negy darab AAA akku vagy elem megy bele, nem vennek eneloopot meg hasonlokat, jo az aldis vagy lidlos lassu kisulesu akku is, aszem 1400 vagy 1600 korul van negy darab, vegyel rogton kettot, mer eleg rossz, ha utkozben merul le. Kapni ott toltot is, nemtom hogy milyen, masfelet hasznalok, peldaul egy liitokala li-500-ast, mongyuk kicsit felesleges, mert csak beteszem az akkukat es ennyi, nem sokat nyomkodom, de legalabb a 21700-as akkuk es belefernek. Jo lesz egy olcsobb negy helyes tolto is.
Jó.
Akkor tegyünk rendet a fejekben.
1. Ne tanácsolj hülyeségeket - szépen kérlek.
2. "nem vennek eneloopot meg hasonlokat, jo az aldis vagy lidlos lassu kisulesu akku is,"
Én meg csakis Eneloop-ot vennék!!!
Mivel nagyfelhasználó vagyok, merek véleményt mondani. Minden nap bringázom, azzal közlekedem és nappal is villogok. (mert hiszek a láthatóságban)
Eneloop aksijaim is vannak - kb 10 éve!! Nem érzem, hogy a minőségük nagyon romlana. És pont. És ennyi.
Az általad javasol Lidl, Aldi, Ikea szemetek is működnek jól - egy rövidebb ideig. És kuka. Az olcsó áron érzett öröm hamar elszáll, mert a teljesítményük elkezd romlani, gyengülnek, egyik másik jó marad de inkább nem. Tudom, mert én is vettem őket ...de nem. Nagyon nem ugyanazt kapod minőségben, tartósságban, mint az Eneloop-nál.
Azonkívül itt most elég kis összegekről beszélünk, nem egy Tesco bringa és egy csúcs KTM karbon közti az árkülönbség.
3. Töltők.
Volt nekem is az a Auchanos vagy Ikea "szerű" egyszerű töltő, Ezt ne ajánld már lécci, mikor neked is profi töltőd van. (Liitokala 500as - nekem is olyan van)
Na most a NiMh aksik fő haláloka a töltés. Azokat az aksikat full le KELL meríteni és csak utána szabad (KELL!!) fullra tölteni. (ezért jobb a Li-Ion aksi, bármikor rátölthetsz, bármennyit) Az ajánlott Lidl-s töltő szerintem jó vétel, az már jól kezeli az aksikat, csatornánként külön ellenőrzi a töltést és szerintem - és ez a nagyon fontos - ki is süti a NiMh aksikat töltés előtt. (de ennek nézz utána) Ezeket nem tudják az Ikea, Auchan ...egyszerű töltők. Ezek kivégzik az aksikat szép lassan.
Szóval ha javasolhatok valamit, a jó minőségbe itt érdemes befektetni. Az a néhány ezer Ft szerintem bőven visszahozza árát.
Mondom! Az Eneloop-jaim kb 10 éve hibátlanok, még úgyis, hogy évekig egy gagyi töltővel használtam őket.
A profi töltő meg az Aldis, Lidls aksikkal sem tudott csodát tenni, lassan elgyengültek, hibásak lettek.
(de érdekes módon, azok között is megmaradt nekem 2 db, ami már régen bírja hiba nélkül, mikor a társai már évekkel ezelőtt kipusztultak. Ott vmit elronthattak)
marton módosította - 2022. június 03. - 13:01