Na asszem kicsit barkácsszagú lett a téma. De félreértés ne essék a barkácsolás királyság,minden fickónak javallott. Azonban én most olyan emberkéknek írnék akik nem rohannak azonnal az barkácsboltokba ha egy fotonszórót szeretnének elhelyezni kedves fémparipájukra
Nekem a Cateye HL-EL400 -al van tapasztalatom elsõsorban
Ez egy 3 LED-es 3 AAA elemmel mûködõ apró kis jószág, s akiknek nincsenek extra igényei (nappali világosság késõ éjjel a Budai-hegységben) annak tökéletesen megteszi. Mellesleg 30Km/h-val (nem átlag) jöttem le vele Jancsi-hegyrõl ,de e felett már életveszély sztem. (Nem havas idõszakról van szó hanem nyárról)) A városba pedig totál tökéletes. Ha pedig kettõt veszel belõle (sajna nem olcsó ,de valamit valamiért 8000/db) az már tutkó veszéllyes ösvényeken is. Egyet belõsz közelre egyet távolra -vagy sisakra- Az EL500 ból sztem egy is elég. Tudom ez még messze elmarad így is a halogén xeon csodáktól
de vegyük figyelembe a következõket is:
Hátrányok: - Relatíve nagy költség - Relatíve kisebb fényerõ gázosokhoz képest, bár macskaszemnek vannak gázos modelljei is.
Elõnyök: - Kis méret (Az EL400-at nem töröd szét elsõre a kormányon) - Kis súly!!! - Kevés akksi - Vizállóság - Hosszú mûködési idõtartam!!
Mindazonáltal el kell ismernem aki tényleg keményen nyomja késõ sötét éjszaka - nem azt
- ,oda kell a sok candella. Én ebben kérnék tanácsot.
Sztem uis a "tökéletes" világításhoz kell egy lámpa a bicón + egy fejlámpa is
(Lásd NSX 8) Na én ez utóbbiból szeretnék valamilyen olcsót , jó fényerõvel pl vmi ilyesmit:
http://www.conrad.hu...oduct_id=855074Bármi ötlet jöhet ,csak no barkács, mer se idõm ,se kedvem....
Ha van infótok , linketek a LED es technológia tovabbfejlõdésérõl , jöhet.
Pinyo asszem elnéztél valamit, ez alapján uis:
mcd = milicandela = 1/1000th of a candella
Az EL400 90000mcd az EL-500 pedig 1000000mcd ami nem rossz
Let there be light!
Na szevasztok