Szerintem nem.Aha, akkor napközben nem is kell?
Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2009. június 08. - 19:44
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. június 08. - 16:07
Knog Froggal van már valakinek tapasztalata?
mostanában nagyon sok helyen feltûntek, és szerintem jól is néznek ki, de vajon mennyit ér? világít rendesen az a "superbright led" ?
Én nem vennék 1ledes lámpát, semmilyet (már 1x elkövettem ezt a hibát).
Szobában meggyõzöd magad, hogy elég lesz, aztán forgalomban gyak. semennyire nem látható. Én attól fogva nem használom, hogy 1x szembe jött egy tag ua. ledes szarral, mint ami nekem volt és nem láttam.
Ellenben a Knog többledes példánya már nem olyan rossz.
Gekko: http://static2.biket...uct/kngek-1.jpg
Bullfrog: http://static2.biket...uct/knbfg-1.jpg
Írta 2009. június 08. - 14:50
Cateye lámpák fényerõ viszonyai: HL-EL320 valóban sokkal nagyobb fényû mint az elõzõ, (Cateyek közt még ár/értékben is jó).Erre pályázom: Cateye HL-EL320, a boltban meggyõzõ fényerõvel világított, mint egy jó dinamós, a számos elem (4 db) miatt még vacilálok. Meglévõ lámpám: (CATEYE HL-EL135).
Sajnos Cateyék hasonló lámpáinak túl keskeny a szöge. -Csak egy pici, nagyon fényes "lyukat" látni a nagy sötétségben-. Nagyobb szögû, nagyobb teljesítményû lenne az igazi...
(Mintha valaki 160mA áramot mért volna valamelyik hasonló Cateyenél, az pedig kb. 1/2Watt) Ilyen, meg ennél nagyobb fogyasztású lámpáknál tényleg csak akku a gazdaságos megoldás!
Írta 2009. június 06. - 19:03
Írta 2009. június 06. - 17:51
Minden a forgalomban sötétedés után résztvevõ jármûvet ki kell világítani elöl fehér v. sárga, hátul vörös fényel, a kerékpártól a lovaskocsiig. Ennek a láthatóságát várják el adott távolságból.
A törvény kiegészítése ezen kívül kötelezõvé teszi, sötétben, lakott területen kívüli utakon az önálló ruhadarabként felölthetõ fényvisszaverõ mellény használatát.
Ahogy azt olvastam, nem szükségszerû a sárga zöld v narancs szín használata.
A követelmény /tudomásom szerint/, hogy bizonyos százalékot kitegyen a fény vissza verõ felület és önálló ruhadarabként felölthetõ legyen.
Írta 2009. június 06. - 15:19
Írta 2009. június 05. - 19:55
Írta 2009. június 05. - 17:10
Erre pályázom: Cateye HL-EL320, a boltban meggyõzõ fényerõvel világított, mint egy jó dinamós, a számos elem (4 db) miatt még vacilálok. Meglévõ lámpám: (CATEYE HL-EL135) az országúti teljes sötétben is épp használható, egyébként jó látási viszonyok (köd és esõ nélkül) és mérsékelt sebesség mellett.
Üdv.
Javaslat:ha azt a 4 db elemet kicseréled min 2100mAh aksikra akkor még gazdaságos is.
Írta 2009. június 05. - 15:05
Azt ne felejtsd, több elem hosszabb üzem idõt jelent.Erre pályázom: Cateye HL-EL320 ...
..a számos elem (4 db) miatt még vacilálok.
Írta 2009. június 05. - 14:10
Írta 2009. június 05. - 13:18
Szeretnék valami jó kis lámpát. Nem a látszani, hanem inkább a látni híve vagyok, tehát süsse ki rendesen a szemet, de lehetõleg ne egye meg az elemet 2perc alatt (az arany középút az igazi, de húzhat nyugodtan a szemkisütés felé is). Márka az meg Cateye, vagy van másból is jóféle? Ja, és azért olyan 7ezernél ne nagyon legyen drága, nem reflektort akarok akksival .
Írta 2009. május 20. - 10:23
Knog Frogot meg Nemetorszagban lattam boltban, akkor nekem is tetszett, de megse vettem. Szerintem jobb az ha nagyobb felulet vilagit, mint egy kis szuro pont.
Írta 2009. május 20. - 08:39
http://reviews.mtbr.com/blog/knog-605/
Írta 2009. május 20. - 02:45
Ezek szerint lámpát szeretnél építeni a bringára ha jól sejtem.
Még sajna az odébbvan. De már találtam egy jobban a témába passzoló fórumot. Remélem egy éven belül elkezdhetem építeni a biciglis reflektoromat.
Majd akkor folytatom, addig is jó szórakozást!
Írta 2009. május 19. - 23:08
mostanában nagyon sok helyen feltûntek, és szerintem jól is néznek ki, de vajon mennyit ér? világít rendesen az a "superbright led" ?
Írta 2009. május 11. - 11:45
Üdv, jó tekerést, és lámpászkodást!Úgy 45Km volt oda az út, pár óra volt oda, de visszafelé már örökkévalóság. Az utolsó 15 kilométeren már pár kilométerenként megáltam pihenni.
Nagy nehezen hazaértem a kapuba lepattantam a bicajról és ekkor hirtelen, szinte egyszerre mindkét lábam combtól bokáig görcsbe rándult. Úgy ahogy voltam eldõltem, a bicaj meg rám. Örültem hogy ki tudtam mászni a bicaj alól és behúzni magam.
Úgy egy óra kellett, hogy ismét használhassam õket, de végülis heppy.
OFF:
Érdemes rendszeresen tekerni, szép fokozatosan emelni a távolságot, tempót... Nem érdemes hirtelen túlerõltetni, mert az nem fejleszt annyira, és ilyenkor a tekerõ-kedv is könnyen elmehet egy idõre...
Ha "normál" tekeréstõl is van görcshajlamod, akkor lehet, hogy a szervezetedben kevés a magnézium, vagy kálium. Persze túlerõltetéstõl ez szinte természetes.
Írta 2009. május 08. - 10:10
Ezek szerint lámpát szeretnél építeni a bringára ha jól sejtem...a ledek után érdeklõdve jutottam el ide, de szeretek cangázni is.
Írta 2009. május 08. - 00:02
Lehet, hogy a gooogle nem is a barátunk.
Szóval a ledek után érdeklõdve jutottam el ide, de szeretek cangázni is. Egy felejthetetlen élményem ezzel kapcsolatban. Bizonyítványosztás volt, a korai buszt lekésve elhatároztam hogy elugrok bicajjal. kb 30 fok volt és sötét öltöny (az öltöny nem 100% igyekszem elfelejteni). Úgy 45Km volt oda az út, pár óra volt oda, de visszafelé már örökkévalóság. Az utolsó 15 kilométeren már pár kilométerenként megáltam pihenni.
Nagy nehezen hazaértem a kapuba lepattantam a bicajról és ekkor hirtelen, szinte egyszerre mindkét lábam combtól bokáig görcsbe rándult. Úgy ahogy voltam eldõltem, a bicaj meg rám. Örültem hogy ki tudtam mászni a bicaj alól és behúzni magam.
Úgy egy óra kellett, hogy ismét használhassam õket, de végülis heppy.
Írta 2009. április 29. - 21:13
Ez már fényerõ! Lassan már motorlámpa fénye lesz.- 100 ISO kamera érzékenység,
- 5.6 rekesz,
- 8 másodperc záridõ,
- napfény színhõmérséklet.
Ezek után utómunkával annyit lehet a gammán állítani, hogy
minden részlet láthatóvá váljon ami sötétebben rögzült
de a teljesen fekete részek tényleg feketék maradjanak.
Itt egy ilyen kép, de ennél még többet látunk a valóságban :
Nagyban: http://img6.tar.hu/b.../37632850.jpg#3
Írta 2009. április 29. - 17:03
éppen tegnap jött utánam egy motoron valaki lefelé a HHH-ról.
Neki is ilyesmi lehetett. Világít az szépen 40 Wattal!
Az enyém kb 20 Wattot fogyaszt.
A tesztfotóhoz stabilan le kell tenni valamire a kamerát, az igaz.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére