Első fényvisszaverőnek a fejcsőre ragasztottam egy fehér fényvisszaverő matricát és ennyi (alatta "helicopter tape" fólia van, úgyhogy leszedéskor sem sérül a fényezés).
honnan szereztel heli tape-et? esetleg itthon vetted vagy kulfoldi rendeles?
Első fényvisszaverőnek a fejcsőre ragasztottam egy fehér fényvisszaverő matricát és ennyi (alatta "helicopter tape" fólia van, úgyhogy leszedéskor sem sérül a fényezés).
750-esnek van lithiumos változata is, ha nem lett volna itthon jóféle töltő és eneloop aksi, akkor azt vettem volna, mert azért egyszerűbb tölteni és többett is világít, bár igaz, hogy ahhoz meg nem lehet tartalék elemet vinni (max egy power bankot)
nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil
figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet
Ok, köszi. Én csak egy fajtáról tudok, de én villogás nélkül is megvagyok. A 950 es milyen? Ugyanolyan kinézetre, csak az 70 luxot tud a 30 helyett. ![]()
Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?
nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil
figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet
Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?
Nyilván nem mértem meg az említett szörnyet, de nem volt egyszerű. ![]()
...
Gondolom a 3 kilót csak a "nehéz" szó helyett írtad.
...
az átalakításban segítő havernak is van külső akkuja, egy régi kulacsot rakott tele 18650-es akksikkal. Van vagy 3 kiló, de szerintem 24 órát full fényerőn simán elmenne vele...
Nekem is van ilyen kulacs formájú szerszámtartóba épített lítium akku pakk.
Abba kétszer 7 db cella fért el egymás alatt két sorban.
Gyorsan rádobtam egy mérlegre, az 83 dekát nyom.
Gondolom a 3 kilót csak a "nehéz" szó helyett írtad.
Végül is, az a közel egy kiló is elég sok.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Én ótvar kínai íbéjes lámpákat használok, kettőt egyszerre*. Együtt se nagyon kerültek többe 10e forintnál, s arra, hogy évente egyszer 24 órázok, kétszer túrasízek, meg párszor bohóckodok velük, tökéletesen elég! Tudom, hogy vannak cree ledesek jobbak, sőt a márkásabbak gyakorlatilag csak jobbak ezeknél, de pont egy nagyságrenddel többe kerülnek. Vettem idén hozzá még két akupakkot**, így már mérhetetlenül nagy a biztonság! ![]()
Szóval lehet költekezni, drága, örökös, meg elpusztíthatatlan felszerelést venni, de megéri azért előtte mérlegelni!
* asszem már írtam itt korábban, az egyik lámpám a kormányon szokott lenni, a másik sisakon. A sisakos bóti állapotú, az ostobán formált foncsor miatt túlságosan fókuszált fény fejlámpára teljesen okés. A kormányon lévőből a foncsor kukázódott, egy kedves ismerős rakott bele egy lencsét, ez szép homogén kört vetít. Nyilván kevésbé jól hűl így, mint a gyári kialakításban, látszik is a fényén, hogy már nincs olyan erős, mint anno, sőt gyorsabban is eszi az akksit, mint az eredeti, de ez mind-mind belefér. ![]()
** az átalakításban segítő havernak is van külső akkuja, egy régi kulacsot rakott tele 18650-es akksikkal. Van vagy 3 kiló, de szerintem 24 órát full fényerőn simán elmenne vele... ![]()
Öregszik a led is nagyon hosszú üzemidő után, nagyon lassan.
Viszont ha nagyobb áramot kap, mint ami megengedett, vagy
netán nincs rendes hűtése, esetleg nem jó a hő kapcsolat a led alja és a hőleadó felület között,
akkor órák alatt láthatóan és maradandóan csökkenhet a fénye.
Mint írtam, van egy ilyenem. Erdőben, sötétben futáshoz is használom, a fényereje elég az 50%-os teljesítményen. Az akku tokja tépőzáras, a csuklómra rögzítem a tépőzárral. Sőt, egy kis műanyag biztonsági kapcsot is bekapcsolhatunk, hogy ha véletlenül leoldana, akkor se vesszen el, bár ezt én kétlem, hogy könnyen előfordulna.
Az a 4.5 óra nem tudom, mennyire komoly, 1 óránál tovább még nem használtam egyszerre, de nem kell gyakran töltőre tenni, az biztos. Esőben is használtam, nem volt vele még semmilyen problémám. Ez a 3. Magicshine lámpám, eddig mindegyik jól teljesített. A legidősebb már 4 éves lesz hamarosan, a 2. lámpám egy MJ-870-es 3 éves lesz, a 838B pedig 1 éves. A 4 éves akksija már keveset bír, 1-1.5 órát, ahhoz vettem új akksit, azóta régi fényével várja a telet. (Velem ellentétben.)
ma megérkezik, nagyon kíváncsi vagyok. futásnál Camelbakben lesz az akksi, rendeltem hosszabbító kábelt is hozzá. majd jövő héten tesztelem erdőben iccaka.
Erről jut eszembe: a LED-es lámpák öregszenek, veszítenek a fényükből az évek múlásával?
Öregszik a led is nagyon hosszú üzemidő után, nagyon lassan.
Viszont ha nagyobb áramot kap, mint ami megengedett, vagy
netán nincs rendes hűtése, esetleg nem jó a hő kapcsolat a led alja és a hőleadó felület között,
akkor órák alatt láthatóan és maradandóan csökkenhet a fénye.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Erről jut eszembe: a LED-es lámpák öregszenek, veszítenek a fényükből az évek múlásával?Most van nálam egy ilyen kölcsönbe: http://www.cateye.co...ail/HL-EL460RC/
Az ára 14ezer Ft, +aksival 18 ezer.
Ez csak kb. 300 lumenes, ennek létezik egy 700 és 1200 lumenes változata is ! Ez ugyan nem terepre van tervezve, ez az "ingázó" sorozat tagja de ha ezzel sötétedik rád az erdőben, röhögve haza tudsz menni.
SokadikX módosította - 2014. augusztus 12. - 22:40
Most van nálam egy ilyen kölcsönbe: http://www.cateye.co...ail/HL-EL460RC/
Az ára 14ezer Ft, +aksival 18 ezer.
Ez csak kb. 300 lumenes, ennek létezik egy 700 és 1200 lumenes változata is ! Ez ugyan nem terepre van tervezve, ez az "ingázó" sorozat tagja de ha ezzel sötétedik rád az erdőben, röhögve haza tudsz menni.
én most úgy gondolom, hogy egy ilyet szerzek be:
http://alpinbike.hu/...e-MJ-838B-2-703
ha nem lesz elég világos majd lassan megyek, egyelőre ezt bírja el a pénztárca...
Mint írtam, van egy ilyenem. Erdőben, sötétben futáshoz is használom, a fényereje elég az 50%-os teljesítményen. Az akku tokja tépőzáras, a csuklómra rögzítem a tépőzárral. Sőt, egy kis műanyag biztonsági kapcsot is bekapcsolhatunk, hogy ha véletlenül leoldana, akkor se vesszen el, bár ezt én kétlem, hogy könnyen előfordulna.
Az a 4.5 óra nem tudom, mennyire komoly, 1 óránál tovább még nem használtam egyszerre, de nem kell gyakran töltőre tenni, az biztos. Esőben is használtam, nem volt vele még semmilyen problémám. Ez a 3. Magicshine lámpám, eddig mindegyik jól teljesített. A legidősebb már 4 éves lesz hamarosan, a 2. lámpám egy MJ-870-es 3 éves lesz, a 838B pedig 1 éves. A 4 éves akksija már keveset bír, 1-1.5 órát, ahhoz vettem új akksit, azóta régi fényével várja a telet. (Velem ellentétben.) ![]()
Nem lesz elég világos?
Az Aldis kacat is elég ahhoz, hogy ne tört össze magad. Ezt nagyon el kellene, hogy rontsák, hogy ne legyen jó.
