Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
-A LEDnek megvan az a jó tulajdonsága az izzós, és HID világítással szemben, hogy tetszõlegesen, csökkenthetõ a teljesítménye (folyamatosan, akár 0-ig)! Ez a felhasználó igényeihez igazodva sokkal rugalmasabb akku választást is lehetõvé tesz.
-Ekkora (40W) fény csak nagyon jó optikával (tompított fény, tükrözõdésgátló bevonat) nem vakítja agyon a szembejövõ akárkit.

Magánvéleményem: ekkora fény -néhány extrém helyzettõl eltekintve- már inkább hátrány mint elõny. Ergó mivel ezzel nem tudsz kis fényt csinálni, kéne még mellé egy LEDes lámpa is, "normál üzemre". :P
-Remélem nem csak az irígység beszél belõlem.-

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

220$-ból 2800 lumen.
Szóval hogy is van ez a RIP HID? :-P

Ezt úgy értsd, hogy 1200 Watton még a halogén is erõsebb.
A 20 Wattos ledes lámpához hogy jön a 35-40Wattos H.I.D. ?
A felhasznált teljesítmény különbözõ, így nem lehet összehasonlítani.

Mintha össze akarnád vetni a bringaversenyzõt a motorkerékpárral..
Eltérõ teljesítmény. Szóval értemetlen összehasonlítás.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet használni a hid-et csak annyit, hogy
a hosszabb élettartamu ütésre és ki-be kapcsolásra érzéketlen alkatrész a led.
Arról nem is beszélve, hogy a kisülési csõ mennyivel gyorsabban öregszik.
Amíg ki nem futnak ezek a csövek addig felhasználják még különbözõ helyeken.
Késõbb már csak olyan helyen lesz jelentõsége mint a film és színházipar v. katonaság,
ahol kiloWattokkal kell világítani, ahol kismillió leddel lehetne helyettesíteni az egyetlen csõ fényét,
vagy ahol a színspektrum fontos.
Szerintem késõbb már ez sem okoz gondot a ledeknél.
..nem véletlenül mondják, "RIP HID".

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
És lõn világosság :)
Feltöltött kép

Nagy köszönet (has)Pókembernek!:prosze: A Cateye HL-520 lámpához viszonyítva sokszoros fényerõ még a 10Wos izzóval is, a 20W-os meg hát :o Mihamarabb szeretném kipróbálni élesben is :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
A végén van egy DIY link is (nem grumblestõl, egy másik fickótól, hiába, sok a dilis arrafelé, és aki dilis, az _nagyon_ dilis):
http://bicycle.hid.l...ooglepages.com/

220$-ból 2800 lumen.
Szóval hogy is van ez a RIP HID? :-P

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Megtaláltam a képet a gépemen, ezexerint grumbles a ficak nickje. Mondtam, hogy valami vicces.
Oan igazi szaki, szakállas, szemüveges, jóindulatú, ha megtalálod és írsz neki, tuti segít.

...mekkora vagyok, idenézz:
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=251876

Wááá.
Ezaz. Kösz.
Nagykirály vagy. :)

Vmi hasonlóra gondoltam,csak a kerékpárra rögzítve.
Aksinak lehet megtenné egy motorkerékpár akkumulátor is.
Na majd elválik.

Kösz mégegyszer.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Megtaláltam a képet a gépemen, ezexerint grumbles a ficak nickje. Mondtam, hogy valami vicces.
Oan igazi szaki, szakállas, szemüveges, jóindulatú, ha megtalálod és írsz neki, tuti segít.

...mekkora vagyok, idenézz:
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=251876

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Úgy látom már össze állt a válasz, lor is jól és logikusan kitett magáért.

..40W 12V mellett nem keves.
egy 7-8Ah minimum kell, hogy ki tudja szolgani vmi alap ideig.
ez igy kb 2 ora ha jo akksid van

Huhh, akkor ez kétszer akkora fénnyel világít mint a kormányon a ledsorom!
..pedig az sem kevés, mondták aki látta. Közel soknak mondható már az is.

Apa, én ugyan nem vagyok egy Balu - bocsi - de anno elagyaltunk haverral ezen a gondolaton. Majd lenyomtunk két-három sört és elhesegettük!
...
Véleményem szerint a ledekkel könnyebb bánni... de te tudod!
Sok sikert hozzá!

Kössz zsizsi :) :) ;)
Nagyon pontosan leírtad a lehetõségeket és buktatókat, gratula.

Azért én 23 000 V-tal esõben nem szívesen ülnék közös bringára.:scared:

Szerencsére azért ez nem egy villamosszék, de stimuláni azt tud!:D
/elektromos ösz-töke/ ;)

Fõleg ha a nyereg alatt puhítjuk a negyfesz egységet, mint az õsmagyarok a húst.
Akkor pirított össz-töke lesz a bringásnak. :D :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Olvass vissza pár oldalt, és meglátod, mit linkeltem tavaly november közepén.
Ezt:
Feltöltött kép

Az mtbr lámpás fórumában megtalálható az illetõ, sajnos a nevét elfelejtettem, keresgélj egy picit. Valami vicces neve van, barney, vagy burley, vagy ilyesmi.
Amúgy nagy élmény volt élõben látni a cuccot, sajnos a súly/fényerõ arány még így sem az igazi....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az en hidem tapja nem haklis annyira tapra
ha jol emlekszem ilyen tartomanyban mukszik
12-13,2V
ez ugye kiindulasi
ahogy merul nimh nincs vele baj

nemtom autose mennyivel cikibb

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Várjuk a fejleményeket! ;)

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Közben utána gondoltam kicsit, autóban a HID mûködik úgy is, ha álló motornál bekapcsold, majd ezt követõen indítunk. Nem kapcsol le, bár nem tudom ezt a feszültségesést meddig bírná.
A hõvel ne aggódj, mert szerintem nem termel annyit, mint egy hagyományos halogén, de ezt itt mindjárt megtudjuk, én nem mértem, csak "tapogattam". :)
A táp annyiból érdekes, ha már az ember dolgozik vele, akkor bírja pár órácskát.
A szigetelésre viszont nagyon ügyelj!!! Mind az elektromos, mind a lámpa/tükör/foglalat kombóban, mert a víz kinyírja a kis pilácsot!
Jó munkát!!

Rendben.
Kösz mindent!
Igyekszem összehozni valamit.
Ha van eredmény jelentkezem. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Közben utána gondoltam kicsit, autóban a HID mûködik úgy is, ha álló motornál bekapcsold, majd ezt követõen indítunk. Nem kapcsol le, bár nem tudom ezt a feszültségesést meddig bírná.
A hõvel ne aggódj, mert szerintem nem termel annyit, mint egy hagyományos halogén, de ezt itt mindjárt megtudjuk, én nem mértem, csak "tapogattam". :)
A táp annyiból érdekes, ha már az ember dolgozik vele, akkor bírja pár órácskát.
A szigetelésre viszont nagyon ügyelj!!! Mind az elektromos, mind a lámpa/tükör/foglalat kombóban, mert a víz kinyírja a kis pilácsot!
Jó munkát!!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Apa, én ugyan nem vagyok egy Balu - bocsi - de anno elagyaltunk haverral ezen a gondolaton. Majd lenyomtunk két-három sört és elhesegettük!
Nem tudom, remélem ez nem autós szettbõl szalasztott cucc, mert akkor ejtsd a dolgot.
Az okok:
1. a gyútrafó és társai; - súly, ne is kevés
2. a táp fogós kérdés, a gyújtóval szerelt elektronika bizony igen kényes a stabil tápfeszre, ehhez meg combos aksi kell, egyébként volt fény, nincs fény
3. ahogy az már elhengzott, a tükör. sztem még megfelelõ lencse nélkül is tutkón virít, de jó - értsd, profi - tükör nélkül sz.rt sem ér
4. golyóálló ház, tok, tartó; bár ez megoldható, de nem olcsón, mivel ez a holmi nem szereti ha piszkálják, ütögetik, stb. Ahhoz meg drága, hogy az elsõ perec után hajítsd a kukába

