Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2006. September 26. - 12:23
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. September 25. - 01:53
Elsõ lámpaépítés projektnek jó lesz, már csak azért is ezt mondom mert sok évvel ezelõtt amikor még nem voltak erõs ledek, (sõt akkor még egyáltalán kék sem volt.. fõleg nem fehér,) akkor én is 20 és 50W-os halogénnel kezdtem.üdv mindenkinek.Jelentem nekem is elkészült...
Akkor NiCd góliát elem méretü 12Voltos akku csomagról világítottam.
Folyamatos világításnak ment a hagyományos bringa lámpa és nagyobb fénynek a huszas halogén idõnként és az 50-es pillanatokra. Ez inkább arra volt jó, hogy tudtam, ha kell akkor van erõs fényem, még ha csak rövid ideig is kell a távolba világítani.
A 20-as halogén kb fél óráig múködött és az 50Wattos kb 12 percet bírt ki a NiCd akkuról folyamatosan. Nagyon sötét helyeken pillanatokra elõre lehetett nézni. Nagyobb akkut (autóakkut, az volt kölcsönbe) csak próbaképp kötöztem fel a csomagtartóra. Arról kiderült, hogy túl nehéz tartós használatra.
Amióta korszerûbb áramforrás és (a halogénhez képest) háromszoros fényerejü ledeket használok azóta tudom mi az, hogy látok éjszaka is. Azóta álmélkodnak sötétben, hogy "jedi, skywoker, szûzanyám, húmicsoda fény, ezigen, hûba..mmeg és hasonlók. (pontosabban ez még a gyengébb fényemmel volt, azóta jóval kevesebbet jutok ki bárhová) habár már 9-szer erõsebb a max. összfényem elöl. kb egy db. (fél pár) autórefinek megfelelõ.
Szóval kezdetnek nagyon jó bármi amivel jobban látsz
mint egy boltban kapható lámpa (halogén=12%hatásfok)..vagyis sokat eszik.
Persze a H.I.D. egyelõre a csúcs /újkorában/ (HID=38%hatásfok).
Némi használat után viszont már az én ledjeim is túltesznek rajta (~35% körüli hatásfokkal),
mert a H.I.D. annyit veszít a fényébõl.
Mint elsõ jól használható lámpádhoz mindenképp gratula neked!
Késõbb, majd ha ennek a fogyasztását megelégelted akár jöhetnek a hatékonyabb dolgok is.
Posted 2006. September 24. - 19:44
ha vkit érdekel majd készülnek róla képek is hogy mit is tud a kicsike:)
Posted 2006. September 19. - 02:43
Üzemórában mennyire bírta a ceruza akku csomag? Hányszor kellett cserélni?...Mikor elõször próbáltam simán tudtam vele 45-tel menni lefele úgy, hogy még egy olyan kanyart is észrevettem amit nappal nem mindig szoktam. Brutális fénye van, tényleg majdnem úgy tudok vele menni mintha nappal lenne.
Milyen kapacitásu ceruza akkut tettél bele?
Három órát saccoltam, de aztán gyengülve még sokáig bírhatta..
Otthon is tisztázódott a helyzet, hogy miért nem gyári a kinézete?
Végülis volt további vélemény ezzel kapcsolatban?
Ennek igazán nagyon tudok örülni és gratula a teljesítményedhez :clap: .24 óráson hozzásegített egy 3. helyhez duo kategóriában! Örök hála érte:prosze:
:circle:
Posted 2006. September 18. - 20:14
Posted 2006. September 16. - 13:38
....
Itt csak a fényerõt szerettem volna össze hasonlítani, ez a ledfénye legalább háromszorosa a halogénnek.25db 50candelás lednek már van fénye.
...
Nagy állásban a (20W-os halogénhoz hasonlítva) kb. 1/3 fényerejét tudja a saját elemtartójáról ~2,5Watt fogyasztás mellett.
A külön nagykapacitásu 8A/h-s góliát akkut azért hoztam szóba mert az legalább 10 órát bírna nagy fényerõvel egyfolyában, viszont ahhoz külön töltõ kellene és külön dobozt kéne ahhoz felrakni.. Szerintem ezzel ne bonyolítsuk, csak megemlítettem.Külön Nimh akkupakkról jóval többet bír (10 óra nagyfény) 4db 8000mA/h-s akkuról.
Oda viszont külön elemtartó dobozt kellene felerõsíteni.
Nem, csak ledek! Abból viszont amennyi belefér szorosan egymás mellé...akkor jól értem h ledek és egy halogén izzó lenne benne..
Igen, viszont ha beállítom 4X1,2V-os aksikra akkor a cerkaelem már sok lehet a 4X1,5Voltjával...gondolom az AAA-a aksik helyett menne AAA-s cerka elemmel is?
Persze lehet használni, de erre is több megoldás létezik.
Ha beállítom cerkaelemekhez, akkor cerkaakkuról már valamivel halványabban megy.
Ha beállítom ceruzaakkuhoz akkor az elemek túlfûtik a ledeket és ettõl gyorsabban tönkre megy.
