Röviden, ennyi pénzért kínai lámpát fogsz kapni erős kompromisszumokkal (sisakra rögzítés szerintem már alap). 5-6 órát egy akksi sem fog bírni maximális fényerőn, főleg nem a kínai. A "lássak vele" nagyon tág fogalom, lumenben kellene meghatározni. 200 lumennel (régi egy LED-esek) is el lehet döcögni 15-el, 400 lumennel már lehet látni, de jobb ha 3 LED-es és szór minthogy egy pontra világít.
Hosszabban, ha nem is az utolsó oldalakon, de részletesen ki lett már fejtve minden, még a LED-ek színhőmérséklete is. A CREE XM-L U2 és XM-L2 U2 LED-eknél az elméleti maximum 1000/1200 lumen körül van, de nyugodtan számolj 900 lumen-el. Bármit írnak a lámpára a LED-ek számát meg kell szorozni ennyivel. Az XM-L2 még annyival előnyösebb, hogy nagyobb üzemi hőfokon tudja ugyanazt a fényerőt.
Nekem a kínairól annyi a meglátásom, hogy minőségileg bóvli, rossz hőelvezetésű lámpatest, ami annyit tesz, hogy a LED-ek túlmelegszenek, a fényerő használat közben drasztikusan csökken és az élettartamuk is (a LED élete során is folyamatosan csökken a fényerő, főleg ha a LED folyamatosan túlmelegszik). A kínai töltő, ha rossz minőségű és nagyobb feszültségnél kapcsol le mint cellánként 4.2V, az akkut rövid úton hazavágja. Érdekes, hogy ha megnézed mennyibe kerülnek a 18650-es cellák, a kínai komplett lámpa kevesebbe kerül. Ebből gondolom az akku minőségére és tartósságára is következtethetsz. Úgy gondolom, hogy a kínai lámpák akkujánál a kiszámíthatóság nulla, üzemidőről meg az eleve rossz minőségű akksival nem tudom hogy lehetne beszélni.
Lehet kemény voltam, nem fogok ezeken a dolgokon vitázni senkivel, csak leírtam mit gondolok. Nálam az egyik kulcskérdés, hogy kiszámítható legyen a lámpa és ne hagyjon ott a sötét erdő közepén egyik pillanatról a másikra. A többi szempont a tartósság, vízállóság, praktikusság.
Arról is volt szó korábban (kb. 20 oldalt kell visszamenni), hogy lehet venni LiPo akkukat és hozzá töltőt, így az akku kérdést minőségileg meg lehet oldani. Persze az is kínai és a LiPo meglehetősen veszélyes, főleg töltésnél kell őrt állni mellette, illetve sérüléstől is kigyulladhat. Ha ezt a kockázatot bevállalod, akkor az akku kérdést, ha nem is 20-ból de közel ennyiből meg tudod oldani és pár ezer forintért veszel valami kínai lámpafejet. Vagy nem kínait.
szuper, köszi a részletes választ! tudnál esetleg egy konkrét lámpát ajánlani? a legjobb az lenne, ha futáshoz is tudnám használni... mennyire kell ehhez a zsebbe nyúlni?
http://www.ebay.co.u...=item3391c324b4
erről mi a véleményed? ez gondolom kompromisszum, de nem szeretnék kettőt venni.