Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Megvan még az elfüstölt tok? Lehet, hogy érdekelne csak úgy csupaszon.

Megvan, de elõször.... nincs kedve valakinek egy korrekt kis ledes lámpát építeni nekem ebbe a tokba? Végülis a rögzítése, a kapcsolója meg a tok maga elég kultúrált, ha a 20W-os halogént kibírja szellõzésileg, akkor egy-két ledet csak elvisz, nem? Ja, és plusz kihívás a 6V-os akksi (amit nem dobnék ki, ha már megvannak...). Egy MR-11-es izzó helyére kellene belenyomni a ledet plusz az optikát, és van külön hely a nyáknak a kapcsolóval.
Remélem megmozgattam a vállalkozó szellemûek fantáziáját... :-)
Ha mégsem, akkor Roger, tiéd a lámpatest. Gondolom hasonló célra kell :-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hát akkor jó.holnap bemegyek a cirillába ledeket meg ilyesmiket nézni, tanácsot segítséget kérni.aztán beszámolok mit mennyiért milyet láttam.most viszont megyek strandra...:P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

érdemes lenne csinálni olyat ami nem zabál elemet és látni is lehet vele?

ez a topic végülis nagyjából errõl szól ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
öhhhmm, tegnap este 9kor jöttem haza egy rohattul büdös szeméttelep melletti földúton, jó szar volt, a kölcsön zoom teló szét is rázta mindenemet:D és a 1000 ft-os cateye lámpám jól világított egészen!igaz hogy fél óra után felzabálta az elemet de hát ez már csak egy ilyen dolog...

érdemes lenne csinálni olyat ami nem zabál elemet és látni is lehet vele?

edit:dávid, nem találtam mennyibe volt az a fejlámpa a házi készítésû...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

egy egyszerû kérdésem lenne.2-3e ft között vennék lámpát majd elõre.hátra még késõbb.ennyiért csináljak vagy vegyek?csakmert ilyen lap izzós cateye-om van, és zabálja az elemet.mellesleg tesom ma mutatott nekem egy hatledes izzót vagy mit, meglehetõsen erõs fénnyel.aki tud segíteni megköszönöm!

Helyzetjelzõnek tökéletes. Esetleg próbálj meg szerezni bele néhány erõsebb huzallábasat Szûcs Pétertõl (50 Ft/db körüli áron).
Amúgy érdemes nagyon körülnézni, a CatEye nagy név, de mostanában irdatlan drága lett. Ki lehet fogni néhány olyan gyártót, aki viszonylag jó villogókat árul sajátmárkaként (Hauser, Author, stb).

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Nincs valakinek egy feleslegessé vált Sigma Mirage Evo X-e véletlenül? Az enyém sajnos elfüstölt, pedig most szereztem hozzá új izzókat... ebay-rõl szállítással együtt kb. egy tizesért tudnék rendelni, de annyit már nem költenék rá, akkor jöjjön a LED... de ha valakinek van elfekvõben, és szeretne érte reális pénzt kapni, akkor szóljon. Akksi, madzag stb. nem kell, csak a lámpatest. Nézz körül a szekrényben, hátha ott porosodik valahol!
Ellenkezõ esetben van két darab jó minõségû Reflectalite MR-11C 6V-os izzóm, egy 10W és egy 20W-os, beszerzési áruk feléért eladók. Már ha még valaki használ valaki ilyen õskövületeket :-)

UPDATE: ahogy ezt leírtam, sikerült kihúznom a nyákot a mûanyag tokból... tud valaki egy jófajta szervízt, ahol ilyesmivel foglalkoznak? Köszi...

Megvan még az elfüstölt tok? Lehet, hogy érdekelne csak úgy csupaszon.

kveszt

kveszt

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Meg is van: http://www.satimagin...rtorico-lg.html

kveszt

kveszt

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Kisütöttem, hogy tudom rögzíteni a LEDlencsét a tükör közepén. http://img0.tar.hu/d.../30190846.jpg#3

Ez nagyon tetszik, ha jól emlékszem, hasonlóan oldották meg egy nagy parabola-antennában a fej rögzítését. :) Persze nem damillal. :)
(Játszom megint a vészmadarat :) : talán melegedéskor lehet majd gond, ha kicsit meglazulnak a szálak. Persze nem esik ki, fõleg ragasztva, csak máshova vetít.)

