Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

Autósboltban vettem méterre fényvisszaverő matricát, hogy kresz kompatibilis legyen a bringa. A fejcsőre tettem egy darab fehéret, meg a hátsó támvillákra egy-egy pirosat. Egy ezres egy méter, amit az eladó nagy szuszogások közepette levágott a tekercsből. Viszont le sem lehet robbantani, először rosszul raktam fel és szedte a festéket is. Lehet, hogy hajszárítóval rá kell melegíteni vagy ilyesmi, hogy szépen lejöjjön.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT  Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

Ezt itthon is meg lehet kapni. Van mindenféle színben, innen rendeltem legutóbb. A 3M-es is jó, azt általában kerékpárboltban árulják.

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT  Most kosaraztam egy ilyet. Biztonságérzet fokozására szerintem nem lesz rossz, egy haver ajánlotta, aki több bringát is ilyenekkel dekorálva adott el.. Egész kellemes reflettív felület.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

nekem jo az is, ha ide irod, hogy pontosan honnan rendelted.

irtam volna privatot, de nem tudom elkuldeni neked, mert nem tudsz ujat fogadni, talan betelt a privatized.

Most már van hely. Ebből rendeltem.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Ebay.co.uk-ról. Ha érdekel, írj rám privátot és előkeresem pontosan melyiket vettem. 4 nap alatt általában megjönnek onnan a cuccok.

nekem jo az is, ha ide irod, hogy pontosan honnan rendelted.

irtam volna privatot, de nem tudom elkuldeni neked, mert nem tudsz ujat fogadni, talan betelt a privatized.

blash módosította - 2014. augusztus 28. - 03:20

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

honnan szereztel heli tape-et? esetleg itthon vetted vagy kulfoldi rendeles?

Ebay.co.uk-ról. Ha érdekel, írj rám privátot és előkeresem pontosan melyiket vettem. 4 nap alatt általában megjönnek onnan a cuccok.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Megvan a Trelock LS 750. Nagyon jó kis lámpa, meg vagyok vele elégedve. Jó a fényerő és elég szép sávot bevilágít,  még az eco modeban is igen jó a  fényerő, nyugodtan lehet vele menni kivilágítatlan úton is.   Talán kissé közelebb is világíthatna a kerékhez, ez az egy ami nem igazán tetszik.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Első fényvisszaverőnek a fejcsőre ragasztottam egy fehér fényvisszaverő matricát és ennyi (alatta "helicopter tape" fólia van, úgyhogy leszedéskor sem sérül a fényezés).

honnan szereztel heli tape-et? esetleg itthon vetted vagy kulfoldi rendeles?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

750-esnek van lithiumos változata is, ha nem lett volna itthon jóféle töltő és eneloop aksi, akkor azt vettem volna, mert azért egyszerűbb tölteni és többett is világít, bár igaz, hogy ahhoz meg nem lehet tartalék elemet vinni (max egy power bankot)

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil

figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet

Ok, köszi. Én csak egy fajtáról tudok, de én villogás nélkül is megvagyok. A 950 es milyen? Ugyanolyan kinézetre, csak  az 70 luxot tud a 30 helyett.  :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?

nagyon jó lámpa, sokat elmegy és nagyon jó a fénye és a vetíési képe, tölteni egy usb-n keresztül is lehet, ha aksival használod, a rögzítése is nagyon stabil

figyelj rá, hogy a villogós verziót vegyed (a német nem tud), mert ködben és esőben, hajnalban vagy alkonyatkor hasznos lehet

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Használ valaki Trelock LS 750 lámpát? Mi a véleményetek róla? Jó vételnek számít?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nyilván nem mértem meg az említett szörnyet, de nem volt egyszerű. ;)

...

Gondolom a 3 kilót csak a "nehéz" szó helyett írtad.

...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

az átalakításban segítő havernak is van külső akkuja, egy régi kulacsot rakott tele 18650-es akksikkal. Van vagy 3 kiló, de szerintem 24 órát full fényerőn simán elmenne vele... :D

Nekem is van ilyen kulacs formájú szerszámtartóba épített lítium akku pakk.

Abba kétszer 7 db cella fért el egymás alatt két sorban.

Gyorsan rádobtam egy mérlegre, az 83 dekát nyom.

Gondolom a 3 kilót csak a "nehéz" szó helyett írtad.

Végül is, az a közel egy kiló is elég sok.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Én ótvar kínai íbéjes lámpákat használok, kettőt egyszerre*. Együtt se nagyon kerültek többe 10e forintnál, s arra, hogy évente egyszer 24 órázok, kétszer túrasízek, meg párszor bohóckodok velük, tökéletesen elég! Tudom, hogy vannak cree ledesek jobbak, sőt a márkásabbak gyakorlatilag csak jobbak ezeknél, de pont egy nagyságrenddel többe kerülnek. Vettem idén hozzá még két akupakkot**, így már mérhetetlenül nagy a biztonság! ;)

Szóval lehet költekezni, drága, örökös, meg elpusztíthatatlan felszerelést venni, de megéri azért előtte mérlegelni!

