na behalt a lámpámban az izzó.(HL-MC200)
így kedvet kaptam hozzá h ácsoljak vmi ledes lámpát. adott a fent említett lámpatest. 4db NiCd vagy NiMh akku NiCd az cask 900mAh a NiMh-kból van 2 ezres 2,1-esés 2,5-ös sajan mindegyikbõl csak 2db. úgyhogy ha odajutok h kész lesz veszek 4db darab 2500 körülit.
Igaz, itt Bp.-n néztem körül a Mmarktban és a következõket láttam:
Azt figyeltem árban milyen AA-s akkut lehet itt kapni.
Hama 4db 2700mA/h 3190,-Ansmann 4db 2700mA/h 5490,- Volt még Duracell is de azt már nem is tudom, azt hiszem az gyengébb volt, talán 2400mA/h-s de ez amit írtam biztos, hogy a legnagyobb teljesítõ képességüek között van, igaz nem olyan nagy a különbség.
kérdés: miskolcon hol kapok és milyen ledeket(milyen áron)
Annak nagyon kicsi a valószinüsége, hogy ott ilyent áruljanak.
Itt nem Miskolcon van a hangsúly hanem egyáltalán, akár Bp.-n is...
Eddig itthon egyetlen helyen sikerült ilyent venni olcsón, különösen ilyen fényerejüt.
Igaz, drágábban sem láttam máshol, csak jóval gyengébbet.
Korábban már néhányszor betettem a beszerzési lehetõség linkjét, korábbi lapokon megtalálod.
Valami olyant látsz azon a lapon, hogy...">>ITT<<" Ott, arra kattintva jutsz el a címre.
Azon a helyen 70,-Ft alatt van darabja. Mivel mesze van, legfeljebb leküldi postán.
Javaslom, hogy vegyél belõle legalább 25db-ot, annak már szép fénye van.
De akár össze állhattok többen és a posta úgy olcsóbb.
Na meg ha magadnak többet veszel és nem használod fel mind akkor biztosan lenne rá érdeklõdõ a környéken.
Ezen kívül kellene valahol venned elõre kifúrkált panelt amibe a ledek éppen bele illenek.
Azt talán a környéken is árulnak alkatrész boltban.
Most nem mélyedek bele tovább.
megéri-e vagy eccerûbb venni egyet készen?
Azzal ott lennél, hogy ráköltesz egy csomó pénzt aztán valami keveset talán világít.
Ahhoz elég, hogy orra ess, viszont ahhoz meg kevés, hogy menet közben látni is tudj vele.
keressek átlag felhasználásra?
Már mint ledet? Ne, azt semmiképp. Olyanok vannak a gyenge gyári lámpákban.
Az átlag felhasználásra szánt ledek a gyengék.
Amit úgy hirdetnek a kereskedelemben és az árlistákon, hogy extra erõs, az nagyon meglepett, mert nagyon gyenge szám adat volt mellette.
Azzal nem jutsz semmire.
Az adatai a lényegesek.
Legalább legyen 50 candela vagyis 50000 millicandela (mcd) vagy több és
legalább 20 fok a széttartása, de ha 24 fokos az még jobb.
mennyit érdemes beletenni? én olyan 7-10db-ra gondoltam.
Amennyi még sûrûn telerakve kilát az ablakon, 15-25db-ot.
Még hozzá tenném, hogy alul a peremet leszeded akkor több elfér (kb ennyi).
Aztán ha a ledeket kívülre fel tudod építeni, vagyis
ne legyen elõtte semmi átlátszó lap, azzal legalább 15% fényerõt nyersz.
Persze ilyenkor ragasztóval gondoskodni kell, hogy elõl ne menjen be mellette vagy alatta víz.
Egyelõre nagy vonalakban ennyit tudok mondani.