Véleményem szerint a ledekkel könnyebb bánni, ráadásul olcsóbb is, a táp kérdés meg nem kérdés, de te tudod!
Sok sikert hozzá! ;)

Kösz az infokat.
Nézzük akkor sorban.
1. Gyújtó nem nagy dolog kb 5x5x3 cm-es kis dobozka, amibe tökéletesen passzol az izzó. Elõtétbõl természetesen elektronikus kell, nem szivesen cipelnék egy nagy vasmagot :)
2. Igen ez a fogós kérdés. Alapvetõen a dolog még csak elméleti síkon mozog, azért is érdeklõdök itt, hátha vki. csinált már ilyet.
3. Elsõre szvsz jo lenne tükör nélkül is. 3000lm az 3000lm.
4. Ezt aluból gondoltam. (eszterga és társai), vagy bele egy ködfényszóróba. Elméletileg ez a hõt is viseli, fõleg hogy van olyan melyikbe H7 kerül, az meg aztán nem sok energiát hasznosít fény kibocsátására. Hameg letöri, hát letörik :)

A LED-ekhez abszolut nem értek semmit, de lehet beleásom magam a témába.

Most látom hogy irtál közben.
Az utóbbirõl lenne szó, nem autóbol kiépített, és nem is ilyen bolti utolag beépíthetõ kszenon hiperszettrõl.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Na, ne csüggedj!
Kérdés, autóba való lámpáról beszélsz, vagy vmi spéci cucc, amihez van elektronika - trafó, feszstab, stb. - és ez kis helyet foglal?

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Nem is használnám esõben, de mind1. ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Eredeti szerzõ:RedSaw
Azért én 23 000 V-tal esõben nem szívesen ülnék közös bringára.

Szerencsére azért ez nem egy villamosszék, de stimuláni azt tud!:D

/elektromos ösz-töke/ ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem tudom, remélem ez nem autós szettbõl szalasztott cucc, mert akkor ejtsd a dolgot.
Az okok:
1. a gyútrafó és társai; - súly, ne is kevés
2. a táp fogós kérdés, a gyújtóval szerelt elektronika bizony igen kényes a stabil tápfeszre, ehhez meg combos aksi kell, egyébként volt fény, nincs fény
3. ahogy az már elhengzott, a tükör. sztem még megfelelõ lencse nélkül is tutkón virít, de jó - értsd, profi - tükör nélkül sz.rt sem ér
4. golyóálló ház, tok, tartó; bár ez megoldható, de nem olcsón, mivel ez a holmi nem szereti ha piszkálják, ütögetik, stb. Ahhoz meg drága, hogy az elsõ perec után hajítsd a kukába

Véleményem szerint a ledekkel könnyebb bánni, ráadásul olcsóbb is, a táp kérdés meg nem kérdés, de te tudod!
Sok sikert hozzá! ;)

RedSaw

RedSaw

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Igen végül is HID.
Olyan mint egy mini CMH.

Csak maga lámpa van.
Az izzó maga kb olyan hosszú mint egy 9005-6 vagy hb3-4, átmérõre meh nincs akkora mint a h7. Szoval nem nagy.

Azért érdekelne hogy csinált-e már ilyet valaki, hogy hogyan oldotta meg a vetítést, illetve milyen aksival lehetne ezt praktikusan üzemeltetni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
praktikusan egy nagy akksival lehetne uzemeltetni.
40W 12V mellett nem keves.
egy 7-8Ah minimum kell, hogy ki tudja szolgani vmi alap ideig.
ez igy kb 2 ora ha jo akksid van

tukrot talalni izzohoz khm.
csinalni meg khm-abb

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Igen végül is HID.
Olyan mint egy mini CMH.

Csak maga lámpa van.
Az izzó maga kb olyan hosszú mint egy 9005-6 vagy hb3-4, átmérõre meh nincs akkora mint a h7. Szoval nem nagy.

Azért érdekelne hogy csinált-e már ilyet valaki, hogy hogyan oldotta meg a vetítést, illetve milyen aksival lehetne ezt praktikusan üzemeltetni.