Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2005. november 06. - 20:17
Ezekrol a cuccokrol tud valaki mondani valamit? Esetleg van valakinek Smart lampaja? H aigen idehaza megveheto vagy kulfoldrol kell rendelni?
http://www.smart-bike.com/items.htm
Írta 2005. november 05. - 15:43
lipo akksi
modell 6 cellas kiszerelesben
(autoba valo)
7,2V
4800mAh
258g (es mar van rajta egy fem vedo doboz is!)
http://www.teamorion...news.asp?id=458
14,4V
4800mAh
70Wh
500g
nimh-bol ez kb 1000g
olom akksibol kb 2000g
khm...
Mennyiér mérik?
Írta 2005. november 05. - 07:06
modell 6 cellas kiszerelesben
(autoba valo)
7,2V
4800mAh
258g (es mar van rajta egy fem vedo doboz is!)
http://www.teamorion...news.asp?id=458
14,4V
4800mAh
70Wh
500g
nimh-bol ez kb 1000g
olom akksibol kb 2000g
khm...
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. november 04. - 22:34
Pl a fejem teljesen bele izzad a sityakba de annyira, hogy megnyomom elöl és folyik a szivacsból a víz (+7-10 fokban is).
Amikor viszont felveszek valamit akkor egy ideig ok, de azután le kellene venni vagy megintcsak átázik.
Vizes ruhában bringázni meg... ..ne is mndjam.
Valamelyik évben mentem +3 fokban de -2 volt amikor haza mentem.
Kettõ brinásfelsõ kettõ bringásnadrág egymáson és nem túl vastag gumis zárásu (tréningcucc) alul-felül és sál.
Aztán eltelt egy pár hét mire a lázam lement és rendbe jöttem. :snow:
Írta 2005. november 04. - 21:38
Az a gond, hogy nem csak az a lényeg, hogy ne fázz. hanem hogy ne is fázz meg.
Kerékpározol, tehát mozogsz, így "meleged lesz", de attól még nem biztos, hogy megfelelõen felvagy öltözve.
Poló, alatta triko, felettük pulóver és erre jött a széldzseki
Itthon meg forró tea. Meg a hónap folyamán sok C vitamin:)
Írta 2005. november 04. - 21:01
Az elozo havi Teliholdas tekeresnel hazafele uton 2 fok volt. Akkor mentem be az erdobe, mert nekem arra kozelebb volt [igaz sotetebb is]. Megsem faztam. Inkabb melegem volt. Ami fazott az egyedul a labfejem volt. Erre kell meg kitalalnom valamit.
Az a gond, hogy nem csak az a lényeg, hogy ne fázz. hanem hogy ne is fázz meg.
Kerékpározol, tehát mozogsz, így "meleged lesz", de attól még nem biztos, hogy megfelelõen felvagy öltözve.
Írta 2005. november 04. - 20:56
Ez a szélálló zokni nem olyan mint a gázgránát, akkor mûködik ha (kibiztosítod) vagyis leveszed? Ha a meleget benn tartja akkor minden ott marad amíg rajtad van?
Vittem magammal én is egy melegítõ kabátot és nadrágot és sálat.
Egyébként éppen egy hete beszéltem Lensverrel és mondta, hogy a legújabb OUTDOOR magazinban írt egy cikket a téli bringás öltözködésrõl. Abban nem vagyok biztos, hogy ez nov. vagy dec. hónapban jelenik meg. Õ nagyon benne van ezekben a dolgokban.
EN nem tudom milyen a teli biciklis oltozkodes.
Egyet tudok. EN biciklin iden megnem faztam. Ha igen felhuztam a kesztyut., Vagy sisak ala fules sapka. Vagy a kinaiban vasarol 1000 ftos szeldzsekit felkapom. na az ugy fogja a meleget, hogy kesz..
Az elozo havi Teliholdas tekeresnel hazafele uton 2 fok volt. Akkor mentem be az erdobe, mert nekem arra kozelebb volt [igaz sotetebb is]. Megsem faztam. Inkabb melegem volt. Ami fazott az egyedul a labfejem volt. Erre kell meg kitalalnom valamit.
Vagy kamasli vagy thermo zokni.
Amugy a thermo nadrag tokeletesen vizsgazott 2 fokban [terdnel 2 retegu].
Na ennyi OFF..
De az Erdoben sotet volt a kis lampamnak, ezert kell fejlesztenem
Írta 2005. november 04. - 20:45
Ez a szélálló zokni nem olyan mint a gázgránát, akkor mûködik ha (kibiztosítod) vagyis leveszed? Ha a meleget benn tartja akkor minden ott marad amíg rajtad van?OFF
Én ilyenkor - ha mégse bírok magammal és felmászok a hegyre- bepakolok a hátitatyóba plusz pulcsit meg kompett esõ és széláttó szerkót. Lefelé jövet elött szépen beöltözöm, azt hadd szóljon.
Eddig a cipõvel voltam bajban mert ott tényleg átfújt a szél (bakancsot mégsem akartam felvenni :-) Most vettem széláló bicajos zoknit. Ezt fel a rendes zoknira, be a cipõbe aztán huss. Remélem beválik.
ON
Vittem magammal én is egy melegítõ kabátot és nadrágot és sálat.
Egyébként éppen egy hete beszéltem Lensverrel és mondta, hogy a legújabb OUTDOOR magazinban írt egy cikket a téli bringás öltözködésrõl. Abban nem vagyok biztos, hogy ez nov. vagy dec. hónapban jelenik meg. Õ nagyon benne van ezekben a dolgokban.
vendég_Charon_*
Írta 2005. november 04. - 10:48
Írta 2005. november 04. - 07:11
....Valamelyik nap feltekertem a Jánoshegyre.
Felfelé jó idõ volt még 7 fokban is de mivel megvártam a sötétet lefelé már majdnem ráfagytam a bringára. Azért jó ez a ledsor a fejlámpával együtt.
Végülis te láttad milyen.
OFF
Én ilyenkor - ha mégse bírok magammal és felmászok a hegyre- bepakolok a hátitatyóba plusz pulcsit meg kompett esõ és széláttó szerkót. Lefelé jövet elött szépen beöltözöm, azt hadd szóljon.
Eddig a cipõvel voltam bajban mert ott tényleg átfújt a szél (bakancsot mégsem akartam felvenni :-) Most vettem széláló bicajos zoknit. Ezt fel a rendes zoknira, be a cipõbe aztán huss. Remélem beválik.
ON
Írta 2005. november 03. - 22:10
Mind 3.2-3.6 V és 20-25mA
Egyenlõre egyesével próbálgattam ki Õket, mind szépen világít:) Lehet kezdeni szerelni, illetve gonolkoyni
Írta 2005. november 03. - 10:18
Írta 2005. november 03. - 10:01
Hát ez meglehet. Sárgás fénybõl csak 20W körüli halogéneket láttam, és sokkal kellemesebb volt, valahogy jobban hozta a kontrasztokat. (Lehet, hogy ezért használják legtöbben a sárgás színû bringásszemüvegeket?)Ellent kell mondanom neked de nem akarok nagyon, viszont a tudományos világ másképp vélekedik.
Idézek: Talán annyi szól a te sárgás fényeg éjszakai alkalmazása mellett, hogy elég erõs fénye van amitõl eltolódik a világosban látás irányába.
.
Hozzáteszem, hogy megállapításomat aszfaltos és õszi-téli erdei környezetben tettem, ahol a megvilágított terület általában szürkés-barnás. Talán ez sem mindegy.
Ezek szerint a kis pár ledes lámpáknál tényleg jobb lehet a hidegfehér-kékes szín.
Írta 2005. november 02. - 23:32
Köszi de akkor már volt rajta ilyen már tettem rá korábban régi tükrõzõ naptár hátsó felélébõl:Szia Balu!
Tényleg én voltam ott és emlegettem neked, hogy lehet kapni öntapadós tükör-fóliát. (Jó lenne például a fényterelõ lapodra lehet, hogy még több fényt nyomna vissza az útra.)
.. >>katt a képre<<
......
Ettõl függetlenül lehet, hogy ki fogom cserélni mert már kicsit megkarcosodott és egyes helyeken viseltes lett.
Köszönöm a lehetõséget de ebben az idõben éjszaka már eléggé cidri van.Ha lesz közös esti bicajozás (ahova el tudok szabadulni és még nem vettél de kipróbálnád) akkor szívesen viszek egy akkora darabot ami neked kell.
Azt hiszem majd legközelebb jövõ tavasszal megyek az éjszakába
Akkor viszont megpróbálom vinni magammal a NiteRidert vagyis Lens napocskáját.
Nemrég beszéltünk róla, hogy ide adja egy idõre használatra de majd csak a tizenfokos éjszakákban megyek igazán tekerni ismét.
Valamelyik nap feltekertem a Jánoshegyre.
Felfelé jó idõ volt még 7 fokban is de mivel megvártam a sötétet lefelé már majdnem ráfagytam a bringára. Azért jó ez a ledsor a fejlámpával együtt.
Végülis te láttad milyen.
Írta 2005. november 02. - 22:33
Ellent kell mondanom neked de nem akarok nagyon, viszont a tudományos világ másképp vélekedik.balu, szerintem meg ippeg a sárgás fény hozza jobban elõ a kontrasztokat.
Idézek:
Talán annyi szól a te sárgás fényeg éjszakai alkalmazása mellett, hogy elég erõs fénye van amitõl eltolódik a világosban látás irányába.VILÁGÍTÁSTECHNIKA
2.1, javított és bõvített kiadás
© Arató András 2003.
A könyv Interneten elérhetõ elektronikus változata saját,
nem kereskedelmi célra szabadon felhasználható.
e-mail: a_arato@hotmail.com
http://arato.freeweb.hu
A szem érzékenységének elfogadott és az 1.1 ábrán
látható szabványosított görbéjét a Nemzetközi Világítástechnikai
Bizottság állapította meg. Más-más görbe vonatkozik a világosban
és a sötétben való látásra, a világítástechnikában általában a
világosra adaptált szem érzékenységi görbéjével számolnak. A
világosra adaptált szem láthatósági függvényének szokásos jelölése
V(), a sötétre adaptált szem görbéjét V'()-val jelölik.
1.1. ábra. A láthatósági függvények
A világosban látó szem érzékenységi görbéjének, azaz a láthatósági
tényezõnek a maximuma a zöldessárga színérzetet kelt 555 nm-es
hullámhossznál van, majd a láthatósági tartomány szélei felé
közeledve az érzékenység csökken. A szem érzékenysége nem
független a megvilágítástól, sötétben való látáskor az érzékenység
csúcspontja a rövidebb hullámhosszú, kékes színek irányába tolódik
el. A szokásos megvilágítási szinteknél azonban ezzel általában nem
kell számolni.
.
Írta 2005. november 02. - 20:41
Durung forever!
Írta 2005. november 02. - 16:58
(~80-90%)
annal nem hiszem, hogy jobb lesz egy ilyen dekoros folia.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. november 02. - 16:52
Szia Loco.. itt nem is a név volt az érdekes, inkább csak az, hogy ennyire oda kell figyelni az élettartamot illetõen, pontosabban nem egy rinó aki mindent kibír.
Esküszön mem személyeskedni akartam, de azt hiszem akkor tényleg te voltál ott velünk.
Szia Balu!
Nem vettem személyeskedésnek, nem is vehettem volna, ott sem volt a nevem.
Csak arra próbáltam utalni, hogy nem annyira nagy gáz a kikapcs-bekapcs dolog. Az Edison fénye városba felesleges, az erdõben túrázva meg úgysem sûrün kell kapcsolgatni.
Tényleg én voltam ott és emlegettem neked, hogy lehet kapni öntapadós tükör-fóliát. (Jó lenne például a fényterelõ lapodra, lehet, hogy még több fényt nyomna vissza az útra.)
OBI-ban találkoztam vele, vettem is 2 méternyit.(kb. fél méter széles gurigában van feltekerve, annyit vágnak le amennyit kérsz)
http://kep.tar.hu/lo...1294/17321936#2
http://kep.tar.hu/lo...1294/17321937#2
Ha lesz közös esti bicajozás (ahova el tudok szabadulni és még nem vettél de kipróbálnád) akkor szívesen viszek egy akkora darabot ami neked kell.
Írta 2005. november 02. - 16:15
lor, ár-teljesítmény összehasonlítás.
Én is led fronton nyomulok ezerrel, de ennek nem racionalitás az oka, hanem hogy szeretek belõle építkezni (hobbi). A halogénes szerelgetés nem okoz élvezetet. A hobby amúgy meg kerül, amibe kerül. Igaz, el is lehetne kocsmázni.
Írta 2005. november 02. - 15:26
A halogén? Láttad már egy azonos fogyasztásu erõs ledes lámpa fényét a sága halogén mellett? Már én láttam.egy bekapcsolas vagy ujra inditas ~10-15percnek szamit. (hid)
4 ev mulva akarmi is lesz
ugy fogom kivagni a pics@ba
hiaba van x oras eves...
elettartama
ezert nem vennek halogen helyett led-et
egy halogen 300-500ft
egy led 250ft-
ha pl kell 10led ahoz, hoyg lenyomjon egy halogent
akkor mar 2eft kulonbseg van
de 10 ledbol nehezen jon ki egy 10w-os halogen fenye.
(bar most nem szamolok)
A sötétben kevesebb fény mellett a hidegebb fényt jobban fel tudja dolgozni a szem mint a nagyon kékhiányos sárgát, vöröset.
Persze a xenon már világít!