Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
maradjunk annyiban, hoyg hid!

azt kell bevilagitani amit van eselyem feldolgozni agyilag menet kozben

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Lens fénykardja. Storm.

Az nagggyon király!
Hívtam volna õt is tesztelni de egy külföldi maratonon volt.
Végülis egy lánytól még azt is könnyebben elviseltük volna ha mindannyiunkat együtt lesöpör a NiteRiderrel.Feltöltött kép
Persze lehet, hogy azonos lett volna az õ 10 wattos HID fényereje a mi összes fényünkkel. Arányaiban annyival lehet jobb a xenon fõleg a halogénhoz és a túlhajtott powerledekhez képest.
Azért tetszik nekem az a lámpa mert jókora területet megvilágít, nem csak 20 fokban ami elõtted van.
Legalábbis úgy emlékszem, nagyon szélesen világított. Talán máskor össze jön egy teszt vele is.

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Talán ha nagyon néznénk akkor valami halvány derengés fele, talán annyi látszana.

Persze ha megnézed >rekk 5db 12,5 fokos 22candelás< ledjeinek a fényét és >wolfheart 20db 20fokos 16cd-s< ledjét a tesztfotón akkor lehet sejteni, hogy 3 ledbõl még annyi sem látszhat amit AAA-s elemek hajtanak 80 órán keresztül.

A képtárban a végén van olyan tesztfotó feltöltve amikor csak egy huzallábas led világított a teszt falra.
Abból csak úgy tudtam valamit meglátni ha kísérletképpen belenyúltam képszerkesztõvel.
Tudom ez nem szép dolog mert ez elveszi a fotó a teszt jellegét, mert "rajzolni" feljavítani bármit lehet.
Csak azért próbáltam, hogy egyáltalán valami rögzült-e belõle.

A Cateye gyári ledjei vajon hány fokos szögben szórhatnak? Elfelejtettem megnézni, mikor nem volt beépítve a lencse eléjük. De szélesebben szórt az tuti, mint amiket beleraktam. Csak sokkal gyengébben. :chin: :cool2:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

8 sec, ISO 100-zal sem sok nyomot hagyna a fényképezõgép ccd-jén.
go hid :-)

Talán ha nagyon néznénk akkor valami halvány derengés fele, talán annyi látszana.

Persze ha megnézed >rekk 5db 12,5 fokos 22candelás< ledjeinek a fényét és >wolfheart 20db 20fokos 16cd-s< ledjét a tesztfotón akkor lehet sejteni, hogy 3 ledbõl még annyi sem látszhat amit AAA-s elemek hajtanak 80 órán keresztül.

A képtárban a végén van olyan tesztfotó feltöltve amikor csak egy huzallábas led világított a teszt falra.
Abból csak úgy tudtam valamit meglátni ha kísérletképpen belenyúltam képszerkesztõvel.
Tudom ez nem szép dolog mert ez elveszi a fotó a teszt jellegét, mert "rajzolni" feljavítani bármit lehet.
Csak azért próbáltam, hogy egyáltalán valami rögzült-e belõle.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kupszog az mindig kupszog

6 fok az 6 fok
eddig 12-vel jottem lefele
felfele 36 volt de az sok
altalanosar eleg egy 20-as
vagy felfele egy 20-as meg lefele egy 12-es
magaba a 6 lehet kicsi
bar ha melle vagok vmi 20-ost akkor mar lehet kuul
amjd kiprosza

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Raycoon

Az az egy led-es gyengebb, mint ami nekem van. Ezt onnan tudom, hogy a multkori Bibic bulira valaki olyannal jott es osszeneztuk :-)

Mondjuk amikor a CM-en voltunk, akkor elég gyengének tûnt, igaz, hogy akkor már jó pár hónapos elemekkel mentem.. Szûz elemekkel erõsebb fénye volt (kontúrosabb), mint az 5 ledes Cateye-nak.. Nna, majd megnézzük holnap a Bíbicben.. :)

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Na igen, de ha 10 fokosban veszel 16000mcd-s ledet akkor ugyanaz 20 fokosban az 4000 mcd-s fényt adna. Vagyis csak azért erõsebb a fénye mert kisebb területet világítasz meg vele.
Különösen nagyon lényeges, hogy a candela érték hány fokos széttartás mellett van megadva.

