Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2007. augusztus 27. - 14:23
érdemes lenne csinálni olyat ami nem zabál elemet és látni is lehet vele?
edit:dávid, nem találtam mennyibe volt az a fejlámpa a házi készítésû...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. augusztus 27. - 09:26
egy egyszerû kérdésem lenne.2-3e ft között vennék lámpát majd elõre.hátra még késõbb.ennyiért csináljak vagy vegyek?csakmert ilyen lap izzós cateye-om van, és zabálja az elemet.mellesleg tesom ma mutatott nekem egy hatledes izzót vagy mit, meglehetõsen erõs fénnyel.aki tud segíteni megköszönöm!
Helyzetjelzõnek tökéletes. Esetleg próbálj meg szerezni bele néhány erõsebb huzallábasat Szûcs Pétertõl (50 Ft/db körüli áron).
Amúgy érdemes nagyon körülnézni, a CatEye nagy név, de mostanában irdatlan drága lett. Ki lehet fogni néhány olyan gyártót, aki viszonylag jó villogókat árul sajátmárkaként (Hauser, Author, stb).
Írta 2007. augusztus 27. - 09:18
Nincs valakinek egy feleslegessé vált Sigma Mirage Evo X-e véletlenül? Az enyém sajnos elfüstölt, pedig most szereztem hozzá új izzókat... ebay-rõl szállítással együtt kb. egy tizesért tudnék rendelni, de annyit már nem költenék rá, akkor jöjjön a LED... de ha valakinek van elfekvõben, és szeretne érte reális pénzt kapni, akkor szóljon. Akksi, madzag stb. nem kell, csak a lámpatest. Nézz körül a szekrényben, hátha ott porosodik valahol!
Ellenkezõ esetben van két darab jó minõségû Reflectalite MR-11C 6V-os izzóm, egy 10W és egy 20W-os, beszerzési áruk feléért eladók. Már ha még valaki használ valaki ilyen õskövületeket :-)
UPDATE: ahogy ezt leírtam, sikerült kihúznom a nyákot a mûanyag tokból... tud valaki egy jófajta szervízt, ahol ilyesmivel foglalkoznak? Köszi...
Megvan még az elfüstölt tok? Lehet, hogy érdekelne csak úgy csupaszon.
Írta 2007. augusztus 26. - 03:05
Írta 2007. augusztus 26. - 02:25
Kisütöttem, hogy tudom rögzíteni a LEDlencsét a tükör közepén. http://img0.tar.hu/d.../30190846.jpg#3
Ez nagyon tetszik, ha jól emlékszem, hasonlóan oldották meg egy nagy parabola-antennában a fej rögzítését.
(Játszom megint a vészmadarat
Mailt megkaptad?
Írta 2007. augusztus 25. - 10:36
A fotóval illusztrált hsz.-ban az elsõ a leggyengébb a Cree-e.
a középsõ fotón a 100 lm/W-os led optikával, és
az utolsó képen a 100 lm/W-os led tükörrel vetített fényét lehet látni.
Tényleg nehéz megmondani melyik erõsebb, az optika v. a tükör.
Mindegyiknek más a fény elosztása.
..mindjárt megnézem mégegyszer..
Azon vetítek optikával ahol a menyezet és a talaj is jobban meg van világítva.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2007. augusztus 25. - 01:47
Halogén? ..hmm, már kiment belõle az idõ...Halogént lehet kapni néhány ezer forintért és lehet vele látni, viszont csak 1-2 órát bír benne az elem.
Írta 2007. augusztus 25. - 01:28
Az viszont a régi olcsóbb 70-80 lm/W-os ledre volt igaz. ..na meg a meló vele.
Az a hármas optika amit itt láttam, szintén a Cree-e P2 v. P4-hez lehet jó.
Ehhez képest 20-30%-al jobb ledeket használok ami 100lm/W-os (91-116 lm/W közötti szórással).
Korábban tettem fel tesztfotót, viszont az új ledre a tükör volt feltéve.
Megfelelõ mûanyag optikával a képen láthatónál kicsivel még erõsebb a fénye. >>ITT<< látható.
Közben megkerestem a tükör helyett az optikával készült képet és úgy is egymás alá tettem:
Itt egy Cree-e P4, 80lm/W-os led fénye látható.

Itt fent egy db 100 lm/W-os led fénye látszik, 10 fokos mûanyag tükörrel.
Ennyi a fényerõ növekedés a régebbi Cree-e P4-hez képest
ilyen amikor tükörrel vetítem a fenti fényt:

Szûkebb, oldalra kevésbé vetít, viszont távolra jól világít.
Nagyon közelre viszont a szórt fénybõl esik több.
Írta 2007. augusztus 25. - 01:27
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 24. - 23:02
a villogós hoz nekem annyi, hogy van itthon vagy 8 cateye hátsó villogó, a régifajta meg az "újabb". a régifajta az csak 3funkciós: off-világít-villog, de kétszer kell megnyomni a gombot, hogy vilogjon. az újon vagy 8féle futófény van, de alapból villog. az újabbat jobban szeretem, mert nem kell kapcsolgatni összevissza, tudom, hogy ha egyszer megnyomom, akkor villog. kikapcsolni meg ráérek, azt úgyis csak akkor szoktam, ha hazaérek...
Írta 2007. augusztus 24. - 22:52
vagy esetleg milyen árba tudok olyan lámpát összebütykölni amivel látok is?azért erdõ itt is van:P
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2007. augusztus 24. - 22:45
vagy esetleg milyen árba tudok olyan lámpát összebütykölni amivel látok is?azért erdõ itt is van:P
bocs h kétszer küldtem, de valamit kiírt..
Írta 2007. augusztus 24. - 22:36
Spec én nem vagyok híve a 8 funkciós így meg úgy villog cuccoknak. Legyen villogó és folyamatos üzemû, nomeg off.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
Írta 2007. augusztus 24. - 22:32
Írta 2007. augusztus 24. - 22:21
egy egyszerû kérdésem lenne.2-3e ft között vennék lámpát majd elõre.hátra még késõbb.ennyiért csináljak vagy vegyek?csakmert ilyen lap izzós cateye-om van, és zabálja az elemet.mellesleg tesom ma mutatott nekem egy hatledes izzót vagy mit, meglehetõsen erõs fénnyel.aki tud segíteni megköszönöm!
Ennyi pénzért csak helyzetjelzésnek lesz jó, látni nem fogsz vele sokat. Gyári ennyiért mehet.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
Írta 2007. augusztus 24. - 22:19
Írta 2007. augusztus 24. - 21:58
Írta 2007. augusztus 24. - 21:40
24 éve élek elektronika fejlesztésbõl, meg szoftver írásból.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. augusztus 24. - 21:26
Viszont ha csak mondta valaki.. akkor érdemes utána nézni.
Érdemes végig mondani mert csak akkor érthetõ.
Írta 2007. augusztus 24. - 21:16
Végülis ez egy kerékpáros fórum...
A kb. 250mV kimeneti "hullámzás" az a kapcsolóüzemû táp kimeneti zajfeszültsége, csúcstól-csúcsig (250mVpp) . Frekvenciája 50kHz.
A LED árama DC áram, természetesen.
(Az 12V 1,2Ah-s aksi 520 gramm.)
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére