Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Bukora lampa ajanlast kernek urak. Valami, amivel latni is lehet plz. Egyre hamarabb sotetedik es nem akarom abbahagyni a HHH edzeseket mert nem latok.

Esetleg bolt ajanlas? Vagy valami itthoni web cim?

én egy ~3ezres energizer fejlámpával császkálok, ami a hibája, hogy nagy temponál meghal.
fényvisszaverõs dolgokat jó messzirõl meglátod (pl. állat szemek)
és téged is garantáltan meglátnak.
szerinem egy közepesen izmos lámpa a kormányra és mondjuk egy ilyen a fejedre.
2 fehér led van benne illetve egy piros, amely helyzetjelzõ üzemmódban fut.
a gyári adat szerint 60m a fényereje vagy mi...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Bukora lampa ajanlast kernek urak. Valami, amivel latni is lehet plz. Egyre hamarabb sotetedik es nem akarom abbahagyni a HHH edzeseket mert nem latok.

Ha nem vagy nagyon maximalista,és nem nappali fényt akarsz varázsolni magad elé,akkor elég 1 olyan variáció,h 1 3ledes cateye (a takarékoska) a kormányra,és veszel mellé 1 olyan mágneskapcsolós vékonyka cateye sticket,ami ugyan pöttyet drágább,de még mindig nem az a kategória,amit Thez is írt,h ing-gatyó rámegy.A rögzítését meg le7 oldani okosban,vagy legrosszabb esetben is szigszalaggal.
A nagyoknál az is tud problem lenni,h nem egészen kompátibilis a bukóddal és leesik v legalábbis Lmozog,fõként a nagy,teljes fejet borító pántosoknál szokott ez elõfordulni... :-/
meg aztán aksit se kell a hátadon cipelészned...
HHH amúgy is fényes a gyér "növényzet" (erdõírtás rocks) miatt,a Hold meg a város is eléggé bevilágítja

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...mindenkepp jo otletnek tartanek pl egy ledes kormany+fejlampa kombinaciot :)

Itt is az van, 60db van elöl és 40 fent a sisakon.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
volt egy fejlámpa egy nemrégi bikmakkban, shopping gájdban...:-)

de annyiért vannak ezek, amibõl már a DH géped telójának fele kijön...:-)
najó, 1 része [kacsint]:-D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jo fenye van a 100 lednek
csak ket gond van vele
1. ~25eft
2. nem fer el sehol.
(vagyis igen, csak kell hozza egy ~60cm szeles kormany amit full szelessegben elfoglal, meg meg vmi a bukora)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ja ,most hogy itt irva lett nekem is eszembe jutott, miert jobb ha felfele is vilagit/szor picit jobban a lampa (vagy - es itt jon be a szerintem legjobb megoldas - fejlampaval kell kombinalni a mar bicon levot) Ugyanis nemregen tekertem ismet keso sotet ejszaka :) az erdo melyen :) Eshat igen-igen kellemetlenul erintette a fejem nehany jol megtermett faag. Mivel alt. a lampa lefele vilagit, ezert nem lehetett beloluk semmit latni (foleg ha lefele mesz nem is lassan). Persze az is lehet hogy nekem van tul nagy fejem , de mindenkepp jo otletnek tartanek pl egy ledes kormany+fejlampa kombinaciot :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Jómúltkor elhangzott itt egy kérdés, hogy milyen lehet egymás mellett a ledes világítás és a 20 Wattos halogén fénye. Akkor azt mondtam, hogy a halogén erõsebb. Közben elvégeztük a tesztet.
Szerintem döntsétek el melyik milyen.

20W halogén
.Feltöltött kép

Huzal láb kiv. ledek (kb. össz. 100 db)
ennek 1/3 része piros és zöld
a szinek kiegészítésére,
ettõl olyan fehér.
Ez az enyém!
9.5W huzal lábas led
.Feltöltött kép

2db Luxeon-V
1db Luxeon-III
16.2W Luxeon
.Feltöltött kép

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ebben igazad van, de a kör alakban szóró elõtét lehetõségén talán érdemes elgondolkodni. Nem úgy gondolod?

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Majd ha beszélsz optikussal akkor próbáld megbeszélni vele, hogy oldalra valamennyit jó lenne széthúzni a fénysugarat.

Tudod, az ellipszis formáju sugár elég szélesen világít de felfelé nem pazarolja feleslegesen a fényt.

Ha jobban bemerészkedsz az erdõbe kissebb ösvényekre, ahol belógó ágak oldalról, felülrõl is elõfordulhatnak akkor oda jobb a kerek fénysugár.
(aszfaltra persze felesleges)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azt nemtom miert 24v-os
(legalabbis a toltore azt mondtad)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lens HID lámpájának az aksija 4 Ah-s, nem nehéz, és tegnap Dobogókõrõl Pestig, amíg gurultunk a tandemmel, végig 60 felett döntögettünk, és úgy láttunk elõre, mint egy autó reflektorral. Aki egyébként szembejött, mind visszavette tompítottra. :-)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Majd ha beszélsz optikussal akkor próbáld megbeszélni vele, hogy oldalra valamennyit jó lenne széthúzni a fénysugarat.

