Ha valakinek nem drága és jó fény elosztású minimál fényre alkalmas Lítium-ion akkus lámpára van szüksége, most megint láttam egy olyan lámpát a Lidlben, mint amit múltkor vettem kipróbálásra.
Nekem van jó lámpám, de amikor látok valami "jó-gyanúsat" nem túl drágán, akkor már csak a tesztelés miatt is megveszem.
Nemrég jártam éjszaka a Pilisben és lekapcsoltam a saját lámpámat és csak ezzel a kicsi 1Watt körüli Lidles lámpával mentem egy darabon. Hihetetlenül jól megoldották a fény eloszlását, (korábban is írtam erről, de ez az első kettő hasonló Lidlesnél is már jobb elosztású). Messzire sokkal jobban vetít mint a saját 30 Wattosom. A tükör kialakítása olyan, hogy egy beállítható felső vonal fölé nem vetít. Vagyis nem vakítja el a szemből közlekedőket ha jól be lett állítva, de ez szerintem csak egy kéz mozdulat, kis tasli a lámpa fejére alulról vagy felülről és ha nem húztuk meg nagyon szorosan, akkor állítható ezzel a módszerrel, hogy messzire magasan is lássunk pl erdőben, vagy forgalomban legyen korrekten használható.
A lámpa irányát is lehet állítani, hogy középtől balra jobbra merre világítson, ha a kormánycső nem egyenesen állna.
Közvetlenül az előttem lévő utat is kellemes szórt fénnyel megvilágítja és a közepesen távoli részre kicsivel több fényt vetít, míg egészen meglepően távolra már a legtöbb fényt vetíti. Kényes vagyok a lámpáimra, de ennek a fény elosztó tükre nagyon jól ki lett alakítva. Optimálisan osztja el azt a kevés fényt amit a led kis fogyasztás mellett előállít. Van benne olyan elektronika, hogy a benne lévő Lítium-ion akkut USB-ről lehet feltölteni és az utolsó pillanatig tartja a fényerőt. Ez azzal a veszéllyel járhatna, hogy egyszer csak sötétben maradunk akár az erdő közepén is, habár asszem van merülés visszajelzője a bekapcsoló gomb színén látszik.. de ez az üzemidő korlát is kivédhető, kitolható szinte korlátlanul ennél a lámpánál.
Ahhoz, hogy bármeddig működjön, érdemes egy powerbankot rácsatlakoztatni mondjuk egy váztáskából. A lámpának felszerelve is elérhető a csatlakozója, nem úgy mint a BlacburnFlea-nál. Egy külső, USB csatlakozású powerbank akku pakkal nagyon sokáig működik. Vagyis akár korlátlan ideig, a mellé vitt energia tároló méretétől függően. Néhány órát a saját belső akkujáról is kibír úgy önmagában is.
Azért merem ajánlani annak akinek minimál is elég és használható fényre van szüksége, mert ugyan nem sok a fény és a fogyasztása is kicsi, árban sem elérhetetlen 4.000,-Ft de kiválóan használható még a 30 Wattos saját reflektoromhoz mérve is! A fény összességében nem sok, de mindenhova épp annyi jut ami oda kell. Sőt amikor a saját erős lámpám mellett próbálom bekapcsolni a felső zóna távoli fénye jobban megvilágítja a távoli részeket, mint a "bivalyerős" reflektorom és nem vakít egy vonalon felül.
http://www.lidl.hu/h...atok.htm?id=962
Balu1 módosította - 2016. július 07. - 12:51