Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ez szimpatikus. Köszi az infót!

Privátban tudok küldeni képeket is, mert lefényképeztem amikor cseréltem a LED panelt. Ha még bármi érdekel és tudok segíteni, nagyon szívesen.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A LED panel alja alu. Ennek közepén van két aranyozott tű érintkező. A ház belsején csak az érintkezőknél van kör alakú lyuk, azt leszámítva a teljes LED panel alu felülete a házra fekszik (tehát a lyuk kivételével a teljes kör területén), közötte hőelvezető paszta. Ennek a lámpának az az előnye, hogy fel-le billenőkapcsoló van, tehát nem kell végigzongorázni a módokon, hanem lehet csak eggyel fel, eggyel le váltani. A villogón kívül 5 módja van. A legmagasabb módból 3 percen belül visszaáll eggyel kisebbre, de fixen is lehet kapcsolni neki magas módot, ekkor egy alig észrevehető árnyalattal halványabb, de így folyamatosan világít. Ami számomra nagyon fontos, hogy az akkultöltő jó minőségű és az akkuk is nagyon megbízhatóak, kiszámíthatóak. 4-6 órán át felváltva használva a lámpákat még mindig 30% feletti a töltés, nem tudom pontosan mennyi de gyanítom 6-8 órát is menne, ha akarnám. Egy kis és egy nagy kapacitású akksim van és még a kicsi sem merül le, pedig amikor kell nem spórolok a fényerővel. Ha elérem a 30% akksi töltöttséget, akkor kis fényerővel szerintem még órákig elvagyok. A két kis fokozat pedig 500-1100 lumen, amivel még mindig nagyon jól lehet látni. Drága, nagyon minőségi, jól kitalált dolog, szinte elpusztíthatatlan kategória. Egy dolog hiányzik, a távirányító.

Ez szimpatikus. Köszi az infót!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Milyen a belseje? Nekem 8k-s kínai van, de látszik belül, hogy miért 8k. Egy alu lapra vannak ragasztva a ledek. Ez a lap egy kb 2mm széles gyűrűn fekszik fel a ház peremén mint hőleadó felület. Ha felfekszik. Ennél azért gondolom komolyabbak ezek a lámpák. Vezérlés gondolom dettó. Több funkció, esetleg programozható is. Drágák még ettől eltekintve is. Az én épített, de be nem fejezett lámpám megeszi reggelire a kínait. 800000000lumen, na persze. Az enyém tud kb 1200lument, a kínaira meg hazudnak 3500lument. A kínai lumen más? :) Persze ez is bőven sok. Városban meg nem is lehet használni.

A LED panel alja alu. Ennek közepén van két aranyozott tű érintkező. A ház belsején csak az érintkezőknél van kör alakú lyuk, azt leszámítva a teljes LED panel alu felülete a házra fekszik (tehát a lyuk kivételével a teljes kör területén), közötte hőelvezető paszta. Ennek a lámpának az az előnye, hogy fel-le billenőkapcsoló van, tehát nem kell végigzongorázni a módokon, hanem lehet csak eggyel fel, eggyel le váltani. A villogón kívül 5 módja van. A legmagasabb módból 3 percen belül visszaáll eggyel kisebbre, de fixen is lehet kapcsolni neki magas módot, ekkor egy alig észrevehető árnyalattal halványabb, de így folyamatosan világít. Ami számomra nagyon fontos, hogy az akkultöltő jó minőségű és az akkuk is nagyon megbízhatóak, kiszámíthatóak. 4-6 órán át felváltva használva a lámpákat még mindig 30% feletti a töltés, nem tudom pontosan mennyi de gyanítom 6-8 órát is menne, ha akarnám. Egy kis és egy nagy kapacitású akksim van és még a kicsi sem merül le, pedig amikor kell nem spórolok a fényerővel. Ha elérem a 30% akksi töltöttséget, akkor kis fényerővel szerintem még órákig elvagyok. A két kis fokozat pedig 500-1100 lumen, amivel még mindig nagyon jól lehet látni. Drága, nagyon minőségi, jól kitalált dolog, szinte elpusztíthatatlan kategória. Egy dolog hiányzik, a távirányító.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Lumicycle Explorer 2013-am van, ez itt a 2014-es modell már. A LED panelt utólag cseréltem ki benne, tehát fényerőre ugyanaz. Ha minőséget, életre szóló lámpát szeretnél, akkor ez az. De egyébként mint írtam, bármilyen 3 XM-L2 U2 LED-es lámpa tudja ezt a fényerőt, más kérdés mennyi ideig (amíg túl nem melegszik a gagyi hűtés miatt).

