Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
vendég_Charon_*
Írta 2005. augusztus 31. - 14:28
Adott egy töltõ egy nickel-metal-hybride aksihoz.
A töltõ: 120V input 60Hz 38W
Output: 24 VDC 1000mA
Ezt a normál hálózaton egy travel voltage converterrel lehet használni, aminek két állása van: 50 W, 1600W
Melyikre állítsam?
(Megjegyzem ez egy Niterider lámpicsku....)
Írta 2005. augusztus 31. - 00:37
battery
~vmennyi penz volt
25 kb
kiprobaltam most az udvaron nagyon zsirsag!
ezt a 6°-ot egyenlore nemtom hogy lemerni
de jol terit mellette is szal lehet eleg lesz egy lampa.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. augusztus 30. - 21:07
Írta 2005. augusztus 30. - 18:57
Írta 2005. augusztus 30. - 16:28
ti tudtok errol vmit?
:-p
most azt kell eldonteni, hoyg tenyleg flood-ot kuldtek vagy spot-ot (ahogy a dobozon is van) :-/
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. augusztus 29. - 20:41
Na igen, de ha 10 fokosban veszel 16000mcd-s ledet akkor ugyanaz 20 fokosban az 4000 mcd-s fényt adna. Vagyis csak azért erõsebb a fénye mert kisebb területet világítasz meg vele.Végülis nem mindegy hány fokos? A lámpámban minden LED elõtt lencse van.
Különösen nagyon lényeges, hogy a candela érték hány fokos széttartás mellett van megadva.
Úgy reklámozzák a száz fölötti "candelpower" fényerejü 3 ledes lámpákat, hogy összenyomják a fény széttartását mondjuk 8 fokra és ezzel megnõ a fényereje sokszorosára de csak egy kis kört v. sávot világít meg messze.
...de azért reklámnak jó mert át lehet verni vele a vevõket méghozzá rizikó nélkül mert "õk" nem árultak zsákbamacskát hiszen rá van írva nagy betükkel...
csak értelmezni kell.
Írta 2005. augusztus 29. - 17:29
Természetesen megkérdezem rendesen. Végülis nem mindegy hány fokos? A lámpámban minden LED elõtt lencse van.Csak nehogy kiszúrják a szemed valami 10 candelás 15 fokossal mert akkor csöbörbõl-vödörbe... meg ahol a part szakad..
Már nekem is adtak volna hasonlót itt is amikor úgy kértem, hogy a legerõsebb fényüt kérem.
Persze mielõtt megvettem volna még rákérdeztem, hogy akkor ez erõsebb mint a 16 candelás?
Aztán mondta, hogy mivel az kifogyott ezért most ez a legerõsebb és csak 10-es.
Mondanom sem kell, hogy nem vettem meg. Azóta pontosabban fogalmazok vásárlásnál.
De olyan is volt már, hogy minden paraméterét elmondtam és ki is fizeettem és kimentem a boltból. Akkor nézem, hogy a zacsira 10cd van ráírva. Persze gyorsan vissza fordultam. Aztán elnézéskérések közepette kicserélték arra amit kértem. (még jó, hogy rá volt írva..)
Egyébként itt lehet csak ennyiért kapni. Nem tudom merre laksz de vidéken kérdéses mit szereztek be és fõleg mennyiért. Általában ennek duplájáért mérik még itt is sok helyen a hasonló jobb hatásfokut, ha egyáltalán van ilyen fényü.
Írta 2005. augusztus 29. - 10:44
Csak nehogy kiszúrják a szemed valami 10 candelás 15 fokossal mert akkor csöbörbõl-vödörbe... meg ahol a part szakad.....Inkább megkérdezem nálunk alkatrészboltban.
Már nekem is adtak volna hasonlót itt is amikor úgy kértem, hogy a legerõsebb fényüt kérem.
Persze mielõtt megvettem volna még rákérdeztem, hogy akkor ez erõsebb mint a 16 candelás?
Aztán mondta, hogy mivel az kifogyott ezért most ez a legerõsebb és csak 10-es.
Mondanom sem kell, hogy nem vettem meg. Azóta pontosabban fogalmazok vásárlásnál.