Tudod, az ellipszis formáju sugár elég szélesen világít de felfelé nem pazarolja feleslegesen a fényt.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Jólesz jólesz :)

A HID az király!

Legfeljebb a fogyasztását kell kielégíteni valami jó akkuval.
Abból meg a király a Li-ion vagy Li-polimer

Nem baj az ha kicsi a szöge mert úgyis megoldod.
Az nem árt ha kitalálod a szórólencse stabil gyors elegáns rögzítési módját és gyors útközbeni cseréjét, legalábbis nekem ez lenne az ötletem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no levagtam a csatikat igy tudatositva, hoyg marad ez a lampa.

tesom is kicsit el van hulve tole.
tegnap mar alaztam az autosokat akik nem akartak megadni az elsobbseget. :-)

esetleg a felfelere berakok meg vmi kis lampat, de lehet csak vmi szorolencset ez ele.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...betonutra nem vennek ezer nagy lampat.
oda nem kell
erdoben van valtozatossag ami miatt kell a nagy feny.

anno 36 fokkal kezdtem utana lett melle egy 12 fokos csak lefelere a 36-os meg felfelere.

optikus amugy barmit kicsiszol jo penzert

A kormányra legfeljebb egy 20-36 fok közötti való, annál szûkebb nem.

A 36-os akkor az igazi ha energiatakarékos és szabályozható fényerejü (legalább 2-3 fokozatban). Mondjuk én azért szeretem a ledeket.
Ott akkora fénnyel megyek amivel akarok nem kell mindíg maxuimumra kapcsolni és a fogyasztása is ennek megfelelõ.

Ezzel (elöl 60, fejlámpa 42 led) viszont elvilágítok 40 méterre jól láthatóan de az út közepe messze középen sötétben marad.
Oda jó a keskeny xenon.

Betonon felfelé... amikor moccan valami akkor sem árt ha látod, hogy vaddisznó a kölykeivel, netán egy madár.

Optikus bármit kicsiszol. Lehet, hogy ezzel lehetne megoldani a szûkebb szögbõl széleset?
Esetleg több cserélhetõ lencse valami tartóval ami illik az elejére mechanikusan valami trükkel felrakva...
Persze ezt ki kellene találni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
HID!

lampa kormanyra nem valo!

a mokusokat nem akarom vilagitani.
betonutra nem vennek ezer nagy lampat.
oda nem kell
erdoben van valtozatossag ami miatt kell a nagy feny.

anno 36 fokkal kezdtem utana lett melle egy 12 fokos csak lefelere a 36-os meg felfelere.
ezzel a 6-ossal felfele tuti nem a jo (bar olyankor nem kell nagy feny, szal lehet a masodkup eleg)

optikus amugy barmit kicsiszol jo penzert

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ismered azt a hatást amikor az oprszágúton a fénybõl nem tud kimenni a vad?
Pontosan ilyen hatása van a nagyon keskeny és erõs fénynek de nem a vad szempontjából.

Csak azt látod, hogy elõtted világos van ahol megpróbálod eldönteni mit is látsz.
Mivel minden környezõ rész töksötét ezért ha valami közvetlen elõtted felbukkan akkor nem is tudod, hogy melyik sötét felé kapd el a kormányt. Ehhez hozzá kell tenni még azt is, hogy a hatalmas keskeny fényfolt annyira elvakít, hogy amit egyébként látnál a holfény mellett, most az sem ad tájékoztatást.

Régebben amikor valami kisebb széttartásu fénnyel próbálkoztam menni sötétben akkor majdnem befutottam a bokrok közé mert nem láttam mást mint ami közvetlenül szemben van. Oldalra legaláb 20 fokban mindenképp látni kell, persze még az sem túl sok.

Természetesen másodfénynek távolra kell egy olyan keskeny mint neked van.
Az nagyon jó, de nem olyankor amikor az orrod elé kell világítani.

Egyet tehetsz egy olyan xenonnal, elé teszel valamilyen szóró lencsét.
Esetleg szemüveglencse is megtenné ha elé tudod építeni. Azt, hogy hány dioptriás mínuszos kellene, azt ki kellene próbálni. Szemüvegesnek biztos van mindenféle, sõt még a szórás fokáról és a dioptria értékrõl is tud mondani valamit.
...csak ötletnek mondom

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
neki 8 fok
50W

vegulis baba de a tokeleets az egy kicsit nagyobb kuppal rendelkezik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
lor:Egyebkent velemenyem szerint nem lesz olyan rossz az a 6fokos cumo elesben,en is tokeletesen el voltam a kis szorasszogu pilacsommal, s ha jol emlekszem Belanak sem valami teritos lampaja van
fanatiX mtbc