A ledes lámpák hatásfokával nem vetekedhet ebben én is biztos vagyok, de nekem nem jelent súlyt az a 2,5kiló hátamon, jó lesz egy darabig így is.Fényerõben ugyanott vagyok mert a tervezett Ni-Mh akksis ledeshez képest 3szor nagyobb teljesítményû rendszert használok, persze a színkép merõben más.
Az IRC-s dolgokat adatlapokról lestem le, ott a normál tükrös, zárt, 12 voltos halogéneknél, megegyezõ teljesítménynél és nyílásszögnél kétszeres külömbségek jöttek ki fényerõnél.Egy régebbi postban ehhez az izzóhoz hasonlítottam a jeled-et, ami többszörösen jobb lett hatásfokban még így is.A csomagolásán is az áll hogy egy 20wattos irc-s helyettesít egy 35wattos normál halogént.Kíváncsi lennék arra hogy mennyire szembeötlõ a külömbég, de sajnos itt pusztaháton még nem sok reflektoros bringás rohangász rajtam kívül...
Amúgy szemnek melyik jobb, egy kikompenzálva is kissé kékes fényt adó ledes lámpa vagy egy meleg színképû halogén fénye?Elõfordulhat hogy pl. egy ledes lámpának másfélszer akkora fényerõsség szükséges ugyanakkora világosság érzethez mint egy halogénnél vagy fordítva?
Voltam este egy kis próbatekerésen.Nem semmi ahogy az emberek letakarodnak a bringasávról, úttestrõl amint meglátom õket?