Milyen a belseje? Nekem 8k-s kínai van, de látszik belül, hogy miért 8k. Egy alu lapra vannak ragasztva a ledek. Ez a lap egy kb 2mm széles gyűrűn fekszik fel a ház peremén mint hőleadó felület. Ha felfekszik. Ennél azért gondolom komolyabbak ezek a lámpák. Vezérlés gondolom dettó. Több funkció, esetleg programozható is. Drágák még ettől eltekintve is. Az én épített, de be nem fejezett lámpám megeszi reggelire a kínait. 800000000lumen, na persze. Az enyém tud kb 1200lument, a kínaira meg hazudnak 3500lument. A kínai lumen más?:) Persze ez is bőven sok. Városban meg nem is lehet használni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Van egy link,milyen lámpád van pontosan?,köszi

Lumicycle Explorer 2013-am van, ez itt a 2014-es modell már. A LED panelt utólag cseréltem ki benne, tehát fényerőre ugyanaz. Ha minőséget, életre szóló lámpát szeretnél, akkor ez az. De egyébként mint írtam, bármilyen 3 XM-L2 U2 LED-es lámpa tudja ezt a fényerőt, más kérdés mennyi ideig (amíg túl nem melegszik a gagyi hűtés miatt).

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Van egy link,milyen lámpád van pontosan?,köszi

26" gepida asgard pro-rock shox xc32-deore-Schwalbe

https://www.dropbox....30 18.57.53.jpg

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hát azért nem rossz kis lámpa,lehet ezért drága :D :

Először csak arra lettem figyelmes, mintha sokkal jobban látnék a sisaklámpámmal mint az autóm tompítottjával, de az utóbbi időben sok autó ment el mellettem. A halogén autólámpákat a Lumicycle Explorer is durván lenyomja. Illetve más hasonló 3 LED-es is ezt tenné vele. Kb. dupla fényintenzitás, dupla fényfoltméret. Két ilyen lámpám van, együttvéve erősebb mint a legerősebb Lupine, viszont sokkal flexibilisebb a kettő. Aszfalton bőven elég egy is, ha szembe jönnek amúgy le le kell venni a legkisebb fényerőre és félrefordítani. Terepen jó a kettő egyszerre éjszakai száguldozáshoz. Viszont egyre inkább a fejlámpa dominál nálam.

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Szedd szét a tartót és a 2 műanyag érintő felületet csiszold meg durva pl. 80P csiszolópapírral és jó lesz. Gopro konzol is elmozdult nálam folyamatosan, ez megoldotta

(nagyon) köszi a tippet

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Egy ilyet elfogadnék, de még a félár is rengeteg lenne érte.

hát azért nem rossz kis lámpa,lehet ezért drága :D :

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

van valakinek tippje hogyan oldjam meg ezt a lebiccenő problémát?   (pillanat ragasztó kivételével)

Szedd szét a tartót és a 2 műanyag érintő felületet csiszold meg durva pl. 80P csiszolópapírral és jó lesz. Gopro konzol is elmozdult nálam folyamatosan, ez megoldotta

• gtitdi kedveli ezt

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

na közben látom jól kiveséztétek a témát. :wacko:

más:

hátul idáig ilyen lámpám volt,nagyon tetszik csak nagyon zavart,bármit csináltam(akárhogy húztam meg) egy idő múlva a járdázások miatt,lefele biccent és akkor már sem az oldalsó laser-ek sem a hátsó világítás nem világított optimálisan.