én is így gondolom.
ha nem lesz elég világos majd lassan megyek, egyelőre ezt bírja el a pénztárca...
én most úgy gondolom, hogy egy ilyet szerzek be:
http://alpinbike.hu/...e-MJ-838B-2-703
Sok mindenben igazad van de a MJ egy nagyon jó ár/érték arányú cucc. És ők még a kínaiakon belül nagyon jó minőségűek. Vannak csodás lámpák a piacon de embertelenül beteg árakon.
Amúgy, haveroknak van DX-es, olcsó, kínai lámpáik is és sokszor elgondolkoztam, hogy ha 20 dollárért olyan lámpát kapsz, amivel simán bringázol éjjel terepen, még csak nem is esett szét hosszú idő után sem, hosszan világított, akkor tényleg érdemes-e több száz dollárért venni. Neked igen, másnak nem. Mint az élet minden területén. Ennyi.
Itt össze lehet hasonlítani a fényeket: http://road.cc/conte...ights-test-2013
Én is ugyanezt írtam, a legtöbb lámpa szóba sem került az ára miatt. Amit vettem, a Lumicycle Explorer 185 GBP még határeset volt, azért közel sem Lupine ár. Olyan minőség amit baltával kellene szétverni, rendes hőelvezetéssel. Szerintem 20 év múlva is világítani fog. Gondoltam, hogy nem ilyen áron szeretne lámpát venni, bár aki megengedheti, meggondolandó. Írtam Magicshine alternatívát is (Bikeray), azt is írtam, hogy kínaiban milyen szempont alapján keressen (kínai) lámpát. Annak azért van annyi előnye, hogy pár ezer forintot nem fog sajnálni ha mellényúl, de akkor külön célszerű akkut/töltőt venni. Sőt vehet egyből kettőt is, egy LiPo akku röhögve elbírná.
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! eddig egy 60 lumenes petzl tikkina volt a fejemen, ehhez képest a 200 lumen is nagy előrelépés
Nekem van valódi 200 Lumen-es lámpám, 2db Dinotte. Kevés magában, a kettő együtt a kormányon kimilliméterezve éppen jó, de ez inkább spotlámpa, ahova világít ott ok, körülötte minden sötét. Szereztem hozzá lencséket, ami jobban szórja a fényt, akkor a fényfolt sokkal ideálisabb lesz, viszont úgy már gyenge. A Lumicycle (vagy bármilyen CREE XM-L/XM-L2 3 LED-es lámpa normális optikával) 500 Lumen-en szerintem sokkal használhatóbb, egyenletesebb fényt ad. Azzal jól lehet látni és nagyon hosszú akku üzemidőt nyersz. Nyugodtan vegyél a mai legmodernebb LED-ekkel szerelt lámpát, egy 5 évvel elmaradottal semmivel nem jársz jobban. Ha az ár olyan mértékben szempont, akkor én inkább kínai lámpát vennék és hozzá a LiPo akkut/töltőt, amit ajánlottam.
Amiket írtam, egyrészt személyes tapasztalatok, másrészt hetekig kutattam az interneten mire ide eljutottam. Próbáltam összefoglalni, hogy ha hasonlóban gondolkodsz, ne kelljen ugyanezt végigcsinálnod.
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! eddig egy 60 lumenes petzl tikkina volt a fejemen, ehhez képest a 200 lumen is nagy előrelépés ![]()
Sok mindenben igazad van de a MJ egy nagyon jó ár/érték arányú cucc. És ők még a kínaiakon belül nagyon jó minőségűek. Vannak csodás lámpák a piacon de embertelenül beteg árakon.
Amúgy, haveroknak van DX-es, olcsó, kínai lámpáik is és sokszor elgondolkoztam, hogy ha 20 dollárért olyan lámpát kapsz, amivel simán bringázol éjjel terepen, még csak nem is esett szét hosszú idő után sem, hosszan világított, akkor tényleg érdemes-e több száz dollárért venni. Neked igen, másnak nem. Mint az élet minden területén. Ennyi.
Itt össze lehet hasonlítani a fényeket: http://road.cc/conte...ights-test-2013