Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8735 hozzászólás a témában

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Hahó emberek!

Probikeban Niterider lámpák tömkelege!!!!
Vannak HID-esek is!!!!!

www.niterider.com
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Áruld már el, hogyan

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem szerencse.
okosan kell rendelni...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Szerencséd volt.
Az ups-es eltûnés nem én voltam.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ezzel szemben en kifizettem
valasztottam egy egyszeru kis usps postat es ket het mulva ott volt a postas bacsi
es hozta a csomagom.

vam: ugyan mar!

nemreg azt mondtad, hogy ups csomagod tunt el.
bar lehet mas volt az...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[Rendelés a batteryspace-tõl]

Tiszteletem Uraim!
Megosztanám tapasztalataimat a fenti címmel kapcsolatban, hosszú lesz, úgyhogy akit nem érdekel, PgDn.

Kb. 20 W max fogyasztású lámpám van (Ledek yeaaaah! :) ), és szükségem volt egy nagyobb akksira. 12 volt, vagy efeletti megoldás kellett.

[Ólomakksi?]
Az evolúcióban az ólomakksis fázist kihagytam, fõleg a súlya miatt. Utólagos indoklásként hátrányukra írtam, hogy kis áramokra találták ki (a kapacitásukat 20 órás kisütõáramra adják meg), így egy 4,5Ah-s akksi kapacitása 1,5A-es áramfelvétnél (3 órás kisütés lenne) már csak 3,3Ah. 0 fok körül ez még további 15%-al csökken, így már 3Ah alatt tartunk. (Túlnyomó részt télen használom a világítást). Ezzel együtt iszonyatosan olcsón kijöttem volna.

[NiMH?]
Küzdöttem egy darabig NiMH ceruzaakksikkal. 12 db-ot használtam. Itt a szûk keresztmetszet az elemtartó volt. 1,5A áramfelvétel körül cellánként ejtett az elemtartó 0,1V-ot (12 akksi - 24 kontakt! Eleve rossz kontakt ellenállással), és így egy csomó energia elveszett magán az elemtartón. Volt olyan Conrad-os elemtartó, ahol a rugó szabályosan megolvasztotta maga körül a mûanyagot, akkora ellenállást képezett. Másrészt a 2500mAh kapacitás sem túl nagy a felhasználáshoz képest.

Gondolkodtam a batteryspace-es NiMH packokon is, de pár teszt és vélemény ("piece of shit") lebeszélt róluk. Pl. amit 2300mAh-nak árulnak, az csak 1700-1900mAh valójában. Ebbõl kiindulva nem hittem el a nagyobb méretû akksikról írottakat sem.

[LiIon!]
Szóval vettem egy nagy levegõt és berendeltem egy high-end LiIon akksicuccost a batteryspace-tõl. (http://www.batteryspace.com)

14,8V / 7,2Ah LiIon kulacstartós verzió. 1,5A-es smart töltõvel.
Belül 12 db 2400mAh LG 18650 LiIon cella van, védõáramkörökkel. 4 soros - 3 párhuzamos kapcsolásban.

Eredetileg nem ekkorát akartam, csak 4800mAh kapacitásút, de hirtelen megjelent a shopjukban ez a nagyobb. A cellák maguk ismert (LG) márkájúak ( http://www.lgchem.com ), nem pedig valami kínai, batteryspace-re feliratozott szemét.

Õ az:
http://www.batterysp...ROD&ProdID=2218

Amikor mint friss termék volt fent, 129.95 USD volt a listaára. Ebbõl a "batteryspace" szócska megadásával kaptam 5%-ot, így 123,45 USD volt. Most 139,95 az ára, lehet, hogy az elején elszámoltak valamit, amit szerencsésen kihasználtam.

Aki rendel ilyesmit, annak pár infó.

Lehet rendelni USPS (normál csomag, nem regisztrált) szállítással.
Elõnye: olcsó (húsnak híg a leve)
Hátránya: végülis drága. Túl drága. Tavaly ilyenkor már próbálkoztam vele, szerencsére kisebb összegben rendeltem LiIon cellákat és hozzá való védõáramköröket. Lenyúlták valahol Mivel alapdíjas postai szállítás, nincs nyoma, hogy hol tûnt el. Tanulópénz.

UPS normál.
Hátránya: drága (a 123 USD-s kütyü UPS postadíja 80 USD volt!)
Elõnye: gyors, biztosan megérkezik.
Mivel ez hivatalos csatornákon jön be, nem kerüli el a vámeljárást.

Idõrendben ezek történtek:
2005.11.07 Hétfõ. Este megrendelem, kifizetem. A direkt kártyás fizetés valami miatt nem ment, paypal CC-vel kellett fizetni végül.
2005.11.08 Kedd. Batteryspace értesít emailen, hogy rendelés feldolgozva, újabb email: postázva
2005.11.09. Szerda. Az UPS Magyarország felhív mobilon, hogy küldeményem fog érkezni. Figyelem: rendeléskor tényleg tessék megadni a mobilszámot, mert nem fognak elérni! Itt egy kis papírmunka volt.
1.) Minden vámoltatónak (magánszemélynek is) VPID azonosító számot kell kérnie. Nekem ilyen nem volt. Egy formanyomtatványt elfaxolva nekik meghatalmaztam a UPS-t, hogy kérjenek nekem ilyet. Kellett még hozzá személyi ig., lakcímkártya és adókártya fénymásolat - faxon elég volt.
2.) A vámoltatással kapcsolatban egy másik formanyomtatványt kellett kitölteni. Ezt is elfaxolták nekem. Amiben megbízom az UPS Mo.-t, hogy vámoltassa le, meg mindent intézzen el. Az esetleges vámot és áfát a kézbesítõnek kell megfizetnem. Kitöltöttem, elfaxoltam.
3.) Jelezték, hogy munkaidõben jönnek, és a cím jó-e? Természetesen az otthoni címem volt megadva rendeléskor, így ezt is a munkahelyi címre módosítottam
2005.11.10. Csütörtök. A fenti papírokat elfaxoltam.
2005.11.14. Hétfõ. Reggel 11-kor telefonál az UPS, hogy 5 perc múlva itt lesz a csomag.

Átadták a
- kütyüt
- a számlát
- vámpapírokat
- a megigényelt VPID számomról szóló határozatot
- nyugtát az átvett összegrõl

Átvételkor kiderült, hogy vám nem volt rajta, de az USD árból számolt árra ráraktak 25% ÁFÁ-t, amit a kézbesítõnek ki kellett fizetni.
Vámot ugyan nem kellett fizetni, de a vámhatározatban találtam egy rubrikát:
Vámtétel: 3,3% = 863 Ft.
Lehet, hogy az 1000 Ft alatti tételekkel nem foglalkoznak.

Köszönöm a figyelmet.
Ennyi tanulságul.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Sziasztok!

Ezekrol a cuccokrol tud valaki mondani valamit? Esetleg van valakinek Smart lampaja? H aigen idehaza megveheto vagy kulfoldrol kell rendelni?

http://www.smart-bike.com/items.htm

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

lipo akksi
modell 6 cellas kiszerelesben
(autoba valo)

7,2V
4800mAh
258g (es mar van rajta egy fem vedo doboz is!)
http://www.teamorion...news.asp?id=458

14,4V
4800mAh
70Wh
500g

nimh-bol ez kb 1000g
olom akksibol kb 2000g

khm...

Mennyiér mérik?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lipo akksi
modell 6 cellas kiszerelesben
(autoba valo)

7,2V
4800mAh
258g (es mar van rajta egy fem vedo doboz is!)
http://www.teamorion...news.asp?id=458

14,4V
4800mAh
70Wh
500g

nimh-bol ez kb 1000g
olom akksibol kb 2000g

khm...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
OFF Az a legnagyobb gond ha felfelé tekersz bármilyen vékony cuccban akkor helyenként meleged lesz de más részek lehülnek.
Pl a fejem teljesen bele izzad a sityakba de annyira, hogy megnyomom elöl és folyik a szivacsból a víz (+7-10 fokban is).
Amikor viszont felveszek valamit akkor egy ideig ok, de azután le kellene venni vagy megintcsak átázik.
Vizes ruhában bringázni meg... ..ne is mndjam.

Valamelyik évben mentem +3 fokban de -2 volt amikor haza mentem.
Kettõ brinásfelsõ kettõ bringásnadrág egymáson és nem túl vastag gumis zárásu (tréningcucc) alul-felül és sál.
Aztán eltelt egy pár hét mire a lázam lement és rendbe jöttem. :snow:

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Az a gond, hogy nem csak az a lényeg, hogy ne fázz. hanem hogy ne is fázz meg.
Kerékpározol, tehát mozogsz, így "meleged lesz", de attól még nem biztos, hogy megfelelõen felvagy öltözve.

Poló, alatta triko, felettük pulóver és erre jött a széldzseki :)
Itthon meg forró tea. Meg a hónap folyamán sok C vitamin:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Az elozo havi Teliholdas tekeresnel hazafele uton 2 fok volt. Akkor mentem be az erdobe, mert nekem arra kozelebb volt [igaz sotetebb is]. Megsem faztam. Inkabb melegem volt. Ami fazott az egyedul a labfejem volt. Erre kell meg kitalalnom valamit.

Az a gond, hogy nem csak az a lényeg, hogy ne fázz. hanem hogy ne is fázz meg.
Kerékpározol, tehát mozogsz, így "meleged lesz", de attól még nem biztos, hogy megfelelõen felvagy öltözve.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Ez a szélálló zokni nem olyan mint a gázgránát, akkor mûködik ha (kibiztosítod) vagyis leveszed? Ha a meleget benn tartja akkor minden ott marad amíg rajtad van?

Vittem magammal én is egy melegítõ kabátot és nadrágot és sálat.
Egyébként éppen egy hete beszéltem Lensverrel és mondta, hogy a legújabb OUTDOOR magazinban írt egy cikket a téli bringás öltözködésrõl. Abban nem vagyok biztos, hogy ez nov. vagy dec. hónapban jelenik meg. Õ nagyon benne van ezekben a dolgokban.

EN nem tudom milyen a teli biciklis oltozkodes.
Egyet tudok. EN biciklin iden megnem faztam. :) Ha igen felhuztam a kesztyut., Vagy sisak ala fules sapka. Vagy a kinaiban vasarol 1000 ftos szeldzsekit felkapom. na az ugy fogja a meleget, hogy kesz..
Az elozo havi Teliholdas tekeresnel hazafele uton 2 fok volt. Akkor mentem be az erdobe, mert nekem arra kozelebb volt [igaz sotetebb is]. Megsem faztam. Inkabb melegem volt. Ami fazott az egyedul a labfejem volt. Erre kell meg kitalalnom valamit.

Vagy kamasli vagy thermo zokni.

Amugy a thermo nadrag tokeletesen vizsgazott 2 fokban [terdnel 2 retegu].

Na ennyi OFF.. :)

De az Erdoben sotet volt a kis lampamnak, ezert kell fejlesztenem :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

OFF
Én ilyenkor - ha mégse bírok magammal és felmászok a hegyre- bepakolok a hátitatyóba plusz pulcsit meg kompett esõ és széláttó szerkót. Lefelé jövet elött szépen beöltözöm, azt hadd szóljon.
Eddig a cipõvel voltam bajban mert ott tényleg átfújt a szél (bakancsot mégsem akartam felvenni :-) Most vettem széláló bicajos zoknit. Ezt fel a rendes zoknira, be a cipõbe aztán huss. Remélem beválik.
ON

Ez a szélálló zokni nem olyan mint a gázgránát, akkor mûködik ha (kibiztosítod) vagyis leveszed? Ha a meleget benn tartja akkor minden ott marad amíg rajtad van?

Vittem magammal én is egy melegítõ kabátot és nadrágot és sálat.
Egyébként éppen egy hete beszéltem Lensverrel és mondta, hogy a legújabb OUTDOOR magazinban írt egy cikket a téli bringás öltözködésrõl. Abban nem vagyok biztos, hogy ez nov. vagy dec. hónapban jelenik meg. Õ nagyon benne van ezekben a dolgokban.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem téma, de azért mondom: szimpla esõálló kamáslit használok télen is ilyenek miatt, mert a szél az egyetlen gáz tulképpen.

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

....Valamelyik nap feltekertem a Jánoshegyre.
Felfelé jó idõ volt még 7 fokban is de mivel megvártam a sötétet lefelé már majdnem ráfagytam a bringára. Azért jó ez a ledsor a fejlámpával együtt.
Végülis te láttad milyen.

OFF
Én ilyenkor - ha mégse bírok magammal és felmászok a hegyre- bepakolok a hátitatyóba plusz pulcsit meg kompett esõ és széláttó szerkót. Lefelé jövet elött szépen beöltözöm, azt hadd szóljon.
Eddig a cipõvel voltam bajban mert ott tényleg átfújt a szél (bakancsot mégsem akartam felvenni :-) Most vettem széláló bicajos zoknit. Ezt fel a rendes zoknira, be a cipõbe aztán huss. Remélem beválik.
ON

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Na itt van nálam 4db 70000mcd és 4db 35000mcd-s led.

Mind 3.2-3.6 V és 20-25mA

Egyenlõre egyesével próbálgattam ki Õket, mind szépen világít:) Lehet kezdeni szerelni, illetve gonolkoyni

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen biztosan, persze ott sem teljes a színkép.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Ellent kell mondanom neked de nem akarok nagyon, viszont a tudományos világ másképp vélekedik.
Idézek: Talán annyi szól a te sárgás fényeg éjszakai alkalmazása mellett, hogy elég erõs fénye van amitõl eltolódik a világosban látás irányába.
.

Hát ez meglehet. Sárgás fénybõl csak 20W körüli halogéneket láttam, és sokkal kellemesebb volt, valahogy jobban hozta a kontrasztokat. (Lehet, hogy ezért használják legtöbben a sárgás színû bringásszemüvegeket?)

Hozzáteszem, hogy megállapításomat aszfaltos és õszi-téli erdei környezetben tettem, ahol a megvilágított terület általában szürkés-barnás. Talán ez sem mindegy.

Ezek szerint a kis pár ledes lámpáknál tényleg jobb lehet a hidegfehér-kékes szín.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szia Balu!

Tényleg én voltam ott és emlegettem neked, hogy lehet kapni öntapadós tükör-fóliát. (Jó lenne például a fényterelõ lapodra lehet, hogy még több fényt nyomna vissza az útra.)

Köszi de akkor már volt rajta ilyen már tettem rá korábban régi tükrõzõ naptár hátsó felélébõl:

.. >>katt a képre<<
...... Feltöltött kép

Ettõl függetlenül lehet, hogy ki fogom cserélni mert már kicsit megkarcosodott és egyes helyeken viseltes lett.

Ha lesz közös esti bicajozás (ahova el tudok szabadulni és még nem vettél de kipróbálnád) akkor szívesen viszek egy akkora darabot ami neked kell.

Köszönöm a lehetõséget de ebben az idõben éjszaka már eléggé cidri van.
Azt hiszem majd legközelebb jövõ tavasszal megyek az éjszakába
Akkor viszont megpróbálom vinni magammal a NiteRidert vagyis Lens napocskáját.
Nemrég beszéltünk róla, hogy ide adja egy idõre használatra de majd csak a tizenfokos éjszakákban megyek igazán tekerni ismét.

Valamelyik nap feltekertem a Jánoshegyre.
Felfelé jó idõ volt még 7 fokban is de mivel megvártam a sötétet lefelé már majdnem ráfagytam a bringára. Azért jó ez a ledsor a fejlámpával együtt.
Végülis te láttad milyen.