Ezek valamelyikerol van valakinek tapasztalata mennyire jok montizashoz
http://www.tengerszem.hu/lamps.html
A 14E-es kategoria erdekelne elsosorban illetve ,hogy mennyire ad szort fenyt, vagy a 100meter latotavolsag mit jelent ? -Eleg soknak tunik- )
Koszi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Indította
YOci
, 2002. március 19. 18:02
Írta 2005. március 04. - 13:41
Írta 2005. február 25. - 18:07
na az enyém így néz ki:
http://img.tar.hu/co.../11012889.jpg#3
http://img.tar.hu/co.../11012892.jpg#3
persze a befõttesgumi helyett szerzek vmi jó gumiszalagot, aztán jólesz:)
akksi kell majd még, aztán lehet tesztelni...
http://img.tar.hu/co.../11012889.jpg#3
http://img.tar.hu/co.../11012892.jpg#3
persze a befõttesgumi helyett szerzek vmi jó gumiszalagot, aztán jólesz:)
akksi kell majd még, aztán lehet tesztelni...
Autist Team:)
Írta 2005. február 25. - 14:18
Az energiaigénye ugyanaz marad. Csak hatékonyabb lesz. Ugyanabból az energiából nem csak 7% fény lesz, hanem mondjuk 10%.
A nagy fényerejû LED-ek folyamatosan jönnek ki, 5mm-esben és Luxeon-ban is. Sajnos ez is olyan, mint a számítógép vásárlás, most veszel valamit, egy év múlva sokkal fényesebbet kapsz ugyanannyi pénzért.
Szerencsésebbek már most belefuthatnak olyan fényerejû Luxeon III-as LED-be, ami olyan fényes, mint az én egy-másfél éves Luxeon V-ösöm. A különbség annyi, hogy az új eresztés ugyanazt a fényerõt nem 6.4V-1000mA (=6.4W teljesítmény) adja le, hanem 3.1V-nál (3.1W). Kétszeres üzemidõt tudna a mostanimhoz képest. Vagy feleakkora pakkal kéne járnom. És még nem is melegedne annyira.
A nagy fényerejû LED-ek folyamatosan jönnek ki, 5mm-esben és Luxeon-ban is. Sajnos ez is olyan, mint a számítógép vásárlás, most veszel valamit, egy év múlva sokkal fényesebbet kapsz ugyanannyi pénzért.
Szerencsésebbek már most belefuthatnak olyan fényerejû Luxeon III-as LED-be, ami olyan fényes, mint az én egy-másfél éves Luxeon V-ösöm. A különbség annyi, hogy az új eresztés ugyanazt a fényerõt nem 6.4V-1000mA (=6.4W teljesítmény) adja le, hanem 3.1V-nál (3.1W). Kétszeres üzemidõt tudna a mostanimhoz képest. Vagy feleakkora pakkal kéne járnom. És még nem is melegedne annyira.
Írta 2005. február 25. - 13:42
Na azt latod nem tudom hogy a Cateye mennyire es hogyan csal
)
Akkor ezek szerint megtehetem hogy a kis Opticube-omba kicserelem a ledeket??
Az energiaigenye ugyanaz marad?
Mikorra varhatok nagyobb teljesitmenyu ledek iden, nincs tipped?
Fejlampa otleted nincs?
Akkor ezek szerint megtehetem hogy a kis Opticube-omba kicserelem a ledeket??
Az energiaigenye ugyanaz marad?
Mikorra varhatok nagyobb teljesitmenyu ledek iden, nincs tipped?
Fejlampa otleted nincs?
Írta 2005. február 25. - 13:04
[candela]
Az, hogy a Cateye milyen részigazságokat ír a speckójában, az egy dolog. Lehet, hogy 1 centis távban mérve ennyi a fényereje, háromszoros árammal túlhajtva. Összehasonlíthatatlan, nemcsak más gyártóval, hanem szerintem saját magukkal sem. Marketingszöveg. A boltokban kapható 5mm-es LED-ek fényerejét általában 20mA árammal meghajtva, 1 m távolságban mérik és adják meg. A Cateye technológiakövetési sebességét, és a termék megjelenési idejét ismerve a kis ledes lámpákban tényleg max 10000mcd LED-ek lehetnek. A Lupine-nak is van LED-es lámpája, a tavaly õszi verzióba is csak 18000-es LED-eket szereltek.
