Kössz a türelmed, most válaszolok.
....25db 50candelás lednek már van fénye.
...
Nagy állásban a (20W-os halogénhoz hasonlítva) kb. 1/3 fényerejét tudja a saját elemtartójáról ~2,5Watt fogyasztás mellett.
Itt csak a fényerõt szerettem volna össze hasonlítani, ez a ledfénye legalább háromszorosa a halogénnek.
Külön Nimh akkupakkról jóval többet bír (10 óra nagyfény) 4db 8000mA/h-s akkuról.
Oda viszont külön elemtartó dobozt kellene felerõsíteni.
A külön nagykapacitásu 8A/h-s góliát akkut azért hoztam szóba mert az legalább 10 órát bírna nagy fényerõvel egyfolyában, viszont ahhoz külön töltõ kellene és külön dobozt kéne ahhoz felrakni.. Szerintem ezzel ne bonyolítsuk, csak megemlítettem. ..akkor jól értem h ledek és egy halogén izzó lenne benne..
Nem, csak ledek! Abból viszont amennyi belefér szorosan egymás mellé.
..gondolom az AAA-a aksik helyett menne AAA-s cerka elemmel is?
Igen, viszont ha beállítom 4X1,2V-os aksikra akkor a cerkaelem már sok lehet a 4X1,5Voltjával.
Persze lehet használni, de erre is több megoldás létezik.
Ha beállítom cerkaelemekhez, akkor cerkaakkuról már valamivel halványabban megy.
Ha beállítom ceruzaakkuhoz akkor az elemek túlfûtik a ledeket és ettõl gyorsabban tönkre megy.
Viszont azt is lehet csinálni, hogy lesz rajta egy fényerõ kapcsoló és elemeknél eleinte félfény állásban használod, aztán ahogy merül, kérõbb felkapcsolhatod full kakaóra a gyengébb elemeket.
Ilyenkor meg az a félõ, hogy felnyomod vadiúj elemmel teljes fényre
(mert világít úgy mint istennyila, szóval nagy a kisértés)
viszont hamar elveszti a fényét és akkor tönkre megy.
Tehetek bele feszültség szabályzót vagy áramgenerátort mert úgy biztonságos, viszont az is lekap valamennyit az akku v. elem kihasználható teljes kapacitásából.
A gyáriban ezzel nem foglalkoznak mert hadd menjen rá, aztán úgyis vesznek másikat.
Azért ez nem így van, ha megveszed akkor menjen sokáig jó fénnyel.
Na ezért foglalkozom ennyit a dologgal mit hogyan, hogy minden szempontból jó legyen.
Majd valamit kitalálok.
..jah még annyi h további részletekrõl priviben v itt nyilvánosan?
Ami másnak is hasznos lehet azt beszélhetjük itt is, az egyéb üzleti dolgok magánban..