Még egyszer köszi.
Pénteken le lett tesztelve a Balu1 álltal készitett lámpa.
Nagyon jó fénye van, a keményebb leejtökön is megálta a helyét.
Egyelõre azok között nem láttam nagyon újakat, de majd biztosan kijönnek üjabbak abból is.A 115 lm/W további durván 15-30% teljesítmény növekedés a mostani LED-ekhez képest.
Remélem azért a huzallábas LED-ek is fognak szépen lassan fejlõdni, mert arra is lesz igény.
...a halogén szép egyenletes eloszlású fényt ad, a ledek meg kis területen szúrnak. Ha a fogyasztás nem számítana, én bizony a baloldali lámpát választanám...
Itt van "a ledes"... 6W-os fokozatban (jobbra) és
mellette egy minitükrös 20W-os halogén látható ...(balra).
Az nem nekem valóBalu, még mindig nem akarsz céget alapítani? :-)
idealis esetben egy NR minewt lenne, de az mar a draga kategoria. vegulis a smart lenne az elsodleges fenyforras, fejre csak valami kiegeszito kellene. barkacsolni nem fogok.
RAUH-Welt
B E G R I F F
veszek egy ilyen smart HID-t. a beepitett aksisat.
ellenvetes?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Azért annyit ki kell bírni egy lednek amíg egy izzó felizzik.Az elsõ teljesítményledesnél viszont érdemes valami szabályzást, feltéve, ha eleve a maximum ármmal van meghajtva, mert a frissen töltött aksi esetében akár 20-25%-al is több lehet az áram. De ezt sem fogom túlkomplikálni, beteszek ellenállás helyett egy megfelelõen kiválasztott hagyományos izzót.
Ugyanis az izzók névleges ellenállása csak teljes fényerõn érvényes, hidegen sokkal kisebb. Épp ezért szoktak a hagyományos égõk pont felkapcsoláskor tönkremenni, mert hidegen sokkal nagyobb áram folyik.Basszus, most jöttem rá, hogy miért nem lesz ez így jó! Ó hogy a tarajos gyík...!..
Még a végén kivágatom a ledjeimet!