Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8741 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

1.A töltõnek nincsen védelme túltöltésre? vagy ez hülyeség?
2.Nem tudnátok ajánlani valami itthon kapható töltõt 18650 cellához?valami olyasmi volna jó ami akkupakkot tud tölteni úgy hogy 2-3ilyen 18650 cella van párhuzamosan vízhatlanítva és egy RCA csatlakozó megy ki a lámpához meg töltésre is.. legalábbis ilyet láttam...)

A gp.hu lapon található boltokban lehet kapni olyan kapcsoló üzemü tápot
ami átkapcsolható 3 - 4,2 - 5 - 6,5 - 7 - 8,4 V feszültségek között.
Az igaz, hogy 4,2V állásban fel megy a feszültsége 4,32 Voltra de
olyan cellákhoz én is azt használom, amihez nincs gyári töltõ.
Legfeljebb leveszem amikor elérte a kívánt feszültséget.
Ha mégsem, akkor is 4,32-nél tovább nem megy.
Ezzel eddig nem volt gondom de lehet, hogy kicsivel hamarabb elhasználódik tõle a cella.

Mégegy dolog amit ajánlok, hogy a lomexnél vegyél multifuse biztosítékot.
Ez olyan, ami zárlat esetén leold de a megszüntekor ismét üzemképes lesz.
Különbözõ áramuakat lehet kapni. Olyant vegyél ami
a kivenni szándékozott áram fölött van kicsivel.

A túlságosan mély kisütéssel sem lesz gondod ha nem kapcsoló üzemü áramkört használsz. Elég sorosan egy-két ohm, azon be is kell álljon a max áram. Így használom én is és nagyon bejött.

Amikor már nagyon leesik a feszültség azt úgyis látod a fényerõn.
Töltött akkunál annyira sohasem fog annyira leesni, hogy az zavaró legyen.

3.AA elemekhez ugye lehet kapni ilyen mûanyag elemtartót barkácsoláshoz, van ilyen 18650-es cellához is?

A lítium cellán jó ha marad egy kis gyári összekötõ fólia mert azt könnyebben tudod forrasztani. Elemtartóval nem érdemes próbálkozni mert az bizonytalan érintkezás és nagy átmeneti ellenállás forrása lehet és egyébként nincs is lítium akkuhoz ilyen. (jobb is, hogy nincs)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám... Adott egy sigma karma lámpa, már voltam itt a problémával de most álltam neki jobban... tehát szétkaptam, a led kifogástalanul mûködik a hiba valahol az elektronikában lesz...

http://picasaweb.goo...rmaElektronika#

Két kép, valakinek valami tippje mit kezdjek vele?

üdv

Dávid

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Szia!

Ezzel csak az a baj hogy fáradt laptop-akkuból csak fáradt cellákat tudsz kibontani, ráadásul illene egy védõ-elektronikát is a cellákra biggyeszteni (túltöltés/mélykisütés ellen).
Ha meg új laptop akkukat tudsz szerválni ingyér és azt képes vagy szétfarigcsálni... akkor megverünk :)

üdv

Szia!
Fáradt cella de ingyen van nem kétezerért:) Az én célom 400 lumenes lámpa 5ezer forintból. Ha ez a cella dolog sikerül akkor össze is jön:)
További kérdések:
1.A töltõnek nincsen védelme túltöltésre? vagy ez hülyeség?
2.Nem tudnátok ajánlani valami itthon kapható töltõt 18650 cellához?valami olyasmi volna jó ami akkupakkot tud tölteni úgy hogy 2-3ilyen 18650 cella van párhuzamosan vízhatlanítva és egy RCA csatlakozó megy ki a lámpához meg töltésre is.. legalábbis ilyet láttam...)
3.AA elemekhez ugye lehet kapni ilyen mûanyag elemtartót barkácsoláshoz, van ilyen 18650-es cellához is?

köszi és bocs a kérdésáradatért:)

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Shipment Date: 11/26/2009 9:45:24 PM
Továbbá a csomagot az mpl csomagkövetési rendszerében sem lehet látni..

Hmm, The item (RB#########HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 6-Dec-2009. Ezek szerint még csak most dolgozták fel..

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Egy hibát elkövettem a lámpa rendelés ügyében a dealextreme.com-on.
Mivel napközben a munka helyemen vagyok ezért oda kértem a csomagot. Viszont a cégnevet nem adtam meg. Nálunk minden a postafiókra jön(kivéve ami nem). A postán megnyugtattak, hogy a postás ismeri a címet és cím alapján is kikézbesítik.
Kérdés, érdemes-e a dx-nek írni, hogy merre lehet a csomag? Ha igen, milyen címre, mert sehol nemtalálok email címet.. csak az eladási cím van meg.
Shipment Date: 11/26/2009 9:45:24 PM
Továbbá a csomagot az mpl csomagkövetési rendszerében sem lehet látni..

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

HÚ!
Sajnos most pécsen vagyok, a töltõ meg otthon nagykanizsaán, de majd megírom a dolgokat!
Most laptopból próbálok litium-ion cellákat kinyerni, azt ingyér lehet szerezni, és másnak bevált... Nektek van róla tapasztalatotok?
Esetleg tudnátok adni tippetm hogy hol lehet meg milyen töltõt kapni, ami képes Li-ion 18650 cellákat tölteni?
Találtam egy ilyet:
http://li-ion.unas.h...ikk=unas_235553 errõl van valakinek tapasztalata? esetleg másról? Sajna összedobni töltõt azt végképp nem tudnék.
Az tényleg igaz, hogy egy jófajta 18650-es cella 3nimh akksival felér? (az akksi fesz-e 1,4-rõl 1re esik le (max töltésrõl) a litiumé meg 4,1-rõl 3 ra..)???

köszi!

Szia!

Ezzel csak az a baj hogy fáradt laptop-akkuból csak fáradt cellákat tudsz kibontani, ráadásul illene egy védõ-elektronikát is a cellákra biggyeszteni (túltöltés/mélykisütés ellen).
Ha meg új laptop akkukat tudsz szerválni ingyér és azt képes vagy szétfarigcsálni... akkor megverünk :)

üdv

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az tényleg igaz, hogy egy jófajta 18650-es cella 3nimh akksival felér? (az akksi fesz-e 1,4-rõl 1re esik le (max töltésrõl) a litiumé meg 4,1-rõl 3 ra..)???

Igen, ez pontosan így van.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Szia!

Sajnos azokkal a Duracellekkel nincsenek túl jó tapasztalataim, de itt valószínû hogy a töltés sem kóser. Meg tudnád írni a töltõ típusát, a töltõáramot, és azt hogy mennyi ideig szoktad õket tölteni?

Üdv

HÚ!
Sajnos most pécsen vagyok, a töltõ meg otthon nagykanizsaán, de majd megírom a dolgokat!
Most laptopból próbálok litium-ion cellákat kinyerni, azt ingyér lehet szerezni, és másnak bevált... Nektek van róla tapasztalatotok?
Esetleg tudnátok adni tippetm hogy hol lehet meg milyen töltõt kapni, ami képes Li-ion 18650 cellákat tölteni?
Találtam egy ilyet:
http://li-ion.unas.h...ikk=unas_235553 errõl van valakinek tapasztalata? esetleg másról? Sajna összedobni töltõt azt végképp nem tudnék.

köszi!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A Nimh akkuk közül elég ha csak egy gyengélkedik, attól az egész sor nem megy együtt.
Olyan töltõvel érdemes tölteni ami egyenként tölti és ki is tudja sütni a cellákat.
Vannak töltõk aminél kettõnként tölt, az nem jó. Akár egy cella másképp veszi
a töltést, akkor már rossz lesz a sor.
Kimerülés után érdemes lenne cellánklént végig mérni, melyik hogy áll.
Egy ilyen mûszer kb.ezer Ft. Nélküle nehéz tovább lépni a megoldás felé.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Szia! Durcell aksikról van szó, Egy Energizer töltõvel (mezei lehet hogy veszek vmi normálisat)) meg biztonság kedvéért egy másik töltõvel is használva lettek. mérni nem tudtam mert nincsen mérõm a lámpát meg nem én csináltam de hamarosan veszek, és akkor a végére járok...

Szia!

Sajnos azokkal a Duracellekkel nincsenek túl jó tapasztalataim, de itt valószínû hogy a töltés sem kóser. Meg tudnád írni a töltõ típusát, a töltõáramot, és azt hogy mennyi ideig szoktad õket tölteni?

Üdv

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Megjött végre a kínai Józsi-lámpám(http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149) 16000 Ft-ból tokkal-vonóval-nekem megfelelõen teljesít az igényem szerint.
Mivel modellezek is, a kommersz 2S1P LiPo modellaksik tökéletesek hozzá...
http://www.hobbycity...asp?cap=2&con=2
Hacsak nem megalomániás valaki......
Üdv:szabop

Szia szabop!

megkérdezhetem, hoyg tényleg bírja a lámpa maxon 3 óráig? (az oldalán ez van..) Ekkora fogyasztással én kétlem....

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Szia!

Nehéz erre látatlanban mit mondani...
Milyen márkájú akkuk?
Milyen töltõvel töltöd õket és mennyi ideig?
Az áramot milyen mûszerrel mérted?
(Ha gagyi vagy vékony a vezetéke akkor az gyakorlatilag bármit mutathat...)

Üdv

Szia! Durcell aksikról van szó, Egy Energizer töltõvel (mezei lehet hogy veszek vmi normálisat)) meg biztonság kedvéért egy másik töltõvel is használva lettek. mérni nem tudtam mert nincsen mérõm a lámpát meg nem én csináltam de hamarosan veszek, és akkor a végére járok...

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

@szabop ki is próbáltad már a modell aksival?
Melyik is volna a megfelelö pontosan? 2150 vagy 2350mAh

habár az eredeti is tökéletes, 5+ órás turákra is megfelel. Felfelé minimum, lefele max. kapcsolom + a bukó lámpa.

Tõlem is kérdezte egy barátom hogy milyen "pótakksi" lenne jó hozzá, én ilyesmit javasoltam:

http://cgi.ebay.com/...=item4145ea578b

Ez tulajdonképpen 4*18650 elektronikával, bedobozolva, útrakészen.
(Kb. 3500HUF postával)
Rá lehet fixen forrasztani egy megfelelõ DC csatlakozót is, vagy ha kevésbé barbár akarsz lenni akkor -a korábban már Balu által is említett- univerzális akkutöltõhöz vásárolható betéttel/adapterrel is használható.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
@szabop ki is próbáltad már a modell aksival?
Melyik is volna a megfelelö pontosan? 2150 vagy 2350mAh

habár az eredeti is tökéletes, 5+ órás turákra is megfelel. Felfelé minimum, lefele max. kapcsolom + a bukó lámpa.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

köszi a segítséget! bocsi hogy magamat idézem de még erre a problémára valamit tudnátok mondani?
köszi mindnekinek!

Szia!

Nehéz erre látatlanban mit mondani...
Milyen márkájú akkuk?
Milyen töltõvel töltöd õket és mennyi ideig?
Az áramot milyen mûszerrel mérted?
(Ha gagyi vagy vékony a vezetéke akkor az gyakorlatilag bármit mutathat...)

Üdv

szabop

szabop

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Megjött végre a kínai Józsi-lámpám(http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149) 16000 Ft-ból tokkal-vonóval-nekem megfelelõen teljesít az igényem szerint.
Mivel modellezek is, a kommersz 2S1P LiPo modellaksik tökéletesek hozzá...
http://www.hobbycity...asp?cap=2&con=2
Hacsak nem megalomániás valaki......
Üdv:szabop

kiváncsi

kiváncsi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok tudna nekem valaki csinálni valami brutál lámpát lenne rá 20.000 Ft-om

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Itt van egy egész csomó tesztelt lámpa, bringás is és egyéb, akkuról üzemelõ is: http://fonarevka.lux-rc.com/
Van itt olyan, hogy Ultrafire WF-1000L SSC P7-C 72 dollárért (!), HA-III Cree SSC P7-C (SXO) ~82 dollárért, Ultrafire WF-1300L ~120 dollárért stb. és a tesztképeket látva majd' leesik az ember álla, hogy ennyiért is lehet már ilyeneket kapni... (Csak az összehasonlíthatóság kedvéért: CatEye Tripleshot tesztképek is vannak itt, és utóbbinak az ára 300 dollár felett van.) Döbbenet...
Ha nem szenvednék pénzhiányban (mint amennyire sajnos igen), már megrendeltem volna egy ilyet.

januárban tervezünk rendelni egy másik fórum lakóival közösen néhányat a WF-1300L-bõl. remélem megörülnek nekünk , hogy 7-8 darab is megy egyszerre és gyorsan postáznak.
ezután még persze kell néhány 18650 cellát is rendelnünk - ebay
szerintem sima fémbilincses megoldással könnyedén rögzíthetõ a kormányra

összehasonlításként....

golf xenon lámpa
http://si6.mtb-news....olf_Abblend.JPG

exif adatok: ekv36mm 2s f4 iso200
ezt lekonvergálom az ultrafire road adatokhoz akkor = ekv35mm 1s f2.8 iso200 (ultrafire f3-at használ , de az nem szabvány)

mivel 1s nincs , így megközelítõ adatként a 2 másodpercest és a fél másodperces képet 50%-os rétegen egymásnak eresztettem.
eredmény:

http://images.netbag...13251891802.jpg

azt hiszem ez elég lesz.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Sziasztok!
Én a dola.hu-n találtam egy jó leírást, és az alapján csináltam egy dupla fejlámpát, 2 luxeon k2 tffc-vel. egyik állásban kb 350ma, másikban kb 1 amper megy át rajta, és világít is mint az állat, de volna egy kis probléma:
4db majdnem zsírúj 2650-es aa aksi hajtja õket, és már egyetlen leddel takarékos fokozatban (350ma) nem akar 3 óránál többet világítani. ez alatt azt értem hogy a fényerõ éjszakai bicózáshoz elegendõ. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális vagy valami gond van? nem értek túl jól a dolgokhoz, de azt hiszem ekkora áramon 4 aksival jóval többet kéne bírni...

köszi a segítséget! bocsi hogy magamat idézem de még erre a problémára valamit tudnátok mondani?
köszi mindnekinek!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Pl. Így.

A dolog hátránya a rossz hatásfok, mert a felesleget elfûtöd.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."