Viszont azt is lehet csinálni, hogy lesz rajta egy fényerõ kapcsoló és elemeknél eleinte félfény állásban használod, aztán ahogy merül, kérõbb felkapcsolhatod full kakaóra a gyengébb elemeket.
Ilyenkor meg az a félõ, hogy felnyomod vadiúj elemmel teljes fényre
(mert világít úgy mint istennyila, szóval nagy a kisértés)
viszont hamar elveszti a fényét és akkor tönkre megy.
Tehetek bele feszültség szabályzót vagy áramgenerátort mert úgy biztonságos, viszont az is lekap valamennyit az akku v. elem kihasználható teljes kapacitásából.
A gyáriban ezzel nem foglalkoznak mert hadd menjen rá, aztán úgyis vesznek másikat.
Azért ez nem így van, ha megveszed akkor menjen sokáig jó fénnyel.
Na ezért foglalkozom ennyit a dologgal mit hogyan, hogy minden szempontból jó legyen.
Majd valamit kitalálok.
Ami másnak is hasznos lehet azt beszélhetjük itt is, az egyéb üzleti dolgok magánban....jah még annyi h további részletekrõl priviben v itt nyilvánosan?
Posted 2006. September 16. - 10:51
mondjuk lehet nem az egyik legjobb marka de nem rossz
Edigitalnál láttam ennyiért. Tényleg, mik a jó márkák? Ahogy én tapasztaltam a Hama és Uniross az kaka, Duracell, Ansmann, GP közepes és Voltcraft, Sanyo, Varta pöpec. Persze van egy csomó bérgyártás is, pl. a Sanyo gyártja a Kodakokat.
Posted 2006. September 16. - 06:30
3 ezer forintét lehet kapni 4db 2500-as Sanyo-t, ami az egyik legjobb márka.
hunn?
mondjuk lehet nem az egyik legjobb marka de nem rossz
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. September 15. - 21:27
Posted 2006. September 15. - 21:09
Halogént én nem használok mert kb. háromszor annyit fogyasztHello!
akkor jól értem h ledek és egy halogén izzó lenne benne..
azonos fényerõ mellett mint az általam használt ledek.
A többirõl majd rövidesen írok. Addig kicsi türelmet kérek.
Posted 2006. September 15. - 21:03
25db 50candelás lednek már van fénye.
A vízállóság...
Szerintem éppen az lehetett a gond, hogy kitüremkedett a ragasztó mert nem bíztam a kínai tömítésekben.
..dehát ezt megbeszéltem Józsival is. Azt mondta, hogy elektromos szempontból legyen Ok,
a többit õ is tudja alakítani ha kell.
Szerintem minden szempontból jó lett, talán csak a gyári jelleggel kapcsolatban lehetett kifogás,
mert tudtommal nem õ bontotta ki a csomagot.
Egyébként ha neked kormányra kell akkor ugyanazt el tudom mondani mint Józsinál,
hogy teljes fénnyel kb 3 órát bír, aztán halványodva tovább..
Félfényen ennek a dupláját tudja 4db legalább 2400mA/h-s AAA-s akkuról.
Nagy állásban a 20W-os halogén kb. 1/3 fényerejét tudja a saját elemtartójáról.
Külön Nimh akkupakkról jóval többet bír (10 óra nagyfény) 4db 8000mA/h-s akkuról.
Hello!
akkor jól értem h ledek és egy halogén izzó lenne benne és mivel nagyon nem értek az ilyenekkhez gondolom az AAA-a aksik helyett menne AAA-s cerka elemmel is? egyébként okés engem a "belsõ" érdekel mint már irtam...
jah még annyi h további részletekrõl priviben v itt nyilvánosan?
Posted 2006. September 15. - 17:25
nem kell vkinek ceruza akksi?
mer akkor rendelnek tobber
kb 3,5eft lenne gye 4db-os szett
kb 2500mAh az igenyem
3 ezer forintét lehet kapni 4db 2500-as Sanyo-t, ami az egyik legjobb márka.
Posted 2006. September 14. - 23:39
25db 50candelás lednek már van fénye...az jo is lenne!ha találkozok jozsival akkor majd megkérdezem (évente látom 2szer)mongyuk engem külsõségen nem nagyon érdekelnek... csak h erõs fénye legyen meg vizálló stb... amit már leirtam....
A vízállóság...
Szerintem éppen az lehetett a gond, hogy kitüremkedett a ragasztó mert nem bíztam a kínai tömítésekben.
..dehát ezt megbeszéltem Józsival is. Azt mondta, hogy elektromos szempontból legyen Ok,
a többit õ is tudja alakítani ha kell.
Szerintem minden szempontból jó lett, talán csak a gyári jelleggel kapcsolatban lehetett kifogás,
mert tudtommal nem õ bontotta ki a csomagot.
Egyébként ha neked kormányra kell akkor ugyanazt el tudom mondani mint Józsinál,
hogy teljes fénnyel kb 3 órát bír, aztán halványodva tovább..
Félfényen ennek a dupláját tudja 4db legalább 2400mA/h-s AAA-s akkuról.
Nagy állásban a 20W-os halogén kb. 1/3 fényerejét tudja a saját elemtartójáról.
Külön Nimh akkupakkról jóval többet bír (10 óra nagyfény) 4db 8000mA/h-s akkuról.
Posted 2006. September 14. - 22:07
Szerintem valami nagyobb felületü ledsor erõsebb fényhatást adna.
Pl a következõ címen találtam valamit br.1622,-Ftért:
http://www.ebolt.hu/category2660_10.html?OrderBy=Price&OrderType=DESC
Persze az sem mindegy milyen elem megy bele,
minimum kettõ AA-a vagy AAA-s legalább kellene hozzá, hogy bírja egy ideig.
Kb. jövõ héten tudnék nekilátni, ha úgy jó.
Egy hagyományos kinézetü lámpát tömnék tele hatékony ledekkel és valami hûtés menne rá, mint Józsinak ahogy össze raktam. Kár, hogy nem nyilatkozik a tapasztalatairól. Azt hallottam, hogy otthon gyári kivitelü lámpára számítottak, pedig én folyamatosan küldtem a képeket a külalakjáról. Nem õ bontotta ki a csomagot... de azért ígazán mondhatna valamit, pl ronda lett mert kívülre is került egy kis ragtasztó de jó fénye van, vagy hasonlót. Végülis a képen minden meglátszik. Már nagyon kiváncsi lennék Józsi pártatlan véleményére de nem tudom mi van vele. Eltûnt.
Értem!
az jo is lenne!ha találkozok jozsival akkor majd megkérdezem (évente látom 2szer)mongyuk engem külsõségen nem nagyon érdekelnek... csak h erõs fénye legyen meg vizálló stb... amit már leirtam....
Posted 2006. September 14. - 21:58
Szerintem valami nagyobb felületü ledsor erõsebb fényhatást adna.Hellosztok!
Ma már tapasztaltam a lámpa hiányát meg ugy látszik hátulra egy villlogót is be kell szerezni /télleg abból milyet vegyek?/
Pl a következõ címen találtam valamit br.1622,-Ftért:
http://www.ebolt.hu/category2660_10.html?OrderBy=Price&OrderType=DESC
Persze az sem mindegy milyen elem megy bele,
minimum kettõ AA-a vagy AAA-s legalább kellene hozzá, hogy bírja egy ideig.
Kb. jövõ héten tudnék nekilátni, ha úgy jó.Szval ! Balu kb. mikor lesz idõd? jah és kb. hogy alakulna ez az egész lámpás dolog?
Egy hagyományos kinézetü lámpát tömnék tele hatékony ledekkel és valami hûtés menne rá, mint Józsinak ahogy össze raktam. Kár, hogy nem nyilatkozik a tapasztalatairól. Azt hallottam, hogy otthon gyári kivitelü lámpára számítottak, pedig én folyamatosan küldtem a képeket a külalakjáról. Nem õ bontotta ki a csomagot... de azért ígazán mondhatna valamit, pl ronda lett mert kívülre is került egy kis ragtasztó de jó fénye van, vagy hasonlót. Végülis a képen minden meglátszik. Már nagyon kiváncsi lennék Józsi pártatlan véleményére de nem tudom mi van vele. Eltûnt.
Posted 2006. September 14. - 21:19
Egy tuningolt CatEye EL-300 (5 erõs LED) és a fejlámpa közös erõvel már szépen világít, lát vele az ember rendesen.
Már csak a periféria meg a távoli dolgok megvilágítása hiányozik. Ezt majd vmi 3 Luxeonos szettel szeretném a télen pótolni, ha lesz rá keretem.
Posted 2006. September 14. - 21:05
akkor arra nem áldozok tul sokat asszem vmi egyszerû cateye lesz... de még nemtom....
Posted 2006. September 14. - 21:01
Hellosztok!
Ma már tapasztaltam a lámpa hiányát meg ugy látszik hátulra egy villlogót is be kell szerezni /télleg abból milyet vegyek?/
sztem abból a teszkós is ellátja feladatát, ha kicsivel többet áldozol rá, akkor masszív is lesz.
van egy teszkósom: kis erõ hatására is kicsúszik a sínbõl, leesett, eltörött, szigszalag, vagy hatot kell nyomnom rajta ha ki akarom kapcsolni, a sok idióta funkció miatt.
van egy Cateye: ottmarad ahova rakom, jól néz ki, két funkció.
csak azért írtam le, mert ma az elsõt nem venném meg
Posted 2006. September 14. - 20:57
mer akkor rendelnek tobber
kb 3,5eft lenne gye 4db-os szett
kb 2500mAh az igenyem
pa
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. September 14. - 20:47
Szval ! Balu kb. mikor lesz idõd? jah és kb. hogy alakulna ez az egész lámpás dolog?
elõre is köszi:
Vitya