Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2006. November 06. - 21:45

kb 1-2eft
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. November 06. - 11:33

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2006. November 06. - 10:43

Ja igen, az adapterkábelt végül nem bontottam még ki, mert az akksi csatlakozója simán belemegy a lámpába, az Y-drótba viszont nem, azon prózai oknál fogva, hogy túl vastag rajta a mûanyag. Majd lecsekkolom, de ha tényleg 1mm mûanyagért csináltak adaptert, és elkérnek érte 6 ajrót, akkor elmehetnek a sunyiba...
Posted 2006. November 04. - 01:05

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2006. November 03. - 22:47

de meg kell csekkolni hogyan van bent az elektronika egyebek...
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. November 03. - 22:37

Picasa _Alex_
Posted 2006. November 03. - 21:34

NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. November 03. - 21:18

De valószínûleg. Reptér felõl jöttem, lámpatesztrõl. 29-sel voltál? Olyan szép ..ONE..?Itt is megkérdezem: nem futottam össze tegnap este valakivel közületek a hûvösvölgyi reptér melletti erdõben? Két fejlámpája volt az illetõnek, elég kékes színû, tehát valószínûleg ledes (hid-bõl nem kellene kettõ...).
Még csak az elsõ lépést tettem meg az (éjszaki) emberré válás felé. Kalaius írt olcsó lámpáról, Nyugatihoz közel, asszem Tátra utca.
Olyat vettem kettõt. 5 ledes, Balu mérte is, dícsérte. Jó volt a fénye, de a trükkös kapcsoló szerkezete (vmi mágneses lehet..) hamar behalt, és nem lehetett kapcsolni vele, maradt ahogy éppen volt, be-villogó-ki.
Elem és elektronika kikerült, kapott jack aljzatot, billenõkapcsolót. Ledek párhuzamosan voltak/vannak kapcsolva. Táp 3 db AA-s Lítium ion akku sorbakötve, hátizsákban. Pilácsok így sokkal könnyebbek lettek, bilincsük meg pont passzol bukóhoz.
De ez azért csak elsõ lépés volt. Vannak problémák ugyanis. Számosak.
Akkuk, mûszer szerint teljesen feltöltve, üresjáráson 1.4volt tájáról indulnak. Terhelve, kb 300ma-nél telep belsõ ellenállásán esik vmit, de még így is sok. Ezért némi kísérletezgetés után, minthogy ellenálláshuzalom nem volt, vékony rézkábellel ejtettem a feszültségen. Kapcsoló 3 állású: ejtett fesz-ki-teljes fesz.
Szal lehet, hogy kellene valami rendes fesz/áram stabilizálás.. de ez már meghaladja ismereteimet.
Meg fényerõt is lehetne fokozni. Ezért most egy 19 ledes (3-4-5-4-3) lámpafejen filózok. A legnehezebbnek a test, vmi csavaros tubusféleség felkutatása tûnik. Fém (alu) testet akarnék, akkor hûtõfelület is meg lenne oldva nagyjából.
Fényerõ: egyszer elmesélem hogyan jöttünk le Istállóskõrõl ketten egy (azaz egy szál) led fényénél.

Posted 2006. November 03. - 12:43

És én nem rendeltem? Miért nem rendeltem? Normális-e vagyok?
Nem baj, veszek akkor még egy fejlámpát, ledeset, így olyan leszek, mint egy karácsonyfa: 3 pilács a kormányon, egy a fejemen, hihi.
Itt is megkérdezem: nem futottam össze tegnap este valakivel közületek a hûvösvölgyi reptér melletti erdõben? Két fejlámpája volt az illetõnek, elég kékes színû, tehát valószínûleg ledes (hid-bõl nem kellene kettõ...).
Venni???
Szerintem kicsit nézz utána, vannak olyanok, akik szívesen segítenek egyet megépíteni. Sokkal olcsóbban kijösz belõle. (Igaz, igénytelebbül néz ki)
Amúgy ami tetszik a Sigma lámpájában az a rögzítés. A fejlámpa toldat minden Sigma lámpához passzol vagy csak az Evo sorozathoz?
Posted 2006. November 03. - 11:34

És én nem rendeltem? Miért nem rendeltem? Normális-e vagyok?

Én is alig találtam meg, eléggé eldugták(a nikpak-on belül voltak a kiegészítõk). De mivel van rajta szabványos csavar, nem nagy dolog egy felfogatást barkácsolni rá!
Picasa _Alex_
Posted 2006. November 03. - 09:55

Nem baj, veszek akkor még egy fejlámpát, ledeset, így olyan leszek, mint egy karácsonyfa: 3 pilács a kormányon, egy a fejemen, hihi.
Itt is megkérdezem: nem futottam össze tegnap este valakivel közületek a hûvösvölgyi reptér melletti erdõben? Két fejlámpája volt az illetõnek, elég kékes színû, tehát valószínûleg ledes (hid-bõl nem kellene kettõ...).
Posted 2006. November 03. - 01:50

mi penzbe kerult ez?
es mi van benne meg mekkora?
atmero is erdekel bar gondolom 35mm
Ez egy ilyen.
Innen rendeltem.
10Wos halogén izzó van benne, 35mm az átmérõje, ha arra gondoltál.
20e Ft volt akkuval és töltõvel.
Eerie:Ha az a gond hogy a cateye fenyébõl nem látszik semmi, az azért van, mert természetesen azonos beállítások mellett csináltam a képeket és ennyi a különbség a két lámpa között.
Én úgy szereltem rá, hogy rendeltem helmhalterung set-et is!

Picasa _Alex_
Posted 2006. November 02. - 23:31

Posted 2006. November 02. - 22:11

Posted 2006. November 02. - 20:59

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
5-6m-re:

Közvetlen elém:

További infók késõbb, most mennem kell.
Picasa _Alex_
Posted 2006. November 02. - 20:57

Igaz voltam ma kicsit bringázni, de a fénxképezõt nem vittem, a képek az udvaron készultek.
A garázskapu amit megvilágít, kb 14m-re van:

Ez kb 5-6m-re:

Picasa _Alex_
Posted 2006. November 02. - 20:39

es mi van benne meg mekkora?
atmero is erdekel bar gondolom 35mm
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. November 02. - 20:36

Pár napja megjött a lámpicsek, de az esõ miatt csak most próbáltam ki. Nagyon szupi! Csináltam pár tesztképet, mindjárt berakom.
Picasa _Alex_
Posted 2006. October 27. - 19:56

nem konnyu amugy a rendszer.
minnel inkabb a lampahoz kozeliteni az elektronikat
madzagod ne nagyon bansd
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. October 27. - 19:39

Én inkább a 25000 voltol félek, mi van ha átfut a fejemen?

hülyébb leszek?