja az az egyik legkorrektebb.Mégpedig venni egy hid izzót, és az elektronikát meg legyártani hozzá.Ez olyan 25be biztos hogy benne van,de akkor bizony közel autovilágítással mész
GP350CHC (NiMH): 1Cvel való kisütéskor 1,2Vot ~35 percig bírja
3500mAh, 1,2V, 78,5g, 1920 Ft. *10(sorba) = 3,5Ah, 12V, 785g, 19200 Ft.
GP1245:
4,5 Ah, 12V, 1650g, 3300 Ft.
mindkettõnél árban még + töltés, ami kb. ugyanannyi
a témát részemrõl kivesézettnek tulajdonítom
köszi a segítséget
Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.
Írta 2005. január 05. - 23:42
Írta 2005. január 05. - 23:23
A 7aH-s 2.6kg
nicd vagy nimh a viszonylag kozeput
a cellafeszultseguk 1.2V
tehat 10db sorba kotve.
a feszultseg eses annyira nem gond
ki lehet ajtszani de szerte folosleges
+1 cella nicd nimh eseten es egy kapcsolo uzemu feszszab.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 05. - 23:03
pontosan ez a gondom ...a kov gond
minden akksinak esik a fesz-e ahogy merul
és itt lukadtunk ki oda, ahonnan elkezdtük: bazi nehéz ólomakksimasik gond
nem mindegyik akksi szereti a gyors lemereitest (kapacitas/fel vett aram)
szóval szerinted csak liion/lipu jöhet szóbalion es lipo toltes tekinteteben ugyanaz
viszonylag buta tolto kell hozza
ebbol kihozni a 12V-t mar kicsit nagyobb gond ugyanis 3 keves 4 sok
(liion 3.6V lipo 3.7V)
liion lipo eseten lehetseges a parhuzamosan kotes mig ez a tobbinel nem ajanlott!!!
úgy, hogy nem kapcsolom össze? de végülis a megvalósítás tökminegy, a végeredmény a lényeg ... szóval 25e; gondolom liion sem olcsóbb, sõt~25eft-bol ki lehet hozni egy 12V 10Ah nimh akksit
mostansag
ha mindent összevetek, akkor az áll össze bennem az energia részrõl: vagy nehéz, olcsó ólomaku, vagy drága nimh/liion
energia hasznosítása: ilyen hid dolgot olyan egyszerû beszerezni, mint egy halogén izzót? bemegyek a conrádba és leveszem a polcról?
és xenon tökéletesen egyenlõ hid?
bocs, hogy ilyen értetlen vagyok
edit: csak körül kellett volna néznem egy kicsit, és megvannak a válaszoka HID kérdésre itt:
: xenon lámpák színhõmérséklete, fogyasztása, élettartama:
kimerítõ cikk, ajánlom Nektek is
Írta 2005. január 05. - 22:40
hid pl a lupine edison.
~25eft-bol ki lehet hozni egy 12V 10Ah nimh akksit
mostansag
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. január 05. - 22:37
8-9 ah-s nimh az már teljesen általános-olvass vissza pár oldalt,s akkor te is láthatsz
bélának 13,5ahs cucca van,az is valami nimh-s cumo,de majd jön lor s elmondja pontosabban...
én nem láttam ilyet:( ... de mindegy, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy amint Te is írtad, 40e pénz egy olyan szett, amiben NiMH akku van és az még valamivel gyengébb is
miiseza HID? olyan mint a Lupine Edison család? ha igaz amit ott mondanak, akkor nem kicsit jobb ez a Xenon
"10/16 W(performance equals 20/65 W Halogen)"
ezzel azt akarják mondani, hogy a 10Wos xenon olyan fényerejû, mint a 20Wos halogén, a 16Wos xenon meg mint a 65Wos? ne mááá ... 20/10 és 65/16 nagyon távol van egymástól ...