De olyan is volt már, hogy minden paraméterét elmondtam és ki is fizeettem és kimentem a boltból. Akkor nézem, hogy a zacsira 10cd van ráírva. Persze gyorsan vissza fordultam. Aztán elnézéskérések közepette kicserélték arra amit kértem. (még jó, hogy rá volt írva..)
Egyébként itt lehet csak ennyiért kapni. Nem tudom merre laksz de vidéken kérdéses mit szereztek be és fõleg mennyiért. Általában ennek duplájáért mérik még itt is sok helyen a hasonló jobb hatásfokut, ha egyáltalán van ilyen fényü.
Írta 2005. augusztus 29. - 00:30
Írta 2005. augusztus 28. - 21:03
Írd meg nekik mit szeretnél venni és hol laksz és kérdezz rá mennyi lenne a szállítás költsége, talán elküldik postán ha kéred.
Persze csak akkor érdemes ha többet veszel mert 2 db-nál lehet, hogy több a postaköltség mint az alkatrész ára.
Írta 2005. augusztus 28. - 03:21
Írta 2005. augusztus 27. - 23:20
Üdv!
Egy régebbi hsz.-ban olvastam, hogy egy Cateye 5 LED-es lámpában kicserélték a LED-eket. Milyen típusra érdemes és hol lehet beszerezni? Google-t használtam, de magyarországi honlapra nem nagyon adott találatot.
Kösz.
A weblap: http://www.elektrokontha.hu
Itt lehet kapni: 1082. Budapest, Üllõi út 68.
Nyitva tartás: hétõ-csütörtök 9-18, péntek: 9-17
Az általam használt és eddig legjobb hatásfokunak talált
jó energia hasznosítással rendelkezõ led a következõ:
Írta 2005. augusztus 25. - 09:04
http://www.lupine.de...s/products.html
illetve
http://www.lupine.de...f=5&i=220&t=220
neve: Wilma.
4 db Luxeon III-as LED, kormánykapcsoló, 9Ah/7,2V LiIon aksi, töltõ. Summa 580g.
Kb. 520 Euró lesz az ára.
Lesz fejlámpában is.
Írta 2005. augusztus 23. - 14:45
Egy régebbi hsz.-ban olvastam, hogy egy Cateye 5 LED-es lámpában kicserélték a LED-eket. Milyen típusra érdemes és hol lehet beszerezni? Google-t használtam, de magyarországi honlapra nem nagyon adott találatot. Már félig kész a 20W-os halogén lámpám, de addig a Cateye-t kicsit fel akarom turbózni... Remélem, tudtok segíteni.
Kösz.
Írta 2005. augusztus 18. - 19:12
"Tura: senkit nem hajt a tatar.. en is utalok felfele tekerni mint az orult, bar van amikor kifejezetten jot tesz. Ugy kepzeltem el, hogy talalkozunk vilagosban, hogy lassuk, ki kicsoda, aztan szepen lazan elindulunk fel a hegyre... Nem tudom, ki mennyire ismeri a terepet, tobb utvonal is van, amin en szoktam menni, azon van egy kb 1- 1.5 km es elegge meredek szakasz.. Ha mondjuk a Batthyány téren talalkozunk, akkor szoba johetne ez az utvonal: Batthyány tér - Csalogány utca - Retek utca - Szilágyi Erzsébet fasor - Pasaréti ut - Páfrány ut - Szalonka ut - Görgényi ut, innen kicsit az erdoben halad az ut, foldes uton, majd kierunk a repuloterre... ezen az utvonalon a Szalonka ut egy kisse meredek, de szerintem legyurheto... de a Huvosvolgyi ut felol is van egy meredek emelkedo, meg a 11 busz utvonala felol megkozelitve is... majd ha meguntuk magunkat, vegig a repter menten, megkerulve a hegyet, erdei utvonalon vissza juthatunk a pafrany utra, onnan mar ugyanaz az utvonal..
Ha nincs mas otlet, akkor szerintem csak idopontot kell egyeztetni.. szerintem ez van a varoshoz a legkozelebb, es relative eleg sotet szokott ott ilyenkor lenni... Geomapp szerint a Batyi - LHHH - Batyi hurok, az emlitett utvonalon kb 12 kilometer... szerintem kenyelmesen teljesitheto a tav, a kevesbe edzett kollegak szamara is... persze ehhez meg hozzajon, hogy el kell jonni a talalkozo pontig, ez mindenkinek egyeni tavolsagot szul, tehat erdemes elolre kalkulalni a menetidot..."
Forrás: http://forum.termina...0a22d0603a8877d
Írta 2005. augusztus 18. - 07:00
Itt korábban szó volt róla, hogy valaki szerette volna megnézni a 60 ledes lámpát éjszakai túra közben. Akkor mondtam, hogy még alig fele fölött megy az áramkör és inkább akkor nézzük meg amikor megépítem a kapcsüzemü tápot hozzá amivel teljesen ki tudom hajtani.
Az ugyan még nem épült meg, de a lámpás topik általános kérésére lesz egy éjszakai lámpa teszt. A saját 60 ledesem most is csak 1,3-1,5Ampert vesz fel a lehetséges maximium 2,5 A helyett de azért remélem így sem szégyenkezek vele nagyon.
A lámpa próba idõpontja amiben nagy nehezen megállapodtunk abban a topikban:
Tehat akkor a tura utvonala ismert :
Talalkozo idopontja: augusztus 21. 19:45 tol 20:00 ig
Helye: Batthyany ter Duna feloli HEV kijarat...
Indulas 20:00 kor, szep kenyelmes tempoban fel a hegyre
Tuzijatek: augusztus 19. pentek, Visegrad es Nagymaros kozott a Dunarol lojuk, 21:30 tol 22:00 ig bezaroan valamikor...
asszem az 1695 - 1694 es folyamkilometer kozott leszunk valahol a Duna kozepen...
Nagy utvonal nincs, 11 es fout, vagy a Dunapart melletti bringaut Visegradig...
Ezt nektek kell megszervezneket, az ismert parameterek birtokaban...
az en tempomban (21-25 km/h) olyan 4 -5 oraval korabban elindulnek, hogy tutira odaerjek...
Forrás: http://forum.termina...r=asc&start=350
Írta 2005. augusztus 18. - 06:50
Írta 2005. augusztus 17. - 11:21
Töltésnél is és kisütéskor is figyel.
Mondjuk a kisütésvédelem alsó fesz. határa elég kicsi.
Meg lekapcsol túl nagy áramnál.
Akik ilyen pcb-s Li-Ion aksit vettek 10W+ halogénhez, mind szívtak. A halogén bekapcsoláskor (amíg felmelegszik) q nagy áramot vesz fel egy pillanatra, a pcb meg rögtön levédett. Így aztán nem tudták használni, csak ha a halogén elé raktak egy sort start áramkört.
pcb itt:
http://www.batterysp...TS&Category=711
Írta 2005. augusztus 14. - 23:46
(Na de mint mondtam korábban, itt az átfolyó áram alapján érdemes beállítani az értéket.)
Ilyenkor a feszültség igény fölött lévõ energia elvész az nem sok akkor sem ha nem kapcsolóüzemü tápról hajtod õket.
A kapcsoló üzemünek is van legalább 10% vesztesége.
Itt a fent leírt esetben az számít veszteségnek ami 10,5 Volt körüli felhasznált feszültség fölé esik. Az talán tizen..huszon százalék körül lehet.
Persze a kapcsolóüzemü táp az nagyon jó dolog de ebben az esetben ha nem akarsz nagyon komolyan építeni ilyent akkor megteszi egy áteresztõ tranzisztoros stabilizátor is. Persze pontosan ilyen feszültségre nem lehet kapni de valami trükkel ki lehet hozni egy alacsonyabb feszültségü stabilizátorból. pl úgy, hogy (pozitív fesz stabilizátor esetén) a negatívra kötendõ lábbal sorosan kellene kötni egy megfelelõ feszültségü zener diódát. Legalábbis így gondolom. Persze kérdezz meg errõl még valakit, hogy minél több véleményt vethess össze.
Írta 2005. augusztus 14. - 17:39
de lehet vmelyik ic-el megoldjuk a dolgot.
NE ÍGY! NE ÍGY!