Igen, ha tudod a széttartás szögét.Kérdés:
Lámpa fényerõnek megadott 3200cd, ill. 2500 cd átváltható lumenre, vagy luxra? Avagy a kérdés így nem tehetõ fel.
Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2007. November 02. - 00:10

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2007. November 01. - 23:28

Posted 2007. November 01. - 23:22

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. November 01. - 23:17

Lámpa fényerõnek megadott 3200cd, ill. 2500 cd átváltható lumenre, vagy luxra? Avagy a kérdés így nem tehetõ fel.
/Asszem Balu1 korábban értekezett errõl. Még keresem./
Ha közben tud valaki választ, azt is köszönöm!
Posted 2007. November 01. - 22:18

te tan p2-t kuldesz, az tobbet adna?
en 2x12 led autos szurofenyen gondolkodom
ejszakai gurulgatashoz, de meg arebb van
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. November 01. - 21:11

Posted 2007. November 01. - 20:54

Kösz a tippet, a billentõmechanizmus nem hülyeség, anno én is gondoltam rá. Az elejénél zsanérral kellene rögzíteni a lámpát, hátul meg bowden tartaná pozícióban, talán az lenne a legjobb.
Jelenleg 1 db 6-os csavar tartja jól meghúzva, a kosaram és a lámpa között a fékpofák rögzítésénél használt göbölyû alátétekkel tudtam belõni azt a szöget, ami legoptimálisabb. Ha megállok, kézi erõvel azért tudok rajta állítani, de nem rázkódik el.
A fényt tovább teríteni nem szükséges, mivel 9 LED-nek van így is épp elég szórt fénye. Fejlámpával lehetne kiegészíteni a rendszert, amivel oldalra is látnék, ha akarnék, de akkor már úgy néznék ki, mint Szõke Kapitány ûrséta alatt, meg kib@szásból teherbe ejtenének az UFO-k, mert parodizálom õket.
Fényerõ? Nem számoltam, de kiszámolhatom:
3.6 volt * 0.7 amper=2.52 watt, * 70 lumenperwatt = 176,4 lumen, * 9 LED = 1587.6 lumen.
Persze a lencse szétszórja meg elnyeli egy részét, jó, ha 1200 lumen megmarad tisztán a pászmában. Persze, ha P4-es LED-el volna, jobb lenne. Akkor még nem volt a ChipCad-nek.
Offtopic:
Most azon agyalok, 3*3 + 3*3 LED-bõl hogy kellene ködlámpát gyártani az autómra. 20 centi széles 3 centi magas futurisztikus kinézetût. Valahogy be kellene hátrafelé süllyeszteni a LED-eket, hogy tutira ne legyen szórt fényük a vízszintestõl felfelé, mert az nem csak haszontalan, hanem bevilágítja a ködöt és a visszaverõdõ fény elvakít. Az ideális lenne függõlegesen minél szûkebb pászma szigorúan elõre éppen hogy az út felett 20 centivel. Vizszintesen a szélsõ LED-ek kifordításával lehetne szélesíteni a pászmát. Az országúti fény vezetékére kötve, de a mûszerfalon átkapcsolóval. Szóval vagy normál országúti, vagy csak ködlámpa. Ha jönnek szembe, akkor csak tompított, ahogy kell. Lehetne borostyánsárga LED-bõl is, a sárga állítólag nem verõdik úgy vissza a ködrõl. Mostanában van köd is, ki lehetne próbálni. Ezután sorozatgyártás. Kinek van autója?

Posted 2007. October 31. - 00:07

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2007. October 30. - 23:25

Hát még "Sheriff" lámpáját.. HúúúúBalu, hívhatjuk a biciklidet kerekes lámpának?

Sheriff, az számítsod szerint hány lumen összfényként?
Posted 2007. October 30. - 21:28

Posted 2007. October 30. - 13:41

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. October 30. - 13:28

Posted 2007. October 30. - 13:11

:peace:Húú!!! Elõször megnéztem a képet és a fotó adatait.Végre ráértem és sikerült lefotózni világításomat, ISO100, 8 másodperc, blende5,6-os. Bár, ezekkel a beállításokkal túlexponált lett a kép.
http://images.netbag...93689311854.jpg
Asszem, elég jól nyomja, sõt túl jól. A nagy fényerõ miatt nem igazán szerencsés vízszintesen világítanom elõre, inkább lefelé világítok..
Aztán végig olvastam a hsz-okat. Utána ismét megnéztem a képet, mert alig hittem a szememnek.
Naigen, az egyre erõsebb fényekhez lassan már nem lesz jó az
eddig kialakult "házi etalon" kamra beállítás.
Sz'tem valamit még lehetne csinálni vele.
Néhány ledre lehetne tenni vízszintesen széthúzó luxeon optikát.
Az is illeszkedik ahhoz a ledhez.
Aztán van nagyobb széttartásu luxeon optika is ami szintén az
egyenletesebb fényelosztást segíti elõ.
Ezek mellett meg lehetne építeni egy billentõ szerkezetet amit a kormányon
elhelyezett váltó karral lehet irányítani. Ezt én így oldottam meg:

Ezzel a karral a fényt fel tudom emelni a fák koronájáig és
le tudom billenteni közvetlen magam elé a földre, ahol már
engem is elvakítana na nem venném vissza kisebb fokozatra.
A lámpát billentéshez a súlypontban, ill. kissé a súlypont fölött érdemes elfordulóan felrögzíteni.
Úgy, hogy amikor elõre világít, a leginkább használt irányban, akkor legyen egyensúlyi helyzetben.
Ellenkezõ esetben terepen erõsen rázkódhat, remeghet a fény pozíciója.
Egy rugó nyomja lefelé és a bowden húzza fel, amit egy racsnis valamikori sebességváltó kar mozgat.
Szóval nagyon jó fényed van, viszont kicsit szét lehetne húzni
vízszintesen néhány lednél, akkor még használhatóbb lenne.
Gratula.. :beer:
Posted 2007. October 30. - 06:58

Posted 2007. October 30. - 02:11

Posted 2007. October 30. - 00:27

Kosár alatt vízmentes helyen van és a szórt fénye tutira nem világít a képembe. Ja, és a fizikai hatások ellen is jobban védett helyen van, nem akad bele semmi, nem izzik fel a déli napsütésben, stb.

Posted 2007. October 29. - 23:42

Asszem mindenre felkészültél, már ami a világítás kérdéskörét illeti. A kosár alá helyezés egyébként jó ötlet, onnan még árnyékol is az útfelszínen.
Posted 2007. October 29. - 23:03

Posted 2007. October 29. - 23:01

Valóban a 530as az fényesebb, de pont ez a lényeg, hogy ez csak egy alapon, hütés nélkül hajtott P4. Szerintem egyébként az optika miatt jobb.
Tudom hogy ez nem éppen a Balu által meghatározott foto-protokoll szerint készült

Posted 2007. October 29. - 22:44