ja a lámpa:

http://www.ebay.com/...=item4ace36892f

most rendeltem egy másikat ,mert a "régit" egy pályát tévesztett foci labda sajnos durván meg károsította.

van valakinek tippje hogyan oldjam meg ezt a lebiccenő problémát?   (pillanat ragasztó kivételével)

amúgy míg megérkezik a kinai laseres lámpa,addig a deacathlonba vettem egy ilyet,azt kell,hogy mondjam nagyon elégedett vagyok a minőségével,az árával,és a fényerejével is.(nem is szívesen nézek bele)   van 2 szinű(piros-zöld) led is a plexi mögött,ami a töltést és a feltöltést jelzi

http://www.decathlon...a-fekete-1.html

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nekünk 3.-ik éve megy a két Photon teljesen hibátlanul, volt utánzat is azok gyorsan tönkre mentek.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..ugyanezt (vagy koppintását) 8-10$ körül láttam ebayen, picit rosszul esett. Arra is kíváncsi lennék, mi a diffi.

Szerintem leginkább annyi, hogy a felirat egyiken eredeti lehetett, a másikon utánzat.

PHOTON_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

A kínaiaknál működik a legnagyobb utánzat készítő és címke hamisító "vállalkozás"-sok sora.

És tegyük hozzá, hogy ha akarják, akkor hozzák a minőséget is.

Nekem, és az asszonynak max 2 éves photon 1.25w-os pilácsaimk vannak. Nem panaszkodom rá, számomra teljesen megfelel, itthon volt 13-14eft/db anno. Ezekhez 3 hónap utánajárással beszereztem egy toldót, amivel már 18650-es akkuval megy, szóval akkuval már 20e/db-nál tartunk.

Na, ugyanezt (vagy koppintását) 8-10$ körül láttam ebayen, picit rosszul esett. Arra is kíváncsi lennék, mi a diffi.

ncc1701 módosította - 2014. május 31. - 11:56

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Jelenlegi Trelock ls 592-es lámpám helyett tudnátok ajánlani valamit,ami kicsit erősebb,automata és állófényt is tud.
Köszi szépen.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Egy 50$-os ebayes kínait is betehettek volna mellé viszonyításképpen.

Szerintem akkora hatalmas különbség nem lehet a CREE XM-L T6-os leddel működő lámpák fénye között. (mostanában többnyire ezekkel szerelik őket) Az tud 910 lument 3 A mellett, bármibe is építik be, persze ha meghajtják maxon gyári adatlap szerint.

Egyébként miért ne hajtanák meg, amikor csak egy beépített "egyen-fazonú" modulon múlik a táplálás és a fokozatok és villogó funkció. Az meg náluk igazán csak részlet kérdés. Azt másik hamisító f*ssa tömegével, de a lényeg, hogy működnek!

A márkázást (jelölést) meg igény szerint teszik rá. Ez persze nem zárja ki azt, hogy lehet éppen a felirata szerinti eredeti is.

A kínaiaknál működik a legnagyobb utánzat készítő és címke hamisító "vállalkozás"-sok sora.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Lehet, de egyetértek, hogy nem tettek. A kínai termékeket messziről kerülöm, elvből is.

Lehet a sajátod is ugyanazon a soros készül, csak más rajta a matrica. Ezért lettem volna rá kíváncsi, bár számomra nem kérdés, alap, h inkább vennék egy ebayest 5eft-ért, mint egy akármilyen csoda lámpát 150e-ért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Akkor ne nagyon kutakodj hol is készülhettek ezek a lámpák és a sajátod is, lehet keserű lesz az eredmény...

A sajátom UK. Már így is elég keserű az eredménye a kínai térhódításnak.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Lehet, de egyetértek, hogy nem tettek. A kínai termékeket messziről kerülöm, elvből is.

Akkor ne nagyon kutakodj hol is készülhettek ezek a lámpák és a sajátod is, lehet keserű lesz az eredmény...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás