A gyári műanyag prizmák egy sport bringán nagyon rosszul mutatnak, a felszerelésükre nincs tartószem, csak gányolni lehet. Gondolok a küllő, a hátsó és első prizmákra. Ha valaki nagyon vadul, le is törnek.
A fenti okokból gyártottam le magamnak a prizmákat. (Az elsőt nem fényképeztem le, de mindenki el tud képzelni egy darab átlátszó fóliát és azon a fényvisszaverőt.) 1-1.2mm vastag Polipropilén (PP) műanyag lapból vágtam ki a hordozó réteget. Ebből vettem két nagy táblát (nem is emiatt, házi Marsh Guard gyártás volt a cél), ami kb. életem végéig elég lesz. Egyébként a Maxxis hajtogatható gumik csomagolása 1mm-es PP lap, abból is ki lehet vágni egy-két darabot, de elképzelhető, hogy más csomagolás is alkalmas a célra. Ollóval, szikével könnyedén vágható. A küllőprizmák elkészítéséhez még kell egy bőrlyukasztó (pár száz forintért kapható), mert szikével nem lehet normálisan lyukat vágni a kábelkötegelőnek.
Ez alól nálam az egyetlen kivétel, amit most vettem a csomagtartóra. (A csomagtartót csak túrára rakom fel.) Van ennek automatikusan bekapcsoló változata is (mozgást + fényt érzékel), csak azt dupla áron kaptam volna meg, úgyhogy maradtam a simánál. Nagyon erős, egyenletes és szép fénye van, bár villogni nem tud, de szerintem ez nem akkora hátrány.