* asszem már írtam itt korábban, az egyik lámpám a kormányon szokott lenni, a másik sisakon. A sisakos bóti állapotú, az ostobán formált foncsor miatt túlságosan fókuszált fény fejlámpára teljesen okés. A kormányon lévőből a foncsor kukázódott, egy kedves ismerős rakott bele egy lencsét, ez szép homogén kört vetít. Nyilván kevésbé jól hűl így, mint a gyári kialakításban, látszik is a fényén, hogy már nincs olyan erős, mint anno, sőt gyorsabban is eszi az akksit, mint az eredeti, de ez mind-mind belefér. ;)

** az átalakításban segítő havernak is van külső akkuja, egy régi kulacsot rakott tele 18650-es akksikkal. Van vagy 3 kiló, de szerintem 24 órát full fényerőn simán elmenne vele... :D

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Öregszik a led is nagyon hosszú üzemidő után, nagyon lassan.

Viszont ha nagyobb áramot kap, mint ami megengedett, vagy
netán nincs rendes hűtése, esetleg nem jó a hő kapcsolat a led alja és a hőleadó felület között,
akkor órák alatt láthatóan és maradandóan csökkenhet a fénye.

Hát négy év alatt ment úgy 40-50 órát összesen, ha jól saccolom. Egy, talán két alkalmat leszámítva pár percnél többet nem használtam egyhuzamban. A leírásod alapján inkább arra tippelek, hogy a memóriám vagy a szemem miatt látom gyengébbnek a fényét.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Mint írtam, van egy ilyenem. Erdőben, sötétben futáshoz is használom, a fényereje elég az 50%-os teljesítményen. Az akku tokja tépőzáras, a csuklómra rögzítem a tépőzárral. Sőt, egy kis műanyag biztonsági kapcsot is bekapcsolhatunk, hogy ha véletlenül leoldana, akkor se vesszen el, bár ezt én kétlem, hogy könnyen előfordulna.

Az a 4.5 óra nem tudom, mennyire komoly, 1 óránál tovább még nem használtam egyszerre, de nem kell gyakran töltőre tenni, az biztos. Esőben is használtam, nem volt vele még semmilyen problémám. Ez a 3. Magicshine lámpám, eddig mindegyik jól teljesített. A legidősebb már 4 éves lesz hamarosan, a 2. lámpám egy MJ-870-es 3 éves lesz, a 838B pedig 1 éves. A 4 éves akksija már keveset bír, 1-1.5 órát, ahhoz vettem új akksit, azóta régi fényével várja a telet. (Velem ellentétben.) :)

ma megérkezik, nagyon kíváncsi vagyok. futásnál Camelbakben lesz az akksi, rendeltem hosszabbító kábelt is hozzá. majd jövő héten tesztelem erdőben iccaka.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Erről jut eszembe: a LED-es lámpák öregszenek, veszítenek a fényükből az évek múlásával?

Öregszik a led is nagyon hosszú üzemidő után, nagyon lassan.

Viszont ha nagyobb áramot kap, mint ami megengedett, vagy

netán nincs rendes hűtése, esetleg nem jó a hő kapcsolat a led alja és a hőleadó felület között,

akkor órák alatt láthatóan és maradandóan csökkenhet a fénye.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Most van nálam egy ilyen kölcsönbe: http://www.cateye.co...ail/HL-EL460RC/
Az ára 14ezer Ft, +aksival 18 ezer.
Ez csak kb. 300 lumenes, ennek létezik egy 700 és 1200 lumenes változata is ! Ez ugyan nem terepre van tervezve, ez az "ingázó" sorozat tagja de ha ezzel sötétedik rád az erdőben, röhögve haza tudsz menni.

Erről jut eszembe: a LED-es lámpák öregszenek, veszítenek a fényükből az évek múlásával?
Nekem van egy "rendőr" lámpám, aminek elég erős fénye volt amikor megvettem, most meg hiába az új elem, mintha sokkal gyengébb lenne a fénye, pedig alig használtam, többnyire akkor is csak percekre, elemlámpaként.... (egyetlen kora esti tekerés után lemondtam végleg a lámpás bringázásról, ahhoz már akkor is rossz volt a szemem)

SokadikX módosította - 2014. augusztus 12. - 22:40

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Most van nálam egy ilyen kölcsönbe: http://www.cateye.co...ail/HL-EL460RC/

Az ára 14ezer Ft, +aksival 18 ezer.

Ez csak kb. 300 lumenes, ennek létezik egy 700 és 1200 lumenes változata is ! Ez ugyan nem terepre van tervezve, ez az "ingázó" sorozat tagja de ha ezzel sötétedik rád az erdőben, röhögve haza tudsz menni.

Marci