Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

energy:
Az a lámpa szerintem teljesen jó választás, gyalog túrához különösen...

OK, köszi a választ. Ha nagy melegség jönne a fejemre, tudni fogom mi a baj. :)
Nem tudod véletlenül, hogy hány voltos és milyen töltõ kell hozzá? Nem tudom, hogy a 4.2 voltos biztosan jó-e.
Úgy tudom, hogy a töltõt be kell dugni az akkutartó dobozkába és úgy tölti. De hogy abban milyen elektronika van, nem tudom.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Ez nem az a kínai olcsó tömeg terméknek látszik.

Az egy ipari, profi cella. Itthoni kontaktom ilyet hoz egy ezresért/db.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
energy:
Az a lámpa szerintem teljesen jó választás, gyalog túrához különösen.
Azért gyalog túrához fõképp, mert van szórt fénye is körben és távoli is (közép tájon).

Feltöltött kép

Kerékpáron, forgalomban már kellene trükközni vele, már mint alaposan lebillenteni amikor szembõl jönnek,
de azért fejre oda is jó mert így könnyen irányítható. kerékpáron pl terepre is kiváló.

Az akku egyszerûbb ha a fejeden van hátul a tartóban. Kettõ darabnál még nincs akkora súlya. Amikor valami zûr adódik az akkunál, az úgysem azonnal okoz bajt. Elõször úgyis a fényén vennéd észre, hogy valami nincs rendben. Aztán az akku tartó forrósodna, amit megint csak elõbb megéreznél, hogy valami nem ok.

Az akku amit linkeltél, ugyan szerintem nem tartalmaz védõ áramkört de reális lehet ami adatot hozzá írtak.
Ez nem az a kínai olcsó tömeg terméknek látszik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Nincs ezekben a lámákban és a 18650-es akkukban rövidzár védelem?

Van védett akku, és van védelem nélküli akku. Sosem használtam védettet. :)

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Most csak hadd reagáljak erre, késõbb még átolvasom, hogy mire van még mondani valóm.

A gyufa és az öngyújtó gáz is piszkosul tûzveszélyes tud lenni...

Ok, persze, jól írod, viszont a gyufát vagy a gyújtót kézben használják, ha jó kezekben van nem lehet baj.
Nekem is mobilban és itt-ott van li-ion-os akksim gyulladás nélkül. :)

Viszont itt a lámpákba tesszük az akkukat, és ezek a 10 ezer forint alatti lámpák szerintem kínai utánzatok, ráadásul a vezeték a használattól tönkremehet, és nem tudom mi történik ha a lámpa zárlatos lesz?
Vagy akár ha én barkácsolok rajta valamit és esetleg valamit elrontok, attól is zárlatos lehet.

Nincs ezekben a lámákban és a 18650-es akkukban rövidzár védelem?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu1, nagyon köszönöm a precíz leírást.
Viszont így jobban aggódom az akksik kigyulladása miatt.

Most csak hadd reagáljak erre, késõbb még átolvasom, hogy mire van még mondani valóm.

A gyufa és az öngyújtó gáz is piszkosul tûzveszélyes tud lenni, de ha nem húzod végig az indító anyagon
és a másik meg nem keveredik a levegõvel és szikrát se kap, akkor akkor nincs azzal se gond. :D

Azért ne ijedj meg a lítiumos cuccoktól sem, de minden veszélyes lehet ha.. és itt a lényeg, hogy mikor.
Sokan használnak itt lítium akksit szerintem. TEGYÜNK FEL EGY ÁLTALÁNOS KÉRDÉST: Kinek gyulladt már ki a lítium akkuja?

Szóval ahhoz olyan dolgoknak kell össze jönni, ami ezt idézi elõ. Pl nem szabad rövidre zárni még véletlenül sem a védõ elektronika elõtt vagy anélkül. Stb.

Pl a gyufa sem szokott senkinek a zsebében csak úgy magától kigyulladni.
Csak úgy önmagától az öngyújtó sem, habár arra hallottam már esetet, de ott is az volt a ludas, akinek a zsebében ez történt.

:) Ezt elmesélem: Télen valaki zsebre dugott kézzel állt a megállóban és várta a jármûvet.
Közben a zsebben lévõ öngyújtóval játszott. Nyomogatta a gáz szelepet, de csap picit.
Aztán megjött a jármû és örömében nagyobbat nyomott rajta és ettõl már szikrázott is egyet és lerobbant a zsebe,
mert az a sok kicsi gáz ami lassan felgyülemlett a nyomogatástól, a végén berobbant.

