Ezt a dc dc buck convertert vettem, hogy 14.8V-ból 9.3V-ot csináljak. A 14.8V-os akkum már nem fog megjönni, mert lemondtam, de itt van helyette ez a 11.1V-os ingyen. Sehonnan nem tudom kideríteni, hogy a bemenő feszültségnek mennyivel kell nagyobbnak lennie, hogy a végén kijöjjön a 9.3V biztosan. Az IC adatlapját már keresztbe kasul átolvastam, a neten kerestem (nem túl gyakori IC), de semmit nem találtam. Valószínűnek tartom, hogy 11.1V-ról is menne, de vagy kisebb áramot tud leadni vagy nagyon rossz hatékonysággal. Tudom, hogy ez nem elektronikai fórum, de hátha valaki tudja a választ.
A fenti okok miatt gondoltam, hogy a laptop akkumat átalakítom + 2 cellával 14.8V-osra. Tehát mégegyszer van 6db 18650-es cella, valószínűleg 2.2Ah 3.7V (2.2*3.7*6=48.84Wh és 49Wh van írva az akkura). Ezek úgy vannak kötve, hogy kettesével párhuzamosítva vannak és három kettes pakk van sorban így jön ki a 3*3.7=11.1V kapocsfeszültség. Ha fogom és hozzáteszek még kettő darab boltban vásárolt cellát, azonos paraméterekkel (de más típus), hogy a végén 14.8V-om legyen az mennyire szép megoldás?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére