Abban igazad van, hogy vannak olyan erõs fényü akár gyári refik amit 'kell tudni' megfeleõen használni....igen, igazad van.. majdnem, de ezek szerint nem találkoztál azzal a bizonyos említett példánnyal, vagyis példányokkal, amirõl beszéltem. Ezzel csak óva intem a kedves hallgatókat attól, hogy ilyen mindenfele fényszórós baromságot vegyen.. ami nem lenne az, ha a képünkbe nem sütne a fény.
Megveszik a gyereknek és õ meg.. "majd jól szembevilágítom mint a zseblámpával.. !!".
Ez a "játék", de akár az erõsebb fény figyelmetlen beállítása itt már nagyon veszélyes lehet.
Nem tudok más pédát felhozni mint a minden háztartásban meglévõ éles hegyes kenyérvágó kést.
Milyen érdekes, hogy addig nem engedik hozzányúlni a gyereket amíg nem tud vigyázni vele.
A reflektor legalább ennyire veszélyes lehet ha valakit elvakít.
Szerintem mindent lehet használni ha betartjuk a mûködtetésével kapcsolatosan adódó óvintézkedéseket.
A kerékpár kivilágításának is kell, hogy kialakuljon egy kultúrája,
olyan amit a gépjármûvek esetén kötelezõ szabályként oktatnak is.
Az viszont nálam is gyakran elõfordul, hogy pl kivilágítatlan területen (hegyi úton) megyek és
valami mozgást látok a sötét úton, akkor megemelem a fényt egy pillanatra
és megnézem milyen állat az, esetleg ember..
Az ugye alapban elvárható, hogy az ember (fõleg jármûvön) valamilyen fényt használ.
Ezzel együtt kutyák de kivilágítatlan bringások is szoktak néha sötétben menni.
Ilyenkor nem csoda ha hosszabban elõre nézek mi mozog sötéten az úton.
Utána meg morognak, hogy a miért világítottam a szemébe...
Azt nem akarja megérteni, ha õ nem tette magát láthatóvá
akkor nekem kell, hogy megnézhessem mi az.
Ha feltenne egy villogót (de legalább egy fényvisszaverõt) akkor biztosan nem világítanék
senki szemébe, mert akkor tuti csak ember lehet.
Persze ha látom mi az, utána már magam elé billentem
vagy lekapcsolom a távoli fényt és nem vakítom tovább.

Sign In
Create Account

Back to top