Szóval a lítium akkunál is ha nem csinálsz zárlatot, akkor nem valószínû, hogy baj lesz.
Ha mégis, akkor is elõször lassan egyre forróbb lesz és csak utána indul el a "mini pokol".

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Én ezt tudnám ajánlani:
Magicshine MJ-808E

De persze, ha csak arra kell, hogy téged lássanak, akkor felesleges (esetleg az olcsóbb tesója jó), viszont ezzel terepen még szürkületben is le tudsz jönni.

Magicshine MJ-808E. Milyen ismerõs. :) Úgy tudom, ezeket koppintják mindenhol. Nem tudom, mivel jobb, mint az "utángyártottak". Pl.:
http://dx.com/p/sing...-x-18650-172326

Gondolom, az általad linkelt is a felgumizós változat, hogy kormányra fel kell gumizni. Annyi pénzért kitalálhattak volna valami precízebb megoldást.
Különben tetszik, én is gondolkodom valami hasonló vásárlásán.
---
Re: #6925
tomidny, már újra kapható a szürke karimájú változata, ld. elõbb.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

nekem tavaly majdnem kigyulladt a lámpám, használat és nem töltés közben, ni-mh akksikkal, az egész lámpa összeolvadt, az aksik meg kifolytak

stellaz, sajnálom. A Simga nem egy olcsó kategória, már ahogyan kivettem. Milyen akksi használatánál történt a baleset?

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

A lítium akku szekezeti elemei eléggé reaktív anyagok. Viszont ha nem kerül a feltöltött akku rövidzárlatba...

Balu1, nagyon köszönöm a precíz leírást.
Viszont így jobban aggódom az akksik kigyulladása miatt.

Gyalogtúrához kétféle lámpa közül választatok. Melyiket ajánlanád?
1: Az akksit a zseben vagy övön tárolom és a fejig vezetékkel felvezetem.
Így kevésbé érzem veszélyesnek, viszont használatnál problémás lehet a vezeték viselése.

2: Olyan fejlámpát veszek, aminél az aksitartó dobozka a fejpánton stabilan rögzített.
Így nem kell vezetékezni, viszont azt sem szeretném, ha a fejemen szétégne :)

Mi a véleményed ezekrõl az akksikról?
https://www.fasttech...0mah-37v-rechar
Szerinted, lehet velük baj? Rövidzár-védelem nincsen ezekben az 18650-esekben?

Ha pl. vennék egy ilyen lámpát+elõbb linkelt akkukat, szerinted jó volna?:
068C Cree XM-L T6 680lm 3-Mode White Headlamp - Black (1 x 18650 / 2 x 18650) - Free Shipping - DealExtreme

Köszönöm, elõre is.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

Próbaképp kösd össze egy bármilyen vezetékkel a "dinamó" fém testét, ill a rögzítõ csavarját a lámpa testre rögzítõ csavarjával. úgy lendítsd meg a kereket.
Ha világít, akkor valahol a festett alkatrészek között szakad meg az áram útja. Ha úgy sem, világít. akkor próbálj meg 3 és 6 Volt közötti elemet rákötni egy pillanatra a lámpa "dinamó" felöli oldalára. A dinamó rezdülni fog, ill. nehezebben forgatható és a lámpának halványan világítania kell.

Ha a lámpa így sem világít, akkor próbálj egészen közel a lápához, rá kötni egy 3-6 V közötti elemet, világít-e.
Ezt így kell lépésrõl lépésre, pontonként végig nézni, hogy honnan jó és mikortól nem már.
A kritikus résznél valami nagyon jó elszigeteli az áramot.
Végsõ esetben a test pólust is kösd össze vezetékkel a dinamó teste és lámpa teste között. Legfeljebb oda is tegyél egy szálat, ha másképp nem megy. Vagy a másik szálat esetleg cseréld új darabra, hátha szakadt a régi.