Mailt megkaptad?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
JAVÍTÁS:
A fotóval illusztrált hsz.-ban az elsõ a leggyengébb a Cree-e.
a középsõ fotón a 100 lm/W-os led optikával, és
az utolsó képen a 100 lm/W-os led tükörrel vetített fényét lehet látni.

Tényleg nehéz megmondani melyik erõsebb, az optika v. a tükör.
Mindegyiknek más a fény elosztása.

..mindjárt megnézem mégegyszer..

Azon vetítek optikával ahol a menyezet és a talaj is jobban meg van világítva.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Halogént lehet kapni néhány ezer forintért és lehet vele látni, viszont csak 1-2 órát bír benne az elem.

Halogén? ..hmm, már kiment belõle az idõ...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
közben megnéztem azt az oldalt, >>ITT<< van ahol árakat írtál (egy ledet számoltál).
Az viszont a régi olcsóbb 70-80 lm/W-os ledre volt igaz. ..na meg a meló vele.

Az a hármas optika amit itt láttam, szintén a Cree-e P2 v. P4-hez lehet jó.
Ehhez képest 20-30%-al jobb ledeket használok ami 100lm/W-os (91-116 lm/W közötti szórással).

Korábban tettem fel tesztfotót, viszont az új ledre a tükör volt feltéve.
Megfelelõ mûanyag optikával a képen láthatónál kicsivel még erõsebb a fénye. >>ITT<< látható.

Közben megkerestem a tükör helyett az optikával készült képet és úgy is egymás alá tettem:

Itt egy Cree-e P4, 80lm/W-os led fénye látható.
Feltöltött kép

Feltöltött kép
Itt fent egy db 100 lm/W-os led fénye látszik, 10 fokos mûanyag tükörrel.
Ennyi a fényerõ növekedés a régebbi Cree-e P4-hez képest

ilyen amikor tükörrel vetítem a fenti fényt:
Feltöltött kép
Szûkebb, oldalra kevésbé vetít, viszont távolra jól világít.
Nagyon közelre viszont a szórt fénybõl esik több.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Halogént lehet kapni néhány ezer forintért és lehet vele látni, viszont csak 1-2 órát bír benne az elem.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
valahol leírtam az elõzõ oldalakon,hogy a ptom által épített lámpa mennyibe fájt. keresd ki, nekem most nincs kedvem.

a villogós hoz nekem annyi, hogy van itthon vagy 8 cateye hátsó villogó, a régifajta meg az "újabb". a régifajta az csak 3funkciós: off-világít-villog, de kétszer kell megnyomni a gombot, hogy vilogjon. az újon vagy 8féle futófény van, de alapból villog. az újabbat jobban szeretem, mert nem kell kapcsolgatni összevissza, tudom, hogy ha egyszer megnyomom, akkor villog. kikapcsolni meg ráérek, azt úgyis csak akkor szoktam, ha hazaérek...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
kb énis...
vagy esetleg milyen árba tudok olyan lámpát összebütykölni amivel látok is?azért erdõ itt is van:P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
kb énis...
vagy esetleg milyen árba tudok olyan lámpát összebütykölni amivel látok is?azért erdõ itt is van:P
bocs h kétszer küldtem, de valamit kiírt..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Igazából ami tetszik.
Spec én nem vagyok híve a 8 funkciós így meg úgy villog cuccoknak. Legyen villogó és folyamatos üzemû, nomeg off.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hát igen gondolom nektek azért fontos mert ti sokat mentek hegyen meg terepen.de nekem mig este betekerek a városba meg vissza a nicajuton szerintem elég.a puklikat meg a bukkanókat már kivûlrõl fújom hogy holvan, ez nem tud meglepetést okozni:D és esetleg valaki tudna segíteni hogy milyet vegyek?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

egy egyszerû kérdésem lenne.2-3e ft között vennék lámpát majd elõre.hátra még késõbb.ennyiért csináljak vagy vegyek?csakmert ilyen lap izzós cateye-om van, és zabálja az elemet.mellesleg tesom ma mutatott nekem egy hatledes izzót vagy mit, meglehetõsen erõs fénnyel.aki tud segíteni megköszönöm!

Ennyi pénzért csak helyzetjelzésnek lesz jó, látni nem fogsz vele sokat. Gyári ennyiért mehet.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Akkor Ok :)