Már egész biztos, hogy a LiPo akkus projektemnek lőttek beszerzési problémák miatt. Írtam, hogy a laptop akkut átalakítanám, de nem éri meg ezért töltőbe invesztálni, az egész akku nem ér annyit.
Egyetlen dolog maradt, a Lumicycle lámpám akkupakkja 14.8V 5.2Ah. Ehhez van gyári töltő is, semmit sem kell hozzá vennem. Az átalakítót már amúgy is megvettem. Arra egész biztosan elég, hogy néhányszor feltöltsem róla az egyik kamera akkujait, amivel akár egy napnyi töltést is nyerhetek. Egyetlen dolog miatt aggódom, ez az akku aranyáron volt, a legjobb minőségű cellák vannak benne és véletlenül sem szeretném megadni a lehetőségét, hogy túlmerítsem. Ha a lámpával használom ez kizárt, mert az leszabályozza a fényerőt, majd ki is kapcsol. Ha töltésre használom, akkor viszont valamilyen jelzőberendezés kell.
Van ötletetek hol kapok olyan sípoló kütyüt, ami 14-14.4V alatt aktivizálja magát? Ez egy mini voltmérő, sajnos jelezni nem tud. Ami jelezni tud, pl. ez (lentebb írtam egy másik fajtát is), az mind balance csatlakozós és cellánként mér, az akkumnak viszont csak 2db kivezetése van ahol a 14.8V lejön róla. Létezik bekonfigurálható jelző, ami két madzaggal mér, fixen 3.3V*cellaszámnál jelez (ezt is írtam lejjebb), ami nem ideális jelzés (3.5-3.6V kellene) és ebay-en egyáltalán nem szerezhető be.