Úgy reklámozzák a száz fölötti "candelpower" fényerejü 3 ledes lámpákat, hogy összenyomják a fény széttartását mondjuk 8 fokra és ezzel megnõ a fényereje sokszorosára de csak egy kis kört v. sávot világít meg messze.
...de azért reklámnak jó mert át lehet verni vele a vevõket méghozzá rizikó nélkül mert "õk" nem árultak zsákbamacskát hiszen rá van írva nagy betükkel...
csak értelmezni kell.

Tehát amit most néztem (10mm 40° 7000mcd) az ugye akkor 20°-os LED-bõl 28000mcd-ás fényét adja? :clap:

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
loco001-nek volt hidje, a lupine. Az 18 fokos. Az már jó volt. Gondolom, a tiéd is 6 fok x 2 = 12 fokos teljes kúpszögû, mert 6 fok totál kúpszögnek nincs értelme egy bringán.

Amúgy a halogéneknél pl. a 20 fok az teljes szöget jelent, vagy azt is szorozni kell 2-vel?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
majd ok buktak be
ha ekkora lamak, hogy nem jot kuldtek akkor le is sz.phatnak

akko kinek van hid-je?

no mindegy majd kiprobalom mennyire gaz ez a kis kupszog

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
lor, nincs hid-em.
Amúgy tuti kicserélik, viszont a postaköltséget - ha volt - bebuktad.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Raycoon

Az az egy led-es gyengebb, mint ami nekem van. Ezt onnan tudom, hogy a multkori Bibic bulira valaki olyannal jott es osszeneztuk :-)

Lor

Alibibol okes. De boltban kaphato olyan lampa, ami nem 1kg es vilagit is? Megveszem felrakom modon? En nem ohajtok ledsor meg anyamkinja... Bukora rakhato lampara ajanlas?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Axem 1W -os Luxeon van benne.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nna, az engem is érdekelne, hogy összehasonlításban egy ilyen mit tud..
HL-EL500
Elvileg azt írják rá, hogy több, mint "over 1000 candelpower".. Persze, amikor én vettem még 1200+ szöveggel reklámozták..
"Érdekessége", hogy egy ledes és a CatEye emblémájához hasonlót világít.. Hogy ki találta ki ezt, biztos marketinges volt.. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Egyébként nekem meg egy ilyenem van: http://www.cateye.co...Id=7&subCatId=1

Szeretem, de valójában 14W-os, dög nehéz és csak 70 percig bírja nagy fénnyel, utána haldoklik.
Kicsi fényen meg két óra.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
pinyo neked hany fokos a hid-ed?
most van egy 6 fokosom (eddig 12-vel nyomultam)
nemtom jo lesz-e ez vagy verjek balhet egy csere miatt
mivel rosszat kuldtek

azt cateyet en alibibol vettem
hogy ha a nem ismeros zsaru allit meg es kotekedni akar akkor legyen mivel befogni a szajat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
8 sec, ISO 100-zal sem sok nyomot hagyna a fényképezõgép ccd-jén.
go hid :-)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem ilyen van:
http://ebike.hu/term.../elso-lampa/270
Ez vajon, hogy nezne ki a tesztelt mezonyben?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

milyen najtrajder?

Lens fénykardja. Storm.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Helló

Nézzetek be a http://forum.termina...p=527773#527773 oldalra. A lap alján lesz némi érdekes dolog. Csináltunk egy lámpatesztet és végig fotóztam az eredményt állványról azonos kamera állással és azonos beállításokkal.

Középen én virítok azzal az összesen nem egész tíz Wattal. Utána számoltam és ez a valós érték csúcsra töltött akkunál. Múltkor azért jött ki több mert ledenként 3,5V-ot vettem alapul, viszont csak 3,23V a tényleges 25mA-nél amivel a képen mûködnek a ledsor egyes tagjai.

Ezen kívül kiszámoltam mekkora energiát vett fel az a fényforrás aminek a fénye a képen látszik, egyenként. Azért nem egész 10 Wattal is lehet szépen világítani. A vízszintes csík az enyém a fejlámpával együtt.

Itt a tesztelõ csapat és a fényeink az éjszakai Margitszigeten a romoknál:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
50W-on el kell mennie

milyen najtrajder?

nem kell vkinek egy 6°-os hid?
csak tapot kell neki adni es megy
en meg rendelek magamnak egy 12°-osat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer