hatasfok tekinteteben jobb a 7 led kis aramon hajtva
-nemtom azert a 7 led kicsit perverz szamomra-
Már úgy érted, perverzül kevés?
Végre ráértem és sikerült lefotózni világításomat, ISO100, 8 másodperc, blende5,6-os. Bár, ezekkel a beállításokkal túlexponált lett a kép.

http://images.netbag.hu/20071029/1193689311854.jpg
Asszem, elég jól nyomja, sõt túl jól.
9db P2-es CREE LED, kevesebb mint 700mA-el meghajtva, vízszintesen egyvonalban, elsõ kosár alá beszerelve egy L alakú 3mm-es alumínium lemezes hûtéssel, burkolattal. 3 fokoztatú fényerõkapcsoló: 10mA (engem lássanak), 100mA (én is lássak és ez a tompított, ha jönnek szembe), 2000 mA (brutál fokozat).
..
Teljes fényerõnél 6 órát bír ki, kisebbnél arányosan többet.
Ennek már szép fénye van! Szerintem a fény nem lehet elég.
A semmihez képest egyetlen gyertya fénye is elég.
Láttam 3-6 ledesben ilyen lámpákat, valamire az is elég.
Aki gyege lámpákhoz szokott, annak az maga a napfény.
Persze attól is függ, mihez képest.
Valamelyik korábbi teliholdason megállt a társaság egy sötétebb helyen, a hegy árnyékos oldalán
és mindenkinek ment a fején, a kormányon az épített vagy gyári ilyen-olyan lámpája.
Aztán körbe nézek és mondom, "milyen jó a közvilágítás" és lekapcsoltam a ledsoromat.
Erre sötétbe borult minden, csak kicsi világító fényfoltok látszottak itt-ott, meg a nagy sötétség.
Aztán gyorsan visszakapcsoltam a fényem mert látni mégiscsak kellene.
Egybõl mindenki körbevett, hogy megnézhetjük, hát persze.
Akkor tûnt fel mekkora fénye van amikor kikapocsoltam.
-arrébb vitték a bringát, nézegették hova mennyire világít- Nem koncentrált a fénye hanem inkább mindent beterít.
Ami az egészben a poén, hogy ebben a két évvel korábban vásárolt
SzûcsPeti féle 50cd-s 24fokos széttartásu huzal kivezetésü ledek vannak beépítve..
Ami szintén érdekes, hogy a csúcsra töltött akkukból (4V-nál) 7A-t vesz fel.
A merülõ akkuból (3,8V) csak 4A-t, amíg a fényerõ csak 1/3 értéket csökken a led adatlapja szerint is.
(szemre is alíg tûnik fel a fényerõ csökkenés).
A kérdés csak az, hogy a 7 led perverzül kevés vagy netán perverzül sok lenne, amit nem hiszek.
Talán a 3-6-9-12 db logikusabb lenne ha nem Li-ion monocelláról használjuk.
Viszont ha igen, akkor nem számít a darabszám, csak az akkucsoport ki tudja szolgáni.