Led szalagot én a növényes ablak vitrinhez vettem.
Még van néhány led elől is ami megvilágítja a közepe környékén is a növényeket.
Ide 4 méter szalag van beépítve.
Az így néz ki közelről, elég matt a felülete, nem lehet rajta keresztül jól látni a ledeket.
A szigetelése nagyon masszív és megbízhatóan beburkolja a led szalagot.
Erre szükség is van, mert közvetlenül hálózati feszültségről működik.
Az egyik végére ráhúztam a hozzá adott műanyag vég záró kupakot és át tekertem azt a részt vászon szigetelő szalaggal, mert időnként megspriccelem vízzel a növényeket.
A másik végénél, ahova a hálózati vezeték csatlakozik, ott is áttekertem vászon szigetelőszalaggal és azt a részt tettem felülre és a dugalj is felül van (a szekrény tetején), a növényházon kívül, a szobában.
A szalag másik vége is felül van, bent a növényház tetején, hogy minél kevésbé érje nedvesség még a szigeteléssel együtt is.
A szobai világítás a szekrényen tükröződik. Azok is ledek, de most a legkisebb fényerő állásban működnek. Természetes melegfehér a fénye, mint egy izzónak. Egyébként azok RGB ledes lámpák aminek a fénye 5 fokozatban állítható távvezérlővel.
Valakinek le akartam fotózni milyen led is van a szalagban és nem látszott a képen.
bekentem szilikonzsírral a felületét és átlátszóvá vált, amint a képen is látszik.
A Led szalagot én a kínai piac oldalában a led szakboltban vettem. A következő linken megtalálod és a térkép vázlatot és az üzlet google utca fotóját. A térképen körül lehet járni a környéket, nézelődve.
https://www.google.h...12!8i6656?hl=hu
Ugyanitt árulnak hozzá fém tartót, amibe bele lehet nyomni.
A végeinél én csak celluxal tekertem át, hogy ne jöjjön ki belőle, különben megáll benne elég stabilan.
Adnak a fém tartóhoz egy féldomború opál műanyag burkoló lécet, amit rá lehet pattintani a fémre, amikor benne van a led szalag, de az elég sokat vissza fog a fényből, így inkább nem tettem rá.
A led szalagokban használatos chipekről itt van egy átfogó oldal, ahol lehet tájékozódni a ledek tulajdonságairól : https://www.google.h...KHRcHAk0QsAQIPg
Szerintem nézz körül azon a helyen.
A kínai lánnyal kicsit nehéz beszélni, de azért valamennyi keveset ért magyarul, "cak kicit"..
Edited by Balu1, 2016. February 17. - 03:58.