Tehát meg kell keresni, honnan világít elemrõl, és onnan egyre távolodva kell nézni, hogy honnan nem mûködik már. Ott a hiba

Hú, azt hiszem ez aztán részletes válasz lett :)
Köszönöm szépen!
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Próbaképp kösd össze egy bármilyen vezetékkel a "dinamó" fém testét, ill a rögzítõ csavarját a lámpa testre rögzítõ csavarjával. úgy lendítsd meg a kereket.
Ha világít, akkor valahol a festett alkatrészek között szakad meg az áram útja. Ha úgy sem, világít. akkor próbálj meg 3 és 6 Volt közötti elemet rákötni egy pillanatra a lámpa "dinamó" felöli oldalára. A dinamó rezdülni fog, ill. nehezebben forgatható és a lámpának halványan világítania kell.

Ha a lámpa így sem világít, akkor próbálj egészen közel a lápához, rá kötni egy 3-6 V közötti elemet, világít-e.
Ezt így kell lépésrõl lépésre, pontonként végig nézni, hogy honnan jó és mikortól nem már.
A kritikus résznél valami nagyon jó elszigeteli az áramot.
Végsõ esetben a test pólust is kösd össze vezetékkel a dinamó teste és lámpa teste között. Legfeljebb oda is tegyél egy szálat, ha másképp nem megy. Vagy a másik szálat esetleg cseréld új darabra, hátha szakadt a régi.

Tehát meg kell keresni, honnan világít elemrõl, és onnan egyre távolodva kell nézni, hogy honnan nem mûködik már. Ott a hiba

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Sziasztok!

még sosem kötöttem be dinamót, és most eljött ennek is az ideje.
Barátnõm kerékpárjáról lenne szó, arról is csak az elsõ lámpáról.
Olvastam hogy elég egy vezeték az elsõ lámpához mert visszafelé majd maga a váz lesz a közvetítõ, és mivel magán a dinamón csak egy "kimenet" van így én is gondoltam hogy elég lesz egy vezeték.
Bekötöttem szépen megcsiszolgattam a fémet is hogy ne az legyen a gond, de nem segített.
A lámpa elvileg jó, a dinamó is az tuti jó, legalábbis éreztem a nyelvemen a "bizsergést" :)
Szóval valakinek van valami ötlete?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Vagy pl. ez, ha ki bírod várni a szállítást, amit hetekben mérnek, viszont nem 25e, hanem 7-8e: Buy SingFire SF-90 Cree XM-L T6 4-Mode 1000lm White Bicycle Headlamp - Red + Deep Grey (4 x 18650)
Gyakorlatilag ugyanaz a két lámpa ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Sziaztok milyen jó minõségû lámpákat tudtok ajánlani max:25 ezerig,válaszokat elõre is köszönöm?!

Én ezt tudnám ajánlani:
Magicshine MJ-808E

De persze, ha csak arra kell, hogy téged lássanak, akkor felesleges (esetleg az olcsóbb tesója jó), viszont ezzel terepen még szürkületben is le tudsz jönni.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

Sziaztok milyen jó minõségû lámpákat tudtok ajánlani max:25 ezerig,válaszokat elõre is köszönöm?!

"Szia ! Milyen jó minõségû autót tudsz ajánlani max:5 millióig,válaszodat elõre is köszönöm?! "
Mire használnád ? Árúszállítás ? Terepjáró kell ? Nagycsaládod van ? Sportkocsi kell ? Vagy csak az asszonynak néha bevásárolni ?
Érted ?
Túl általános a kérdésed. Országútra kell a lámpa ? Városba ? Sokat mész éjjel terepen ? Mennyit mész olyankor kb. ?
Amúgy, visszaolvastál már itt a topicban ? Millió-rakás lámpát ajánlgatunk egymásnak állandóan.
Marci

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.

Nagy János

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A "márka" védelme minden áron, ha jogos, ha nem.
Viszont legalább verhetik a mellüket, hogy, "igen, a vevõ kérése parancs".

De legalább megoldották a problémád, ami neked (nekünk) az elsõ. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Attól meg akkor nem égne szét az akku, tartójával együtt.. hmm.

szerintem csak a szokásos kereskedõi/gyártó szarrágás volt a garanciális dolgokat illetõen

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Attól meg akkor nem égne szét az akku, tartójával együtt.. hmm.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A lítiumból már lehet, hogy kifújt volna a láng.
Akkor ott valami rövidzárlat keletkezhetett. Végül nem derült ki, hogy hol volt a baj?

nem, a sigma szerint a lámpa hibátlan volt és csak kegybõl cserélte ki