De valószínûleg. Reptér felõl jöttem, lámpatesztrõl. 29-sel voltál? Olyan szép ..ONE..?Itt is megkérdezem: nem futottam össze tegnap este valakivel közületek a hûvösvölgyi reptér melletti erdõben? Két fejlámpája volt az illetõnek, elég kékes színû, tehát valószínûleg ledes (hid-bõl nem kellene kettõ...).
Még csak az elsõ lépést tettem meg az (éjszaki) emberré válás felé. Kalaius írt olcsó lámpáról, Nyugatihoz közel, asszem Tátra utca.
Olyat vettem kettõt. 5 ledes, Balu mérte is, dícsérte. Jó volt a fénye, de a trükkös kapcsoló szerkezete (vmi mágneses lehet..) hamar behalt, és nem lehetett kapcsolni vele, maradt ahogy éppen volt, be-villogó-ki.
Elem és elektronika kikerült, kapott jack aljzatot, billenõkapcsolót. Ledek párhuzamosan voltak/vannak kapcsolva. Táp 3 db AA-s Lítium ion akku sorbakötve, hátizsákban. Pilácsok így sokkal könnyebbek lettek, bilincsük meg pont passzol bukóhoz.
De ez azért csak elsõ lépés volt. Vannak problémák ugyanis. Számosak.
Akkuk, mûszer szerint teljesen feltöltve, üresjáráson 1.4volt tájáról indulnak. Terhelve, kb 300ma-nél telep belsõ ellenállásán esik vmit, de még így is sok. Ezért némi kísérletezgetés után, minthogy ellenálláshuzalom nem volt, vékony rézkábellel ejtettem a feszültségen. Kapcsoló 3 állású: ejtett fesz-ki-teljes fesz.
Szal lehet, hogy kellene valami rendes fesz/áram stabilizálás.. de ez már meghaladja ismereteimet.
Meg fényerõt is lehetne fokozni. Ezért most egy 19 ledes (3-4-5-4-3) lámpafejen filózok. A legnehezebbnek a test, vmi csavaros tubusféleség felkutatása tûnik. Fém (alu) testet akarnék, akkor hûtõfelület is meg lenne oldva nagyjából.
Fényerõ: egyszer elmesélem hogyan jöttünk le Istállóskõrõl ketten egy (azaz egy szál) led fényénél.