Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Sziasztok!

10.000 Ft-ból szeretnék olyan első lámpát venni, amivel már városon kívül is lehet tekerni (értsd nem csak látszani szeretnék vele hanem látni is!) és nem is csak virágszagolgatós tempóban.

Mit ajánlanátok?

Köszi :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A japánoknál már negyven éve van UHD, az egeret is a hatvanas években találták fel csak mind hosszú ideig tartott amig valaki gazdaságosan elérhetővé teszi (pl. Amiga). A LED-eknél ez szerintem jóval gyorsabban fog menni mert hatalmas a konkurrencia és nagyot lehet kaszálni a gyors bevezetéssel. Ez az akkutechnikára is érvényes és ott is relatív gyors fejlődés van.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ha abból indulok ki, hogy kb. 1996-ban Bécsben voltam egy szórakoztató elektronikai kiállításon és ott már nézhettük a 16:9-es lapos tévéket és azt mondtam magamban, hogy kizárt, hogy ez valaha el fog terjedni. :) Szóval elég lassan csöpögnek le ezek a dolgok a hézköznapokba.

Néhány éve azt mondtam, egyszer lesznek még olyan kicsi ledes lámpák, mint a villogók és olyan fényük lesz, amivel bátran mehetsz terepen is. Na, ezt már elég gyorsan elértük.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Itt inkább a monitorokhoz, kijelzőkhöz használt ledekről esik szó - az én értelmezésem szerint. De lehet, hogy jó ez a technika a mi lámpáinkba is. (majd 10 év múlva :( )

Elvileg alapvető kutatás ami minden LED kategóriára jó, sőt a napelemekből szedték a technikát. Sajnos általában tényleg "öt év múlva" van odaírva az ilyenekhez, de sose lehet tudni :) Ha nem szabadalmakkal akarják saját maguknak meghódítani a világot akkor egy Cree biztos érdekelt az ilyesmiben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Új kutatás: 57%-al fényesebb LEDek.

Itt inkább a monitorokhoz, kijelzőkhöz használt ledekről esik szó - az én értelmezésem szerint. De lehet, hogy jó ez a technika a mi lámpáinkba is. (majd 10 év múlva :( )

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Új kutatás: 57%-al fényesebb LEDek.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

...na de mégis?? 

1000 európai lumen? 3000 kínai? összehasonlítva valami ismertebb lámpával?

egyszer szívesen vennék mellé egy olyat, ami szélesebb szögben sugároz, viszont akkor legalább ilyen erős kellene, esetleg fejre, de inkább kormányra a súlya miatt.

vagy ha könnyű, és nem konyul le, akkor fejlámpa is lehet, de ebben kevésbé hiszek - ha a fejemen van az akksi is, akkor az is húz, ha nem, akkor meg a vezeték a baj.

általánosságban mi az, ami alá nem szabad adnom, ha a Hozé mellé akarom venni?

A hozé mellé semmi nem kell, a fényereje fél/harmad fényen is jó, terepen is, és egy töltéssel simán elvisz egy éjszakát.

Én csak tartaléknak hordok mellé kínai zoomos T6 ledes elemlámpát, amihez van olyan forgatható, de nagyon stabil kormánytartóm, ami szintén bírja a legvadabb terepet is. Városi közlekedésre csak azt használom. Késő ősztől napi 2x1 órával harmad fényen (az még a közvilágítás nélküli részeken is elmegy) hetente töltöm a 18650-es aksit.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

...na de mégis?? 

1000 európai lumen? 3000 kínai? összehasonlítva valami ismertebb lámpával?

egyszer szívesen vennék mellé egy olyat, ami szélesebb szögben sugároz, viszont akkor legalább ilyen erős kellene, esetleg fejre, de inkább kormányra a súlya miatt.

vagy ha könnyű, és nem konyul le, akkor fejlámpa is lehet, de ebben kevésbé hiszek - ha a fejemen van az akksi is, akkor az is húz, ha nem, akkor meg a vezeték a baj.

általánosságban mi az, ami alá nem szabad adnom, ha a Hozé mellé akarom venni?

az tudható, hogy a Hozé 1.0-nak mekkora a fényereje?

Aki használja, milyen akksiról járatja? 4x18650 sorban?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

az tudható, hogy a Hozé 1.0-nak mekkora a fényereje?

Aki használja, milyen akksiról járatja? 4x18650 sorban?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Sz.tem ettől nem várható több.

Ahogy látom, mindegyik led előtt van egy műanyag lencse, ami kicsit összébb húzza kisebb körré.

Esetleg próbaképp szétszedve azt közelítsd v. távolítsd, milyen lesz.

Esetleg azt a lencsével szerelt lapot a led előtt döntsd meg (lefelé v. felfelé) ha egyáltalán lehet. Attól a fény kör valamelyik széle felé erősebb lesz és a másik felé gyengébb.  Ez ilyen kicsi lednél sokat nem fog jelenteni. Ettől sokat ne várj.

Valójában ez annyira kompakt, hogy nem is nagyon lehet vele variálni.

Inkább csak elvileg ezek jelenthetnének változást, de úgysem lehet megcsinálni rajta.

Balu1 módosította - 2014. szeptember 19. - 03:57

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

üdv

vettem egy ilyet

:http://www.biker.hu/...-2_0-elso-lampa

nem rossz, városban, itt-ott közvilágtítás nélküli elevickélésre elmegy, hosszabb távon nem tolnám vele

ami zavar, hogy ilyen lüke kör alakban van egy sötétebb sáv benne, ahol szinte alig világít / kicsit nehéz visszadni, mit is akarok/

szal, egy ragasztható foncsor fóliával érdemes lenne-e próbálékoznom, /hozé alsó harmada is így müxik nekem/vagy bontsam be, s nézzek körül, mi okozza a dolgot?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Fekete vázú bicaj és fekete felnik téli felmatricázásához Respro Black Diamondot keresek. CRC-ről sajnos már nem rendelhető, de német webshopok közül egy helyen találtam. Még nem 100%, hogy innen rendelek, de ha mégis, esetleg érdekelne még valakit ez a matrica (Bp. környéki átadás-átvétel)?

A gyártó oldalán: http://respro.com/st...ct/sticker-kits

A rendelős oldal, ahol forgalmazzák és van raktáron: http://www.wigglespo...aufkleberbogen/

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Igaz. Ismerősömnek veszem. Már meg is rendeltem, nem pont a linkeltet, hasonlót.

Saját részre is ilyesmit vettem, csak az még nem U2-es, hanem T6-os. Ha majd találkozok olyan minőségibb lámpával, ami minden szempontból ok lesz, majd azt veszem.

Szerintem ezeknek nincs azonosítója, koppintás a javából, az ebay-es értékelések pedig elég szűkszavúak. És tényleg nem kockáztatok nagyon sokat.  

energy módosította - 2014. szeptember 14. - 00:54

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha itt a fórumon van is bárkinek hasonló, valószínűleg az is csak hasonló, de nagyon kicsi az esélye, hogy pont ez. Ezek a fajta a kínai termékek gyorsan változnak, szerintem friss felhasználói értékeléseket tudnál nézni, ha egyáltalán van ennek valamiféle azonosítója, és rátalálsz ez alapján vagy próbálj meg magán az ebay-en, de nem tudom lehet-e szűrni pont erre a termékre. Ennyi pénzért túl nagy kockázatot nem vállalsz. (Én nem veszek ilyen jellegű dolgokat, mert nem tudok előtte tájékozódni és egyébként sem díjazom a kínai dolgokat semmilyen szinten.)

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

900 lumen-el számolj + még amit elveszít a melegedés/gyenge minőségű meghajtóáramkör miatt. Ha gyalogláshoz kell még úgy is sok lesz a fényerő. Tisztességes akkut valószínűleg nézned kell hozzá előbb-utóbb, de szerintem előbb.

Köszi hogy válaszoltál. Gyalogláshoz és bicajozáshoz gondoltam. Vannak bontott akkuk.

Nem tudom pl., hogy a lámpatest elég jól van-e rögzítve.

Olyat is hallottam már, hogy vkinek a nagy hidegben leesett a képen látható fajtájú felfüggesztés. (Aztán sokszor van úgy, hogy a kép nem teljesen egyezik a küldött termékkel.)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

900 lumen-el számolj + még amit elveszít a melegedés/gyenge minőségű meghajtóáramkör miatt. Ha gyalogláshoz kell még úgy is sok lesz a fényerő. Tisztességes akkut valószínűleg nézned kell hozzá előbb-utóbb, de szerintem előbb.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Sziasztok! Rendelt vki ilyesmi U2-es fejlápát az eBayről?

http://www.ebay.com/...=item4d15a4790b

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

köszönöm, lidlis verziot megnézem.

Ha nagyon látni kell, arra ott a hozé 1.0 verzió, még az ántivilágból, segédmotor akksiról hajtva.

amugy megfelelek a szabályoknak, még a gumim is vmi rubena fényvisszaverős csíkos, meg tel van ragasztgatva a bicaj az úttesteket szegélyező műanyag oszlopokra való fényvisszaverő csíkokkal.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Helló! Nemrég vettem egy 90 luxos lámpát, ami 4 darab AA-s NiMH akkuval működne. De otthon csak 3 darab akkut sikerült előbányásznom a fiókból, így arra gondoltam, hogy sorba kötném az egyik NiMH-est egy lítiumos 14500-as (szintén AA-s) akkuval. Mennyire jó/rossz ötlet ez? Régebben simán használtam egy 14500-ast egy eredetileg 3 darabos NiMH rendszer helyett, ott nem volt gond. De itt nem tudom, hogy bekavarhatnak-e a különböző kapacitások? kösz

Szerintem rossz ötlet.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Helló! Nemrég vettem egy 90 luxos lámpát, ami 4 darab AA-s NiMH akkuval működne. De otthon csak 3 darab akkut sikerült előbányásznom a fiókból, így arra gondoltam, hogy sorba kötném az egyik NiMH-est egy lítiumos 14500-as (szintén AA-s) akkuval. Mennyire jó/rossz ötlet ez? Régebben simán használtam egy 14500-ast egy eredetileg 3 darabos NiMH rendszer helyett, ott nem volt gond. De itt nem tudom, hogy bekavarhatnak-e a különböző kapacitások? kösz