Szembõl le tudod fotózni úgy, hogy egy átlátszó mûanyag centi beosztásujujj de köszi.
átlagos felhasználásra nem a ledet értettem hanem azt h hány darab led legyen benne. gondolom láttál már MC200-ast szembõlt tod ,mekkora ha nem akkor küldök képet.
vonalzó van elõtte (a beosztással középen a legnagyobb átmérõnél)?
Közben a melóhelyre is behoztam tesztelgetni azt a ledes lámpa fejet amit "Konásandrás"-nak rakok össze fejlámpának. Szerintem meg lesz elégedve vele. A fotón csak gyenge félig kimerült elemeket raktam bele mert nem volt feltöltött akku kéznél. Most viszont beállítottam ledenként 32mA-t és kisütött a "nap".
Talán csak az a kis probléma, hogy nagyobb fényerõvel és négy 2500mAh-s akkuval kb. 3 órán keresztül üzemel, azután már egyre gyengülõ fénnyel megy tovább. Pontosabban folyamatosan halványodik valamennyit de ez csak bizonyos akku töltöttség alatt válik igazán jól láthatóvá.
Talán nagyobb kapacitásu akkut lehetne csomagban rákötni, hogy egész éjszaka jó fénnyel mehessen, (pl a Nimh góliát változatát) az viszont már valamivel nehezebb lenne, súlyban. Persze kisebb fényre kapcsolva AA-s akkuról is elmegy 5 órát is azon a gyengébb szinten (lassan csökkenve), azután gyengül már észrevehetõbben.
Közben azt számolgatom, hogy ennek a 25 ledes lámpának a fénye az (50 candelás ledekkel szerelve) kb. 25%-al fényesebb, mint az a 60db 16cd-s led volt amit korábban használtam olyan megelégedetten.
golya: Ha lámpát építesz akkor a Péter féle 20° nyílásszög és 50candela értéknél ne add lejjebb, õ elküldi neked bárhová. Ezek jól világítanak, de ne hagyd túlmelegedni mert azt nem szereti. Attól elmegy a fénye és lehet kidobni. Szóval tervezésnél kell áramot mérni és 30mA körül a keletkezõ hõt el kell vezetni mielõtt lassan összegyûlne, át kell adni valami nagyobb fémfelületre ahonnan lefújja a menetszél.
Szóval ha neki látsz akkor nagyon figyelmesen...
Ha tényleg rászánod magad akkor úgyis írom, mit hogy érdemes.

Sign In
Create Account

Back to top