Ez azt is jelenti, hogy a legolcsóbb megoldás az, hogy két kis LED-es Cateye helyett veszel 1-et, és azt a 3-5 LED-et lecseréled egy minimum dupla fényesre, 1-2 ezer forintból. Vagy még párhuzamosan kötsz velük pluszban egy párat.
A nagyobb teljesítményû LED-eknél lumen-t használnak a specifikációban, ami a teljes kibocsájtott fénymennyiséget írja le. Ezek a LED-ek 160 fokos körben szórnak fényt adott eloszlási görbe szerint, de nem egyenletesen. Ezért kell eléjük valami reflektor, vagy optika, ami szûkíti a nyalábot. Egy 30 fokban szóró elõlencsénél kisebb központi candela értéket kapsz, mint egy 10 fokosnál.
Az, hogy a Cateye milyen részigazságokat ír a speckójában, az egy dolog. Lehet, hogy 1 centis távban mérve ennyi a fényereje, háromszoros árammal túlhajtva. Összehasonlíthatatlan, nemcsak más gyártóval, hanem szerintem saját magukkal sem. Marketingszöveg. A boltokban kapható 5mm-es LED-ek fényerejét általában 20mA árammal meghajtva, 1 m távolságban mérik és adják meg. A Cateye technológiakövetési sebességét, és a termék megjelenési idejét ismerve a kis ledes lámpákban tényleg max 10000mcd LED-ek lehetnek. A Lupine-nak is van LED-es lámpája, a tavaly õszi verzióba is csak 18000-es LED-eket szereltek.
Ez azt is jelenti, hogy a legolcsóbb megoldás az, hogy két kis LED-es Cateye helyett veszel 1-et, és azt a 3-5 LED-et lecseréled egy minimum dupla fényesre, 1-2 ezer forintból. Vagy még párhuzamosan kötsz velük pluszban egy párat.
A nagyobb teljesítményû LED-eknél lumen-t használnak a specifikációban, ami a teljes kibocsájtott fénymennyiséget írja le. Ezek a LED-ek 160 fokos körben szórnak fényt adott eloszlási görbe szerint, de nem egyenletesen. Ezért kell eléjük valami reflektor, vagy optika, ami szûkíti a nyalábot. Egy 30 fokban szóró elõlencsénél kisebb központi candela értéket kapsz, mint egy 10 fokosnál.
Írta 2005. február 25. - 00:02
Na asszem kicsit barkácsszagú lett a téma. De félreértés ne essék a barkácsolás királyság,minden fickónak javallott. Azonban én most olyan emberkéknek írnék akik nem rohannak azonnal az barkácsboltokba ha egy fotonszórót szeretnének elhelyezni kedves fémparipájukra
Nekem a Cateye HL-EL400 -al van tapasztalatom elsõsorban
Ez egy 3 LED-es 3 AAA elemmel mûködõ apró kis jószág, s akiknek nincsenek extra igényei (nappali világosság késõ éjjel a Budai-hegységben) annak tökéletesen megteszi. Mellesleg 30Km/h-val (nem átlag) jöttem le vele Jancsi-hegyrõl ,de e felett már életveszély sztem. (Nem havas idõszakról van szó hanem nyárról)) A városba pedig totál tökéletes. Ha pedig kettõt veszel belõle (sajna nem olcsó ,de valamit valamiért 8000/db) az már tutkó veszéllyes ösvényeken is. Egyet belõsz közelre egyet távolra -vagy sisakra- Az EL500 ból sztem egy is elég. Tudom ez még messze elmarad így is a halogén xeon csodáktól
de vegyük figyelembe a következõket is:
Hátrányok: - Relatíve nagy költség - Relatíve kisebb fényerõ gázosokhoz képest, bár macskaszemnek vannak gázos modelljei is.
Elõnyök: - Kis méret (Az EL400-at nem töröd szét elsõre a kormányon) - Kis súly!!! - Kevés akksi - Vizállóság - Hosszú mûködési idõtartam!!
Mindazonáltal el kell ismernem aki tényleg keményen nyomja késõ sötét éjszaka - nem azt
- ,oda kell a sok candella. Én ebben kérnék tanácsot.
Sztem uis a "tökéletes" világításhoz kell egy lámpa a bicón + egy fejlámpa is
(Lásd NSX 8) Na én ez utóbbiból szeretnék valamilyen olcsót , jó fényerõvel pl vmi ilyesmit:
http://www.conrad.hu...oduct_id=855074
Bármi ötlet jöhet ,csak no barkács, mer se idõm ,se kedvem....
Ha van infótok , linketek a LED es technológia tovabbfejlõdésérõl , jöhet.
Pinyo asszem elnéztél valamit, ez alapján uis:
mcd = milicandela = 1/1000th of a candella
Az EL400 90000mcd az EL-500 pedig 1000000mcd ami nem rossz
Let there be light!
Na szevasztok
Nekem a Cateye HL-EL400 -al van tapasztalatom elsõsorban
Ez egy 3 LED-es 3 AAA elemmel mûködõ apró kis jószág, s akiknek nincsenek extra igényei (nappali világosság késõ éjjel a Budai-hegységben) annak tökéletesen megteszi. Mellesleg 30Km/h-val (nem átlag) jöttem le vele Jancsi-hegyrõl ,de e felett már életveszély sztem. (Nem havas idõszakról van szó hanem nyárról)) A városba pedig totál tökéletes. Ha pedig kettõt veszel belõle (sajna nem olcsó ,de valamit valamiért 8000/db) az már tutkó veszéllyes ösvényeken is. Egyet belõsz közelre egyet távolra -vagy sisakra- Az EL500 ból sztem egy is elég. Tudom ez még messze elmarad így is a halogén xeon csodáktól
Hátrányok: - Relatíve nagy költség - Relatíve kisebb fényerõ gázosokhoz képest, bár macskaszemnek vannak gázos modelljei is.
Elõnyök: - Kis méret (Az EL400-at nem töröd szét elsõre a kormányon) - Kis súly!!! - Kevés akksi - Vizállóság - Hosszú mûködési idõtartam!!
Mindazonáltal el kell ismernem aki tényleg keményen nyomja késõ sötét éjszaka - nem azt
Sztem uis a "tökéletes" világításhoz kell egy lámpa a bicón + egy fejlámpa is
(Lásd NSX 8) Na én ez utóbbiból szeretnék valamilyen olcsót , jó fényerõvel pl vmi ilyesmit:
http://www.conrad.hu...oduct_id=855074
Bármi ötlet jöhet ,csak no barkács, mer se idõm ,se kedvem....
Ha van infótok , linketek a LED es technológia tovabbfejlõdésérõl , jöhet.
Pinyo asszem elnéztél valamit, ez alapján uis:
mcd = milicandela = 1/1000th of a candella
Az EL400 90000mcd az EL-500 pedig 1000000mcd ami nem rossz
Let there be light!
Na szevasztok
Írta 2005. február 21. - 19:40
Gyere! Nem vagy cukorbólmég sosem voltam ilyenen...lehet kipróbálom ezt a teleholdast, ha a drágám is velemtart,.,.,.és jó idõ lesz
Mi van az öcsimaratonos képekkel
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
Írta 2005. február 21. - 18:58
lehetseges
vmi fejlodes van ott is (csak nyilvan nem olyan merteku, mint mashol)
igy egyre nagyobb kapacitasu akksik keszulnek ugyanolyan suly mellett.
oké, köszike
úgyis felhívom õket telefonon mielõtt odamennék.
Írta 2005. február 21. - 18:28
még sosem voltam ilyenen...lehet kipróbálom ezt a teleholdast, ha a drágám is velemtart,.,.,.és jó idõ lesz
Írta 2005. február 21. - 18:24
lehetseges
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. február 21. - 16:17
lor:
az lehetséges hogy a 7 és a 9Ah-s ólomsav akku is grammra ugyanolyan súlyú, és ugyanakkora, és ráadásul ugyanannyiba kerül?
http://www.sosups.com/index2.html
innen néztem...
az lehetséges hogy a 7 és a 9Ah-s ólomsav akku is grammra ugyanolyan súlyú, és ugyanakkora, és ráadásul ugyanannyiba kerül?
http://www.sosups.com/index2.html
innen néztem...
Írta 2005. február 21. - 11:38
Teleholdas HHH-ról részletek itt: (csüt, 18:30)
http://forum.index.h...50043&t=9006401
Egyéb teleholdas helyszínek: Sopron, Siófok, Zalaegerszeg, Tatabánya.
http://forum.index.h...50043&t=9006401
Egyéb teleholdas helyszínek: Sopron, Siófok, Zalaegerszeg, Tatabánya.
Írta 2005. február 21. - 11:31
Szerintem a Cateye-ben max. 8000-10000 mcd lehet, szóval jelentõs fényerõ-növekedést várhatsz.
Írta 2005. február 20. - 21:39
Pinyo említte már, de még nem voltam. Jól emlékszem, este hét Batyin? (Batyin hol?)
Apropó....Pinyo!
Ha a cateye EL 200-ban kicserélném a ledeket 26000 mcd-ásra, látható lenne szerinted a válozás? (mármint fényerõsségben, tényleg a fogyasztásuk azonos?)
Apropó....Pinyo!
Ha a cateye EL 200-ban kicserélném a ledeket 26000 mcd-ásra, látható lenne szerinted a válozás? (mármint fényerõsségben, tényleg a fogyasztásuk azonos?)
Írta 2005. február 20. - 20:58
WWW.greenendor.com Egyébként csütörtökön telehold tekerés a hármas tetõre:) Aki akar jöhet:beer:
Írta 2005. február 20. - 20:22
Írta 2005. február 18. - 21:05
Na meg van végre a lámpám:bananadan Nite hawk emiter helmet:lick: Nagyon durva:scared:
Írta 2005. február 15. - 10:25
[Batteryspace]
Remélem, nem ette meg a tiedet is a postahivatal...
[LED]
A LED-eknél idén nagy dobások várhatók. Megjelent sok Luxeon klón, és egyéb vetélytársak is kihozták/kihozzák a nagyteljesítményû LED-jeiket. Nyár végére ígéri a Luxeon a következõ generációs LED-jét, ami a 135C fok helyett 185C hõt bír ki (nem kell akkora böszme hûtés neki), mellesleg a jelenleg szokásos 30 lumen/watt helyett legalább 60 lumen/wattot ígérnek, de volt aki a 100lumen/W határt is pedzegette. Ha csak a kisebb értéket nézem, ez már nagyjából egy H.I.D. hatékonysága, és mindenképpen üti a halogén világítást.
5mm-es LED-eknél is bámulatos a fejlõdés. Míg tavaly nyáron 18000mcd (millicancela) volt a max elérhetõ, most már 26000mcd LED-eket árulnak az eBay-en kínai/hongkongi forgalmazók.
Remélem, nem ette meg a tiedet is a postahivatal...
[LED]
A LED-eknél idén nagy dobások várhatók. Megjelent sok Luxeon klón, és egyéb vetélytársak is kihozták/kihozzák a nagyteljesítményû LED-jeiket. Nyár végére ígéri a Luxeon a következõ generációs LED-jét, ami a 135C fok helyett 185C hõt bír ki (nem kell akkora böszme hûtés neki), mellesleg a jelenleg szokásos 30 lumen/watt helyett legalább 60 lumen/wattot ígérnek, de volt aki a 100lumen/W határt is pedzegette. Ha csak a kisebb értéket nézem, ez már nagyjából egy H.I.D. hatékonysága, és mindenképpen üti a halogén világítást.
5mm-es LED-eknél is bámulatos a fejlõdés. Míg tavaly nyáron 18000mcd (millicancela) volt a max elérhetõ, most már 26000mcd LED-eket árulnak az eBay-en kínai/hongkongi forgalmazók.
Írta 2005. február 14. - 20:45
Hi!
"....10w-os hid...../az elettartamnal az a 750ora nem vmi sok szertem/"
A lupine is 500-700 óra élettartamot ígér a HID-jére.(a bekapcsolások számától függõen)
A batteryspace-el várnék egy kicsit. Egy hónapja rendeltem tõlük aksit, jobban mondva megkértem valakit aki jártas ilyesmiben. Még nem jött meg pedig légipóstás és visszaigazolták a rendelést. Holnap megkérem, hogy kérdezzen rájuk....
"....10w-os hid...../az elettartamnal az a 750ora nem vmi sok szertem/"
A lupine is 500-700 óra élettartamot ígér a HID-jére.(a bekapcsolások számától függõen)
A batteryspace-el várnék egy kicsit. Egy hónapja rendeltem tõlük aksit, jobban mondva megkértem valakit aki jártas ilyesmiben. Még nem jött meg pedig légipóstás és visszaigazolták a rendelést. Holnap megkérem, hogy kérdezzen rájuk....
Írta 2005. február 14. - 14:34
na írtam nekik, hogy mondjanak egy-két címet ahol esetleg beszerezhetõ a termékük,remélem találunk valamit,mert mostmár tarthatatlan az a 12w
fanatiX mtbc

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére